Een krachtige laptop in spelmodus :Satellite Pro R50-C-1E8 – Toshiba

Om te beginnen

Is de Satellite Pro R50-C-1E8 voor jou? Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Toshiba Satellite Pro R50-C-1E8 beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

Satellite Pro R50-C-1E8 geschikt voor het surfen op het internet ? 

De kans is groot dat uw dagelijks gebruik niet beperkt blijft tot het surfen op het internet, en dat u ook de andere functies nodig heeft. Een minimum aan kwaliteit is belangrijk om de betrouwbaarheid in de loop van de tijd te garanderen. Het is een balans tussen een 1e prijs en de nieuwste multi-processor ontworpen voor professionals. In feite gaat het om het vinden van een product met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.  Dit product zal dus perfect voldoen aan uw behoeften. Met deze Satellite Pro R50-C-1E8 is Toshiba goed gepositioneerd ten opzichte van andere concurrerende modellen. Met een grootte van 15.6 inch heb je wat moeite om het te dragen. 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Celeron 3855U. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met slechts 4 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 128 GB is deze Satellite Pro R50-C-1E8 een van de kleinste in zijn klasse. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Tot slot een belangrijk punt voor een laptop: autonomie; hier heb je 7 uur vrijheid voordat je de stekker weer in het stopcontact moet steken. Dit is in overeenstemming met wat er met de huidige accutechnologie wordt gedaan. Het is vervelend, want het belang van een mobiele telefoon is nog steeds om hem overal te kunnen gebruiken, zonder dat hij wordt aangesloten.
 

Satellite Pro R50-C-1E8 voor video’s? 

De ingenieurs van Toshiba hebben ervoor gekozen om van deze Satellite Pro R50-C-1E8 de top-of-the-line voor vrijetijdsbesteding te maken: films, muziek, foto’s. Een mix van uw TV, stereo en mediaspelers in één machine. En om het eenvoudig te zeggen, dit model is duidelijk een van de beste in zijn klasse voor het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek. Een kwaliteit van beeld en geluid die het mogelijk maakt om een uitstekende score te behalen in deze categorie.
 Voor dit model heeft Toshiba grote plannen. Het is een van de grootste, met een 15.6-inch scherm, en heeft een goede resolutie van 1366×768. Multimedia georiënteerd, zult u genieten van het bekijken van uw films. Een zeer goede kwaliteit rendering, zowel in helderheid als in beelddetails.
 Het enige nadeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een 2.1 kg wegende laptop.
 De optie voor een glanzend scherm is op dit model niet mogelijk; dit zou de weergave beter leesbaar hebben gemaakt. Het effect is minder kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld of zelfs laag lichtniveau – wat vaak overeenkomt met de omstandigheden waarin een film wordt bekeken. Een leesbaarheid van de display die dus een beetje achterblijft.
 Om geen last te hebben van weerkaatsingen op het scherm, moet u immers beschikken over volledige lichtcondities.
 Voor het geluidsgedeelte is de Satellite Pro R50-C-1E8 uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Celeron 3855U processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Quadro 1000M, die met 4 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Wat het connectiviteitsgedeelte betreft, heeft Toshiba inspanningen geleverd met 5 beschikbare poorten. Het is beter dan de concurrentie. U zult in staat zijn om al uw randapparatuur aan te sluiten.
 Wat de batterijen betreft, wees u ervan bewust dat u enige tijd hebt voordat u de stroom weer moet aansluiten. Toshiba belooft 7 uur batterijduur; dat is ongeveer gemiddeld. 

Satellite Pro R50-C-1E8, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Satellite Pro R50-C-1E8 gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar Toshiba niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Satellite Pro R50-C-1E8. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Met andere woorden, laat het thuis en neem het slechts af en toe mee voor korte ritten.
 De Satellite Pro R50-C-1E8 weegt 2.1 kg en is daarmee een van de gemiddelde computers in zijn klasse. U kunt het gemakkelijk vervoeren, zonder al te veel moeite. Aan de andere kant is het prettig om te surfen op het internet of om e-mails te schrijven. Het 15.6-inch scherm daarentegen zorgt voor een groot beeld.
 Geen verlicht toetsenbord op deze Satellite Pro R50-C-1E8. Maar tenzij je in het donker werkt, zie je het nut niet in.
 Ondanks de afwezigheid van een glanzende plaat heb je een goede beelddefinitie. De bezichtiging is tot het uiterste gegaan.
 Deze laptop is zeer comfortabel in gebruik. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 Tegelijkertijd heeft de Intel Celeron 3855U laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Wat het autonomiegedeelte betreft, kunnen de batterijen ongeveer 7 uur meegaan.
 Zelfs als het gebruik van deze laptop is gewijd aan reizen en reizen, zal het vooral in een kantoor comfortabeler zijn. De redenen hiervoor zijn de omvang en de harde schijf die het merk Toshiba erin heeft gestopt. Wat de harde schijf betreft, heeft Toshiba gekozen voor een klassieke technologie voor zijn 128 GB harde schijf; goed als het gaat om het opslaan van gegevens (foto’s, muziek, films), minder voor de tijd die nodig is om op te starten of om uit de stand-by-modus te komen. Alleen een SSD zou dit kunnen verbeteren, maar dan is het een extra kostenpost.
 Als het gaat om het meenemen van uw laptop, lijkt het verstandiger om dit slechts af en toe te doen. U beperkt het transport zoveel mogelijk vanwege de congestie. De belangrijkste reden is de 15.6 inch, waardoor het een van de grootste in zijn klasse is; elke reis, met zijn gewicht, kan pijnlijk zijn.
 Dit model heeft 5 ingangen op de connectoren. Dat maakt het een van de best begiftigde modellen op de markt.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Vanwege al deze elementen wordt deze Satellite Pro R50-C-1E8 niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

De Satellite Pro R50-C-1E8 voor audio- of videobewerking 

Gezien het feit dat de montage die u van plan bent uit te voeren van de orde van de vrije tijd is, kan deze Satellite Pro R50-C-1E8 bij u passen. Dankzij zijn processor en zijn RAM, accepteert hij multitasking zonder te aarzelen. Natuurlijk zijn er modellen met veel betere prestaties, maar dit is al een goed model.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Celeron 3855U-processor het beste kan. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 128 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Met een harde schijf van 128 GB heeft u veel ruimte. Dat is zo’n beetje wat ze op andere laptops doen. En dat is wat je nodig hebt om je films en muziek lokaal op te slaan. De technologische keuze van Toshiba is daarentegen veranderd in een standaard harde schijf, die in de loop der tijd robuuster is geworden. De SSD zou veel sneller zijn geweest dan de huidige, zelfs als de levensduur korter was geweest.
 Voor het onderdeel autonomie biedt Toshiba de nieuwste generatie batterijen; maar laat u niet misleiden. De beschikbare levensduur van de batterij is 7 uur in standaard gebruiksconditie, wat betekent dat de lader dicht bij de hand is, omdat de audio-visuele assemblage veel stroom verbruikt. Een duur die daarentegen gelijk is aan de andere machines van het moment.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze Satellite Pro R50-C-1E8 heeft een USB3 aansluiting. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 U zult het ook elke dag kunnen gebruiken om op het internet te surfen. Een verstandige keuze voor een product in deze prijsklasse.
 

Satellite Pro R50-C-1E8, de juiste keuze om online te spelen? 

De meest populaire gaming titels van vandaag de dag vereisen prestaties en kunnen enorme hoeveelheden opslagruimte in beslag nemen: deze laptop voldoet aan deze beide eisen. Lange tijd waren laptops niet krachtig genoeg om te worden gebruikt voor het spelen van games. Toshiba heeft de componenten geïnstalleerd die het een formidabel hulpmiddel voor gaming maken, met een soepele beeldstroom en een uitstekende beeldsnelheid.

 Deze laptop heeft een resolutie van 1366×768, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Aangezien Toshiba dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 128 GB.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Toshiba besloten om het gebruik van de 5GHz draadloze band mogelijk te maken. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 Met een gewicht van 2.1 en een schermformaat van 15.6 inch is het een hulpmiddel in het gemiddelde van andere laptops.
 Merk tegelijkertijd op dat met een autonomie van 7, je genoeg tijd hebt voor je videogames die weinig middelen nodig hebben.
 Kortom, een uitstekende machine, of het nu gaat om de graphics, de processor of het ingehouden gewicht, deze Satellite Pro R50-C-1E8 is een uitstekende keuze voor het gebruik van videogames. Bovendien is het een goede prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van de concurrentie. Perfect voor een volgehouden spelsessie!
 

De Satellite Pro R50-C-1E8 aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Welk besturingssysteem moet u kiezen? In werkelijkheid zijn er vandaag de dag geen slechte keuzes meer. De op de markt beschikbare OS’en zijn allemaal verschillende technische ecosystemen met eigen toepassingen. Deze Satellite Pro R50-C-1E8 is perfect kantoorgericht en efficiënt.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Dit is Windows 10 Pro, de nieuwste generatie.
 Het is een van de beschikbare laptops in het assortiment. Het gewicht van 2.1 kg is niet te hoog voor een mobiele telefoon.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Vandaar het goede idee om een standaard numeriek toetsenbord te hebben als aanvulling.
 Dankzij het matte behandelde schermoppervlak is er bijna geen reflectie van direct zonlicht of lampen in de kantoren. Bij gebruik wordt een mat scherm minder snel vuil dan een glanzend scherm.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Met slechts 128 GB is dit model een van de kleinere modellen. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Tot slot is de Satellite Pro R50-C-1E8 een uitstekende keuze voor kantoorgebruik. Het combineert ergonomie met kracht, met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.
 

De Satellite Pro R50-C-1E8 – in een notendop 

De sleutel tot het kiezen van een nieuwe laptop is het duidelijk definiëren van uw gebruik; het is bijna overal goed. De Satellite Pro R50-C-1E8 presteert op bijna alle gebieden goed, maar is tegelijkertijd niet te duur.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – reisgebruik
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – audio- en videomontages maken
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken