Een laptop voor audio-videobewerking: Macbook Air

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Apple-assortiment hebben we de Macbook Air getest. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Apple Macbook Air beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Macbook Air voor het surfen op het internet ? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Om een goede werking te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de fabrikant over kwaliteitscomponenten en bewezen technologische competentie beschikt.
 Dat is de richting die Apple is ingeslagen op deze Macbook Air. Een product dat gepositioneerd is als middenklasse, maar van goede kwaliteit is. Als je eraan gewend bent, kun je zien dat het materiaal van goede kwaliteit is.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 13″ scherm maakt dit model overal draagbaar. 
De fabrikant biedt een Core i3-1000NG4 processor aan; een mid-range oriëntatie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. De verstrekte hoeveelheid RAM is 8 GB. Het is de zekerheid dat de computer beter en langer zal werken.
 
Voor het dimensioneren van de harde schijf heeft Apple besloten om 256 GB te gebruiken. Dit is de standaard. In ieder geval zou het genoeg moeten zijn voor een gebruik als surfen op het web. Gezien de aanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn op het gebied van public cloud, en uw internetgebruik, is het zeer waarschijnlijk dat u de schijfruimte van deze laptop nooit volledig zult vullen.
 Tot slot, zelfs als u, zoals veel gebruikers, deze computer aangesloten houdt, maakt de 12 uur durende levensduur van de batterij het een van de meest duurzame modellen op de markt. Dat is een goede zaak voor het geval je hem op vakantie wilt nemen. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

De Macbook Air voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Met deze laptop biedt Apple een product gericht op algemeen gebruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de Macbook Air te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 13 inch, met een resolutie van 2560×1600. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.3 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 De optie voor een glanzend scherm is op dit model niet mogelijk; dit zou de weergave beter leesbaar hebben gemaakt. Dit resulteert in een lagere kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld tot laag lichtniveau. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Om geen last te hebben van weerkaatsingen op het scherm, moet u immers beschikken over volledige lichtcondities.
 Voor het geluidsgedeelte is de Macbook Air uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Core i3-1000NG4-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Met de hoogwaardige Intel Iris Plus G4 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Apple’s prioriteiten. De Macbook Air biedt u slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Een laptop heeft meestal een batterijlevensduur van enkele uren. Apple belooft 12 uur levensduur van de batterij, wat de beste is die vandaag de dag op de markt beschikbaar is. Het is niet nodig om het batterijniveau constant te controleren; u zult films kunnen bekijken en lange tijd naar muziek kunnen luisteren.
 

Macbook Air, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Deze Macbook Air is een van de gemiddelde laptops; niet echt nomadisch georiënteerd, maar toch mogelijk om in uitzonderlijke gevallen mee te nemen. We hebben het in verschillende configuraties getest: Voor reizen, opgeslagen in een geldige, in home-to-work modus, als onderdeel van een familieweekend, of gewoon om van de woonkamer naar de keuken te gaan. En dit is wat er staat: Aangezien de som van de kenmerken (gewicht, grootte, componenten) beter is dan de concurrentie, heeft u alle belang bij de keuze van dit model.
 Met een gewicht van 1.3 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in deze categorie. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Het 13-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Het verlichte toetsenbord van deze Macbook Air is eenvoudig en handig voor als u in een taxi of een slecht verlichte metro zit. Bovendien zijn de gebruikte materialen van goede kwaliteit.
 We genieten van het kijken op dit scherm dat diepe en levendige kleuren weergeeft. We waarderen het bekijken van dit scherm.
 Deze laptop is zeer comfortabel in gebruik. Dankzij de matte anti-reflecterende tegel kan deze laptop zelfs in de felle zon buiten worden gebruikt.
 Tegelijkertijd heeft de Core i3-1000NG4 laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Het resultaat is minder autonomie. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Apple weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Wat betreft de autonomie van deze laptop heeft u 12 uur de tijd om opnieuw verbinding te maken, dat wil zeggen een score onder de sterkste op de markt.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 256 GB SSD-harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Met een 13 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 ondanks alles is deze Macbook Air interessant voor degenen die reizen.
 

Macbook Air, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Voor dit soort gebruik lijkt het noodzakelijk om over te gaan tot een hoogwaardig product. Met deze Macbook Air kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Of het nu gaat om de computersnelheid of de geheugencapaciteit, Apple heeft een interessant product ontworpen. De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Core i3-1000NG4-processor het beste kan. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 256 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Macbook Air heeft er slechts één, met een totaal van 256GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Het plezier van het werken op een computer zonder een slaaf te zijn van de elektrische aansluiting. Hier is 12 uur autonomie beschikbaar. Dit is de beste op de markt van vandaag.
 Helaas niet standaard voorzien van een USB 3.0-poort. Dit betekent dat u geduld moet hebben als u besluit om uw audiovisueel materiaal naar een externe sleutel of schijf over te brengen.
 Deze Macbook Air is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

Macbook Air, de juiste keuze om online te spelen? 

Er zijn vandaag de dag maar weinig laptops die het niet mogelijk maken om videospelletjes te spelen. De tests die we op deze Macbook Air hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de keuzes van Apple op het gebied van componenten – de chip, de processorgeneratie of de kwaliteit van de koeling – ervoor zorgen dat dit een gemiddelde laptop voor gaming is. Aan de andere kant, als je er meerdere keren doorheen moet, zullen deze zelfde onderdelen je zwak lijken.
 Wat betreft de beeldresolutie is het belangrijk dat deze hoog is om een goede weergave te verkrijgen. Dit model wordt aangeboden met een resolutie van 2560×1600, d.w.z. een van de beste op de markt.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Voor de meeste spellen zal dit model geschikt zijn voor de spelmodus. Met een displaysysteem zorgt deze machine voor een snelheid in het gemiddelde van wat er op dat moment wordt gedaan.
 
Een ruimte van 256 GB om een back-up te maken van uw gegevens; dit is in het gemiddelde van wat andere merken aanbieden. Nuttig voor lokale games; want er zijn er nog steeds veel, ook al zijn de online games in volle gang.
 De Wi-Fi-technologie van dit model heeft wifi met een 5GHz-band, wat het online gamen gemakkelijker maakt. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.3 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Het heeft een autonomie van 12 uur, meer dan vele andere.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze Macbook Air goed in gebruik is voor lokale of online games, ook al hebben andere concurrerende modellen in dezelfde prijsklasse misschien de voorkeur. Goed voor spelletjes, maar ook voor vele andere toepassingen.
 

De Macbook Air aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Apple een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Dit model is bedoeld voor degenen die van systeem willen veranderen. Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model weegt 1.3 kg, wat het beste is op dit moment.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 Met deze Macbook Air zijn de problemen van lichtreflectie op het scherm voorbij, omdat het profiteert van de matte afwerking. Met minder of geen schittering blijft dit scherm ook langer schoon – een voordeel als het gaat om het werken aan het scherm voor meerdere uren.
 Als u van plan bent om uw computer aan het eind van de dag te gebruiken, in totale duisternis of halfdonker, gebruik dan een verlicht toetsenbord zoals dat op de Macbook Air wordt aangeboden.
 De opslag bij dit model bevindt zich in het midden van wat elders beschikbaar is. Ongeveer 256 GB, meer dan genoeg voor kantoorgebruik.
 Kortom, de Macbook Air is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Kortom, de Macbook Air, de juiste keuze? 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Macbook Air teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – kantoortaken
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 – reisgebruik
 – videospelletjes spelen
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – audio- en videomontages maken