Een laptop voor audio-videobewerking: MacBook Pro

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Dus we hebben de Apple MacBook Pro getest om uit te vinden wat het waard was.
 Dit artikel is daarom uitgesplitst in gebruik; Wat is het doel van dit model?
 

MacBook Pro compatibel met internetgebruik? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Om regelmatige taken te kunnen uitvoeren die in de loop van de tijd niet zullen verslechteren.
 Dat is de richting die Apple is ingeslagen op deze MacBook Pro. De computer staat op hetzelfde niveau als concurrerende modellen in deze prijsklasse. Materialen die goed ontworpen lijken.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 13 inch formaat. Dit model is op de ouderwetse manier ontworpen, zonder aanraakscherm. Een punt dat sommige gebruikers deze MacBook Pro kunnen blokkeren als je op de weg moet werken.
 Toch is het trackpad intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; Apple heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
De processor die dit model uitrust, een Intel Core i5 1,4GHz, zal meer dan genoeg zijn; het kan zelfs te krachtig zijn in vergelijking met de behoefte. Een component die een indrukwekkend vermogen en reactievermogen biedt. Kortom, dit model zal u volledige voldoening geven voor een gebruik van de internetnavigatie. De verstrekte hoeveelheid RAM is 8 GB. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 128 giga. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Tot slot, dankzij een autonomie van 10 uur, heeft u genoeg tijd om te surfen op het web in de internetbrowserstand met actieve Wifi. Dit is een van de belangrijkste laptops op de markt op dit moment in vergelijking met andere laptops op de markt. Een functie die waarschijnlijk het belangrijkste is dat je van een laptop zou verwachten.
 

MacBook Pro, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Om van deze MacBook Pro een multimediale tool te maken, lijkt dit het doel van Apple te zijn geweest. U profiteert van een ongeëvenaard gebruiksgemak. En om het eenvoudig te zeggen, dit model is duidelijk een van de beste in zijn klasse voor het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek. In deze sectie kijken we naar functies zoals schermgrootte, resolutie, ingebouwde luidsprekers.
 Met een klein 13-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 2560×1600. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.37 kg weegt.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Apple’s MacBook Pro is voornamelijk ontworpen voor filmliefhebbers. Door optimaal gebruik te maken van de achtergrondverlichting profiteert deze tegel van de glanzende coating die meer contrast biedt. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Voor het geluidsgedeelte is de MacBook Pro uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Dit model heeft een van de beste processoren van het moment; de Intel Core i5 1,4GHz. In tegenstelling tot de oudere processoren van het merk is de energie-efficiëntie optimaal en het verbruik goed gecontroleerd. Dit betekent dat er meerdere miljarden berekeningen tegelijk kunnen worden uitgevoerd.
 Aan de toepassingskant heeft Apple ervoor gekozen om het u te laten doen. Het besturingssysteem en dat is het. Dit is een Mac OS die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige Intel Iris Plus Graphics 645 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Over connectiviteit gesproken, deze laptop heeft 5 poorten. Het is beter dan de concurrentie. U zult in staat zijn om al uw randapparatuur aan te sluiten.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze MacBook Pro. Apple belooft 10 uur levensduur van de batterij, wat de beste is die vandaag de dag op de markt beschikbaar is. Wat een genot is het om het batterijniveau niet regelmatig te hoeven controleren!
 

MacBook Pro compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Het belangrijkste voordeel van de laptop is dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Daarom hebben we deze MacBook Pro geanalyseerd vanuit het oogpunt van nomadisch gebruik. Is hij thuiswerkgericht? Of kun je hem meenemen op reis? Dat zijn de vragen die we zullen beantwoorden. Of is deze laptop, zoals in veel huizen, slechts een vervanging voor een vaste computer?
 We hebben echter door zijn totaalscore kunnen ontdekken dat hij tot de beste behoort voor het reisaspect.
 Het gewicht van 1.37 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de beste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Met een 13-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze MacBook Pro geen aanraakscherm. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Het verlichte toetsenbord van deze MacBook Pro is eenvoudig en handig voor als u in een taxi of een slecht verlichte metro zit. Bovendien zijn de gebruikte materialen van goede kwaliteit.
 De glanzende plaat biedt een beter kijkcomfort dan het vorige model. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Dit model heeft geen matte of antireflecterende tegel. Het zou een beter gebruik van dit model in de buitenlucht mogelijk hebben gemaakt.
 Dankzij de MacBook Pro-processor is het gebruik in de exclusieve batterijmodus een van de belangrijkste van de concurrentie. De processor van deze computer is dus een van de krachtigste van het moment.
 Houd er rekening mee dat de autonomie door Apple als richtlijn wordt verstrekt, en dat u eerder rekening moet houden met 70% van deze waarde.
 Wat betreft de autonomie van deze laptop heeft u 10 uur de tijd om opnieuw verbinding te maken, dat wil zeggen een score onder de sterkste op de markt.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 128 GB SSD harde schijf. Het belangrijkste voordeel van dit type harde schijf is dat het minder bewegende delen bevat, en het is sneller dan standaard schijven. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze MacBook Pro de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Uitgerust met een compact 13-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 Aan de connectorzijde heeft de MacBook Pro 5 connectoren. Hij staat dus aan de top van de ranglijst, vergeleken met andere laptops op de markt.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze MacBook Pro kan worden gebruikt voor reisdoeleinden.
 

De MacBook Pro voor audio- of videobewerking 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Heel duidelijk komt deze MacBook Pro perfect overeen met de behoeften die aan dit gebruik verbonden zijn. Met deze componenten voorziet Apple u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Deze laptop zal multitasking vergemakkelijken en u zult in staat zijn om tegelijkertijd applicaties zoals Photoshop, Magix Video of Vegas pro met een Mac OS-besturingssysteem uit te voeren.
 Het is een laptop, efficiënt en minder duur dan de meeste van zijn directe concurrenten voor dergelijk gebruik. Het beschikt over de nodige software om uw eerste audiovisuele bewerking uit te voeren. Indien nodig kunt u meer pro-georiënteerde toepassingen installeren op de 128 GB die beschikbaar is op de harde schijf.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De MacBook Pro heeft er slechts één, met een totaal van 128GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Het plezier van het werken op een computer zonder een slaaf te zijn van de elektrische aansluiting. Hier is 10 uur autonomie beschikbaar. Ter herinnering, met zo’n krachtige laptop is het voor Apple moeilijk om het veel beter te doen.
 Jammer dat dit model niet profiteert van de USb 3.0 technologie. Dit betekent dat u geduld moet hebben als u besluit om uw audiovisueel materiaal naar een externe sleutel of schijf over te brengen.
 Door te kiezen voor deze MacBook Pro, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. Audio- en videobewerking wordt nog eenvoudiger. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

MacBook Pro, de juiste keuze om online te spelen? 

Als de vraag die je jezelf stelt is “Kan je spelletjes spelen met deze laptop” dan is het antwoord ja, ook al kunnen de meeste computers vandaag de dag aan deze behoefte voldoen. Tot voor kort konden, op zeldzame uitzonderingen na, alleen desktopcomputers worden gebruikt. Met deze MacBook Pro hebben de technici van Apple de juiste balans gevonden tussen de juiste grafische chip, het juiste processorvermogen, het juiste schermformaat en de juiste koeling.
 Wat betreft de beeldresolutie is het belangrijk dat deze hoog is om een goede weergave te verkrijgen. Op deze computer is het een resolutie van 2560×1600, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 De grafische kaart, een Intel Iris Plus Graphics 645, en de Intel Core i5 1,4GHz processor, zijn van de nieuwste generatie en kunnen prachtige beelden weergeven. De speelvaardigheid wordt vergroot. Na de tests die we deden, bleef de laptop koud, ondanks de berekeningen die nodig waren om de spellen weer te geven.
 Wat je verwacht van een gamer’s laptop is snelheid. Deze laptop krijgt een van de beste GPU-ranglijsten, waardoor hij complexe berekeningen kan uitvoeren.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 128 GB ligt deze MacBook Pro onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 De Wi-Fi-technologie van dit model heeft wifi met een 5GHz-band, wat het online gamen gemakkelijker maakt. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.37 kg.
 Met 10 uur autonomie is het beter dan de concurrentie.
 Kortom, een uitstekende machine, of het nu gaat om de graphics, de processor of het ingehouden gewicht, deze MacBook Pro is een uitstekende keuze voor het gebruik van videogames. Bovendien is het een goede prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van de concurrentie. Het juiste gereedschap voor maximale prestaties!
 

MacBook Pro, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Apple heeft ervoor gekozen om tegemoet te komen aan alle gebruikers die een basisgebruik van hun MacBook Pro willen hebben. Het komt overeen met een goede kwaliteit computer.
 Een laptop die niet overeenkomt met de gebruikers die in Windows zijn aangeschaft. Apple heeft Mac OS geïnstalleerd om het te laten werken.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een gewicht van 1.37 kg, waardoor deze computer een van de beste is in de lichtste categorie.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 De MacBook Pro heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Het testen van de lamp naast het scherm kan de kwaliteit van het werk in het kantoorgebruik beïnvloeden. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze MacBook Pro op prijs stellen.
 De opslag van dit model, 128 GB, is een van de kleinste. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Tot slot is deze MacBook Pro een tussenoplossing. De gulden middenweg voor terugkerend gebruik in de kantoorautomatiseringsmodus.
 

Hoe zit het met MacBook Pro? 

Deze laptop is eindelijk degene die u in staat stelt om te genieten van zijn uitstekende prestaties, ongeacht het gebruik dat u ervan zult maken. De MacBook Pro presteert op bijna alle gebieden goed, maar is tegelijkertijd niet te duur.
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 – kantoortaken
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen