Huawei MateBook 14 2020 Gris : de laptop voor onderweg

In enkele woorden

Als nieuwste toevoeging aan het Huawei-assortiment hebben we de MateBook 14 2020 Gris getest. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Dit artikel is daarom uitgesplitst in gebruik; Wat is het doel van dit model?
 

MateBook 14 2020 Gris compatibel met internetgebruik? 

Gezien het feit dat het gebruik van een computer eenvoudig is (surfen op het internet, e-mails en/of brieven schrijven, berekeningen maken op een Excel-spreadsheet), is het belangrijk om te focussen op een laptop die zowel van hoge kwaliteit is als sterk genoeg is om lang mee te gaan. Het doel is om de goede uitvoering van de door u gevraagde taken te waarborgen.
 Om aan dit soort behoeften tegemoet te komen heeft Huawei deze MateBook 14 2020 Gris ontwikkeld. De computer staat op hetzelfde niveau als concurrerende modellen in deze prijsklasse. Materialen die goed ontworpen lijken.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 14 inch formaat. 
Een keuze van de reden waarom dit model is uitgerust; de Core i7-10510U-processor. Huawei gaat uit van het idee dat je niet te veel gaat vragen van deze laptop. Een logische beslissing met betrekking tot het gebruik van deze computer: surfen op het internet en voldoende rekenkracht. De verstrekte hoeveelheid RAM is 16 GB. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
Met zijn 500 GB harde schijf zit je midden in het peloton. Bijna hetzelfde als de concurrenten en wat er nu op de markt is, heb je ruimte om op te slaan. Met deze MateBook 14 2020 Gris levert Huawei een laptop af die u een paar jaar hebt voordat hij verouderd is.
 Tot slot, dankzij een autonomie van 9 uur, heeft u genoeg tijd om te surfen op het web in de internetbrowserstand met actieve Wifi. Dit is een van de belangrijkste laptops op de markt op dit moment in vergelijking met andere laptops op de markt. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

MateBook 14 2020 Gris voor video’s? 

Huawei heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze MateBook 14 2020 Gris worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Met een klein 14-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 2160×1440. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.5 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze MateBook 14 2020 Gris vooral het multimediale gebruik. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze MateBook 14 2020 Gris krijgt. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze MateBook 14 2020 Gris geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 De MateBook 14 2020 Gris is voorzien van een Core i7-10510U-processor, die iets krachtiger is dan gemiddeld, in vergelijking met die voor kantoorgebruik. Hiermee bent u zeker van een schaalbaar product (indien nodig), dat perfect past bij uw randapparatuur (luidsprekers, videoprojectoren, etc…). Dit zal resulteren in vloeiende video- en audiosessies.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Huawei er geen geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Het is een Windows 10 waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een NVIDIA GeForce MX350, die met 16 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Aan de connectiviteitskant heeft u 5 poorten. Dit is standaard in vergelijking met computers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Tussen de luidsprekers, de muis en de externe harde schijf heeft u weinig mogelijkheden om nog veel meer randapparatuur toe te voegen.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze MateBook 14 2020 Gris. Op deze MateBook 14 2020 Gris rapporteert Huawei 9 uur levensduur van de batterij, wat beter is dan de concurrentie. Wat een genot is het om het batterijniveau niet regelmatig te hoeven controleren!
 

De MateBook 14 2020 Gris voor gebruik in de rijmodus 

Een van de belangrijkste functies van een laptop is dat deze gemakkelijk te transporteren is. Daarom hebben we deze MateBook 14 2020 Gris geanalyseerd vanuit het oogpunt van nomadisch gebruik. Onder welke voorwaarden kunt u het meenemen op reis, in het weekend of met het openbaar vervoer? Of zal het uiteindelijk een functie zijn om thuis te blijven?
 Het blijkt een van de beste te zijn die voldoet aan de belangrijkste criteria voor nomadisme, namelijk grootte, gewicht, kwaliteit van de materialen en beschikbaarheid van wifi.
 Met een gewicht van 1.5 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Het 14-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 De ontwerpers van deze MateBook 14 2020 Gris vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet echt nodig.
 De glanzende plaat biedt een beter kijkcomfort dan het vorige model. De weergave op het scherm is goed. Aan de andere kant zal deze laatste eigenschap minder interessant zijn in het gebruik buitenshuis, vanwege de zonreflecties die zullen optreden.
 Dit model heeft geen matte of antireflecterende tegel. U zult het gebruik moeten beperken als de zon te fel is.
 De Core i7-10510U-processor die op dit model is geïnstalleerd, bespaart batterijen. De fabrikant schat een mogelijk bereik in dat u kunt verkleinen. Het is onwaarschijnlijk dat u de fabrikant zult bereiken; overweeg 70-30% in het beste geval.
 Dit model heeft een van de beste autonomie van het moment met 9 uur.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 500 GB SSD harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze MateBook 14 2020 Gris de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Met een 14 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Met 5 connectoren maakt deze MateBook 14 2020 Gris meerdere aansluitingen mogelijk. Dit is in het gemiddelde van wat er op concurrerende modellen wordt gedaan.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Rekening houdend met dit alles kunnen we zeggen dat deze MateBook 14 2020 Gris nuttig zal zijn op vakantie.
 

De MateBook 14 2020 Gris voor audio- of videobewerking 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Het lijkt erop dat de MateBook 14 2020 Gris perfect aan deze behoefte voldoet. Met deze componenten voorziet Huawei u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Jobverwerking in parallel met Windows 10 zijn perfect ontworpen voor audio- of videobewerking.
 Over het algemeen maakt de keuze van de Core i7-10510U-processor voor incidenteel gebruik dit soort gebruik mogelijk. Met zijn 16 GB RAM heeft hij voldoende geheugen voor beeldverwerking. Dit model is standaard uitgerust met een suite van voorgeïnstalleerde software. En als je verder wilt gaan, kun je dat doen, mits je een beetje geheugen toevoegt.
 De ontwerpers van Huawei hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De MateBook 14 2020 Gris maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 500 GB. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 Het plezier van het werken op een computer zonder een slaaf te zijn van de elektrische aansluiting. Met 9 uur batterijgevoede computertijd kunt u onderweg aan uw audio- of videobewerking werken. Ter herinnering, met zo’n krachtige laptop is het voor Huawei moeilijk om het veel beter te doen.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze MateBook 14 2020 Gris heeft een USB3 aansluiting. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Met de MateBook 14 2020 Gris gaat u op weg naar een zeer goed product. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. Kortom een uitstekende keuze in deze prijsklasse.
 

De MateBook 14 2020 Gris voor online of lokale games 

Laptops, dankzij de toename van de prestaties van processoren en grafische kaarten, laten sommige mensen toe om te gokken. De tests die we op deze MateBook 14 2020 Gris hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de keuzes van Huawei op het gebied van componenten – de chip, de processorgeneratie of de kwaliteit van de koeling – ervoor zorgen dat dit een gemiddelde laptop voor gaming is. Tijdens onze tests merkten we een correcte verhoging van de computer op, zodra de scènes in sommige spellen snelle bewegingen en kleurveranderingen vereisten.
 Simpel gezegd, hoe hoger de schermresolutie, hoe nauwkeuriger de details in een spel. Dit model wordt aangeboden met een resolutie van 2160×1440, d.w.z. een van de beste op de markt.
 Huawei koos bovendien voor een processor Core i7-10510U die de verdienste heeft om veel berekeningen parallel te maken, en voor het grafische gedeelte, de NVIDIA GeForce MX350, voor een goed resultaat. Zelfs als de componenten niet op het beste niveau zijn, zorgen de Core i7-10510U-processor en de NVIDIA GeForce MX350-kaart voor een zeer goed resultaat qua beeld en kleuren.
 Tijdens de tests die we op deze laptop hebben uitgevoerd, bleek dat de onderdelen die door de ingenieurs van het merk werden gebruikt, de lading konden vasthouden.
 Met een gemiddelde score op de GPU (Graphics Processing Unit) ranking, maakt deze laptop het mogelijk om bepaalde spellen te proberen. Een goed compromis dat de keuze van dit model rechtvaardigt.
 
Een gemiddelde capaciteit/prijsverhouding die deze MateBook 14 2020 Gris tot een interessante keuze maakt met een 500 GB schijf. Niet noodzakelijk voor iedereen die online speelt, maar handig voor degenen die liever lokaal spelen.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Huawei besloten om het gebruik van de 5GHz draadloze band mogelijk te maken. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 In termen van praktisch transport is dit model met 1.5 kg een van de lichtste op de markt.
 Een uitstekende autonomie van 9 zal u toelaten om bijna overal te spelen.
 Dus het is een vrolijk medium voor gaming; genoeg prestaties voor de juiste prijs. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

De MateBook 14 2020 Gris aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model weegt 1.5 kg, wat het beste is op dit moment.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 De MateBook 14 2020 Gris heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Als u veel tijd aan uw computer besteedt, zult u meer last van uw ogen krijgen. Voor heldere gebieden zijn ze scherp gesneden, de kleuren zijn intens, met een hoge mate van helderheid en beeldscherpte.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Voor zover het opslag betreft, staat deze computer in het honkbalveld. Uitgerust met een harde schijf van 500 GB, geeft het u de mogelijkheid om al uw documenten lokaal op te slaan.
 Samenvattend blijkt dus dat deze MateBook 14 2020 Gris minder interessant is dan zijn concurrenten. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

MateBook 14 2020 Gris, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Moeilijk om het voor alle doeleinden goed te doen; in ieder geval doet deze computer het goed. De MateBook 14 2020 Gris is een gemiddeld maar effectief product.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – kantoortaken
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – webbrowsen
 – videospelletjes spelen
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken