Voor audio- of videobewerking: de Ideapad L340 van Lenovo.

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Lenovo-assortiment hebben we de Ideapad L340 getest. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Dus we hebben de Lenovo Ideapad L340 getest om uit te vinden wat het waard was.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

Ideapad L340, genoeg voor internetgebruik? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Om regelmatige taken te kunnen uitvoeren die in de loop van de tijd niet zullen verslechteren.
 Dat is de richting die Lenovo is ingeslagen op deze Ideapad L340. De computer staat op hetzelfde niveau als concurrerende modellen in deze prijsklasse. Gemakkelijk te hanteren, en slim doordacht tijdens de ontwikkeling.
 Een middelgroot scherm van 15 inch dat u in een computertas kunt steken en onderweg mee kunt nemen. 
Een keuze van de reden waarom dit model is uitgerust; de Intel Core i7-9750H-processor. Lenovo gaat uit van het idee dat je niet te veel gaat vragen van deze laptop. In tegenstelling tot het gebruik van een videobewerkingsstijl die rekenkracht vereist, is dit model correct voor het surfen op het internet; een gebruik dat niet te veel rekenkracht vereist. De verstrekte hoeveelheid RAM is 8 GB. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
Door een harde schijf van deze omvang aan te bieden, maakt het bedrijf dit model tot een van de laptops met de meeste schijfruimte op de markt. Zelfs als je denkt dat 1256 GB meer dan genoeg is, is het verrassend om te ontdekken dat het gemakkelijk is om een schijf volledig te vullen met foto’s, films of games in een zeer korte tijd. De Ideapad L340 stelt u dus in staat om lokaal op te slaan en garandeert dat u alle films die u wilt kunnen bekijken zonder internettoegang.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 4 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

De Ideapad L340 – het juiste model voor streaming en video’s? 

Om van deze Ideapad L340 een multimediale tool te maken, lijkt dit het doel van Lenovo te zijn geweest. In het tijdperk van de multimedia is deze laptop geëvolueerd en is het een kruising tussen een TV, radio en een desktopcomputer. We kwamen er via de tests achter dat hij een van de beste op de markt is. In deze sectie kijken we naar functies zoals schermgrootte, resolutie, ingebouwde luidsprekers.
 De computer die Lenovo aanbiedt is een middelgrote computer. Een model met een standaard sjabloon, 15 inch, en een goede resolutie 1920×1080. De beeldkwaliteit is helder en kleurrijk en zorgt voor een meeslepende ervaring. Kortom, het is een evenwichtig product dat het mogelijk maakt om de films correct te bekijken; en met een ingeperkt gewicht van 2.2 kg is het gemakkelijk te transporteren.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Deze Ideapad L340 is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Ideapad L340 geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Deze Ideapad L340, uitgerust met een Intel Core i7-9750H processor, komt overeen met een prijs/kracht verhouding in het gemiddelde, voldoende voor een toegewijd multimedia gebruik. Een middenklasse component met de nieuwste chipsets voor een betere compatibiliteit met uw randapparatuur. Dus uw multimediale sessies zullen vloeiend verlopen.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Lenovo heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit is een Windows 10 die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Uitgerust met een Nvidia Geforce GTX1050 grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Over connectiviteit gesproken, deze laptop heeft 5 poorten. Het is beter dan de concurrentie. Luidsprekers, een muis (bedraad), een externe harde schijf en een uitgang naar een zakprojector, als u op reis bent of onderweg.
 Samenvattend, voor degenen die hun TV-toestel willen vervangen door deze laptop, lijkt de Ideapad L340 niet erg geschikt. Met zijn 4 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

De Ideapad L340 – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Deze Ideapad L340 is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Dat lijkt niet Lenovo’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Dit is een van de zwaarste modellen in vergelijking met de concurrentie: 2.2 kg. Elk transport is pijnlijk. Het is omvangrijk, en als je onderweg bent zul je alleen maar dromen van een van deze ultra slanke modellen van de concurrentie. De hoofdoorzaak is de grootte van het scherm. De belangrijkste reden hiervoor is de grootte van het scherm: 15 inch.
 Het toetsenbord met achtergrondverlichting dat Lenovo voor deze Ideapad L340 heeft gekozen was niet echt nodig, maar het is wel handig als u in een slecht verlicht vliegtuig, taxi of metro werkt. Na een tijdje te hebben gestampt, kunnen we zeggen dat het van goede kwaliteit is.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. De weergave op het scherm is goed. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Met zijn Intel Core i7-9750H processor heeft deze laptop een stroomverbruik in het gemiddelde van de andere. U zult echter de gegevens van de fabrikant met betrekking tot de autonomiecijfers die voor deze Ideapad L340 worden gegeven, moeten verminderen. Reken bij standaardgebruik eerder op 70% van deze waarde; hoe meer je de processor laadt, hoe lager het getal zal zijn.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 4 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 
Dit model verkleint het risico op breuk bij het reizen met een besturingssysteem dat op een SSD is geïnstalleerd, en opslag op een standaard HD, en biedt in totaal 1256 GB aan ruimte. De SSD voor snelheid en lichtheid, en de standaard schijf voor het opslaan van persoonlijke gegevens (foto’s, muziek en uw filmcollectie). Dit vermindert het geluid dat wordt veroorzaakt door de beweging van de lees/schrijfkoppen van de standaardschijf en behoudt de opslagcapaciteit. En als u nog meer opslagruimte nodig hebt, moet u een externe schijf toevoegen of een privécloudabonnement afsluiten.
 Wetende dat je deze laptop met het vliegtuig, de trein of op een andere manier moet meenemen, is het handig. Door zijn grootte, 15, is deze laptop een goed compromis.
 Dit model heeft 5 ingangen op de connectoren. Hij staat dus aan de top van de ranglijst, vergeleken met andere laptops op de markt.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Ten slotte levert Lenovo met de Ideapad L340 een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

Ideapad L340, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Het lijkt erop dat de Ideapad L340 perfect aan deze behoefte voldoet. Sinds de laatste generatie die door Lenovo is ontworpen, zijn er veel onderdelen verbeterd. Jobverwerking in parallel met Windows 10 zijn perfect ontworpen voor audio- of videobewerking.
 Over het algemeen maakt de keuze van de Intel Core i7-9750H-processor voor incidenteel gebruik dit soort gebruik mogelijk. Met 8 GB aan ram is hij goed en voldoende krachtig. Alle applicaties die u nodig heeft om aan de slag te gaan zijn beschikbaar. Als u besluit om pro-toepassingen te installeren, zult u waarschijnlijk meer geheugen moeten toevoegen, anders zult u een achteruitgang van de prestaties zien.
 Dit model heeft zowel een SSD-schijf voor snel opstarten, als een conventionele schijf voor back-up. Het biedt een totale beschikbare opslagruimte van 1256 GB, wat de beste is die beschikbaar is. Het is een van de beste op de markt op dit moment. U hoeft zich geen zorgen te maken over de opslagruimte voor uw audio- en videocreaties. In extreme gevallen heeft u nog steeds de oplossing van externe opslag via usb-poorten.
 De autonomie van deze Ideapad L340 is 4 uur bij normaal gebruik; Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Misschien is het volgende model beter af.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Ideapad L340 het USB3-formaat. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 Met de Ideapad L340 gaat u op weg naar een zeer goed product. Audio- en videobewerking wordt nog eenvoudiger. En tegen een prijs die goed geplaatst is.
 

Ideapad L340 voor videospelletjes? 

Met dit model kunt u zich in elk spel snel verplaatsen, zonder dat er parasitaire elementen, een scherm bevriezen of het beeld scheurt. Tot voor kort konden, op zeldzame uitzonderingen na, alleen desktopcomputers worden gebruikt. Met deze Ideapad L340 heeft Lenovo een laptop ontworpen die krachtig genoeg is om aan deze behoefte te voldoen.
 Hoe hoger de resolutie van het beeld, hoe gedetailleerder de visuele weergave. Op deze computer is het een resolutie van 1920×1080, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 Met zijn Nvidia Geforce GTX1050 grafische kaart en Intel Core i7-9750H-processor heeft Lenovo inderdaad voor een interessante optie gekozen. Dankzij de technische elementen die op deze laptop zijn geïnstalleerd, zijn de Nvidia Geforce GTX1050-kaart en de Intel Core i7-9750H-processor op een zeer goed niveau gebracht.
 Tijdens de tests die we op deze laptop hebben uitgevoerd, bleek dat de onderdelen die door de ingenieurs van het merk werden gebruikt, de lading konden vasthouden.
 Het grote voordeel van het kiezen van een gamerlaptop is dat ze alles heel snel kunnen doen. Deze laptop krijgt een van de beste GPU-ranglijsten, waardoor hij complexe berekeningen kan uitvoeren.
 
Hoewel je het niet nodig hebt vanwege online games, is het waarschijnlijk een van de grootste harde schijven van vandaag. Met 1256 GB kun je een aantal games lokaal opslaan en films toevoegen als dat nodig is.
 Met 2.2 kg blijft hij waarschijnlijk vaker op uw bureau dan in een tas om mee te nemen op een reis.
 Voor de autonomie, 4 uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Tot slot werden we verleid door de balans tussen prestaties en componenten. Wetende dat je bovendien een autonomie hebt van 4 uur. En als het nodig is, kunt u het zelfs gebruiken voor kantoorfuncties tussen twee partijen.
 

De Ideapad L340 voor kantoorautomatisering 

Welk besturingssysteem moet u kiezen? In werkelijkheid zijn er vandaag de dag geen slechte keuzes meer. Voor degenen die de voorkeur geven aan Apple, zijn er MacBooks, gratis distributies voor Linux, en Windows-computers voor de overgrote meerderheid. De Ideapad L340 is duidelijk bedoeld voor degenen die het zullen gebruiken voor kantoorgebruik.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Het is uitgerust met Windows 10.
 Deze Ideapad L340 is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Deze Ideapad L340 is niet ontworpen om getransporteerd te worden, maar zal het werk doen in het geval van een uitsluitend vast gebruik, en weinig verplaatsing. Dit model weegt 2.2 kg, waardoor het een zwaargewicht is.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze Ideapad L340 op prijs stellen.
 Het heeft een opslagruimte van 1256 GB. U mag het nooit invullen, zeker niet als u alleen webbrowsing, tekstverwerking en spreadsheets doet.
 Het is duidelijk dat dit een uitstekend product is in deze prijsklasse. Het combineert ergonomie met kracht, met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.
 

De Ideapad L340 – in een notendop 

Al met al behoort deze laptop tot de beste, waar je hem ook voor gebruikt. Compact, stijlvol en efficiënt, de Ideapad L340 is de perfecte tool voor iedereen die een mobiele computer wil.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – reisgebruik
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken