Een laptop die bijzonder geschikt is voor het surfen op het internet

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het CHUWI-assortiment hebben we de UBook Pro N4100 getest. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Dit artikel is daarom uitgesplitst in gebruik; Wat is het doel van dit model?
 

UBook Pro N4100, genoeg voor internetgebruik? 

Zelfs als uw gebruik beperkt is tot het surfen op het web, het schrijven van e-mails en soms het gebruik van een Excel-spreadsheet, is de minimale kwaliteit van de computer essentieel. Deze laptop zal ervoor zorgen dat de taken die u uitvoert betrouwbaar en probleemloos zijn voor de komende jaren. De sleutel is het bereiken van evenwicht met een goedkope maar degelijke laptop. Hier heb je een bijna perfect product. Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de UBook Pro N4100 van CHUWI lijkt te zijn.
 Met een grootte van 12.3 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. Deze laptop is uitgerust met een touchscreen; altijd interessant voor die momenten dat je moe wordt van de gladde muismat of dat er geen vlakke ondergrond beschikbaar is als je deze UBook Pro N4100 op schoot hebt. Het totale ontwerp is van kwaliteit en is gemaakt om lang mee te gaan, een product dat gemaakt is om lang mee te gaan. Zichtbare onderdelen die solide zijn (de schelp, het toetsenbord,…) en interne componenten van bijna de laatste generatie zijn door CHUWI met veel aandacht gekozen.
 
De fabrikant biedt een Intel 700 MHz 4 coeurs processor aan; een mid-range oriëntatie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. De verstrekte hoeveelheid RAM is 8 GB. Zelfs als er vrije slots zijn waarin u geheugenstrips kunt toevoegen, is het meer dan genoeg om u op weg te helpen.
 
Met zijn 256 GB harde schijf zit je midden in het peloton. Echter, als je foto’s, video of muziek opslaat, zal het snel vollopen. Gezien de aanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn op het gebied van public cloud, en uw internetgebruik, is het zeer waarschijnlijk dat u de schijfruimte van deze laptop nooit volledig zult vullen.
 Extra punt met betrekking tot de autonomie: 8 uur rust en stilte. Dit is standaard voor deze serie laptops, en met het type batterij waarmee hij is uitgerust. Het is vervelend, want het belang van een mobiele telefoon is nog steeds om hem overal te kunnen gebruiken, zonder dat hij wordt aangesloten.
 

De UBook Pro N4100 – het juiste model voor streaming en video’s? 

Met deze laptop biedt CHUWI een product gericht op algemeen gebruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze UBook Pro N4100 worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 12.3 inch, met een resolutie van 1920×1080. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 0.785 kg weegt.
 Aan de geluidskant heeft de UBook Pro N4100 goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel 700 MHz 4 coeurs-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Wat de toepassingen betreft, heeft CHUWI er geen geïnstalleerd. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit is een Windows die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige Intel® UHD Graphics 600 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Omdat de UBook Pro N4100 slechts 5 poorten heeft. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Wat de batterijen betreft, wees u ervan bewust dat u enige tijd hebt voordat u de stroom weer moet aansluiten. U hebt 8 uur autonomie in de uitgeschakelde modus, wat in het gemiddelde ligt. 

UBook Pro N4100 compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Deze UBook Pro N4100 is een van de gemiddelde laptops; niet echt nomadisch georiënteerd, maar toch mogelijk om in uitzonderlijke gevallen mee te nemen. We hebben het in verschillende configuraties getest: Voor reizen, opgeslagen in een geldige, in home-to-work modus, als onderdeel van een familieweekend, of gewoon om van de woonkamer naar de keuken te gaan. Hier is wat het leek: Aangezien de som van de kenmerken (gewicht, grootte, componenten) beter is dan de concurrentie, heeft u alle belang bij de keuze van dit model.
 Met een gewicht van 0.785 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Het 12.3-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Houd er rekening mee dat het scherm van deze UBook Pro N4100 aanraakgevoelig is, zodat u de muis niet hoeft te gebruiken. Hier bevindt u zich in een vertrouwde omgeving; een gebruiksgemak dat identiek is aan dat van uw smartphone. De nauwkeurigheid van de touchdown voor de navigatie is zonder probleem.
 Goed doordacht, het verlichte toetsenbord van de UBook Pro N4100 zal handig zijn voor gebruik in het donker. Bovendien is het goed ontworpen met hoogwaardige materialen.
 Tegelijkertijd heeft de Intel 700 MHz 4 coeurs laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Het resultaat is minder autonomie. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Een autonomie van 8 uur laat dit model toe om in het gemiddelde te staan van wat de concurrenten doen.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 256 GB SSD harde schijf. Het belangrijkste voordeel van dit type harde schijf is dat het minder bewegende delen bevat, en het is sneller dan standaard schijven. Als gevolg daarvan was CHUWI in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Het 12.3-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 Geen Bluetooth-technologie op dit model. Jammer, want het is erg praktisch als je in de nomadenstand staat en je verbinding wilt maken met een telefoon of luidsprekers. Als het een uitzonderlijke reis is, denken we dat het een reis kan zijn.
 

UBook Pro N4100, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Met deze UBook Pro N4100 kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Met deze componenten voorziet CHUWI u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. U kunt altijd videobewerking proberen met de Intel 700 MHz 4 coeurs-processor. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft CHUWI de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De UBook Pro N4100 maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 256 GB. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 In termen van autonomie heeft CHUWI het eenvoudig gehouden. De beschikbare levensduur van de batterij is 8 uur in standaard gebruiksconditie, wat betekent dat de lader dicht bij de hand is, omdat de audio-visuele assemblage veel stroom verbruikt. Een duur die daarentegen gelijk is aan de andere machines van het moment.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de UBook Pro N4100 het USB3-formaat. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Met de UBook Pro N4100 gaat u op weg naar een zeer goed product. En nog veel meer als u uiteindelijk besluit om het alleen te gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web, in plaats van audio-video bewerking. En tegen een prijs die goed geplaatst is.
 

De UBook Pro N4100 voor online of lokale games 

Laptops, dankzij de toename van de prestaties van processoren en grafische kaarten, laten sommige mensen toe om te gokken. De tests die we op deze UBook Pro N4100 hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de keuzes van CHUWI op het gebied van componenten – de chip, de processorgeneratie of de kwaliteit van de koeling – ervoor zorgen dat dit een gemiddelde laptop voor gaming is. Tijdens onze tests merkten we een correcte verhoging van de computer op, zodra de scènes in sommige spellen snelle bewegingen en kleurveranderingen vereisten.
 Wat betreft de beeldresolutie is het belangrijk dat deze hoog is om een goede weergave te verkrijgen. Dit model wordt aangeboden met een resolutie van 1920×1080, d.w.z. een van de beste op de markt.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Onze tests hebben aangetoond dat CHUWI niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 
Met zijn 256 GB aan ruimte staat deze UBook Pro N4100 op gelijke voet met zijn concurrenten. Niet noodzakelijk voor iedereen die online speelt, maar handig voor degenen die liever lokaal spelen.
 In termen van praktisch transport is dit model met 0.785 kg een van de lichtste op de markt.
 Deze computer biedt 8 uur autonomie en bevindt zich in het gemiddelde bereik van de markt.
 Dus het is een vrolijk medium voor gaming; genoeg prestaties voor de juiste prijs. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

De UBook Pro N4100 voor kantoorautomatisering 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan CHUWI een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos CHUWI zoals gebruikelijk. Dit is Windows, de nieuwste generatie.
 Deze UBook Pro N4100 is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model, met zijn 0.785 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 Een andere interessante functie op deze UBook Pro N4100 is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 De opslag bij dit model bevindt zich in het midden van wat elders beschikbaar is. Het is 256 GB beschikbaar, perfect voor kantoorgebruik, maar misschien alleen voor het opnemen van films.
 Kortom, de UBook Pro N4100 is een gemiddelde keuze. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

Kortom, de UBook Pro N4100, de juiste keuze? 

Het is bijna onmogelijk voor een laptop om overal goed te zijn, maar aan de andere kant is het mogelijk om een gemiddeld resultaat te behalen. De UBook Pro N4100 is een gemiddeld maar effectief product.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – kantoortaken
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – reisgebruik
 – videospelletjes spelen
 Samenvattend bevelen wij dit model aan voor :
 – surfen op het internet
 – audio- en videomontages maken