Een laptop voor multimedia: E406MA van Asus

Om te beginnen

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de Asus E406MA getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Dus we hebben de Asus E406MA getest om uit te vinden wat het waard was.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

E406MA geschikt voor het surfen op het internet ? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Om een goede werking te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de fabrikant over kwaliteitscomponenten en bewezen technologische competentie beschikt.
 Dat is de richting die Asus is ingeslagen op deze E406MA. Een product dat gepositioneerd is als middenklasse, maar van goede kwaliteit is. Als je eraan gewend bent, kun je zien dat het materiaal van goede kwaliteit is.
 Met een grootte van 14 inch is het ongeveer gemiddeld, en je zult het relatief gemakkelijk kunnen dragen. Zelfs als het model niet is uitgerust met een aanraakscherm, is het toch gemakkelijk te gebruiken. Een punt dat sommige gebruikers deze E406MA kunnen blokkeren als je op de weg moet werken.
 Toch blijft het een kwaliteitsproduct met een eenvoudig te gebruiken trackpad. Het is te hopen dat de andere interne onderdelen van deze laptop toekomstbestendig zijn; Asus besteedt doorgaans veel aandacht aan het ontwerp van zijn producten en de geteste moet hier voordeel uit halen.
 
Een keuze van de reden waarom dit model is uitgerust; de N5000-processor. Inderdaad, de kracht die het levert is interessant, ook al is het niet de nieuwste generatie componenten. In tegenstelling tot het gebruik van een videobewerkingsstijl die rekenkracht vereist, is dit model correct voor het surfen op het internet; een gebruik dat niet te veel rekenkracht vereist. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 4 GB geheugen heeft. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 128 GB is deze E406MA een van de kleinste in zijn klasse. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Met een autonomie van 8 uur heb je uiteindelijk niet al te veel tijd om op het web te surfen. Dit is in overeenstemming met wat er met de huidige accutechnologie wordt gedaan. Het zou interessanter zijn om voor dezelfde prijs een vaste computer of een tablet te kopen, krachtiger van de kant van de autonomie en het surfen op het web.
 

De E406MA voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Om van deze E406MA een multimediale tool te maken, lijkt dit het doel van Asus te zijn geweest. Een mix van uw TV, stereo en mediaspelers in één machine. Van alle laptops van het moment leek het ons een van de beste voor multimediagebruik. Een kwaliteit van beeld en geluid die het mogelijk maakt om een uitstekende score te behalen in deze categorie.
 De computer die Asus aanbiedt is een middelgrote computer. Met zijn 14 inch en zijn resolutie van 1920×1080 kan hij voor vele doeleinden worden gebruikt, waaronder het bekijken van films. De beeldkwaliteit is helder en kleurrijk en zorgt voor een meeslepende ervaring. Kortom, het is een evenwichtig product dat het mogelijk maakt om de films correct te bekijken; en met een ingeperkt gewicht van 1.3 kg is het gemakkelijk te transporteren.
 Helaas is er op dit model geen glanzend scherm beschikbaar. Het effect is minder kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld of zelfs laag lichtniveau – wat vaak overeenkomt met de omstandigheden waarin een film wordt bekeken. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Kortom, u geeft de voorkeur aan deze afwerking voor het bekijken van films overdag.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze E406MA geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Deze E406MA, uitgerust met een N5000 processor, komt overeen met een prijs/kracht verhouding in het gemiddelde, voldoende voor een toegewijd multimedia gebruik. Hoewel hij zich in het midden van het gamma bevindt, zal deze processor kunnen evolueren volgens uw toekomstige behoeften en in de tussentijd een goede compatibiliteit met al uw randapparatuur mogelijk maken. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lancering van uw audio- en videotoepassingen.
 Met betrekking tot het onderdeel software en informatiesysteem. Je hebt standaard, Windows 10S en Office 365.
 Waarschijnlijk zult u deze laptop voor andere doeleinden gebruiken dan alleen het bekijken van films en het luisteren naar muziek. Het kan echter ook geschikt zijn voor andere soorten gebruik.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel UHD Graphics 605, die met 4 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Asus’s prioriteiten. De E406MA biedt u slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Wat betreft de levensduur van de batterij, kan deze E406MA u in staat stellen om een multimediale toepassing te hebben in de nomadische modus. 8 uur levensduur van de batterij is genoeg voor de overgrote meerderheid van de video’s die je hebt gezien. 

De E406MA voor gebruik in de rijmodus 

Het veranderen van deze laptop in een gemakkelijk te transporteren computer lijkt Asus’s prioriteit in het ontwerp van deze E406MA niet te zijn. We hebben verschillende scenario’s geanalyseerd: afhankelijk van het feit of het gebruikt zal worden voor het werk, met bus-metro-treinreizen, of alleen voor vakanties en weekenden. Het resultaat is dit: Als u op vakantie en in het woon-werkverkeer moet gaan, en vanwege de configuratiegrootte/gewicht / kwaliteit van de materialen, is het een zeer goede keuze.
 Het gewicht van 1.3 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Een van de oorzaken van zijn gewicht is gerelateerd aan de grootte van zijn 14-inch scherm.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze E406MA geen aanraakscherm. Als je het alleen met de muis doet, vergeet het dan niet in de tas. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Geen verlicht toetsenbord op deze E406MA. Niet echt nodig.
 We genieten van het kijken op dit scherm dat diepe en levendige kleuren weergeeft. Deze laptop geeft diepe en levendige kleuren weer.
 Dit model biedt een aangenaam gebruikscomfort. Dankzij de matte anti-reflecterende tegel kan deze laptop zelfs in de felle zon buiten worden gebruikt.
 Een N5000-processor waarmee deze computer qua vermogen en stroomverbruik gelijkwaardig is aan andere laptops.
 Houd er echter rekening mee dat de door Asus aangegeven autonomie moet worden verminderd. Reken bij standaardgebruik eerder op 70% van deze waarde; hoe meer je de processor laadt, hoe lager het getal zal zijn.
 Voor het batterijgedeelte is de autonomie correct met 8 uur voor de storing.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 128 GB SSD harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Met dit model heeft Asus geprobeerd een computer te ontwerpen die gemakkelijk te transporteren is, maar niet te klein is. De E406MA zit precies in het midden ten opzichte van de concurrentie met 14 en een acceptabel gewicht.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Met deze E406MA biedt Asus een laptop aan die de juiste keuze is voor op reis, zolang het maar niet te vaak is.
 

E406MA voor audio- of videobewerking? 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Het lijkt erop dat de E406MA perfect aan deze behoefte voldoet. Met deze componenten voorziet Asus u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10S, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Bij incidenteel audiovisueel gebruik ligt de N5000-processor van deze laptop binnen het marktgemiddelde. Met zijn 4 GB RAM heeft hij voldoende geheugen voor beeldverwerking. Standaard beschikt u over de applicaties voor het maken van uw videobewerking of voor het aanpassen van uw foto of muziek. Als u daarentegen begint met pro-toepassingen, zal het nodig zijn om meer geheugen toe te voegen.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. Hier heb je 128 GB ruimte om alles op te slaan. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 Voor het onderdeel autonomie biedt Asus de nieuwste generatie batterijen; maar laat u niet misleiden. Aangegeven door de fabrikant voor 8 uur autonomie, is het beter om uw lader in de buurt te houden als u onderweg wijzigingen moet aanbrengen of als u veel middelen gebruikt voor uw audio- of videobewerking. Dat is zo’n beetje wat de andere laptops doen.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze E406MA heeft een USB3 aansluiting. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 Door te kiezen voor deze E406MA, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. Audio- en videobewerking wordt nog eenvoudiger. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

E406MA, de juiste keuze om online te spelen? 

Er zijn vandaag de dag maar weinig laptops die het niet mogelijk maken om videospelletjes te spelen. En deze E406MA is een van de gemiddelde laptops waar je mee kunt spelen. Aan de andere kant, als je er meerdere keren doorheen moet, zullen deze zelfde onderdelen je zwak lijken.
 Wat betreft de beeldresolutie is het belangrijk dat deze hoog is om een goede weergave te verkrijgen. Op deze computer is het een resolutie van 1920×1080, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
De 128 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 Zelfs als dit model een Wi-Fi heeft, is het geen 5Ghz, dus van lagere kwaliteit. We hadden graag gezien dat dit een van de opties was geweest.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.3 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Deze computer biedt 8 uur autonomie en bevindt zich in het gemiddelde bereik van de markt.
 Deze E406MA is eindelijk een interessant compromis voor degenen die willen presteren, zonder al te veel uit te geven bij de aankoop. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

De E406MA voor kantoorautomatisering 

Asus heeft ervoor gekozen om tegemoet te komen aan alle gebruikers die een basisgebruik van hun E406MA willen hebben. Met dit product brengt de fabrikant een kwaliteitscomputer op de markt.
 Asus heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Het is de laatste versie van Windows 10S die er op draait.
 Qua accessoires en gebruik is deze laptop uitgerust met applicaties (Office 365) en enkele aansluitingen die nodig zijn voor kantoorgebruik. Het zit in de norm en normen van de markt.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een gewicht van 1.3 kg, waardoor deze computer een van de beste is in de lichtste categorie.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 Asus koos voor de matte tegeloptie voor deze E406MA, die het licht niet reflecteert. Bij gebruik wordt een mat scherm minder snel vuil dan een glanzend scherm.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 128 GB. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de E406MA snel kan worden gevuld.
 Tot slot is deze laptop interessant. Het maakt het mogelijk om kantoorautomatisering te maken voor een beperkte prijs.
 

De E406MA ter afsluiting 

Moeilijk om het voor alle doeleinden goed te doen; in ieder geval doet deze computer het goed. Met de E406MA kunt u er zeker van zijn dat u een efficiënte laptop heeft, in vergelijking met de concurrentie.
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 – reisgebruik
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken