Een laptop voor audio-videobewerking: Chromebook CB514-1H

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Acer-assortiment hebben we de Chromebook CB514-1H getest. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Dus we hebben de Acer Chromebook CB514-1H getest om uit te vinden wat het waard was.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Chromebook CB514-1H, genoeg voor internetgebruik? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Deze Chromebook CB514-1H is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. Acer is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Met een grootte van 14 inch is het ongeveer gemiddeld, en je zult het relatief gemakkelijk kunnen dragen. 
De fabrikant biedt een Celeron N4000 processor aan; een mid-range oriëntatie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met slechts 4 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Uw computer zal beter en langer werken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 32 GB is Acer van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot, voor webgebruik, moet u weten dat dit model een autonomie heeft van 12 uur. Dit is een van de belangrijkste laptops op de markt op dit moment in vergelijking met andere laptops op de markt. Een functie die waarschijnlijk het belangrijkste is dat je van een laptop zou verwachten.
 

De Chromebook CB514-1H voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

U overweegt laptops voor standaard multimediagebruik (films kijken, foto’s opslaan, muziek luisteren)! Acer stelt de Chromebook CB514-1H voor die daarvoor gemaakt is. Niet de beste, maar wel een van de modellen in een krappe prijsklasse.
 Het is soms ingewikkeld om een keuze te maken uit alle laptops die specifiek voor dit soort gebruik bedoeld zijn; dit deel is gemaakt om vast te stellen of dit model voor u gemaakt is.
 De computer die Acer aanbiedt is een middelgrote computer. Met een diagonaal van 14 inch en een resolutie van 1366×768 biedt het een goed compromis. De beeldkwaliteit is helder en kleurrijk en zorgt voor een meeslepende ervaring. Duidelijk, groot genoeg om je ogen te vermoeien bij het kijken naar films, maar ook nogal licht (1.5 kg) als je het moet dragen.
 De optie voor een glanzend scherm is op dit model niet mogelijk; dit zou de weergave beter leesbaar hebben gemaakt. Dit resulteert in een lagere kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld tot laag lichtniveau. Een leesbaarheid van de display die dus een beetje achterblijft.
 Kortom, u geeft de voorkeur aan deze afwerking voor het bekijken van films overdag.
 Voor het geluidsgedeelte is de Chromebook CB514-1H uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Celeron N4000-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel HD Graphics 505, die met 4 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Wat het connectiviteitsgedeelte betreft, heeft Acer inspanningen geleverd met 5 beschikbare poorten. Het is beter dan de concurrentie. Voldoende ruimte om uw muis, luidsprekers en andere USB-sleutels aan te sluiten.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze Chromebook CB514-1H. U krijgt 12 uur batterijlevensduur, wat beter is dan veel andere modellen. Geniet van streaming, lokaal of op uw Netflix-sessie, elk ander streamingplatform.
 

Chromebook CB514-1H compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Het belangrijkste voordeel van de laptop is dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Daarom hebben we deze Chromebook CB514-1H geanalyseerd vanuit het oogpunt van nomadisch gebruik. Is het gemaakt om op reis te gaan, netjes in je valiezen? Zal het worden voorzien voor uw huis-naar-werk transfers? Moet u het alleen overwegen voor weekendtrips met uw gezin? Of zal het uiteindelijk een functie zijn om thuis te blijven?
 Het blijkt een van de beste te zijn die voldoet aan de belangrijkste criteria voor nomadisme, namelijk grootte, gewicht, kwaliteit van de materialen en beschikbaarheid van wifi.
 Deze Chromebook CB514-1H is in het gemiddelde, niet te licht en niet te zwaar: 1.5 kg. Het is gemakkelijk te dragen, zelfs als u de voorkeur geeft aan de ultra-slanke modellen van de concurrentie. Aan de andere kant, de interesse is dit formaat zal een voordeel zijn om foto’s te zien tijdens de vakantie. De belangrijkste reden hiervoor is de grootte van het scherm: 14 inch.
 De ontwerpers van deze Chromebook CB514-1H vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet echt nodig.
 Goede beelddefinitie, hoewel de plaat niet glimmend is. Het scherm toont een interessant resultaat.
 Deze laptop is zeer comfortabel in gebruik. Het beeld is mooi, en met zijn antireflecterende matte tegel, geen problemen meer, zelfs niet buiten.
 Tegelijkertijd heeft de Celeron N4000 laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Houd er rekening mee dat Acer, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Chromebook CB514-1H. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Wat betreft de autonomie van deze laptop heeft u 12 uur de tijd om opnieuw verbinding te maken, dat wil zeggen een score onder de sterkste op de markt.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 32 GB SSD-harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Als gevolg daarvan was Acer in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Met dit model heeft Acer geprobeerd een computer te ontwerpen die gemakkelijk te transporteren is, maar niet te klein is. De Chromebook CB514-1H zit precies in het midden ten opzichte van de concurrentie met 14 en een acceptabel gewicht.
 Aan de connectorzijde heeft de Chromebook CB514-1H 5 connectoren. Handig voor de reis die je nodig hebt, het behoort tot degenen met de meeste.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze Chromebook CB514-1H kan worden gebruikt voor reisdoeleinden.
 

De Chromebook CB514-1H – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Het lijkt erop dat de Chromebook CB514-1H perfect aan deze behoefte voldoet. Met deze componenten voorziet Acer u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Chrome OS, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Celeron N4000, die bijna verouderd is. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 De ontwerpers van Acer hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Chromebook CB514-1H heeft er slechts één, met een totaal van 32GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Het belang van de laptop is om hem te kunnen gebruiken in de niet-aangesloten modus. Door alleen op batterijen te zitten, heeft u 12 uur autonomie tot uw beschikking. Dit is de beste op de markt van vandaag.
 Aan de aansluitzijde is de Chromebook CB514-1H voorzien van USB 3 technologie. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Deze Chromebook CB514-1H is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. Kortom een uitstekende keuze in deze prijsklasse.
 De Acer Chromebook CB514-1H is een geweldig startproduct voor geavanceerd gebruik van audio- en videobewerking. 

De Chromebook CB514-1H voor online of lokale games 

De meeste fabrikanten zijn zich ervan bewust dat het gebruik van laptops niet beperkt is tot tekstverwerking en spreadsheets. Het blijkt dat deze Chromebook CB514-1H qua prestaties of op het gebied van algemene koeling tot de modellen in het gemiddelde behoort. Aan de andere kant, als je er meerdere keren doorheen moet, zullen deze zelfde onderdelen je zwak lijken.
 Geleverd met een resolutie van 1366×768, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Met een gemiddelde score op de GPU (Graphics Processing Unit) ranking, maakt deze laptop het mogelijk om bepaalde spellen te proberen. Een goed compromis dat de keuze van dit model rechtvaardigt.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 32 GB.
 Voor online gaming heeft deze Chromebook CB514-1H een hoge kwaliteit Wi-Fi en een Ethernet-poort. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 Wat de benodigde ruimte betreft, weegt deze computer 1.5 en is hij 14 inch groot, wat overeenkomt met het gemiddelde van andere laptops.
 Het heeft een autonomie van 12 uur, meer dan vele andere.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze Chromebook CB514-1H goed in gebruik is voor lokale of online games, ook al hebben andere concurrerende modellen in dezelfde prijsklasse misschien de voorkeur. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

De Chromebook CB514-1H aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Acer heeft ervoor gekozen om tegemoet te komen aan alle gebruikers die een basisgebruik van hun Chromebook CB514-1H willen hebben. Het komt overeen met een goede kwaliteit computer.
 Dit model is bedoeld voor degenen die van systeem willen veranderen. Het besturingssysteem is inderdaad Chrome OS.
 In tegenstelling tot andere grotere modellen staat dit model in het midden voor het niveau van de benodigde ruimte. Het gewicht van 1.5 kg is niet te hoog voor een mobiele telefoon.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 We gaven het de lamp test, gepositioneerd naast het scherm, en we vonden dat het mat genoeg is om het reflectie fenomeen te vermijden. Bij gebruik wordt een mat scherm minder snel vuil dan een glanzend scherm.
 Als u ’s avonds op uw computer werkt, kunt u er spijt van krijgen dat de optie voor achtergrondverlichting niet is voorzien op deze laptop.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 32 GB. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Chromebook CB514-1H snel kan worden gevuld.
 Al met al is de Chromebook CB514-1H een goed compromis. De gulden middenweg voor terugkerend gebruik in de kantoorautomatiseringsmodus.
 

De Chromebook CB514-1H – in een notendop 

Moeilijk om het voor alle doeleinden goed te doen; in ieder geval doet deze computer het goed. Deze Chromebook CB514-1H is gemiddeld, maar zal het werk heel goed doen.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Samenvattend bevelen wij dit model aan voor :
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken