Een laptop voor gamers: 15-da1009ne van Hp

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Hp-assortiment hebben we de 15-da1009ne getest. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Dus we hebben de Hp 15-da1009ne getest om uit te vinden wat het waard was.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

15-da1009ne, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Het feit dat het gebruik van uw laptop beperkt is tot e-mail en surfen op het web, betekent niet dat u eender welk model moet kopen. Deze laptop zal ervoor zorgen dat de taken die u uitvoert betrouwbaar en probleemloos zijn voor de komende jaren. In feite gaat het om het vinden van een product met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.  Hier heb je een bijna perfect product. Met de introductie van de 15-da1009ne biedt Hp een doordacht product van hoge kwaliteit.
 Met een grootte van 15.6 inch heb je wat moeite om het te dragen. Geen aanraakscherm beschikbaar op dit model. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze 15-da1009ne minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 Toch is het trackpad intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Het is niet meer dan logisch dat de behandeling van dit product door Hp u het vertrouwen geeft dat u het nog vele jaren zult kunnen gebruiken.
 
De gekozen processor voor dit model is een Intel Core i7-8565U. Aangezien de onderdelen zeer snel evolueren, biedt Hp een laptop van goede kwaliteit die nog vele jaren een goede keuze zal blijven. Een logische beslissing met betrekking tot het gebruik van deze computer: surfen op het internet en voldoende rekenkracht. De verstrekte hoeveelheid RAM is 16 GB. Het is de zekerheid dat de computer beter en langer zal werken.
 
Van alle computers van het moment is deze momenteel een van de beschikbare modellen, waarbij de laptop de grootste harde schijf heeft. In feite heb je genoeg ruimte om bestanden en video’s lokaal op te slaan op de 2000 GB die beschikbaar is. De 15-da1009ne stelt u dus in staat om lokaal op te slaan en garandeert dat u alle films die u wilt kunnen bekijken zonder internettoegang.
 Met een autonomie van 7 uur heb je uiteindelijk niet al te veel tijd om op het web te surfen. Dit is in overeenstemming met wat er met de huidige accutechnologie wordt gedaan. Het is vervelend, want het belang van een mobiele telefoon is nog steeds om hem overal te kunnen gebruiken, zonder dat hij wordt aangesloten.
 

De 15-da1009ne voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Met het gebruik van de 15-da1009ne kunt u vandaag de dag verder gaan dan het exclusieve gebruik van het werk en zult u ook dienen als een digitaal entertainmentmiddel.  In het tijdperk van de multimedia is deze laptop geëvolueerd en is het een kruising tussen een TV, radio en een desktopcomputer. We kwamen er via de tests achter dat hij een van de beste op de markt is. Het geluidsreproductieniveau en de weergavekwaliteit van dit topmodel staan bij dit topmodel op het programma.
 Hp’s laptop is indrukwekkend groot. Groot in omvang, met zijn 15.6 inch en een hoge resolutie van 1920×1080. Multimedia georiënteerd, zult u genieten van het bekijken van uw films. Het kleurcontrast is scherp en het beeld is helder, ongeacht vanuit welke hoek je het bekijkt.
 Een nadeel van deze omvang is echter het totale gewicht: 3.1 kg dat getransporteerd moet worden.
 Helaas is er op dit model geen glanzend scherm beschikbaar. Aan de andere kant zal het vervelend zijn voor regelmatig gebruik in een donkere kamer. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Kortom, u geeft de voorkeur aan deze afwerking voor het bekijken van films overdag.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze 15-da1009ne geïntegreerd. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 De processor die op dit model is geïnstalleerd is een Intel Core i7-8565U die voldoende is voor audio en video. Een middenklasse component met de nieuwste chipsets voor een betere compatibiliteit met uw randapparatuur. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lancering van uw audio- en videotoepassingen.
 Met de hoogwaardige NVIDIA GeForce MX110 grafische kaart en 16 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Voor de connectiviteit heeft u 5 poorten. Gemiddeld genomen in vergelijking met de concurrentie. Tussen de luidsprekers, de muis en de externe harde schijf heeft u weinig mogelijkheden om nog veel meer randapparatuur toe te voegen.
 Wat de batterijen betreft, wees u ervan bewust dat u enige tijd hebt voordat u de stroom weer moet aansluiten. U hebt 7 uur autonomie in de uitgeschakelde modus, wat in het gemiddelde ligt. 

15-da1009ne, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Deze 15-da1009ne is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Hp niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze 15-da1009ne. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Dit is een van de zwaarste modellen in vergelijking met de concurrentie: 3.1 kg. Het is ingewikkeld als je het moet dragen. De grootte ervan zal je spijt geven van het formaat van ultrabooks. De hoofdoorzaak is de grootte van het scherm. Het 15.6-inch scherm daarentegen zorgt voor een groot beeld.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze 15-da1009ne geen aanraakscherm. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Tenzij u misschien gewend bent om in slecht verlichte ruimtes te werken, zult u geen last hebben van de afwezigheid van een verlicht toetsenbord. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Tot slot doet de afwezigheid van een glanzende plaat geen afbreuk aan de beeldkwaliteit. Deze laptop geeft diepe en levendige kleuren weer.
 Dit model biedt een aangenaam gebruikscomfort. Het beeld is mooi, en met zijn antireflecterende matte tegel, geen problemen meer, zelfs niet buiten.
 Door dit model uit te rusten met een Intel Core i7-8565U-processor, staat de fabrikant op gelijke voet met de meeste van zijn concurrenten; hij bevindt zich in het middenbereik en maakt een beheerst stroomverbruik mogelijk.
 Houd er echter rekening mee dat de door Hp aangegeven autonomie moet worden verminderd. Het is onwaarschijnlijk dat u de fabrikant zult bereiken; overweeg 70-30% in het beste geval.
 Een autonomie van 7 uur laat dit model toe om in het gemiddelde te staan van wat de concurrenten doen.
 Deze laptop zal dus eerder bedoeld zijn om op het bureau te blijven liggen of af en toe in het weekend. De redenen hiervoor zijn de omvang en de harde schijf die het merk Hp erin heeft gestopt. Wat de harde schijf betreft, heeft Hp gekozen voor een klassieke technologie voor zijn 2000 GB harde schijf; goed als het gaat om het opslaan van gegevens (foto’s, muziek, films), minder voor de tijd die nodig is om op te starten of om uit de stand-by-modus te komen. Alleen een SSD zou dit kunnen verbeteren, maar dan is het een extra kostenpost.
 Als het gaat om het meenemen van uw laptop, lijkt het verstandiger om dit slechts af en toe te doen. U beperkt het transport zoveel mogelijk vanwege de congestie. De reden hiervoor is de grootte; met 15.6 inch is het een van de grootste laptops van dit moment.
 Deze 15-da1009ne maakt het mogelijk om externe elementen te koppelen via 5 connectoren. Dit is ongeveer gelijk aan wat de concurrentie te bieden heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Vanwege al deze elementen wordt deze 15-da1009ne niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

15-da1009ne, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Voor niet-professioneel gebruik in audio- of videobewerking zal deze 15-da1009ne de truc uithalen. Het is goed uitgerust op processorniveau voor snelheid en RAM, voor het beheer van .nbsp-taken; Het is niet op het niveau van wat er voor professionals wordt gedaan, maar het reageert toch goed.
 Over het algemeen maakt de keuze van de Intel Core i7-8565U-processor voor incidenteel gebruik dit soort gebruik mogelijk. Met 16 GB aan ram is hij goed en voldoende krachtig. Alle applicaties die u nodig heeft om aan de slag te gaan zijn beschikbaar. Als u daarentegen begint met pro-toepassingen, zal het nodig zijn om meer geheugen toe te voegen.
 Met een harde schijf van 2000 GB heeft u veel ruimte. Dat is zo’n beetje wat ze op andere laptops doen. En dat is wat je nodig hebt om je films en muziek lokaal op te slaan. Hp heeft een minder dure technologische keuze gemaakt door slechts één standaard harde schijf te plaatsen. De SSD zou veel sneller zijn geweest dan de huidige, zelfs als de levensduur korter was geweest.
 In termen van autonomie heeft Hp het eenvoudig gehouden. De beschikbare levensduur van de batterij is 7 uur in standaard gebruiksconditie, wat betekent dat de lader dicht bij de hand is, omdat de audio-visuele assemblage veel stroom verbruikt. Een resultaat in het gemiddelde van de concurrenten.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze 15-da1009ne heeft een USB3 aansluiting. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 U zult het ook elke dag kunnen gebruiken om op het internet te surfen. Kortom, een interessante keuze in deze prijsklasse.
 

15-da1009ne voor videospelletjes? 

Als de vraag die je jezelf stelt is “Kan je spelletjes spelen met deze laptop” dan is het antwoord ja, ook al kunnen de meeste computers vandaag de dag aan deze behoefte voldoen. Lange tijd waren laptops niet krachtig genoeg om te worden gebruikt voor het spelen van games. Met deze 15-da1009ne heeft Hp een laptop ontworpen die krachtig genoeg is om aan deze behoefte te voldoen.
 Wat betreft de beeldresolutie is het belangrijk dat deze hoog is om een goede weergave te verkrijgen. Op deze computer is het een resolutie van 1920×1080, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 Met zijn NVIDIA GeForce MX110 grafische kaart en Intel Core i7-8565U-processor heeft Hp inderdaad voor een interessante optie gekozen. Zelfs als de componenten niet op het beste niveau zijn, zorgen de Intel Core i7-8565U-processor en de NVIDIA GeForce MX110-kaart voor een zeer goed resultaat qua beeld en kleuren.
 Voor de overgrote meerderheid van de gebruikers brengt dit een resultaat dat perfect is aangepast aan de meeste spellen van het moment.
 Hp weet, net als de meeste fabrikanten, dat intensief en uitgebreid gebruik van de computer in de spelmodus prestaties vereist. Met een displaysysteem zorgt deze machine voor een snelheid in het gemiddelde van wat er op dat moment wordt gedaan.
 
Hoewel online games vandaag de dag geen schijfruimte nodig hebben, is degene die op dit model is geïnstalleerd een van de grootste. De 2000 GB van de 15-da1009ne kan nog steeds door een groot aantal spelers worden gebruikt in het geval van lokaal geïnstalleerde spellen.
 Geen 5GHZ netwerk mogelijk in wifi op 15-da1009ne. U zult de ethernetpoort moeten gebruiken om toegang te krijgen tot breedband.
 Je beperkt je reizen met deze laptop; de oorzaak? Het gewicht van 3.1 kg maakt hem een van de grootste op de markt.
 Voor de autonomie zit het in het gemiddelde van de andere laptops, dat wil zeggen ongeveer 7 uur.
 Tot slot werden we verleid door de balans tussen prestaties en componenten. Wetende dat je bovendien een autonomie hebt van 7 uur. En als het nodig is, kunt u het zelfs gebruiken voor kantoorfuncties tussen twee partijen.
 

15-da1009ne voor kantoorautomatisering? 

Welk besturingssysteem moet u kiezen? In werkelijkheid zijn er vandaag de dag geen slechte keuzes meer. Voor degenen onder u die gebruikers zijn van specifieke besturingssystemen, zal uw keuze waarschijnlijk alleen in deze richting gaan. De 15-da1009ne is duidelijk bedoeld voor degenen die het zullen gebruiken voor kantoorgebruik.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Hp zoals gebruikelijk. Het is uitgerust met Windows 10.
 Zodra u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, of op reis, zult u spijt krijgen van het gewicht dat er aan vastzit. Met een gewicht van 3.1 kg beperkt u de verschillende bewegingen van deze laptop zoveel mogelijk.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 We gaven het de lamp test, gepositioneerd naast het scherm, en we vonden dat het mat genoeg is om het reflectie fenomeen te vermijden. Bij gebruik wordt een mat scherm minder snel vuil dan een glanzend scherm.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf, deze heeft 2000 GB. Dat geeft u een beetje tijd voordat u een andere dataopslagruimte moet vinden.
 Kortom, deze 15-da1009ne is uitermate geschikt voor tekstverwerking en spreadsheetgebruik. Goed doordacht in termen van ergonomie.
 

Kortom, de 15-da1009ne, de juiste keuze? 

De sleutel tot het kiezen van een nieuwe laptop is het duidelijk definiëren van uw gebruik; het is bijna overal goed. Compact, stijlvol en efficiënt, de 15-da1009ne is de perfecte tool voor iedereen die een mobiele computer wil.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – reisgebruik
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – audio- en videomontages maken
 Samenvattend bevelen wij dit model aan voor :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken