Macbook air Apple perfect voor op reis.

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Apple-assortiment hebben we de Macbook air getest. Prijs en type technologie alleen rechtvaardigen niet de keuze van een model. Van basisgebruik (het web, en e-mail) tot online games met krachtige machines.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

Macbook air voor het surfen op het internet ? 

Gezien het feit dat het gebruik van een computer eenvoudig is (surfen op het internet, e-mails en/of brieven schrijven, berekeningen maken op een Excel-spreadsheet), is het belangrijk om te focussen op een laptop die zowel van hoge kwaliteit is als sterk genoeg is om lang mee te gaan. Om een goede werking te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de fabrikant over kwaliteitscomponenten en bewezen technologische competentie beschikt.
 Om aan dit soort behoeften tegemoet te komen heeft Apple deze Macbook air ontwikkeld. Een product dat gepositioneerd is als middenklasse, maar van goede kwaliteit is. Als je eraan gewend bent, kun je zien dat het materiaal van goede kwaliteit is.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 13″ scherm maakt dit model overal draagbaar. 
De fabrikant heeft ervoor gekozen om dit model uit te rusten met een Core i5-1030NG7-processor. Inderdaad, de kracht die het levert is interessant, ook al is het niet de nieuwste generatie componenten. Bovendien bent u door deze processor verzekerd van een tool voor correcte internetnavigatie. Het wordt standaard geleverd met 8 GB RAM. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
Voor het dimensioneren van de harde schijf heeft Apple besloten om 256 GB te gebruiken. Dit is de standaard. Bijna hetzelfde als de concurrenten en wat er nu op de markt is, heb je ruimte om op te slaan. Gezien de aanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn op het gebied van public cloud, en uw internetgebruik, is het zeer waarschijnlijk dat u de schijfruimte van deze laptop nooit volledig zult vullen.
 Tot slot, voor webgebruik, moet u weten dat dit model een autonomie heeft van 12 uur. Dat is een goede zaak voor het geval je hem op vakantie wilt nemen. Bovendien zult u er des te meer plezier aan beleven om hem lang te gebruiken, omdat hij met zijn scherm zeer aangenaam is.
 

Macbook air, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

U overweegt laptops voor standaard multimediagebruik (films kijken, foto’s opslaan, muziek luisteren)! Apple stelt de Macbook air voor die daarvoor gemaakt is. Niet de beste, maar wel een van de modellen in een krappe prijsklasse.
 Om te zien of het aan uw wensen voldoet, hebben we het getest voor audio- en videogebruik.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 13 inch, met een resolutie van 2560×1600. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.3 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Het scherm van dit model is helaas niet voorzien van glans. Aan de andere kant zal het vervelend zijn voor regelmatig gebruik in een donkere kamer. De leesbaarheid van de display is daardoor iets minder goed.
 Bij gebruik in daglicht zult u dit gebrek aan functionaliteit dus op prijs stellen, omdat het licht reflecties veroorzaakt, wat het kijken bemoeilijkt.
 Voor het geluidsgedeelte is de Macbook air uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Deze Macbook air, uitgerust met een Core i5-1030NG7 processor, komt overeen met een prijs/kracht verhouding in het gemiddelde, voldoende voor een toegewijd multimedia gebruik. Hoewel hij zich in het midden van het gamma bevindt, zal deze processor kunnen evolueren volgens uw toekomstige behoeften en in de tussentijd een goede compatibiliteit met al uw randapparatuur mogelijk maken. Dit zal resulteren in vloeiende video- en audiosessies.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel Iris Plus G7, die met 8 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Apple’s prioriteiten. Omdat de Macbook air slechts 5 poorten heeft. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Of je gaat het gebruiken in de reismodus of onderweg, of je zit tussen je kantoor en de woonkamer. Met 12 uur autonomie is het een van de beste modellen in zijn gamma. Wat een genot is het om het batterijniveau niet regelmatig te hoeven controleren!
 

Macbook air, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het belangrijkste voordeel van de laptop is dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Dus we hebben die test naar de Macbook air gebracht. Is hij thuiswerkgericht? Of kun je hem meenemen op reis? Dat zijn de vragen die we zullen beantwoorden. Of moet dit gebruik beperkt blijven tot het gaan van de woonkamer naar de keuken.
 Het blijkt een van de beste te zijn die voldoet aan de belangrijkste criteria voor nomadisme, namelijk grootte, gewicht, kwaliteit van de materialen en beschikbaarheid van wifi.
 Het gewicht van 1.3 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Met een 13-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Het toetsenbord met achtergrondverlichting dat Apple voor deze Macbook air heeft gekozen was niet echt nodig, maar het is wel handig als u in een slecht verlicht vliegtuig, taxi of metro werkt. Bovendien zijn de gebruikte materialen van goede kwaliteit.
 We genieten van het kijken op dit scherm dat diepe en levendige kleuren weergeeft. Het scherm toont een interessant resultaat.
 Deze laptop is zeer comfortabel in gebruik. Het beeld is mooi, en met zijn antireflecterende matte tegel, geen problemen meer, zelfs niet buiten.
 De fabrikant biedt de Core i5-1030NG7-processor op deze laptop aan; gemiddeld qua vermogen in vergelijking met andere producten uit hetzelfde assortiment, maar ook qua energieverbruik.
 Houd er echter rekening mee dat de door Apple aangegeven autonomie moet worden verminderd. Reken bij standaardgebruik eerder op 70% van deze waarde; hoe meer je de processor laadt, hoe lager het getal zal zijn.
 Dit model heeft een van de beste autonomie van het moment met 12 uur.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 256 GB SSD harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Macbook air de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Met een 13 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 De Macbook air heeft slechts 5 aansluitingen. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Al met al is deze Macbook air een interessant product voor op reis.
 

De Macbook air voor audio- of videobewerking 

Voor dit soort gebruik lijkt het noodzakelijk om over te gaan tot een hoogwaardig product. Met deze Macbook air kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Of het nu gaat om de computersnelheid of de geheugencapaciteit, Apple heeft een interessant product ontworpen. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met MacOS, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Mogelijk voor incidenteel gebruik, zal de Core i5-1030NG7-processor u in staat stellen bepaalde taken uit te voeren, indien deze individueel worden geïnitieerd. Met 8 GB aan ram is hij goed en voldoende krachtig. Dit model is standaard uitgerust met een suite van voorgeïnstalleerde software. Als u daarentegen begint met pro-toepassingen, zal het nodig zijn om meer geheugen toe te voegen.
 De ontwerpers van Apple hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. Hier heb je 256 GB ruimte om alles op te slaan. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Zoals bij veel laptops is autonomie een delicaat onderwerp. Hier is 12 uur autonomie beschikbaar. Ter herinnering, met zo’n krachtige laptop is het voor Apple moeilijk om het veel beter te doen.
 Helaas niet standaard voorzien van een USB 3.0-poort. Dit betekent dat u geduld moet hebben als u besluit om uw audiovisueel materiaal naar een externe sleutel of schijf over te brengen.
 Deze Macbook air is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. Kortom een uitstekende keuze in deze prijsklasse.
 Dit is een goed product om te beginnen met audiovisuele bewerking. 

Macbook air voor videospelletjes? 

Met dit model kunt u zich in elk spel snel verplaatsen, zonder dat er parasitaire elementen, een scherm bevriezen of het beeld scheurt. Tot voor kort konden, op zeldzame uitzonderingen na, alleen desktopcomputers worden gebruikt. Apple heeft de componenten geïnstalleerd die het een formidabel hulpmiddel voor gaming maken, met een soepele beeldstroom en een uitstekende beeldsnelheid.

 Hoe hoger de resolutie van het beeld, hoe gedetailleerder de visuele weergave. Op deze computer is het een resolutie van 2560×1600, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 De Intel Iris Plus G7 grafische kaart en de Core i5-1030NG7 processor zullen genoeg zijn om uw scherm te vullen. Dankzij de technische elementen die op deze laptop zijn geïnstalleerd, zijn de Intel Iris Plus G7-kaart en de Core i5-1030NG7-processor op een zeer goed niveau gebracht.
 Tijdens de tests die we op deze laptop hebben uitgevoerd, bleek dat de onderdelen die door de ingenieurs van het merk werden gebruikt, de lading konden vasthouden.
 Om een gaminglaptop effectief te laten zijn, is het noodzakelijk om uitzonderlijk in termen van kracht te zijn. Het behoort tot de beste in termen van GPU’s (Graphics Processing Unit).
 
Een gemiddelde capaciteit/prijsverhouding die deze Macbook air tot een interessante keuze maakt met een 256 GB schijf. Niet noodzakelijk voor iedereen die online speelt, maar handig voor degenen die liever lokaal spelen.
 Voor online gaming heeft deze Macbook air een hoge kwaliteit Wi-Fi en een Ethernet-poort. Een kwaliteitsgarantie die het mogelijk maakt om, als uw woonruimte ermee is uitgerust, een snellere en over het algemeen betrouwbaardere webtoegang te hebben.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.3 kg.
 Met 12 uur autonomie is het beter dan de concurrentie.
 Het is duidelijk dat een goede kwaliteit rendering op de graphics, een grootte van 13 inch, dun en vrij licht (1.3 kg), maken deze Macbook air een uitstekende op voor een gebruik video games. Wetende dat je bovendien een autonomie hebt van 12 uur. Het juiste gereedschap voor maximale prestaties!
 

Macbook air, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Deze Macbook air is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Deze computer voldoet aan een eis die afwijkt van de Windows-normen. Het heeft een MacOS-besturingssysteem.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model, met zijn 1.3 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Uit onze tests is gebleken dat het matte scherm de effecten van het licht beperkt. Met minder of geen schittering blijft dit scherm ook langer schoon – een voordeel als het gaat om het werken aan het scherm voor meerdere uren.
 Een andere interessante functie op deze Macbook air is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 Over opslag gesproken, dit model heeft ruimte in het gemiddelde. Uitgerust met een harde schijf van 256 GB, geeft het u de mogelijkheid om al uw documenten lokaal op te slaan.
 Samenvattend blijkt dus dat deze Macbook air minder interessant is dan zijn concurrenten. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

De Macbook air ter afsluiting 

Het is bijna onmogelijk voor een laptop om overal goed te zijn, maar aan de andere kant is het mogelijk om een gemiddeld resultaat te behalen. Met de Macbook air kunt u er zeker van zijn dat u een efficiënte laptop heeft, in vergelijking met de concurrentie.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – kantoortaken
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen