Een laptop voor audio-videobewerking: 15-bw093nia

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

15-bw093nia voor het surfen op het internet ? 

Het feit dat het gebruik van uw laptop beperkt is tot e-mail en surfen op het web, betekent niet dat u eender welk model moet kopen. Deze laptop zal ervoor zorgen dat de taken die u uitvoert betrouwbaar en probleemloos zijn voor de komende jaren. In feite gaat het om het vinden van een product met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.  Dit product zal dus perfect voldoen aan uw behoeften. Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de 15-bw093nia van Hp lijkt te zijn.
 Met een grootte van 15.6 inch heb je wat moeite om het te dragen. Dit model is op de ouderwetse manier ontworpen, zonder aanraakscherm. Het is niet verplicht, maar het is wel een interessante technologie; helaas is deze 15-bw093nia er niet mee uitgerust.
 Toch is het trackpad intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; Hp heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
Met een AMD AMD A6-9220-processor biedt Hp een reeds verouderde technologie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met minder dan 4 GB RAM, is deze 15-bw093nia een eerlijke. De kans is groot dat als je besluit om met de 15-bw093nia te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
Door een harde schijf van deze omvang aan te bieden, maakt het bedrijf dit model tot een van de laptops met de meeste schijfruimte op de markt. Hoewel het 1024 GB heeft, kun je er zeker van zijn dat je een groot aantal video- en audiobestanden continu kunt opslaan. Hier biedt Hp u met deze 15-bw093nia een laptop aan waarmee u al uw films ter plaatse voor een lange tijd kunt bekijken.
 Tot slot, voor webgebruik, moet u weten dat dit model een autonomie heeft van 11 uur. Hp is een van de beste in termen van tijd in de batterijmodus. Een functie die waarschijnlijk het belangrijkste is dat je van een laptop zou verwachten.
 

Is 15-bw093nia goed voor het bekijken van video’s? 

De ingenieurs van Hp hebben ervoor gekozen om van deze 15-bw093nia de top-of-the-line voor vrijetijdsbesteding te maken: films, muziek, foto’s. Een mix van uw TV, stereo en mediaspelers in één machine. En om het eenvoudig te zeggen, dit model is duidelijk een van de beste in zijn klasse voor het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek. Een kwaliteit van beeld en geluid die het mogelijk maakt om een uitstekende score te behalen in deze categorie.
 Hp’s laptop is indrukwekkend groot. Groot in omvang, met zijn 15.6 inch en een hoge resolutie van 1366×768. Multimedia georiënteerd, zult u genieten van het bekijken van uw films. De weergave is helder en levendig, en als u een moment neemt om het scherm vanuit verschillende hoeken te bekijken zult u zien dat er geen vervorming van het beeld of omgekeerde kleuren zijn.
 Een nadeel van deze omvang is echter het totale gewicht: 2.1 kg dat getransporteerd moet worden.
 De optie voor een glanzend scherm is op dit model niet mogelijk; dit zou de weergave beter leesbaar hebben gemaakt. Het effect is minder kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld of zelfs laag lichtniveau – wat vaak overeenkomt met de omstandigheden waarin een film wordt bekeken. De leesbaarheid van de display is daardoor iets minder goed.
 Kortom, u geeft de voorkeur aan deze afwerking voor het bekijken van films overdag.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze 15-bw093nia geïntegreerd. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Helaas heeft deze laptop alleen de AMD AMD A6-9220 processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Uitgerust met een Amd Radeon 520 grafische kaart, en met 4GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Wat de aansluitingen betreft, heeft dit model 5 beschikbare poorten. Veel beter dan het grootste deel van de concurrentie. Voldoende ruimte om uw muis, luidsprekers en andere USB-sleutels aan te sluiten.
 Of je gaat het gebruiken in de reismodus of onderweg, of je zit tussen je kantoor en de woonkamer. Met 11 uur autonomie is het een van de beste modellen in zijn gamma. Geniet van streaming, lokaal of op uw Netflix-sessie, elk ander streamingplatform.
 

De 15-bw093nia voor gebruik in de rijmodus 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze 15-bw093nia niet bedoeld is voor reizen. Daar komen we tenminste a priori achter. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 De 15-bw093nia weegt 2.1 kg en is daarmee een van de gemiddelde computers in zijn klasse. U kunt het gemakkelijk vervoeren, zonder al te veel moeite. Op de knieën houdt deze laptop goed stand, en de grootte van het scherm en de basis blijven acceptabel. Het 15.6-inch scherm daarentegen zorgt voor een groot beeld.
 Als u de voorkeur geeft aan touchscreenbediening, zult u teleurgesteld zijn in deze 15-bw093nia. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Tenzij u misschien gewend bent om in slecht verlichte ruimtes te werken, zult u geen last hebben van de afwezigheid van een verlicht toetsenbord. Niet echt nodig.
 Goede beelddefinitie, hoewel de plaat niet glimmend is. Deze laptop geeft diepe en levendige kleuren weer.
 Dit model heeft geen matte of antireflecterende tegel. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 Het stroomverbruik van de AMD AMD A6-9220 processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Houd er rekening mee dat Hp, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze 15-bw093nia. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Hp weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Dit model heeft een van de beste autonomie van het moment met 11 uur.
 Zelfs als het gebruik van deze laptop is gewijd aan reizen en reizen, zal het vooral in een kantoor comfortabeler zijn. De bewegende delen waaruit de harde schijf bestaat, kunnen beschadigd raken en de gegevens die erin zitten, kunnen verloren gaan. Wat de harde schijf betreft, heeft Hp gekozen voor een klassieke technologie voor zijn 1024 GB harde schijf; goed als het gaat om het opslaan van gegevens (foto’s, muziek, films), minder voor de tijd die nodig is om op te starten of om uit de stand-by-modus te komen. Aan de andere kant zal het, in tegenstelling tot een harde schijf van het SSD-type, langzamer zijn in termen van de tijd die nodig is om op te starten of om uit de stand-by-modus te komen.
 Als het gaat om het meenemen van uw laptop, lijkt het verstandiger om dit slechts af en toe te doen. En de enige keer dat je het moet dragen is tussen de bus of de trein en je hotelkamer. Inderdaad, vanwege zijn grootte, 15.6 inch, heb je daar, een van de grootste laptop van het moment.
 Het connectorgedeelte is zeer interessant, met 5 beschikbare ingangen. Hij staat dus aan de top van de ranglijst, vergeleken met andere laptops op de markt.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Vanwege al deze elementen wordt deze 15-bw093nia niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

15-bw093nia, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Met deze 15-bw093nia kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Sinds de laatste generatie die door Hp is ontworpen, zijn er veel onderdelen verbeterd. Deze laptop zal multitasking vergemakkelijken en u zult in staat zijn om tegelijkertijd applicaties zoals Photoshop, Magix Video of Vegas pro met een Dos-besturingssysteem uit te voeren.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de AMD AMD A6-9220, die bijna verouderd is. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 De 1024 GB opslagcapaciteit zou voldoende moeten zijn. Een schijfgrootte die gelijkwaardig is aan die van concurrerende producten. Het is echter mogelijk dat u deze ruimte snel vult omdat de films ruimte innemen. Hp heeft een minder dure technologische keuze gemaakt door slechts één standaard harde schijf te plaatsen. De SSD zou veel sneller zijn geweest dan de huidige, zelfs als de levensduur korter was geweest.
 Het plezier van het werken op een computer zonder een slaaf te zijn van de elektrische aansluiting. Hier is 11 uur autonomie beschikbaar. Dit model is een van de krachtigste van het moment.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de 15-bw093nia het USB3-formaat. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Deze 15-bw093nia is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. Audio- en videobewerking wordt nog eenvoudiger. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

15-bw093nia voor videospelletjes? 

Gezien het feit dat de huidige spellen veel snelle bewegingen met zich meebrengen, met duizenden berekeningen per seconde en waarvoor veel middelen nodig zijn, kan deze laptop ervoor worden gemaakt. Voorbij zijn de dagen dat je moest spelen waar de computer stilstaat; nu kun je overal spelen. Met deze 15-bw093nia hebben de technici van Hp de juiste balans gevonden tussen de juiste grafische chip, het juiste processorvermogen, het juiste schermformaat en de juiste koeling.
 Met slechts 1366×768 qua resolutie is dit model onder de norm. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Onze tests hebben aangetoond dat Hp niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 
Hoewel je het niet nodig hebt vanwege online games, is het waarschijnlijk een van de grootste harde schijven van vandaag. Met 1024 GB beschikbare ruimte kunt u uw back-ups, muziek en films opslaan.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Hp het net standaard gemaakt, d.w.z. zonder de 5 GHz draadloze band. U zult de ethernetpoort moeten gebruiken om toegang te krijgen tot breedband.
 Wat de benodigde ruimte betreft, weegt deze computer 2.1 en is hij 15.6 inch groot, wat overeenkomt met het gemiddelde van andere laptops.
 Een uitstekende autonomie van 11 zal u toelaten om bijna overal te spelen.
 Kortom, een uitstekende machine, of het nu gaat om de graphics, de processor of het ingehouden gewicht, deze 15-bw093nia is een uitstekende keuze voor het gebruik van videogames. Wetende dat je bovendien een autonomie hebt van 11 uur. En als het nodig is, kunt u het zelfs gebruiken voor kantoorfuncties tussen twee partijen.
 

15-bw093nia, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Welk besturingssysteem moet u kiezen? In werkelijkheid zijn er vandaag de dag geen slechte keuzes meer. Voor degenen die de voorkeur geven aan Apple, zijn er MacBooks, gratis distributies voor Linux, en Windows-computers voor de overgrote meerderheid. De 15-bw093nia is duidelijk bedoeld voor degenen die het zullen gebruiken voor kantoorgebruik.
 Voor degenen onder u die bekend zijn met Microsoft Windows, kan deze 15-bw093nia u van uw stuk brengen. Het heeft een Dos-besturingssysteem.
 In tegenstelling tot andere grotere modellen staat dit model in het midden voor het niveau van de benodigde ruimte. Een gemiddeld gewicht, met 2.1 kg.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 Geen anti-reflectie behandeling op deze 15-bw093nia. Het nadeel hiervan is dat hetzelfde licht je na verloop van tijd kan vermoeien. De lichtintensiteit is sterk: niet zo goed voor het oogcomfort en het werk, maar wel krachtig in het donker voor het bekijken van video’s.
 Als u ’s avonds op uw computer werkt, kunt u er spijt van krijgen dat de optie voor achtergrondverlichting niet is voorzien op deze laptop.
 Met meer dan 1024 GB is het niet langer een van de grootste. Vandaag de dag is het een van de grootste opslagcapaciteiten die beschikbaar zijn.
 Tot slot is de 15-bw093nia een uitstekende keuze voor kantoorgebruik. Het combineert ergonomie met kracht, met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.
 

De 15-bw093nia ter afsluiting 

Deze laptop is eindelijk degene die u in staat stelt om te genieten van zijn uitstekende prestaties, ongeacht het gebruik dat u ervan zult maken. De 15-bw093nia presteert op bijna alle gebieden goed, maar is tegelijkertijd niet te duur.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – reisgebruik
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken