IdeaPad D330-10IGM, de perfecte laptop voor video en audiobewerking

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Lenovo-assortiment hebben we de IdeaPad D330-10IGM getest. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. We hebben deze IdeaPad D330-10IGM getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

IdeaPad D330-10IGM voor het surfen op het internet ? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Om regelmatige taken te kunnen uitvoeren die in de loop van de tijd niet zullen verslechteren.
 Dat is de richting die Lenovo is ingeslagen op deze IdeaPad D330-10IGM. Een product dat gepositioneerd is als middenklasse, maar van goede kwaliteit is. Gemakkelijk te hanteren, en slim doordacht tijdens de ontwikkeling.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 10 inch formaat. Deze IdeaPad D330-10IGM wordt standaard geleverd met een aanraakscherm; een extra bonus als je niet gewend bent aan het gebruik van een muis of geen ruimte beschikbaar hebt. Het totale ontwerp is van kwaliteit en is gemaakt om lang mee te gaan, een product dat gemaakt is om lang mee te gaan. De ingenieurs van Lenovo hebben een interessant model ontworpen met sterke interne en externe componenten.
 
Met een Celeron N4000-processor biedt Lenovo een reeds verouderde technologie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 4 GB geheugen heeft. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 128 GB is Lenovo van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Tot slot een belangrijk punt voor een laptop: autonomie; hier heb je 7 uur vrijheid voordat je de stekker weer in het stopcontact moet steken. Bij deze IdeaPad D330-10IGM moet u dus altijd de voedingskabel binnen handbereik houden. Het is vervelend, want het belang van een mobiele telefoon is nog steeds om hem overal te kunnen gebruiken, zonder dat hij wordt aangesloten.
 

IdeaPad D330-10IGM, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Lenovo presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze IdeaPad D330-10IGM worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Met een klein 10-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1200. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.1 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Lenovo’s IdeaPad D330-10IGM is voornamelijk ontworpen voor filmliefhebbers. Door optimaal gebruik te maken van de achtergrondverlichting profiteert deze tegel van de glanzende coating die meer contrast biedt. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze IdeaPad D330-10IGM geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Celeron N4000 nu verouderd is. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel UHD Graphics 605, die met 4 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Over connectiviteit gesproken, deze laptop heeft 5 poorten. Veel beter dan het grootste deel van de concurrentie. Voldoende ruimte om uw muis, luidsprekers en andere USB-sleutels aan te sluiten.
 Wat de batterijen betreft, wees u ervan bewust dat u enige tijd hebt voordat u de stroom weer moet aansluiten. U hebt 7 uur autonomie in de uitgeschakelde modus, wat in het gemiddelde ligt. 

De IdeaPad D330-10IGM – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Het veranderen van deze laptop in een gemakkelijk te transporteren computer lijkt Lenovo’s prioriteit in het ontwerp van deze IdeaPad D330-10IGM niet te zijn. We passeerden er verschillende, afhankelijk van het gebruik dat ervan werd gemaakt: voor vakanties, weekends, of doorlopend op het openbaar vervoer voor het werk. Het resultaat is dit: Als u op vakantie en in het woon-werkverkeer moet gaan, en vanwege de configuratiegrootte/gewicht / kwaliteit van de materialen, is het een zeer goede keuze.
 Het gewicht van 1.1 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 10-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Het aanraakscherm is aanwezig op de IdeaPad D330-10IGM, waardoor u de mogelijkheid heeft om de muis uit te schakelen. Hier bevindt u zich in een vertrouwde omgeving; een gebruiksgemak dat identiek is aan dat van uw smartphone. De selecties zijn nauwkeurig in de cursorbeweging, waardoor de navigatie naadloos verloopt.
 Tenzij u misschien gewend bent om in slecht verlichte ruimtes te werken, zult u geen last hebben van de afwezigheid van een verlicht toetsenbord. Maar tenzij je in het donker werkt, zie je het nut niet in.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. U zult het gebruik moeten beperken als de zon te fel is.
 Met de installatie van de Celeron N4000-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Het resultaat is minder autonomie. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Voor het batterijgedeelte is de autonomie correct met 7 uur voor de storing.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 128 GB SSD harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze IdeaPad D330-10IGM de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Uitgerust met een compact 10-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 Dit model heeft 5 ingangen op de connectoren. Dat maakt het een van de best begiftigde modellen op de markt.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Als het een uitzonderlijke reis is, denken we dat het een reis kan zijn.
 

De IdeaPad D330-10IGM voor audio- of videobewerking 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Het lijkt erop dat de IdeaPad D330-10IGM perfect aan deze behoefte voldoet. Met deze componenten voorziet Lenovo u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. U kunt altijd videobewerking proberen met de Celeron N4000-processor. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 128 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De IdeaPad D330-10IGM maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 128 GB. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Voor het onderdeel autonomie biedt Lenovo de nieuwste generatie batterijen; maar laat u niet misleiden. De beschikbare levensduur van de batterij is 7 uur in standaard gebruiksconditie, wat betekent dat de lader dicht bij de hand is, omdat de audio-visuele assemblage veel stroom verbruikt. Een resultaat in het gemiddelde van de concurrenten.
 Als het gaat om usb-poortoplossingen, heeft Lenovo ervoor gekozen om geld te besparen door geen usb 3 te installeren. Het impliceert een meer gelogde tijd wanneer u besluit om uw bestanden naar een externe schijf over te brengen.
 Deze IdeaPad D330-10IGM is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

IdeaPad D330-10IGM voor videospelletjes? 

De meeste fabrikanten zijn zich ervan bewust dat het gebruik van laptops niet beperkt is tot tekstverwerking en spreadsheets. Het blijkt dat deze IdeaPad D330-10IGM qua prestaties of op het gebied van algemene koeling tot de modellen in het gemiddelde behoort. Aan de andere kant, als je er meerdere keren doorheen moet, zullen deze zelfde onderdelen je zwak lijken.
 Wat betreft de beeldresolutie is het belangrijk dat deze hoog is om een goede weergave te verkrijgen. Dit model wordt aangeboden met een resolutie van 1920×1200, d.w.z. een van de beste op de markt.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Lenovo weet, net als de meeste fabrikanten, dat intensief en uitgebreid gebruik van de computer in de spelmodus prestaties vereist. Met een displaysysteem zorgt deze machine voor een snelheid in het gemiddelde van wat er op dat moment wordt gedaan.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 128 GB.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Lenovo besloten om het gebruik van de 5GHz draadloze band mogelijk te maken. Een kwaliteitsgarantie die het mogelijk maakt om, als uw woonruimte ermee is uitgerust, een snellere en over het algemeen betrouwbaardere webtoegang te hebben.
 In termen van praktisch transport is dit model met 1.1 kg een van de lichtste op de markt.
 Voor de autonomie zit het in het gemiddelde van de andere laptops, dat wil zeggen ongeveer 7 uur.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze IdeaPad D330-10IGM goed in gebruik is voor lokale of online games, ook al hebben andere concurrerende modellen in dezelfde prijsklasse misschien de voorkeur. En als het nodig is, kunt u het gebruiken voor surfen op het internet en e-mail.
 

IdeaPad D330-10IGM, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Net als de meeste van zijn concurrenten heeft Lenovo IdeaPad D330-10IGM ontworpen voor kantoorautomatisering. Het is een volwassen product.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Lenovo zoals gebruikelijk. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Een gewicht van 1.1 kg, waardoor deze computer een van de beste is in de lichtste categorie.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 De IdeaPad D330-10IGM heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Als u echter de hele dag op tekst of spreadsheets werkt, heeft een mat scherm de voorkeur. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Als u ’s avonds op uw computer werkt, kunt u er spijt van krijgen dat de optie voor achtergrondverlichting niet is voorzien op deze laptop.
 Met slechts 128 GB is dit model een van de kleinere modellen. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Tot slot is deze laptop interessant. Goed geplaatst in termen van prijs, zal het voldoen aan uw behoeften voor kantoorgebruik.
 

Tot slot, de IdeaPad D330-10IGM… 

Er bestaat niet zoiets als een perfecte laptop voor elk doel, tenzij u er een prijskaartje aan hangt, en wetende dat hij te krachtig zal zijn voor de meeste van uw behoeften. Met de IdeaPad D330-10IGM kunt u er zeker van zijn dat u een efficiënte laptop heeft, in vergelijking met de concurrentie.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – webbrowsen
 – reisgebruik
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – audio- en videomontages maken