ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris, de perfecte laptop voor video en audiobewerking

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris compatibel met internetgebruik? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris lijkt de oplossing te zijn. Asus is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 13 inch formaat. 
Met een Core i5-8265U-processor biedt Asus een reeds verouderde technologie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. De 8 GB RAM zitten in het gemiddelde voor dit type product. Het is aan u om meer toe te voegen aan de extra plaatsen als u daar behoefte aan heeft.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 256 GB is deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris een van de kleinste in zijn klasse. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Tot slot, voor webgebruik, moet u weten dat dit model een autonomie heeft van 8 uur. Dit is een van de belangrijkste laptops op de markt op dit moment in vergelijking met andere laptops op de markt. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris voor video’s? 

Asus presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Met een klein 13-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.3 kg weegt.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris vooral het multimediale gebruik. Deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Aan de geluidskant heeft de ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Core i5-8265U-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Aan de toepassingskant heeft Asus ervoor gekozen om het u te laten doen. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Windows 10 Pro waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Uitgerust met een Intel UHD Graphics 620 grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Voor de connectiviteit heeft u 5 poorten. Dit is standaard in vergelijking met computers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Precies wat u nodig heeft om uw muis, luidsprekers en andere USB-sticks aan te sluiten.
 Een laptop heeft meestal een batterijlevensduur van enkele uren. Met 8 uur autonomie is het een van de beste modellen in zijn gamma. Geniet van streaming, lokaal of op uw Netflix-sessie, elk ander streamingplatform.
 

ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het veranderen van deze laptop in een gemakkelijk te transporteren computer lijkt Asus’s prioriteit in het ontwerp van deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris niet te zijn. We hebben verschillende scenario’s geanalyseerd: afhankelijk van het feit of het gebruikt zal worden voor het werk, met bus-metro-treinreizen, of alleen voor vakanties en weekenden. En dit is wat er staat: Aangezien de som van de kenmerken (gewicht, grootte, componenten) beter is dan de concurrentie, heeft u alle belang bij de keuze van dit model.
 Met een gewicht van 1.3 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in deze categorie. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Het 13-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 De ontwerpers van deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet echt nodig.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 Met de installatie van de Core i5-8265U-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Het resultaat is minder autonomie. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Asus weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Wat betreft de autonomie van deze laptop heeft u 8 uur de tijd om opnieuw verbinding te maken, dat wil zeggen een score onder de sterkste op de markt.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 256 GB SSD-harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Als gevolg daarvan was Asus in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Met een 13 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Met 5 connectoren maakt deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris meerdere aansluitingen mogelijk. Hij is een van de gemiddelde laptops.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Kortom, deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris kan als nuttig worden beschouwd wanneer u besluit om te reizen.
 

De ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris voor audio- of videobewerking 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Met deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Of het nu gaat om de computersnelheid of de geheugencapaciteit, Asus heeft een interessant product ontworpen. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10 Pro, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. U kunt altijd videobewerking proberen met de Core i5-8265U-processor. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 256 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. Hier heb je 256 GB ruimte om alles op te slaan. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Zoals bij veel laptops is autonomie een delicaat onderwerp. Hier is 8 uur autonomie beschikbaar. Ter herinnering, met zo’n krachtige laptop is het voor Asus moeilijk om het veel beter te doen.
 Als het gaat om usb-poortoplossingen, heeft Asus ervoor gekozen om geld te besparen door geen usb 3 te installeren. Hier vindt de bestandsoverdracht plaats met een lagere snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Met de ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris gaat u op weg naar een zeer goed product. En nog veel meer als u uiteindelijk besluit om het alleen te gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web, in plaats van audio-video bewerking. En tegen een prijs die goed geplaatst is.
 

ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris voor videospelletjes? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Onze tests hebben aangetoond dat deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van Asus werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Hoe hoger de resolutie van het beeld, hoe gedetailleerder de visuele weergave. Op deze computer is het een resolutie van 1920×1080, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Voor de meeste spellen zal dit model geschikt zijn voor de spelmodus. Een goed compromis dat de keuze van dit model rechtvaardigt.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Met 256 GB ligt deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Voor online gaming heeft deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris een hoge kwaliteit Wi-Fi en een Ethernet-poort. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 In termen van praktisch transport is dit model met 1.3 kg een van de lichtste op de markt.
 Een uitstekende autonomie van 8 zal u toelaten om bijna overal te spelen.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Asus een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Asus heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Het is uitgerust met Windows 10 Pro.
 Deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Een bijna vedergewicht van 1.3 kg.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Geen anti-reflectie behandeling op deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris. Als u echter de hele dag op tekst of spreadsheets werkt, heeft een mat scherm de voorkeur. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 256 GB. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Samenvattend blijkt dus dat deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris minder interessant is dan zijn concurrenten. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Hoe zit het met ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris? 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze ZenBook Flip UX362FA-EL093R Gris teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – reisgebruik
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – audio- en videomontages maken