Een laptop voor audiovisuele bewerking: Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Dus we hebben de Fujitsu Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U getest om uit te vinden wat het waard was.
 Dit artikel is daarom uitgesplitst in gebruik; Wat is het doel van dit model?
 

Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U geschikt voor het surfen op het internet ? 

Uw behoeften bestaan bijna uitsluitend uit het surfen op het web, en wat tekstverwerkingsdocumenten, maar u wilt geen kwaliteitsgebrek in deze laptop. Om regelmatige taken te kunnen uitvoeren die in de loop van de tijd niet zullen verslechteren.
 Om aan dit soort behoeften tegemoet te komen heeft Fujitsu deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U ontwikkeld. De computer staat op hetzelfde niveau als concurrerende modellen in deze prijsklasse. Als je eraan gewend bent, kun je zien dat het materiaal van goede kwaliteit is.
 Met een grootte van 13.3 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. 
Een keuze van de reden waarom dit model is uitgerust; de Intel Core i5-6200U-processor. Aangezien de onderdelen zeer snel evolueren, biedt Fujitsu een laptop van goede kwaliteit die nog vele jaren een goede keuze zal blijven. Een logische beslissing met betrekking tot het gebruik van deze computer: surfen op het internet en voldoende rekenkracht. Met 8 GB RAM is de Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U een goed product. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 128 giga. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Met een autonomie van 6 uur heb je uiteindelijk niet al te veel tijd om op het web te surfen. Deze laptop bevindt zich in het midden van het assortiment voor zijn autonomie. Vanwege dit laatste punt kunt u ofwel overschakelen naar de laptop van een concurrent ofwel het product altijd laten aansluiten; het is aan u.
 

De Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U – het juiste model voor streaming en video’s? 

Deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U is een interessante optie voor iedereen die een laptop gebruikt om films en foto’s te bekijken of naar muziek te luisteren. Het model heeft voldoende basisuitrusting voor dit doel.
 Het is soms ingewikkeld om een keuze te maken uit alle laptops die specifiek voor dit soort gebruik bedoeld zijn; dit deel is gemaakt om vast te stellen of dit model voor u gemaakt is.
 Met een klein 13.3-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1366×768. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.6 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Het scherm van dit model is helaas niet voorzien van glans. Aan de andere kant zal het vervelend zijn voor regelmatig gebruik in een donkere kamer. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Bij gebruik in daglicht zult u dit gebrek aan functionaliteit dus op prijs stellen, omdat het licht reflecties veroorzaakt, wat het kijken bemoeilijkt.
 Aan de geluidskant heeft de Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 De Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U is voorzien van een Intel Core i5-6200U-processor, die iets krachtiger is dan gemiddeld, in vergelijking met die voor kantoorgebruik. Een middenklasse component met de nieuwste chipsets voor een betere compatibiliteit met uw randapparatuur. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lancering van uw audio- en videotoepassingen.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel HD Graphics 620, die met 8 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Over connectiviteit gesproken, deze laptop heeft 5 poorten. Veel beter dan het grootste deel van de concurrentie. Luidsprekers, een muis (bedraad), een externe harde schijf en een uitgang naar een zakprojector, als u op reis bent of onderweg.
 Wat de batterijen betreft, wees u ervan bewust dat u enige tijd hebt voordat u de stroom weer moet aansluiten. Fujitsu belooft 6 uur batterijduur; dat is ongeveer gemiddeld. 

De Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Gemakkelijk te dragen, en bruikbaar waar je ook gaat. Daarom hebben we deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U geanalyseerd vanuit het oogpunt van nomadisch gebruik. Is het gemaakt om op reis te gaan, netjes in je valiezen? Zal het worden voorzien voor uw huis-naar-werk transfers? Moet u het alleen overwegen voor weekendtrips met uw gezin? Of zal het uiteindelijk een functie zijn om thuis te blijven?
 Het blijkt een van de beste te zijn die voldoet aan de belangrijkste criteria voor nomadisme, namelijk grootte, gewicht, kwaliteit van de materialen en beschikbaarheid van wifi.
 Een tussenliggende acceptabel voor de verplaatsing van deze 1.6 kg zware Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U. Het is nog steeds een makkelijk te bedienen computer, ook al is het geen ultrabook. Aan de andere kant, de interesse is dit formaat zal een voordeel zijn om foto’s te zien tijdens de vakantie. Met een 13.3-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Geen verlicht toetsenbord op deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Ondanks de afwezigheid van een glanzende plaat heb je een goede beelddefinitie. Deze laptop geeft diepe en levendige kleuren weer.
 Dit model biedt een aangenaam gebruikscomfort. Het beeld is mooi, en met zijn antireflecterende matte tegel, geen problemen meer, zelfs niet buiten.
 Een Intel Core i5-6200U-processor waarmee deze computer qua vermogen en stroomverbruik gelijkwaardig is aan andere laptops.
 De fabrikant schat een mogelijk bereik in dat u kunt verkleinen. Reken bij standaardgebruik eerder op 70% van deze waarde; hoe meer je de processor laadt, hoe lager het getal zal zijn.
 Voor het batterijgedeelte is de autonomie correct met 6 uur voor de storing.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 128 GB SSD-harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Als gevolg daarvan was Fujitsu in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Uitgerust met een compact 13.3-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 Aan de connectorzijde heeft de Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U 5 connectoren. Dat maakt het een van de best begiftigde modellen op de markt.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Fujitsu’s Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U is een geweldige keuze voor reizen.
 

De Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Met deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Met deze componenten voorziet Fujitsu u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Deze laptop zal multitasking vergemakkelijken en u zult in staat zijn om tegelijkertijd applicaties zoals Photoshop, Magix Video of Vegas pro met een Windows 10 Pro-besturingssysteem uit te voeren.
 Bij incidenteel audiovisueel gebruik ligt de Intel Core i5-6200U-processor van deze laptop binnen het marktgemiddelde. Met zijn 8 GB RAM heeft hij voldoende geheugen voor beeldverwerking. Standaard beschikt u over de applicaties voor het maken van uw videobewerking of voor het aanpassen van uw foto of muziek. En als je verder wilt gaan, kun je dat doen, mits je een beetje geheugen toevoegt.
 De ontwerpers van Fujitsu hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 128 GB. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Wat betreft de autonomie is het niet buitengewoon. De beschikbare levensduur van de batterij is 6 uur in standaard gebruiksconditie, wat betekent dat de lader dicht bij de hand is, omdat de audio-visuele assemblage veel stroom verbruikt. Een duur die daarentegen gelijk is aan de andere machines van het moment.
 Aan de aansluitzijde is de Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U voorzien van USB 3 technologie. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Door te kiezen voor deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En tegen een prijs die goed geplaatst is.
 Dit is een goed product om te beginnen met audiovisuele bewerking. 

Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U voor videospelletjes? 

Er zijn vandaag de dag maar weinig laptops die het niet mogelijk maken om videospelletjes te spelen. Het blijkt dat deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U qua prestaties of op het gebied van algemene koeling tot de modellen in het gemiddelde behoort. Maar als je gewend bent om de nieuwste spellen te spelen, zul je al snel de grenzen bereiken.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1366×768, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Fujitsu koos bovendien voor een processor Intel Core i5-6200U die de verdienste heeft om veel berekeningen parallel te maken, en voor het grafische gedeelte, de Intel HD Graphics 620, voor een goed resultaat. Natuurlijk zijn er veel betere, maar met de rekenkracht van de Intel Core i5-6200U-processor is het gereconstrueerde beeld qua colorimetrie en vloeibaarheid van goede kwaliteit.
 Tijdens de tests die we op deze laptop hebben uitgevoerd, bleek dat de onderdelen die door de ingenieurs van het merk werden gebruikt, de lading konden vasthouden.
 Fujitsu weet, net als de meeste fabrikanten, dat intensief en uitgebreid gebruik van de computer in de spelmodus prestaties vereist. Een goed compromis dat de keuze van dit model rechtvaardigt.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
De 128 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 Voor online gaming heeft deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U een hoge kwaliteit Wi-Fi en een Ethernet-poort. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 Met een gewicht van 1.6 en een schermformaat van 13.3 inch is het een hulpmiddel in het gemiddelde van andere laptops.
 Merk tegelijkertijd op dat met een autonomie van 6, je genoeg tijd hebt voor je videogames die weinig middelen nodig hebben.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U goed in gebruik is voor lokale of online games, ook al hebben andere concurrerende modellen in dezelfde prijsklasse misschien de voorkeur. Goed voor spelletjes, maar ook voor vele andere toepassingen.
 

Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Net als de meeste van zijn concurrenten heeft Fujitsu Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U ontworpen voor kantoorautomatisering. Het komt overeen met een goede kwaliteit computer.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. In dit geval is het Windows 10 Pro.
 In tegenstelling tot andere grotere modellen staat dit model in het midden voor het niveau van de benodigde ruimte. Kortom, een gemiddelde laptop met 1.6 die zowel op vakantie als op kantoor kan worden meegenomen.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Dankzij het matte behandelde schermoppervlak is er bijna geen reflectie van direct zonlicht of lampen in de kantoren. Met minder of geen schittering blijft dit scherm ook langer schoon – een voordeel als het gaat om het werken aan het scherm voor meerdere uren.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 De opslag van dit model, 128 GB, is een van de kleinste. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Tot slot is deze Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U een tussenoplossing. De gulden middenweg voor terugkerend gebruik in de kantoorautomatiseringsmodus.
 

De Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U – in een notendop 

Er bestaat niet zoiets als een perfecte laptop voor elk doel, tenzij u er een prijskaartje aan hangt, en wetende dat hij te krachtig zal zijn voor de meeste van uw behoeften. Met de Lifebook T936 2.3GHz i5-6200U kunt u er zeker van zijn dat u een efficiënte laptop heeft, in vergelijking met de concurrentie.
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken