Een laptop voor audiovisuele bewerking: 17Z90N

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het LG-assortiment hebben we de 17Z90N getest. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze LG 17Z90N beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

17Z90N, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Zelfs als uw gebruik beperkt is tot het surfen op het web, het schrijven van e-mails en soms het gebruik van een Excel-spreadsheet, is de minimale kwaliteit van de computer essentieel. Deze laptop zal ervoor zorgen dat de taken die u uitvoert betrouwbaar en probleemloos zijn voor de komende jaren. In feite gaat het om het vinden van een product met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.  Dit product zal dus perfect voldoen aan uw behoeften. Met deze 17Z90N is LG goed gepositioneerd ten opzichte van andere concurrerende modellen. Met een grootte van 17 inch heb je wat moeite om het te dragen. Geen aanraakscherm beschikbaar op dit model. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze 17Z90N minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 Toch is het trackpad intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Het is niet meer dan logisch dat de behandeling van dit product door LG u het vertrouwen geeft dat u het nog vele jaren zult kunnen gebruiken.
 
De processor die dit model uitrust, een Intel Core i7-1065G7, zal meer dan genoeg zijn; het kan zelfs te krachtig zijn in vergelijking met de behoefte. De kracht ervan geeft je de zekerheid dat je een laptop hebt die 10 jaar lang heel goed zal werken. Bovendien beschikt u met dit model over een tool die uw internetnavigatie vloeiend laat verlopen. Met 16 GB RAM is de 17Z90N een goed product. Het is de zekerheid dat de computer beter en langer zal werken.
 
Door de grootte van de harde schijf is dit een van de grootste laptops. In feite heb je genoeg ruimte om bestanden en video’s lokaal op te slaan op de 512 GB die beschikbaar is. De 17Z90N stelt u dus in staat om lokaal op te slaan en garandeert dat u alle films die u wilt kunnen bekijken zonder internettoegang.
 Tot slot, voor webgebruik, moet u weten dat dit model een autonomie heeft van 18 uur. LG is een van de beste in termen van tijd in de batterijmodus. Bovendien zult u er des te meer plezier aan beleven om hem lang te gebruiken, omdat hij met zijn scherm zeer aangenaam is.
 

17Z90N voor video’s? 

De ingenieurs van LG hebben ervoor gekozen om van deze 17Z90N de top-of-the-line voor vrijetijdsbesteding te maken: films, muziek, foto’s. In het tijdperk van de multimedia is deze laptop geëvolueerd en is het een kruising tussen een TV, radio en een desktopcomputer. En om het eenvoudig te zeggen, dit model is duidelijk een van de beste in zijn klasse voor het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek. In deze sectie kijken we naar functies zoals schermgrootte, resolutie, ingebouwde luidsprekers.
 LG’s laptop is indrukwekkend groot. Het is een van de grootste, met een 17-inch scherm, en heeft een goede resolutie van 1600×900. Dit model heeft een groot scherm dat essentieel zal zijn voor het bekijken van uw films en video-streaming. De weergave is helder en levendig, en als u een moment neemt om het scherm vanuit verschillende hoeken te bekijken zult u zien dat er geen vervorming van het beeld of omgekeerde kleuren zijn.
 Een nadeel van deze omvang is echter het totale gewicht: 1.4 kg dat getransporteerd moet worden.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Deze 17Z90N is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Aan de geluidskant heeft de 17Z90N goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 De processor die op dit model is geïnstalleerd is een high-end Intel Core i7-1065G7. Deze laptop behoort tot de nieuwste generatie processoren en zal niet onder de indruk zijn van meerdere multimediale taken. Met dit model beschikt u over een tool waarmee u enkele miljarden berekeningen per seconde kunt maken.
 Uitgerust met een Intel HD Graphics grafische kaart, en met 16GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Wat de aansluitingen betreft, heeft dit model 5 beschikbare poorten. Dat maakt hem een van de meest vergeleken met wat er op dit moment op de markt is. U zult in staat zijn om al uw randapparatuur aan te sluiten.
 Of je gaat het gebruiken in de reismodus of onderweg, of je zit tussen je kantoor en de woonkamer. U krijgt 18 uur batterijlevensduur, wat beter is dan veel andere modellen. Geniet van streaming, lokaal of op uw Netflix-sessie, elk ander streamingplatform.
 

17Z90N compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze 17Z90N niet bedoeld is voor reizen. Daar komen we tenminste a priori achter. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 17-inch scherm daarentegen zorgt voor een groot beeld.
 Als u de voorkeur geeft aan touchscreenbediening, zult u teleurgesteld zijn in deze 17Z90N. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Geen verlicht toetsenbord op deze 17Z90N. Niet echt nodig.
 De glanzende plaat biedt een beter kijkcomfort dan het vorige model. De weergave op het scherm is goed. Aan de andere kant zal deze laatste eigenschap minder interessant zijn in het gebruik buitenshuis, vanwege de zonreflecties die zullen optreden.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Het zou een beter gebruik van dit model in de buitenlucht mogelijk hebben gemaakt.
 Dankzij de 17Z90N-processor is het gebruik in de exclusieve batterijmodus een van de belangrijkste van de concurrentie. Met deze processor is deze laptop een van de beste in termen van vermogen.
 Dat betekent niet dat je dat aantal gaat halen, want het is een gemiddelde schatting van de fabrikant.
 Dit model heeft een van de beste autonomie van het moment met 18 uur.
 Vanwege de gebruikte technologie zal het beter zijn om deze computer niet te veel te verplaatsen. Want door zijn gewicht en omvang loopt u bij elke beweging het risico dat u hem beschadigt. Met zijn harde schijf van 512 GB is hij perfect voor het opslaan van gegevens voor foto’s, muziek en uw filmcollectie. Alleen een SSD zou dit kunnen verbeteren, maar dan is het een extra kostenpost.
 Als het gaat om het meenemen van uw laptop, lijkt het verstandiger om dit slechts af en toe te doen. En de enige keer dat je het moet dragen is tussen de bus of de trein en je hotelkamer. De belangrijkste reden is de 17 inch, waardoor het een van de grootste in zijn klasse is; elke reis, met zijn gewicht, kan pijnlijk zijn.
 Dit model heeft 5 ingangen op de connectoren. Dat maakt het een van de best begiftigde modellen op de markt.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Ten slotte levert LG met de 17Z90N een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

De 17Z90N – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Met deze 17Z90N kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Of het nu gaat om de computersnelheid of de geheugencapaciteit, LG heeft een interessant product ontworpen. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Het is een laptop, efficiënt en minder duur dan de meeste van zijn directe concurrenten voor dergelijk gebruik. De softwaresuite van dit model bevat alles wat je nodig hebt om foto’s, video’s en muziek te kunnen bewerken. Maar als je gaat voor zakelijke toepassingen, zullen de prestaties van de Intel Core i7-1065G7-processor, en de grootte van de 512GB aan opslag, u in staat stellen om dit te doen.
 Met een 512 harde schijf bent u verzekerd van een goede opslagcapaciteit. Dit formaat is een van de beste in de markt in dit productassortiment. Het is echter mogelijk dat u deze ruimte snel vult omdat de films ruimte innemen. Wat betreft de snelheid bij het opstarten heeft LG gekozen voor de conventionele harde schijf. Flash-geheugen, wat handig is wanneer u een programma snel moet uitvoeren of meerdere taken parallel moet uitvoeren.
 Zoals bij veel laptops is autonomie een delicaat onderwerp. Hier is 18 uur autonomie beschikbaar. Dit model is een van de krachtigste van het moment.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de 17Z90N het USB3-formaat. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Met de 17Z90N gaat u op weg naar een zeer goed product. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. Kortom een uitstekende keuze in deze prijsklasse.
 

De 17Z90N voor online of lokale games 

Laptops, dankzij de toename van de prestaties van processoren en grafische kaarten, laten sommige mensen toe om te gokken. De tests die we op deze 17Z90N hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de keuzes van LG op het gebied van componenten – de chip, de processorgeneratie of de kwaliteit van de koeling – ervoor zorgen dat dit een gemiddelde laptop voor gaming is. Tijdens onze tests merkten we een correcte verhoging van de computer op, zodra de scènes in sommige spellen snelle bewegingen en kleurveranderingen vereisten.
 Met slechts 1600×900 qua resolutie is dit model onder de norm. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 LG koos bovendien voor een processor Intel Core i7-1065G7 die de verdienste heeft om veel berekeningen parallel te maken, en voor het grafische gedeelte, de Intel HD Graphics, voor een goed resultaat. Zelfs als de componenten niet op het beste niveau zijn, zorgen de Intel Core i7-1065G7-processor en de Intel HD Graphics-kaart voor een zeer goed resultaat qua beeld en kleuren.
 Voor de overgrote meerderheid van de gebruikers brengt dit een resultaat dat perfect is aangepast aan de meeste spellen van het moment.
 Met een gemiddelde score op de GPU (Graphics Processing Unit) ranking, maakt deze laptop het mogelijk om bepaalde spellen te proberen. Met een displaysysteem zorgt deze machine voor een snelheid in het gemiddelde van wat er op dat moment wordt gedaan.
 
Deze laptop heeft een van de grootste interne opslagruimtes. De 512 GB van de 17Z90N kan nog steeds door een groot aantal spelers worden gebruikt in het geval van lokaal geïnstalleerde spellen.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft LG het net standaard gemaakt, d.w.z. zonder de 5 GHz draadloze band. We hadden graag gezien dat dit een van de opties was geweest.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.4 kg.
 Een uitstekende autonomie van 18 zal u toelaten om bijna overal te spelen.
 Deze 17Z90N is eindelijk een interessant compromis voor degenen die willen presteren, zonder al te veel uit te geven bij de aankoop. En als het nodig is, kunt u het gebruiken voor surfen op het internet en e-mail.
 

De 17Z90N voor kantoorautomatisering 

Hoewel dit geen invloed heeft op de meerderheid van de gebruikers, is het belangrijk om het OS van deze hardware te kennen. De op de markt beschikbare OS’en zijn allemaal verschillende technische ecosystemen met eigen toepassingen. Deze 17Z90N is perfect kantoorgericht en efficiënt.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model, met zijn 1.4 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Vandaar het goede idee om een standaard numeriek toetsenbord te hebben als aanvulling.
 De 17Z90N heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Het nadeel hiervan is dat hetzelfde licht je na verloop van tijd kan vermoeien. Voor heldere gebieden zijn ze scherp gesneden, de kleuren zijn intens, met een hoge mate van helderheid en beeldscherpte.
 Als u ’s avonds op uw computer werkt, kunt u er spijt van krijgen dat de optie voor achtergrondverlichting niet is voorzien op deze laptop.
 Met meer dan 512 GB is het niet langer een van de grootste. U mag het nooit invullen, zeker niet als u alleen webbrowsing, tekstverwerking en spreadsheets doet.
 Het is duidelijk dat dit een uitstekend product is in deze prijsklasse. De juiste keuze voor iedereen die een efficiënte computer wil.
 

Kortom, de 17Z90N, de juiste keuze? 

Deze laptop is eindelijk degene die u in staat stelt om te genieten van zijn uitstekende prestaties, ongeacht het gebruik dat u ervan zult maken. Compact, stijlvol en efficiënt, de 17Z90N is de perfecte tool voor iedereen die een mobiele computer wil.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – reisgebruik
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – videospelletjes spelen
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken
 – kantoortaken