Elitebook 850 G1 -HP : Een laptop voor multimediagebruik

Om te beginnen

Zelfs als er niet meer echt een slechte keuze is in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games. Uw computer zal niet beperkt zijn tot technische specificaties, dus we hebben een testplan gebouwd volgens het gebruik dat u ervan zult maken. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze HP Elitebook 850 G1 beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

Elitebook 850 G1 compatibel met internetgebruik? 

Het feit dat het gebruik van uw laptop beperkt is tot e-mail en surfen op het web, betekent niet dat u eender welk model moet kopen. Een minimum aan kwaliteit is belangrijk om de betrouwbaarheid in de loop van de tijd te garanderen. Het is een balans tussen een 1e prijs en de nieuwste multi-processor ontworpen voor professionals. Een vrij krachtige multi-processor, maar een die geen krediet nodig heeft om te betalen. Je hoeft het alleen maar in de hand te nemen om te zien dat het materiaal van kwaliteit is.
 Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de Elitebook 850 G1 van HP lijkt te zijn.
 Het is een groot scherm dat je hebt: 15.6 inch die minder gemakkelijk te vervoeren zal zijn in vergelijking met een ultra boek. 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core i5-4300U. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met slechts 4 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. De kans is groot dat als je besluit om met de Elitebook 850 G1 te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Uw computer zal beter en langer werken.
 
Met zijn 320 GB harde schijf zit je midden in het peloton. Bijna hetzelfde als de concurrenten en wat er nu op de markt is, heb je ruimte om op te slaan. En als u tot het uiterste gaat, als u het haalt, kunt u altijd een externe harde schijf of een lokale bestandsserver zoals Synlogy NAS kopen.
 Tot slot, zelfs als u, zoals veel gebruikers, deze computer aangesloten houdt, maakt de 9 uur durende levensduur van de batterij het een van de meest duurzame modellen op de markt. Dat is een goede zaak voor het geval je hem op vakantie wilt nemen. Bovendien zult u er des te meer plezier aan beleven om hem lang te gebruiken, omdat hij met zijn scherm zeer aangenaam is.
 

Is Elitebook 850 G1 goed voor het bekijken van video’s? 

Om van deze Elitebook 850 G1 een multimediale tool te maken, lijkt dit het doel van HP te zijn geweest. In het tijdperk van de multimedia is deze laptop geëvolueerd en is het een kruising tussen een TV, radio en een desktopcomputer. Van alle laptops van het moment leek het ons een van de beste voor multimediagebruik. Het geluidsreproductieniveau en de weergavekwaliteit van dit topmodel staan bij dit topmodel op het programma.
 Voor dit model heeft HP grote plannen. Een 15.6″ scherm en een resolutie van 1920×1080 maken het een van de grote producten die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Dit model heeft een groot scherm dat essentieel zal zijn voor het bekijken van uw films en video-streaming. Een zeer goede kwaliteit rendering, zowel in helderheid als in beelddetails.
 Een nadeel van deze omvang is echter het totale gewicht: 3.1 kg dat getransporteerd moet worden.
 Het scherm van dit model is helaas niet voorzien van glans. Dit resulteert in een lagere kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld tot laag lichtniveau. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Bij gebruik in daglicht zult u dit gebrek aan functionaliteit dus op prijs stellen, omdat het licht reflecties veroorzaakt, wat het kijken bemoeilijkt.
 Voor het geluidsgedeelte is de Elitebook 850 G1 uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Intel Core i5-4300U nu verouderd is. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Met de hoogwaardige Intel HD Graphics 620 grafische kaart en 4 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 In het connectiviteitsgedeelte heeft u 5 poorten tot uw beschikking. Gemiddeld genomen in vergelijking met de concurrentie. Precies wat u nodig heeft om uw muis, luidsprekers en andere USB-sticks aan te sluiten.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze Elitebook 850 G1. Op deze Elitebook 850 G1 rapporteert HP 9 uur levensduur van de batterij, wat beter is dan de concurrentie. Het is niet nodig om het batterijniveau constant te controleren; u zult films kunnen bekijken en lange tijd naar muziek kunnen luisteren.
 

Is Elitebook 850 G1 ontworpen voor reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Elitebook 850 G1 gemakkelijk mee te nemen is. Dat lijkt niet HP’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Het is een van de zwaarste laptops in zijn klasse met 3.1 kg. Elk transport is pijnlijk. Als je het op je knieën gebruikt, zul je merken dat het omslachtig is. De reden daarvoor? De grootte van het scherm. Het 15.6-inch scherm daarentegen zorgt voor een groot beeld.
 De ontwerpers van deze Elitebook 850 G1 vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet echt nodig.
 Ondanks de afwezigheid van een glanzende plaat heb je een goede beelddefinitie. De bezichtiging is tot het uiterste gegaan.
 Dit model biedt een aangenaam gebruikscomfort. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 Het stroomverbruik van de Intel Core i5-4300U processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Houd er rekening mee dat HP, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Elitebook 850 G1. Bovendien geven deze cijfers een schatting van HP weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 In het geval van deze laptop, met een autonomie van 9 uur, heb je in feite een van de beste modellen van het moment.
 Vanwege de gebruikte technologie zal het beter zijn om deze computer niet te veel te verplaatsen. De bewegende delen waaruit de harde schijf bestaat, kunnen beschadigd raken en de gegevens die erin zitten, kunnen verloren gaan. Met zijn harde schijf van 320 GB is hij perfect voor het opslaan van gegevens voor foto’s, muziek en uw filmcollectie. Alleen een SSD zou dit kunnen verbeteren, maar dan is het een extra kostenpost.
 Voor de reis zal uw laptop het grootste deel van de tijd in het hotel blijven. Zijn grootte nodigt niet uit om hem overal mee naartoe te nemen. De belangrijkste reden is de 15.6 inch, waardoor het een van de grootste in zijn klasse is; elke reis, met zijn gewicht, kan pijnlijk zijn.
 Met 5 connectoren maakt deze Elitebook 850 G1 meerdere aansluitingen mogelijk. Hij is een van de gemiddelde laptops.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Vanwege al deze elementen wordt deze Elitebook 850 G1 niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

De Elitebook 850 G1 – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Met deze Elitebook 850 G1 kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Sinds de laatste generatie die door HP is ontworpen, zijn er veel onderdelen verbeterd. Jobverwerking in parallel met Windows 10 Pro zijn perfect ontworpen voor audio- of videobewerking.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i5-4300U, die bijna verouderd is. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Met een 320 harde schijf bent u verzekerd van een goede opslagcapaciteit. Dat is zo’n beetje wat ze op andere laptops doen. Dit is een belangrijke overweging omdat een paar minuten home video uw speler sneller zal vullen dan u dacht. HP heeft een minder dure technologische keuze gemaakt door slechts één standaard harde schijf te plaatsen. De SSD zou veel sneller zijn geweest dan de huidige, zelfs als de levensduur korter was geweest.
 Het belang van de laptop is om hem te kunnen gebruiken in de niet-aangesloten modus. Hier is 9 uur autonomie beschikbaar. Dit model is een van de krachtigste van het moment.
 Aan de aansluitzijde is de Elitebook 850 G1 voorzien van USB 3 technologie. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Deze Elitebook 850 G1 is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. En nog veel meer als u uiteindelijk besluit om het alleen te gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web, in plaats van audio-video bewerking. En tegen een prijs die goed geplaatst is.
 

Elitebook 850 G1 voor videospelletjes? 

Met dit model kunt u zich in elk spel snel verplaatsen, zonder dat er parasitaire elementen, een scherm bevriezen of het beeld scheurt. Lange tijd waren laptops niet krachtig genoeg om te worden gebruikt voor het spelen van games. HP heeft de componenten geïnstalleerd die het een formidabel hulpmiddel voor gaming maken, met een soepele beeldstroom en een uitstekende beeldsnelheid.

 Simpel gezegd, hoe hoger de schermresolutie, hoe nauwkeuriger de details in een spel. Dit model wordt aangeboden met een resolutie van 1920×1080, d.w.z. een van de beste op de markt.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 HP weet, net als de meeste fabrikanten, dat intensief en uitgebreid gebruik van de computer in de spelmodus prestaties vereist. Het is een middenkeuze, noch extreem krachtig, noch te duur.
 
Een gemiddelde capaciteit/prijsverhouding die deze Elitebook 850 G1 tot een interessante keuze maakt met een 320 GB schijf. Niet noodzakelijk voor iedereen die online speelt, maar handig voor degenen die liever lokaal spelen.
 Een betere wifi toegang op deze Elitebook 850 G1 die standaard is uitgerust met de 5GHz band. Een kwaliteitsgarantie die het mogelijk maakt om, als uw woonruimte ermee is uitgerust, een snellere en over het algemeen betrouwbaardere webtoegang te hebben.
 Een van de zwaarste laptops van het moment, mede door zijn grootte van 15.6 inch, is het helaas een van de zwaarste met 3.1 kg.
 Een uitstekende autonomie van 9 zal u toelaten om bijna overal te spelen.
 Het is duidelijk dat een goede kwaliteit rendering op de graphics, een grootte van 15.6 inch, dun en vrij licht (3.1 kg), maken deze Elitebook 850 G1 een uitstekende op voor een gebruik video games. Bovendien is het een goede prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van de concurrentie. En als het nodig is, kunt u het zelfs gebruiken voor kantoorfuncties tussen twee partijen.
 

De Elitebook 850 G1 aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Hoewel dit geen invloed heeft op de meerderheid van de gebruikers, is het belangrijk om het OS van deze hardware te kennen. De op de markt beschikbare OS’en zijn allemaal verschillende technische ecosystemen met eigen toepassingen. In ieder geval is deze Elitebook 850 G1 ideaal voor kantoorgebruik.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is uitgerust met Windows 10 Pro.
 Gezien de omvang is het niet raadzaam om te vaak te worden genomen. Met een gewicht van 3.1 kg beperkt u de verschillende bewegingen van deze laptop zoveel mogelijk.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Uit onze tests is gebleken dat het matte scherm de effecten van het licht beperkt. Het kleurenpalet is van goede kwaliteit; zwarten en blanken zien er niet uit als geel en grijs.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 Voor zover het opslag betreft, staat deze computer in het honkbalveld. Het is 320 GB beschikbaar, perfect voor kantoorgebruik, maar misschien alleen voor het opnemen van films.
 Tot slot is de Elitebook 850 G1 een uitstekende keuze voor kantoorgebruik. Het combineert ergonomie met kracht, met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.
 

De Elitebook 850 G1 – in een notendop 

De sleutel tot het kiezen van een nieuwe laptop is het duidelijk definiëren van uw gebruik; het is bijna overal goed. De Elitebook 850 G1 presteert op bijna alle gebieden goed, maar is tegelijkertijd niet te duur.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – reisgebruik
 Samenvattend bevelen wij dit model aan voor :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken