Elite Pavilion, de perfecte laptop voor video en audiobewerking

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze HP Elite Pavilion beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Elite Pavilion geschikt voor het surfen op het internet ? 

De kans is groot dat uw dagelijks gebruik niet beperkt blijft tot het surfen op het internet, en dat u ook de andere functies nodig heeft. Het is noodzakelijk om te kunnen rekenen op een kwaliteitslaptop die je niet in 2 jaar tijd in de steek laat door veroudering. Een vrij krachtige multi-processor, maar een die geen krediet nodig heeft om te betalen. Dit product zal dus perfect voldoen aan uw behoeften. Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de Elite Pavilion van HP lijkt te zijn.
 Een middelgroot scherm van 15 inch dat u in een computertas kunt steken en onderweg mee kunt nemen. 
De processor die dit model uitrust, een Ryzen 5 3500U, zal meer dan genoeg zijn; het kan zelfs te krachtig zijn in vergelijking met de behoefte. Een component die een indrukwekkend vermogen en reactievermogen biedt. Kortom, dit model zal u volledige voldoening geven voor een gebruik van de internetnavigatie. Met 8 GB RAM is de Elite Pavilion een goed product. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
Van alle computers van het moment is deze momenteel een van de beschikbare modellen, waarbij de laptop de grootste harde schijf heeft. Zelfs als je denkt dat 1000 GB meer dan genoeg is, is het verrassend om te ontdekken dat het gemakkelijk is om een schijf volledig te vullen met foto’s, films of games in een zeer korte tijd. De Elite Pavilion stelt u dus in staat om lokaal op te slaan en garandeert dat u alle films die u wilt kunnen bekijken zonder internettoegang.
 Tot slot, zelfs als u, zoals veel gebruikers, deze computer aangesloten houdt, maakt de 9 uur durende levensduur van de batterij het een van de meest duurzame modellen op de markt. Dat is een goede zaak voor het geval je hem op vakantie wilt nemen. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

Elite Pavilion, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

De ingenieurs van HP hebben ervoor gekozen om van deze Elite Pavilion de top-of-the-line voor vrijetijdsbesteding te maken: films, muziek, foto’s. In het tijdperk van de multimedia is deze laptop geëvolueerd en is het een kruising tussen een TV, radio en een desktopcomputer. We kwamen er via de tests achter dat hij een van de beste op de markt is. Het geluidsreproductieniveau en de weergavekwaliteit van dit topmodel staan bij dit topmodel op het programma.
 HP heeft gekozen voor een middelgroot scherm om aan ieders behoeften te voldoen. Met zijn 15 inch en zijn resolutie van 1366×768 kan hij voor vele doeleinden worden gebruikt, waaronder het bekijken van films. De beeldkwaliteit is helder en kleurrijk en zorgt voor een meeslepende ervaring. Uiteindelijk een homogeen product dat het mogelijk maakt om films te bekijken en met zijn 1.9 kg gemakkelijk mee te nemen.
 Het scherm van dit model is helaas niet voorzien van glans. Aan de andere kant zal het vervelend zijn voor regelmatig gebruik in een donkere kamer. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Kortom, u geeft de voorkeur aan deze afwerking voor het bekijken van films overdag.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Elite Pavilion geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 De processor die op dit model is geïnstalleerd is een high-end Ryzen 5 3500U. In tegenstelling tot de oudere processoren van het merk is de energie-efficiëntie optimaal en het verbruik goed gecontroleerd. Dit betekent dat er meerdere miljarden berekeningen tegelijk kunnen worden uitgevoerd.
 Met de hoogwaardige AMD Radeon Vega 8 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Een laptop heeft meestal een batterijlevensduur van enkele uren. U krijgt 9 uur batterijlevensduur, wat beter is dan veel andere modellen. Geniet van streaming, lokaal of op uw Netflix-sessie, elk ander streamingplatform.
 

Elite Pavilion, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze Elite Pavilion niet bedoeld is voor reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar HP niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Elite Pavilion. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Met andere woorden, laat het thuis en neem het slechts af en toe mee voor korte ritten.
 Deze Elite Pavilion is in het gemiddelde, niet te licht en niet te zwaar: 1.9 kg. Het is gemakkelijk te dragen, zelfs als u de voorkeur geeft aan de ultra-slanke modellen van de concurrentie. Aan de andere kant is het prettig om te surfen op het internet of om e-mails te schrijven. Een van de oorzaken van zijn gewicht is gerelateerd aan de grootte van zijn 15-inch scherm.
 Geen verlicht toetsenbord op deze Elite Pavilion. Niet echt nodig.
 Ondanks de afwezigheid van een glanzende plaat heb je een goede beelddefinitie. We waarderen het bekijken van dit scherm.
 Deze laptop is zeer comfortabel in gebruik. Dankzij de matte anti-reflecterende tegel kan deze laptop zelfs in de felle zon buiten worden gebruikt.
 Uitgerust met een Ryzen 5 3500U processor heeft deze Elite Pavilion een zeer laag stroomverbruik. Het heeft een zeer lage spanning, waardoor u kunt profiteren van een grotere autonomie en daardoor de levensduur van de batterij kunt verminderen en verlengen. Dat betekent niet dat je dat aantal gaat halen, want het is een gemiddelde schatting van de fabrikant.
 In het geval van deze laptop, met een autonomie van 9 uur, heb je in feite een van de beste modellen van het moment.
 Vanwege de gebruikte technologie zal het beter zijn om deze computer niet te veel te verplaatsen. De redenen hiervoor zijn de omvang en de harde schijf die het merk HP erin heeft gestopt. Uitgerust met een standaard 1000 GB harde schijf, zal het een bijna onbeperkt aantal schrijfcycli (record/verwijdering) mogelijk maken. Alleen een SSD zou dit kunnen verbeteren, maar dan is het een extra kostenpost.
 Wetende dat je deze laptop met het vliegtuig, de trein of op een andere manier moet meenemen, is het handig. De Elite Pavilion zit precies in het midden ten opzichte van de concurrentie met 15 en een acceptabel gewicht.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Ten slotte levert HP met de Elite Pavilion een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

De Elite Pavilion – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Voor dit soort gebruik lijkt het noodzakelijk om over te gaan tot een hoogwaardig product. Heel duidelijk komt deze Elite Pavilion perfect overeen met de behoeften die aan dit gebruik verbonden zijn. Of het nu gaat om de computersnelheid of de geheugencapaciteit, HP heeft een interessant product ontworpen. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Met dit model biedt HP een effectief product zonder dat het te duur is. Het beschikt over de nodige software om uw eerste audiovisuele bewerking uit te voeren. Indien nodig kunt u meer pro-georiënteerde toepassingen installeren op de 1000 GB die beschikbaar is op de harde schijf.
 Met een harde schijf van 1000 GB heeft u veel ruimte. Dat is zo’n beetje wat ze op andere laptops doen. En dat is wat je nodig hebt om je films en muziek lokaal op te slaan. Wat betreft de snelheid bij het opstarten heeft HP gekozen voor de conventionele harde schijf. De SSD zou veel sneller zijn geweest dan de huidige, zelfs als de levensduur korter was geweest.
 Het belang van de laptop is om hem te kunnen gebruiken in de niet-aangesloten modus. Door alleen op batterijen te zitten, heeft u 9 uur autonomie tot uw beschikking. Dit is de beste op de markt van vandaag.
 Aan de aansluitzijde is de Elite Pavilion voorzien van USB 3 technologie. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Door te kiezen voor deze Elite Pavilion, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En tegen een prijs die goed geplaatst is.
 

Elite Pavilion, de juiste keuze om online te spelen? 

Gezien het feit dat de huidige spellen veel snelle bewegingen met zich meebrengen, met duizenden berekeningen per seconde en waarvoor veel middelen nodig zijn, kan deze laptop ervoor worden gemaakt. Voorbij zijn de dagen dat je moest spelen waar de computer stilstaat; nu kun je overal spelen. Met deze Elite Pavilion hebben de technici van HP de juiste balans gevonden tussen de juiste grafische chip, het juiste processorvermogen, het juiste schermformaat en de juiste koeling.
 Geleverd met een resolutie van 1366×768, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Uitgerust met een AMD Radeon Vega 8 grafische kaart en de Ryzen 5 3500U-processor kunt u profiteren van de rekenkracht en de beeldteruggave. De speelvaardigheid wordt vergroot. HP heeft een aantal van de beste componenten op de markt gekozen om een vlotte doorstroming van het beeld en een snelle weergave te garanderen.
 Het grote voordeel van het kiezen van een gamerlaptop is dat ze alles heel snel kunnen doen. Het behoort tot de beste in termen van GPU’s (Graphics Processing Unit).
 
Deze laptop heeft een van de grootste interne opslagruimtes. Met 1000 GB beschikbare ruimte kunt u uw back-ups, muziek en films opslaan.
 Een betere wifi toegang op deze Elite Pavilion die standaard is uitgerust met de 5GHz band. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 Met een gewicht van 1.9 en een schermformaat van 15 inch is het een hulpmiddel in het gemiddelde van andere laptops.
 Het heeft een autonomie van 9 uur, meer dan vele andere.
 Tot slot werden we verleid door de balans tussen prestaties en componenten. Bovendien is het een goede prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van de concurrentie. En als het nodig is, kunt u het zelfs gebruiken voor kantoorfuncties tussen twee partijen.
 

Elite Pavilion voor kantoorautomatisering? 

HP heeft ervoor gekozen om tegemoet te komen aan alle gebruikers die een basisgebruik van hun Elite Pavilion willen hebben. Met dit product brengt de fabrikant een kwaliteitscomputer op de markt.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos HP zoals gebruikelijk. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 In tegenstelling tot andere grotere modellen staat dit model in het midden voor het niveau van de benodigde ruimte. Het gewicht van 1.9 kg is niet te hoog voor een mobiele telefoon.
 De sleutelafstand zal belangrijk zijn voor het gebruik op kantoor. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 HP koos voor de matte tegeloptie voor deze Elite Pavilion, die het licht niet reflecteert. Met minder of geen schittering blijft dit scherm ook langer schoon – een voordeel als het gaat om het werken aan het scherm voor meerdere uren.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf, deze heeft 1000 GB. Dat geeft u een beetje tijd voordat u een andere dataopslagruimte moet vinden.
 Tot slot is deze laptop interessant. Het maakt het mogelijk om kantoorautomatisering te maken voor een beperkte prijs.
 

Tot slot, de Elite Pavilion… 

Deze laptop is eindelijk degene die u in staat stelt om te genieten van zijn uitstekende prestaties, ongeacht het gebruik dat u ervan zult maken. De Elite Pavilion presteert op bijna alle gebieden goed, maar is tegelijkertijd niet te duur.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – reisgebruik
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – kantoortaken
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen