MateBook X Pro Huawei perfect voor op reis.

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Huawei-assortiment hebben we de MateBook X Pro getest. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

MateBook X Pro, genoeg voor internetgebruik? 

Zelfs als uw gebruik beperkt is tot het surfen op het web, het schrijven van e-mails en soms het gebruik van een Excel-spreadsheet, is de minimale kwaliteit van de computer essentieel. Een minimum aan kwaliteit is belangrijk om de betrouwbaarheid in de loop van de tijd te garanderen. Het is een balans tussen een 1e prijs en de nieuwste multi-processor ontworpen voor professionals. In feite gaat het om het vinden van een product met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.  Je hoeft het alleen maar in de hand te nemen om te zien dat het materiaal van kwaliteit is.
 Met deze MateBook X Pro is Huawei goed gepositioneerd ten opzichte van andere concurrerende modellen. U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 13.9 inch formaat. Voor alle gebruikers die het gebruik van de muis (met of zonder draden) niet op prijs stellen, wordt de MateBook X Pro standaard geleverd met een aanraakscherm. De materialen zijn hier van zo’n hoog niveau dat ze vele jaren meegaan. De ingenieurs van Huawei hebben een interessant model ontworpen met sterke interne en externe componenten.
 
De gekozen processor voor dit model is een Intel Core i5-8250U. Inderdaad, de kracht die het levert is interessant, ook al is het niet de nieuwste generatie componenten. In tegenstelling tot het gebruik van een videobewerkingsstijl die rekenkracht vereist, is dit model correct voor het surfen op het internet; een gebruik dat niet te veel rekenkracht vereist. Met 8 GB RAM is de MateBook X Pro een goed product. Zelfs als er vrije slots zijn waarin u geheugenstrips kunt toevoegen, is het meer dan genoeg om u op weg te helpen.
 
Voor het dimensioneren van de harde schijf heeft Huawei besloten om 256 GB te gebruiken. Dit is de standaard. In ieder geval zou het genoeg moeten zijn voor een gebruik als surfen op het web. Met deze MateBook X Pro levert Huawei een laptop af die u een paar jaar hebt voordat hij verouderd is.
 Tot slot, dankzij een autonomie van 12 uur, heeft u genoeg tijd om te surfen op het web in de internetbrowserstand met actieve Wifi. Dat is een goede zaak voor het geval je hem op vakantie wilt nemen. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

MateBook X Pro, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

U overweegt laptops voor standaard multimediagebruik (films kijken, foto’s opslaan, muziek luisteren)! Huawei stelt de MateBook X Pro voor die daarvoor gemaakt is. Het is gemakkelijk om veel betere te vinden, maar toch zul je er geen vinden in deze prijsklasse.
 Het is soms ingewikkeld om een keuze te maken uit alle laptops die specifiek voor dit soort gebruik bedoeld zijn; dit deel is gemaakt om vast te stellen of dit model voor u gemaakt is.
 Met een klein 13.9-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 3000×2000. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.33 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze MateBook X Pro vooral het multimediale gebruik. Deze MateBook X Pro is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze MateBook X Pro geïntegreerd. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 De processor die op dit model is geïnstalleerd is een Intel Core i5-8250U die voldoende is voor audio en video. Hoewel hij zich in het midden van het gamma bevindt, zal deze processor kunnen evolueren volgens uw toekomstige behoeften en in de tussentijd een goede compatibiliteit met al uw randapparatuur mogelijk maken. Dus uw multimediale sessies zullen vloeiend verlopen.
 Aan de toepassingskant heeft Huawei ervoor gekozen om het u te laten doen. Het besturingssysteem en dat is het. Het is een Windows 10 Famille waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Nvidia GeForce MX150, die met 8 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Omdat de MateBook X Pro slechts 5 poorten heeft. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze MateBook X Pro. Met 12 uur autonomie is het een van de beste modellen in zijn gamma. Geniet van streaming, lokaal of op uw Netflix-sessie, elk ander streamingplatform.
 

MateBook X Pro, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Een van de belangrijkste functies van een laptop is dat deze gemakkelijk te transporteren is. Met dit in gedachten hebben we de MateBook X Pro getest. Is hij thuiswerkgericht? Of kun je hem meenemen op reis? Dat zijn de vragen die we zullen beantwoorden. Of zal het uiteindelijk een functie zijn om thuis te blijven?
 A priori, voor vakanties en woon-werkverkeer, behoort het tot de beste van het moment.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de beste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Het 13.9-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Houd er rekening mee dat het scherm van deze MateBook X Pro aanraakgevoelig is, zodat u de muis niet hoeft te gebruiken. Een paar vingerknijpers om in te zoomen, zijwaartse glijbanen om het gebruikscomfort te testen. De nauwkeurigheid van de touchdown voor de navigatie is zonder probleem.
 Het toetsenbord van de MateBook X Pro is voorzien van achtergrondverlichting. Bovendien zijn de gebruikte materialen van goede kwaliteit.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant zal deze laatste eigenschap minder interessant zijn in het gebruik buitenshuis, vanwege de zonreflecties die zullen optreden.
 Dit model heeft geen matte of antireflecterende tegel. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 De Intel Core i5-8250U-processor die op dit model is geïnstalleerd, bespaart batterijen. Houd er echter rekening mee dat de door Huawei aangegeven autonomie moet worden verminderd. Het is onwaarschijnlijk dat u de fabrikant zult bereiken; overweeg 70-10% in het beste geval.
 Wat betreft de autonomie van deze laptop heeft u 12 uur de tijd om opnieuw verbinding te maken, dat wil zeggen een score onder de sterkste op de markt.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 256 GB SSD harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze MateBook X Pro de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Met een 13.9 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze MateBook X Pro kan worden gebruikt voor reisdoeleinden.
 

MateBook X Pro, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Het lijkt erop dat de MateBook X Pro perfect aan deze behoefte voldoet. Sinds de laatste generatie die door Huawei is ontworpen, zijn er veel onderdelen verbeterd. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10 Famille, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Mogelijk voor incidenteel gebruik, zal de Intel Core i5-8250U-processor u in staat stellen bepaalde taken uit te voeren, indien deze individueel worden geïnitieerd. Met 8 GB aan ram is hij goed en voldoende krachtig. Dit model is standaard uitgerust met een suite van voorgeïnstalleerde software. Als u daarentegen begint met pro-toepassingen, zal het nodig zijn om meer geheugen toe te voegen.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft Huawei de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De MateBook X Pro heeft er slechts één, met een totaal van 256GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Het plezier van het werken op een computer zonder een slaaf te zijn van de elektrische aansluiting. Door alleen op batterijen te zitten, heeft u 12 uur autonomie tot uw beschikking. Dit is de beste op de markt van vandaag.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze MateBook X Pro heeft een USB3 aansluiting. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Deze MateBook X Pro is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 De Huawei MateBook X Pro is een geweldig startproduct voor geavanceerd gebruik van audio- en videobewerking. 

MateBook X Pro voor videospelletjes? 

Met dit model kunt u zich in elk spel snel verplaatsen, zonder dat er parasitaire elementen, een scherm bevriezen of het beeld scheurt. Tot voor kort konden, op zeldzame uitzonderingen na, alleen desktopcomputers worden gebruikt. Op deze MateBook X Pro heeft Huawei een koelsysteem geïmplementeerd dat perfect geschikt is voor geavanceerde online gaming toepassingen.
 Simpel gezegd, hoe hoger de schermresolutie, hoe nauwkeuriger de details in een spel. Op deze computer is het een resolutie van 3000×2000, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 Met zijn Nvidia GeForce MX150 grafische kaart en Intel Core i5-8250U-processor heeft Huawei inderdaad voor een interessante optie gekozen. Zelfs als de componenten niet op het beste niveau zijn, zorgen de Intel Core i5-8250U-processor en de Nvidia GeForce MX150-kaart voor een zeer goed resultaat qua beeld en kleuren.
 Tijdens de tests die we op deze laptop hebben uitgevoerd, bleek dat de onderdelen die door de ingenieurs van het merk werden gebruikt, de lading konden vasthouden.
 Om een gaminglaptop effectief te laten zijn, is het noodzakelijk om uitzonderlijk in termen van kracht te zijn. Dit model is een van de meest krachtige van het moment, het zal in staat zijn om zeer complexe berekeningen te maken en uw games weer te geven op een vloeiende en realistische manier.
 
Een ruimte van 256 GB om een back-up te maken van uw gegevens; dit is in het gemiddelde van wat andere merken aanbieden. Niet noodzakelijk voor iedereen die online speelt, maar handig voor degenen die liever lokaal spelen.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.33 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Het heeft een autonomie van 12 uur, meer dan vele andere.
 Tot slot werden we verleid door de balans tussen prestaties en componenten. Goedkoper dan veel andere, minder krachtige laptops. Perfect voor een volgehouden spelsessie!
 

De MateBook X Pro aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Deze MateBook X Pro is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. In dit geval is het Windows 10 Famille.
 Deze MateBook X Pro is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Men zou meer verwachten van Huawei in deze productlijn.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Een bijna vedergewicht van 1.33 kg.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 Uitgerust met een plaat zonder specifieke behandeling, zien we helaas veel reflecties op deze MateBook X Pro. Als u veel tijd aan uw computer besteedt, zult u meer last van uw ogen krijgen. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze MateBook X Pro op prijs stellen.
 Over opslag gesproken, dit model heeft ruimte in het gemiddelde. Uitgerust met een harde schijf van 256 GB, geeft het u de mogelijkheid om al uw documenten lokaal op te slaan.
 Simpel gezegd is deze MateBook X Pro niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Kortom, de MateBook X Pro, de juiste keuze? 

De sleutel tot het kiezen van een nieuwe laptop is het duidelijk definiëren van uw gebruik; het is bijna overal goed. De MateBook X Pro presteert op bijna alle gebieden goed, maar is tegelijkertijd niet te duur.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – kantoortaken
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – surfen op het internet
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen