Het efficiënte gereedschap voor op reis: Pavilion x360 14-dw0016nf Gris van HP

Als preambule van deze test

Als nieuwste toevoeging aan het HP-assortiment hebben we de Pavilion x360 14-dw0016nf Gris getest. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze HP Pavilion x360 14-dw0016nf Gris beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Pavilion x360 14-dw0016nf Gris, genoeg voor internetgebruik? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de Pavilion x360 14-dw0016nf Gris lijkt de oplossing te zijn. HP is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 14″ scherm maakt dit model overal draagbaar. 
De fabrikant biedt een Core i3-1005G1 processor aan; een mid-range oriëntatie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met 8 GB RAM is Pavilion x360 14-dw0016nf Gris een gemiddelde laptop. Het is aan u om meer toe te voegen aan de extra plaatsen als u daar behoefte aan heeft.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 128 GB is deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris een van de kleinste in zijn klasse. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Tot slot, voor webgebruik, moet u weten dat dit model een autonomie heeft van 8 uur. HP is een van de beste in termen van tijd in de batterijmodus. Een functie die waarschijnlijk het belangrijkste is dat je van een laptop zou verwachten.
 

Pavilion x360 14-dw0016nf Gris voor video’s? 

Met deze laptop biedt HP een product gericht op algemeen gebruik. Deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Met een klein 14-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.6 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris krijgt. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Aan de geluidskant heeft de Pavilion x360 14-dw0016nf Gris goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Core i3-1005G1-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Wat de toepassingen betreft, heeft HP er geen geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Windows 10S waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel UHD Graphics 620, die met 8 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Aan de connectiviteitskant heeft u 5 poorten. Gemiddeld genomen in vergelijking met de concurrentie. U zult moeten prioriteren welke apparaten u moet aansluiten, omdat ze niet allemaal tegelijk passen.
 Of je gaat het gebruiken in de reismodus of onderweg, of je zit tussen je kantoor en de woonkamer. U krijgt 8 uur batterijlevensduur, wat beter is dan veel andere modellen. Uw bezichtiging wordt niet abrupt gestopt in het midden van uw film, Netflix-sessie of een ander streaming-platform.
 

Pavilion x360 14-dw0016nf Gris compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Het belangrijkste voordeel van de laptop is dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Met dit in gedachten hebben we de Pavilion x360 14-dw0016nf Gris getest. Is hij thuiswerkgericht? Of kun je hem meenemen op reis? Dat zijn de vragen die we zullen beantwoorden. Of zal het uiteindelijk een functie zijn om thuis te blijven?
 A priori, voor vakanties en woon-werkverkeer, behoort het tot de beste van het moment.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Met een 14-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Tenzij u misschien gewend bent om in slecht verlichte ruimtes te werken, zult u geen last hebben van de afwezigheid van een verlicht toetsenbord. Niet echt nodig.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 Hier is deze laptop niet erg krachtig vanwege zijn Core i3-1005G1 processor; hij is inferieur aan de concurrentie, en hij is niet erg goed in termen van energieverbruik.
 Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Dit model heeft een van de beste autonomie van het moment met 8 uur.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 128 GB SSD harde schijf. Het belangrijkste voordeel van dit type harde schijf is dat het minder bewegende delen bevat, en het is sneller dan standaard schijven. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Uitgerust met een compact 14-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 Deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris maakt het mogelijk om externe elementen te koppelen via 5 connectoren. Hij is een van de gemiddelde laptops.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Al met al is deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris een interessant product voor op reis.
 

De Pavilion x360 14-dw0016nf Gris voor audio- of videobewerking 

Voor dit soort gebruik lijkt het noodzakelijk om over te gaan tot een hoogwaardig product. Met deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Sinds de laatste generatie die door HP is ontworpen, zijn er veel onderdelen verbeterd. Deze laptop zal multitasking vergemakkelijken en u zult in staat zijn om tegelijkertijd applicaties zoals Photoshop, Magix Video of Vegas pro met een Windows 10S-besturingssysteem uit te voeren.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Core i3-1005G1, die bijna verouderd is. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 128 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. De Pavilion x360 14-dw0016nf Gris maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 128 GB. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Zoals bij veel laptops is autonomie een delicaat onderwerp. Met 8 uur batterijgevoede computertijd kunt u onderweg aan uw audio- of videobewerking werken. Dit is de beste op de markt van vandaag.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris heeft een USB3 aansluiting. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 Door te kiezen voor deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. Audio- en videobewerking wordt nog eenvoudiger. En tegen een prijs die goed geplaatst is.
 

Pavilion x360 14-dw0016nf Gris voor videospelletjes? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Onze tests hebben aangetoond dat deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris niet is ontworpen voor videogames. Het is duidelijk dat HP hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Simpel gezegd, hoe hoger de schermresolutie, hoe nauwkeuriger de details in een spel. Dit model wordt aangeboden met een resolutie van 1920×1080, d.w.z. een van de beste op de markt.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Aangezien HP dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 128 GB.
 Voor online gaming heeft deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris een hoge kwaliteit Wi-Fi en een Ethernet-poort. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 In termen van praktisch transport is dit model met 1.6 kg een van de lichtste op de markt.
 Het heeft een autonomie van 8 uur, meer dan vele andere.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

De Pavilion x360 14-dw0016nf Gris voor kantoorautomatisering 

Deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Dit is Windows 10S, de nieuwste generatie.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een bijna vedergewicht van 1.6 kg.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Uitgerust met een plaat zonder specifieke behandeling, zien we helaas veel reflecties op deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris. Het testen van de lamp naast het scherm kan de kwaliteit van het werk in het kantoorgebruik beïnvloeden. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 De opslag van dit model, 128 GB, is een van de kleinste. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Simpel gezegd is deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

De Pavilion x360 14-dw0016nf Gris – in een notendop 

Deze Pavilion x360 14-dw0016nf Gris zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Samenvattend bevelen wij dit model aan voor :
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken