MateBook 14 2020 AMD Huawei perfect voor op reis.

Als inleiding op deze analyse

Is de MateBook 14 2020 AMD voor jou? Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 We hebben deze MateBook 14 2020 AMD getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

MateBook 14 2020 AMD geschikt voor het surfen op het internet ? 

Uw behoeften bestaan bijna uitsluitend uit het surfen op het web, en wat tekstverwerkingsdocumenten, maar u wilt geen kwaliteitsgebrek in deze laptop. Om regelmatige taken te kunnen uitvoeren die in de loop van de tijd niet zullen verslechteren.
 Dat is de richting die Huawei is ingeslagen op deze MateBook 14 2020 AMD. Een laptop van goede kwaliteit die zich in het midden van het assortiment bevindt ten opzichte van de concurrentie en vanwege de prijs. Materialen die goed ontworpen lijken.
 Een middelgroot scherm van 14 inch dat u in een computertas kunt steken en onderweg mee kunt nemen. 
Met een Ryzen 5 4600H-processor biedt Huawei een reeds verouderde technologie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met 16 GB RAM is de MateBook 14 2020 AMD een goed product. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
Voor het dimensioneren van de harde schijf heeft Huawei besloten om 500 GB te gebruiken. Dit is de standaard. Echter, als je foto’s, video of muziek opslaat, zal het snel vollopen. En als u tot het uiterste gaat, als u het haalt, kunt u altijd een externe harde schijf of een lokale bestandsserver zoals Synlogy NAS kopen.
 Tot slot, dankzij een autonomie van 9 uur, heeft u genoeg tijd om te surfen op het web in de internetbrowserstand met actieve Wifi. Dit is een van de belangrijkste laptops op de markt op dit moment in vergelijking met andere laptops op de markt. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

MateBook 14 2020 AMD, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Huawei presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Deze MateBook 14 2020 AMD is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Huawei heeft gekozen voor een middelgroot scherm om aan ieders behoeften te voldoen. Met zijn 14 inch en zijn resolutie van 2160×1440 kan hij voor vele doeleinden worden gebruikt, waaronder het bekijken van films. Het weergegeven beeld is goed gedetailleerd, met een heldere en levendige weergave. Kortom, het is een evenwichtig product dat het mogelijk maakt om de films correct te bekijken; en met een ingeperkt gewicht van 1.5 kg is het gemakkelijk te transporteren.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Deze MateBook 14 2020 AMD is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze MateBook 14 2020 AMD geïntegreerd. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Ryzen 5 4600H-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Aan de toepassingskant heeft Huawei ervoor gekozen om het u te laten doen. Het besturingssysteem en dat is het. Standaard heeft u Windows 10 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Uitgerust met een AMD Radeon Vega 6 grafische kaart, en met 16GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Voor de connectiviteit heeft u 5 poorten. Gemiddeld genomen in vergelijking met de concurrentie. Tussen de luidsprekers, de muis en de externe harde schijf heeft u weinig mogelijkheden om nog veel meer randapparatuur toe te voegen.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze MateBook 14 2020 AMD. Huawei belooft 9 uur levensduur van de batterij, wat de beste is die vandaag de dag op de markt beschikbaar is. Geniet van streaming, lokaal of op uw Netflix-sessie, elk ander streamingplatform.
 

MateBook 14 2020 AMD, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het belangrijkste voordeel van de laptop is dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Met dit in gedachten hebben we de MateBook 14 2020 AMD getest. Is het gemaakt om op reis te gaan, netjes in je valiezen? Zal het worden voorzien voor uw huis-naar-werk transfers? Moet u het alleen overwegen voor weekendtrips met uw gezin? Of is deze laptop, zoals in veel huizen, slechts een vervanging voor een vaste computer?
 We hebben echter door zijn totaalscore kunnen ontdekken dat hij tot de beste behoort voor het reisaspect.
 Met een gewicht van 1.5 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. De belangrijkste reden hiervoor is de grootte van het scherm: 14 inch.
 De ontwerpers van deze MateBook 14 2020 AMD vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Maar tenzij je in het donker werkt, zie je het nut niet in.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Het zou een beter gebruik van dit model in de buitenlucht mogelijk hebben gemaakt.
 Tegelijkertijd heeft de Ryzen 5 4600H laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Houd er rekening mee dat Huawei, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze MateBook 14 2020 AMD. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Huawei weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Dit model heeft een van de beste autonomie van het moment met 9 uur.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 500 GB SSD-harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Wetende dat je deze laptop met het vliegtuig, de trein of op een andere manier moet meenemen, is het handig. De MateBook 14 2020 AMD is met zijn 14 inch het juiste alternatief.
 Met 5 connectoren maakt deze MateBook 14 2020 AMD meerdere aansluitingen mogelijk. Dit is ongeveer gelijk aan wat de concurrentie te bieden heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Rekening houdend met dit alles kunnen we zeggen dat deze MateBook 14 2020 AMD nuttig zal zijn op vakantie.
 

MateBook 14 2020 AMD voor audio- of videobewerking? 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Met deze MateBook 14 2020 AMD kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Sinds de laatste generatie die door Huawei is ontworpen, zijn er veel onderdelen verbeterd. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. U kunt altijd videobewerking proberen met de Ryzen 5 4600H-processor. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft Huawei de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. Hier heb je 500 GB ruimte om alles op te slaan. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Het belang van de laptop is om hem te kunnen gebruiken in de niet-aangesloten modus. Met 9 uur batterijgevoede computertijd kunt u onderweg aan uw audio- of videobewerking werken. Ter herinnering, met zo’n krachtige laptop is het voor Huawei moeilijk om het veel beter te doen.
 Aan de aansluitzijde is de MateBook 14 2020 AMD voorzien van USB 3 technologie. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Met de MateBook 14 2020 AMD gaat u op weg naar een zeer goed product. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

De MateBook 14 2020 AMD – het juiste model om op te spelen? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Onze tests hebben aangetoond dat deze MateBook 14 2020 AMD niet is ontworpen voor videogames. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Simpel gezegd, hoe hoger de schermresolutie, hoe nauwkeuriger de details in een spel. Met een resolutie van 2160×1440 is deze laptop een van de beste in zijn klasse.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Aangezien Huawei dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 
Met zijn 500 GB aan ruimte staat deze MateBook 14 2020 AMD op gelijke voet met zijn concurrenten. Een functie die geïnteresseerd is in degenen, en dat zijn er nog steeds veel, die zich lokaal willen vestigen en spelen.
 De Wi-Fi-technologie van dit model heeft wifi met een 5GHz-band, wat het online gamen gemakkelijker maakt. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.5 kg.
 Het heeft een autonomie van 9 uur, meer dan vele andere.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze MateBook 14 2020 AMD een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

De MateBook 14 2020 AMD voor kantoorautomatisering 

Deze MateBook 14 2020 AMD is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. In dit geval is het Windows 10.
 Deze MateBook 14 2020 AMD is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Men zou meer verwachten van Huawei in deze productlijn.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model weegt 1.5 kg, wat het beste is op dit moment.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 De MateBook 14 2020 AMD heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Als u echter de hele dag op tekst of spreadsheets werkt, heeft een mat scherm de voorkeur. De lichtintensiteit is sterk: niet zo goed voor het oogcomfort en het werk, maar wel krachtig in het donker voor het bekijken van video’s.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 De opslag bij dit model bevindt zich in het midden van wat elders beschikbaar is. Uitgerust met een harde schijf van 500 GB, geeft het u de mogelijkheid om al uw documenten lokaal op te slaan.
 Simpel gezegd is deze MateBook 14 2020 AMD niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

MateBook 14 2020 AMD, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze MateBook 14 2020 AMD teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken