Een laptop voor audio-videobewerking: IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR)

En om te beginnen…

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de Lenovo IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Lenovo IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) voor het surfen op het internet ? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. De materialen die Lenovo gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Het scherm is vrij groot, op 15 inch. Niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk te vervoeren. 
Met een 5205U-processor biedt Lenovo een reeds verouderde technologie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met minder dan 4 GB RAM, is deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) een eerlijke. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Uw computer zal beter en langer werken.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Als u uw vakantiefoto’s ter plaatse wilt hebben, bereikt u binnenkort de grens van 256 GB. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Extra punt met betrekking tot de autonomie: 6 uur rust en stilte. Deze laptop bevindt zich in het midden van het assortiment voor zijn autonomie. Vanwege dit laatste punt kunt u ofwel overschakelen naar de laptop van een concurrent ofwel het product altijd laten aansluiten; het is aan u.
 

De IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) – het juiste model voor streaming en video’s? 

Met deze laptop biedt Lenovo een product gericht op algemeen gebruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Lenovo presenteert dit model in een grote uitvoering. Een 15″ scherm en een resolutie van 1366×768 maken het een van de grote producten die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Dit model heeft een groot scherm dat essentieel zal zijn voor het bekijken van uw films en video-streaming. Een zeer goede kwaliteit rendering, zowel in helderheid als in beelddetails.
 Een nadeel van deze omvang is echter het totale gewicht: 1.7 kg dat getransporteerd moet worden.
 De optie voor een glanzend scherm is op dit model niet mogelijk; dit zou de weergave beter leesbaar hebben gemaakt. Aan de andere kant zal het vervelend zijn voor regelmatig gebruik in een donkere kamer. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Bij gebruik in daglicht zult u dit gebrek aan functionaliteit dus op prijs stellen, omdat het licht reflecties veroorzaakt, wat het kijken bemoeilijkt.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) geïntegreerd. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Helaas heeft deze laptop alleen de 5205U processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Aan de toepassingskant heeft Lenovo ervoor gekozen om het u te laten doen. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit is een Windows 10 die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige Intel UHD Graphics 600 grafische kaart en 4 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 In het connectiviteitsgedeelte heeft u 5 poorten tot uw beschikking. Dit is standaard in vergelijking met computers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. U zult moeten prioriteren welke apparaten u moet aansluiten, omdat ze niet allemaal tegelijk passen.
 Wat de batterijen betreft, wees u ervan bewust dat u enige tijd hebt voordat u de stroom weer moet aansluiten. Lenovo belooft 6 uur batterijduur; dat is ongeveer gemiddeld. 

IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar Lenovo niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR). Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 1.7 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 15-inch scherm daarentegen zorgt voor een groot beeld.
 Geen verlicht toetsenbord op deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR). Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Goede beelddefinitie, hoewel de plaat niet glimmend is. De bezichtiging is tot het uiterste gegaan.
 Het is een gemakkelijk en aangenaam product om te gebruiken. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 Jammer voor de 5205U-processor die deze computer uitruilt; het is een van de zwakste van het moment en voor alles wat hij te veel energie verbruikt.
 Houd er rekening mee dat Lenovo, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR). Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Voor het batterijgedeelte is de autonomie correct met 6 uur voor de storing.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 256 GB SSD harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Als het gaat om het meenemen van uw laptop, lijkt het verstandiger om dit slechts af en toe te doen. En de enige keer dat je het moet dragen is tussen de bus of de trein en je hotelkamer. De belangrijkste reden is de 15 inch, waardoor het een van de grootste in zijn klasse is; elke reis, met zijn gewicht, kan pijnlijk zijn.
 Lenovo levert 5 connectoren op dit model. Dit is in het gemiddelde van wat er op concurrerende modellen wordt gedaan.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Ten slotte levert Lenovo met de IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR), de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Voor dit soort gebruik lijkt het noodzakelijk om over te gaan tot een hoogwaardig product. Het lijkt erop dat de IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) perfect aan deze behoefte voldoet. Sinds de laatste generatie die door Lenovo is ontworpen, zijn er veel onderdelen verbeterd. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de 5205U, die bijna verouderd is. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft Lenovo de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. Hier heb je 256 GB ruimte om alles op te slaan. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Voor het onderdeel autonomie biedt Lenovo de nieuwste generatie batterijen; maar laat u niet misleiden. Aangegeven door de fabrikant voor 6 uur autonomie, is het beter om uw lader in de buurt te houden als u onderweg wijzigingen moet aanbrengen of als u veel middelen gebruikt voor uw audio- of videobewerking. Het is nog steeds een fatsoenlijk gemiddeld bereik.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) heeft een USB3 aansluiting. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En tegen een prijs die goed geplaatst is.
 

IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) voor videospelletjes? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Onze tests hebben aangetoond dat deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) niet is ontworpen voor videogames. Het is duidelijk dat Lenovo hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1366×768, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 256 GB.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Lenovo besloten om het gebruik van de 5GHz draadloze band mogelijk te maken. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.7 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Deze computer biedt 6 uur autonomie en bevindt zich in het gemiddelde bereik van de markt.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

De IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) voor kantoorautomatisering 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is uitgerust met Windows 10.
 Deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Men zou meer verwachten van Lenovo in deze productlijn.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model weegt 1.7 kg, wat het beste is op dit moment.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Uit onze tests is gebleken dat het matte scherm de effecten van het licht beperkt. Bij gebruik wordt een mat scherm minder snel vuil dan een glanzend scherm.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 256 GB. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Simpel gezegd is deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

De IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) ter afsluiting 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze IdeaPad 3 15IML05 (81WB0054FR) teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – audio- en videomontages maken