Een efficiënte laptop voor kantoorgebruik :Samsung – Notebook 9 Spin

Om te beginnen

Zelfs als er niet meer echt een slechte keuze is in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

Notebook 9 Spin voor het surfen op het internet ? 

Het feit dat het gebruik van uw laptop beperkt is tot e-mail en surfen op het web, betekent niet dat u eender welk model moet kopen. Deze laptop zal ervoor zorgen dat de taken die u uitvoert betrouwbaar en probleemloos zijn voor de komende jaren. De sleutel is het bereiken van evenwicht met een goedkope maar degelijke laptop. Dit product zal dus perfect voldoen aan uw behoeften. Met deze Notebook 9 Spin is Samsung goed gepositioneerd ten opzichte van andere concurrerende modellen. U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 13.3 inch formaat. 
Een keuze van de reden waarom dit model is uitgerust; de Intel Core i7-6500U-processor. Inderdaad, de kracht die het levert is interessant, ook al is het niet de nieuwste generatie componenten. Bovendien bent u door deze processor verzekerd van een tool voor correcte internetnavigatie. Het wordt standaard geleverd met 8 GB RAM. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
Voor het dimensioneren van de harde schijf heeft Samsung besloten om 256 GB te gebruiken. Dit is de standaard. Echter, als je foto’s, video of muziek opslaat, zal het snel vollopen. Met deze Notebook 9 Spin levert Samsung een laptop af die u een paar jaar hebt voordat hij verouderd is.
 Tot slot een belangrijk punt voor een laptop: autonomie; hier heb je 7 uur vrijheid voordat je de stekker weer in het stopcontact moet steken. Deze laptop bevindt zich in het midden van het assortiment voor zijn autonomie. Het zou interessanter zijn om voor dezelfde prijs een vaste computer of een tablet te kopen, krachtiger van de kant van de autonomie en het surfen op het web.
 

Notebook 9 Spin voor video’s? 

Om van deze Notebook 9 Spin een multimediale tool te maken, lijkt dit het doel van Samsung te zijn geweest. U profiteert van een ongeëvenaard gebruiksgemak. En om het eenvoudig te zeggen, dit model is duidelijk een van de beste in zijn klasse voor het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek. Een kwaliteit van beeld en geluid die het mogelijk maakt om een uitstekende score te behalen in deze categorie.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 13.3 inch, met een resolutie van 1280×800. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.1 kg weegt.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Deze Notebook 9 Spin is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Voor het geluidsgedeelte is de Notebook 9 Spin uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 De Notebook 9 Spin is voorzien van een Intel Core i7-6500U-processor, die iets krachtiger is dan gemiddeld, in vergelijking met die voor kantoorgebruik. Hoewel hij zich in het midden van het gamma bevindt, zal deze processor kunnen evolueren volgens uw toekomstige behoeften en in de tussentijd een goede compatibiliteit met al uw randapparatuur mogelijk maken. Dit zal resulteren in vloeiende video- en audiosessies.
 Met de hoogwaardige Intel HD Graphics grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Inderdaad, deze Notebook 9 Spin heeft slechts 5 poorten. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Wat de batterijen betreft, wees u ervan bewust dat u enige tijd hebt voordat u de stroom weer moet aansluiten. Samsung belooft 7 uur batterijduur; dat is ongeveer gemiddeld. 

Notebook 9 Spin compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Het belangrijkste voordeel van de laptop is dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Met dit in gedachten hebben we de Notebook 9 Spin getest. Is hij thuiswerkgericht? Of kun je hem meenemen op reis? Dat zijn de vragen die we zullen beantwoorden. Of moet dit gebruik beperkt blijven tot het gaan van de woonkamer naar de keuken.
 A priori, voor vakanties en woon-werkverkeer, behoort het tot de beste van het moment.
 Met een gewicht van 1.1 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 13.3-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Geen verlicht toetsenbord op deze Notebook 9 Spin. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Dit model heeft geen matte of antireflecterende tegel. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 De energie die de Intel Core i7-6500U processor verbruikt is in het gemiddelde van het moment. U zult echter de gegevens van de fabrikant met betrekking tot de autonomiecijfers die voor deze Notebook 9 Spin worden gegeven, moeten verminderen. Het is onwaarschijnlijk dat u de fabrikant zult bereiken; overweeg 70-20% in het beste geval.
 Wat het autonomiegedeelte betreft, kunnen de batterijen ongeveer 7 uur meegaan.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 256 GB SSD harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Als gevolg daarvan was Samsung in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Notebook 9 Spin de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Uitgerust met een compact 13.3-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Samsung’s Notebook 9 Spin is een geweldige keuze voor reizen.
 

De Notebook 9 Spin – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Met deze Notebook 9 Spin kunt u er zeker van zijn dat u de juiste machine heeft. Of het nu gaat om de computersnelheid of de geheugencapaciteit, Samsung heeft een interessant product ontworpen. Jobverwerking in parallel met Windows 10 zijn perfect ontworpen voor audio- of videobewerking.
 Mogelijk voor incidenteel gebruik, zal de Intel Core i7-6500U-processor u in staat stellen bepaalde taken uit te voeren, indien deze individueel worden geïnitieerd. Met 8 GB RAM is de rendersnelheid voldoende voor de beeldverwerking. Standaard beschikt u over de applicaties voor het maken van uw videobewerking of voor het aanpassen van uw foto of muziek. En als je verder wilt gaan, kun je dat doen, mits je een beetje geheugen toevoegt.
 De ontwerpers van Samsung hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. Hier heb je 256 GB ruimte om alles op te slaan. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Voor het onderdeel autonomie biedt Samsung de nieuwste generatie batterijen; maar laat u niet misleiden. Voor 7 uur autonomie heb je een beetje tijd om aan je assemblages te werken. Het is nog steeds een fatsoenlijk gemiddeld bereik.
 Jammer dat dit model niet profiteert van de USb 3.0 technologie. Hier vindt de bestandsoverdracht plaats met een lagere snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Door te kiezen voor deze Notebook 9 Spin, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

De Notebook 9 Spin voor online of lokale games 

Met dit model kunt u zich in elk spel snel verplaatsen, zonder dat er parasitaire elementen, een scherm bevriezen of het beeld scheurt. Voorbij zijn de dagen dat je moest spelen waar de computer stilstaat; nu kun je overal spelen. Op deze Notebook 9 Spin heeft Samsung een koelsysteem geïmplementeerd dat perfect geschikt is voor geavanceerde online gaming toepassingen.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1280×800, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 De Intel HD Graphics grafische kaart en de Intel Core i7-6500U processor zullen genoeg zijn om uw scherm te vullen. Zelfs als de componenten niet op het beste niveau zijn, zorgen de Intel Core i7-6500U-processor en de Intel HD Graphics-kaart voor een zeer goed resultaat qua beeld en kleuren.
 Tijdens de tests die we op deze laptop hebben uitgevoerd, bleek dat de onderdelen die door de ingenieurs van het merk werden gebruikt, de lading konden vasthouden.
 Voor de meeste spellen zal dit model geschikt zijn voor de spelmodus. Het is een middenkeuze, noch extreem krachtig, noch te duur.
 
Met zijn 256 GB aan ruimte staat deze Notebook 9 Spin op gelijke voet met zijn concurrenten. Niet noodzakelijk voor iedereen die online speelt, maar handig voor degenen die liever lokaal spelen.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Samsung het net standaard gemaakt, d.w.z. zonder de 5 GHz draadloze band. U zult de ethernetpoort moeten gebruiken om toegang te krijgen tot breedband.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.1 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Voor de autonomie zit het in het gemiddelde van de andere laptops, dat wil zeggen ongeveer 7 uur.
 Tot slot werden we verleid door de balans tussen prestaties en componenten. Wetende dat je bovendien een autonomie hebt van 7 uur. Perfect voor een volgehouden spelsessie!
 

Notebook 9 Spin, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Ongeacht het type besturingssysteem is het nu mogelijk om op alle laptops gebruik te maken van een kantoor. Voor degenen die de voorkeur geven aan Apple, zijn er MacBooks, gratis distributies voor Linux, en Windows-computers voor de overgrote meerderheid. In ieder geval is deze Notebook 9 Spin ideaal voor kantoorgebruik.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Een bijna vedergewicht van 1.1 kg.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 Uitgerust met een plaat zonder specifieke behandeling, zien we helaas veel reflecties op deze Notebook 9 Spin. Het nadeel hiervan is dat hetzelfde licht je na verloop van tijd kan vermoeien. De lichtintensiteit is sterk: niet zo goed voor het oogcomfort en het werk, maar wel krachtig in het donker voor het bekijken van video’s.
 Als u ’s avonds op uw computer werkt, kunt u er spijt van krijgen dat de optie voor achtergrondverlichting niet is voorzien op deze laptop.
 De opslag bij dit model bevindt zich in het midden van wat elders beschikbaar is. Het is 256 GB beschikbaar, perfect voor kantoorgebruik, maar misschien alleen voor het opnemen van films.
 Tot slot is de Notebook 9 Spin een uitstekende keuze voor kantoorgebruik. De juiste keuze voor iedereen die een efficiënte computer wil.
 

Kortom, de Notebook 9 Spin, de juiste keuze? 

De sleutel tot het kiezen van een nieuwe laptop is het duidelijk definiëren van uw gebruik; het is bijna overal goed. De Notebook 9 Spin presteert op bijna alle gebieden goed, maar is tegelijkertijd niet te duur.
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken