Matebook 13 2020 -, de perfecte laptop voor video en audiobewerking

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Dus we hebben de Huawei Matebook 13 2020 – getest om uit te vinden wat het waard was.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

Matebook 13 2020 – geschikt voor het surfen op het internet ? 

Uw behoeften bestaan bijna uitsluitend uit het surfen op het web, en wat tekstverwerkingsdocumenten, maar u wilt geen kwaliteitsgebrek in deze laptop. Het doel is om de goede uitvoering van de door u gevraagde taken te waarborgen.
 Het is in deze geest dat Huawei deze Matebook 13 2020 – heeft ontwikkeld. De computer staat op hetzelfde niveau als concurrerende modellen in deze prijsklasse. Als je eraan gewend bent, kun je zien dat het materiaal van goede kwaliteit is.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 13″ scherm maakt dit model overal draagbaar. 
De gekozen processor voor dit model is een Core i7-10510U. Aangezien de onderdelen zeer snel evolueren, biedt Huawei een laptop van goede kwaliteit die nog vele jaren een goede keuze zal blijven. Een logische beslissing met betrekking tot het gebruik van deze computer: surfen op het internet en voldoende rekenkracht. Met 16 GB RAM is de Matebook 13 2020 – een goed product. Het is de zekerheid dat de computer beter en langer zal werken.
 
Met zijn 500 GB harde schijf zit je midden in het peloton. In ieder geval zou het genoeg moeten zijn voor een gebruik als surfen op het web. Met deze Matebook 13 2020 – levert Huawei een laptop af die u een paar jaar hebt voordat hij verouderd is.
 Tot slot, dankzij een autonomie van 10 uur, heeft u genoeg tijd om te surfen op het web in de internetbrowserstand met actieve Wifi. Dit is een van de belangrijkste laptops op de markt op dit moment in vergelijking met andere laptops op de markt. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

De Matebook 13 2020 – – het juiste model voor streaming en video’s? 

Huawei presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de Matebook 13 2020 – te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 13 inch, met een resolutie van 2160×1440. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.3 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze Matebook 13 2020 – vooral het multimediale gebruik. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze Matebook 13 2020 – krijgt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Voor het geluidsgedeelte is de Matebook 13 2020 – uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Deze Matebook 13 2020 -, uitgerust met een Core i7-10510U processor, komt overeen met een prijs/kracht verhouding in het gemiddelde, voldoende voor een toegewijd multimedia gebruik. Hoewel hij zich in het midden van het gamma bevindt, zal deze processor kunnen evolueren volgens uw toekomstige behoeften en in de tussentijd een goede compatibiliteit met al uw randapparatuur mogelijk maken. Dus uw multimediale sessies zullen vloeiend verlopen.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Huawei heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Windows 10 waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige NVIDIA GeForce MX250 grafische kaart en 16 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Huawei’s prioriteiten. Inderdaad, deze Matebook 13 2020 – heeft slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Een laptop heeft meestal een batterijlevensduur van enkele uren. Met 10 uur autonomie is het een van de beste modellen in zijn gamma. Wat een genot is het om het batterijniveau niet regelmatig te hoeven controleren!
 

Matebook 13 2020 – compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Een van de belangrijkste functies van een laptop is dat deze gemakkelijk te transporteren is. Daarom hebben we deze Matebook 13 2020 – geanalyseerd vanuit het oogpunt van nomadisch gebruik. Onder welke voorwaarden kunt u het meenemen op reis, in het weekend of met het openbaar vervoer? Of zal het uiteindelijk een functie zijn om thuis te blijven?
 We hebben echter door zijn totaalscore kunnen ontdekken dat hij tot de beste behoort voor het reisaspect.
 Met een gewicht van 1.3 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 13-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Geen verlicht toetsenbord op deze Matebook 13 2020 -. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 De glanzende plaat biedt een beter kijkcomfort dan het vorige model. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 Een Core i7-10510U-processor waarmee deze computer qua vermogen en stroomverbruik gelijkwaardig is aan andere laptops.
 Houd er echter rekening mee dat de door Huawei aangegeven autonomie moet worden verminderd. Het is onwaarschijnlijk dat u de fabrikant zult bereiken; overweeg 70-20% in het beste geval.
 Dit model heeft een van de beste autonomie van het moment met 10 uur.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 500 GB SSD harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Als gevolg daarvan was Huawei in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Matebook 13 2020 – de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Uitgerust met een compact 13-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 De Matebook 13 2020 – heeft slechts 5 aansluitingen. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Al met al is deze Matebook 13 2020 – een interessant product voor op reis.
 

De Matebook 13 2020 – voor audio- of videobewerking 

Voor dit soort gebruik lijkt het noodzakelijk om over te gaan tot een hoogwaardig product. Het lijkt erop dat de Matebook 13 2020 – perfect aan deze behoefte voldoet. Of het nu gaat om de computersnelheid of de geheugencapaciteit, Huawei heeft een interessant product ontworpen. Deze laptop zal multitasking vergemakkelijken en u zult in staat zijn om tegelijkertijd applicaties zoals Photoshop, Magix Video of Vegas pro met een Windows 10-besturingssysteem uit te voeren.
 Over het algemeen maakt de keuze van de Core i7-10510U-processor voor incidenteel gebruik dit soort gebruik mogelijk. Met zijn 16 GB RAM heeft hij voldoende geheugen voor beeldverwerking. Dit model is standaard uitgerust met een suite van voorgeïnstalleerde software. Als u besluit om pro-toepassingen te installeren, zult u waarschijnlijk meer geheugen moeten toevoegen, anders zult u een achteruitgang van de prestaties zien.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. De Matebook 13 2020 – maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 500 GB. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 Het plezier van het werken op een computer zonder een slaaf te zijn van de elektrische aansluiting. Met 10 uur batterijgevoede computertijd kunt u onderweg aan uw audio- of videobewerking werken. Ter herinnering, met zo’n krachtige laptop is het voor Huawei moeilijk om het veel beter te doen.
 Als het gaat om usb-poortoplossingen, heeft Huawei ervoor gekozen om geld te besparen door geen usb 3 te installeren. Hier vindt de bestandsoverdracht plaats met een lagere snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Met de Matebook 13 2020 – gaat u op weg naar een zeer goed product. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. Kortom een uitstekende keuze in deze prijsklasse.
 

Matebook 13 2020 – voor videospelletjes? 

De meeste fabrikanten zijn zich ervan bewust dat het gebruik van laptops niet beperkt is tot tekstverwerking en spreadsheets. En deze Matebook 13 2020 – is een van de gemiddelde laptops waar je mee kunt spelen. Aan de andere kant, als je er meerdere keren doorheen moet, zullen deze zelfde onderdelen je zwak lijken.
 Simpel gezegd, hoe hoger de schermresolutie, hoe nauwkeuriger de details in een spel. Met een resolutie van 2160×1440 is deze laptop een van de beste in zijn klasse.
 Huawei koos bovendien voor een processor Core i7-10510U die de verdienste heeft om veel berekeningen parallel te maken, en voor het grafische gedeelte, de NVIDIA GeForce MX250, voor een goed resultaat. Zelfs als de componenten niet op het beste niveau zijn, zorgen de Core i7-10510U-processor en de NVIDIA GeForce MX250-kaart voor een zeer goed resultaat qua beeld en kleuren.
 Tijdens de tests die we op deze laptop hebben uitgevoerd, bleek dat de onderdelen die door de ingenieurs van het merk werden gebruikt, de lading konden vasthouden.
 Met een gemiddelde score op de GPU (Graphics Processing Unit) ranking, maakt deze laptop het mogelijk om bepaalde spellen te proberen. Een goed compromis dat de keuze van dit model rechtvaardigt.
 
Met zijn 500 GB aan ruimte staat deze Matebook 13 2020 – op gelijke voet met zijn concurrenten. Niet noodzakelijk voor iedereen die online speelt, maar handig voor degenen die liever lokaal spelen.
 Een betere wifi toegang op deze Matebook 13 2020 – die standaard is uitgerust met de 5GHz band. Een kwaliteitsgarantie die het mogelijk maakt om, als uw woonruimte ermee is uitgerust, een snellere en over het algemeen betrouwbaardere webtoegang te hebben.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.3 kg.
 Het heeft een autonomie van 10 uur, meer dan vele andere.
 Dus het is een vrolijk medium voor gaming; genoeg prestaties voor de juiste prijs. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

De Matebook 13 2020 – aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Huawei een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Huawei zoals gebruikelijk. Het is de laatste versie van Windows 10 die er op draait.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model weegt 1.3 kg, wat het beste is op dit moment.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 De Matebook 13 2020 – heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Het nadeel hiervan is dat hetzelfde licht je na verloop van tijd kan vermoeien. Voor heldere gebieden zijn ze scherp gesneden, de kleuren zijn intens, met een hoge mate van helderheid en beeldscherpte.
 Als u ’s avonds op uw computer werkt, kunt u er spijt van krijgen dat de optie voor achtergrondverlichting niet is voorzien op deze laptop.
 De opslag bij dit model bevindt zich in het midden van wat elders beschikbaar is. Het is 500 GB beschikbaar, perfect voor kantoorgebruik, maar misschien alleen voor het opnemen van films.
 Kortom, de Matebook 13 2020 – is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Matebook 13 2020 -, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Moeilijk om het voor alle doeleinden goed te doen; in ieder geval doet deze computer het goed. Met de Matebook 13 2020 – kunt u er zeker van zijn dat u een efficiënte laptop heeft, in vergelijking met de concurrentie.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – kantoortaken
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 – videospelletjes spelen
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken