Een efficiënte laptop voor kantoorgebruik :HP – Elitebook 810 G3

Om te beginnen

Is de Elitebook 810 G3 voor jou? Uw computer zal niet beperkt zijn tot technische specificaties, dus we hebben een testplan gebouwd volgens het gebruik dat u ervan zult maken. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

Elitebook 810 G3 voor het surfen op het internet ? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Om een goede werking te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de fabrikant over kwaliteitscomponenten en bewezen technologische competentie beschikt.
 Dat is de richting die HP is ingeslagen op deze Elitebook 810 G3. Een laptop van goede kwaliteit die zich in het midden van het assortiment bevindt ten opzichte van de concurrentie en vanwege de prijs. Materialen die goed ontworpen lijken.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 12.5 inch formaat. 
Een keuze van de reden waarom dit model is uitgerust; de Intel Core i5-5300U-processor. Aangezien de onderdelen zeer snel evolueren, biedt HP een laptop van goede kwaliteit die nog vele jaren een goede keuze zal blijven. Bovendien bent u door deze processor verzekerd van een tool voor correcte internetnavigatie. Het wordt standaard geleverd met 8 GB RAM. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 128 GB is deze Elitebook 810 G3 een van de kleinste in zijn klasse. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Tot slot een belangrijk punt voor een laptop: autonomie; hier heb je 7 uur vrijheid voordat je de stekker weer in het stopcontact moet steken. Dit is in overeenstemming met wat er met de huidige accutechnologie wordt gedaan. Het zou interessanter zijn om voor dezelfde prijs een vaste computer of een tablet te kopen, krachtiger van de kant van de autonomie en het surfen op het web.
 

Elitebook 810 G3, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Deze Elitebook 810 G3 is een verstandige optie voor iedereen die er films mee wil kijken en naar muziek wil luisteren. Niet de beste, maar wel een van de modellen in een krappe prijsklasse.
 Via alle beschikbare laptops weet u of deze, ondanks een gemiddelde score, overeenkomen met uw behoeften.
 Dit kleine model is uitgerust met een 12.5″ scherm, in de 1366×768 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 2.6 kg weegt.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. HP’s Elitebook 810 G3 is voornamelijk ontworpen voor filmliefhebbers. Door optimaal gebruik te maken van de achtergrondverlichting profiteert deze tegel van de glanzende coating die meer contrast biedt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Voor het geluidsgedeelte is de Elitebook 810 G3 uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Deze Elitebook 810 G3, uitgerust met een Intel Core i5-5300U processor, komt overeen met een prijs/kracht verhouding in het gemiddelde, voldoende voor een toegewijd multimedia gebruik. Een middenklasse component met de nieuwste chipsets voor een betere compatibiliteit met uw randapparatuur. Dus uw multimediale sessies zullen vloeiend verlopen.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel HD Graphics, die met 8 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Aan de connectiviteitskant heeft u 5 poorten. In de norm in vergelijking met de meeste andere computers van de concurrentie. Tussen de luidsprekers, de muis en de externe harde schijf heeft u weinig mogelijkheden om nog veel meer randapparatuur toe te voegen.
 Wat de batterijen betreft, wees u ervan bewust dat u enige tijd hebt voordat u de stroom weer moet aansluiten. 7 uur levensduur van de batterij is genoeg voor de overgrote meerderheid van de video’s die je hebt gezien. 

De Elitebook 810 G3 – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Het belangrijkste voordeel van de laptop is dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Met dit in gedachten hebben we de Elitebook 810 G3 getest. Onder welke voorwaarden kunt u het meenemen op reis, in het weekend of met het openbaar vervoer? Of zal het uiteindelijk een functie zijn om thuis te blijven?
 We hebben echter door zijn totaalscore kunnen ontdekken dat hij tot de beste behoort voor het reisaspect.
 Het is een van de zwaarste laptops in zijn klasse met 2.6 kg. Het is onaangenaam om te dragen. Het is gênant om te verhuizen voor een laptop. De hoofdoorzaak is de grootte van het scherm. Met een 12.5-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 De ontwerpers van deze Elitebook 810 G3 vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant zal deze laatste eigenschap minder interessant zijn in het gebruik buitenshuis, vanwege de zonreflecties die zullen optreden.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Het zou een beter gebruik van dit model in de buitenlucht mogelijk hebben gemaakt.
 De energie die de Intel Core i5-5300U processor verbruikt is in het gemiddelde van het moment. De fabrikant schat een mogelijk bereik in dat u kunt verkleinen. Reken bij standaardgebruik eerder op 70% van deze waarde; hoe meer je de processor laadt, hoe lager het getal zal zijn.
 Een autonomie van 7 uur laat dit model toe om in het gemiddelde te staan van wat de concurrenten doen.
 Deze laptop zal dus eerder bedoeld zijn om op het bureau te blijven liggen of af en toe in het weekend. De redenen hiervoor zijn de omvang en de harde schijf die het merk HP erin heeft gestopt. Met zijn harde schijf van 128 GB is hij perfect voor het opslaan van gegevens voor foto’s, muziek en uw filmcollectie. Alleen een SSD zou dit kunnen verbeteren, maar dan is het een extra kostenpost.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Met een 12.5 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Met 5 connectoren maakt deze Elitebook 810 G3 meerdere aansluitingen mogelijk. Dit is ongeveer gelijk aan wat de concurrentie te bieden heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze Elitebook 810 G3 kan worden gebruikt voor reisdoeleinden.
 

De Elitebook 810 G3 – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Voor zover uw belangrijkste professionele activiteit niet het bewerken van audio of video is, maar u op zoek bent naar een laptop die aan deze behoefte voor uw hobby’s kan voldoen, dan is de Elitebook 810 G3 de juiste keuze. Zelfs voor een amateurniveau vereist het bewerken en creëren van muziek processorsnelheid en voldoende RAM. Het is niet op het niveau van wat er voor professionals wordt gedaan, maar het reageert toch goed.
 Over het algemeen maakt de keuze van de Intel Core i5-5300U-processor voor incidenteel gebruik dit soort gebruik mogelijk. Met 8 GB aan ram is hij goed en voldoende krachtig. Standaard beschikt u over de applicaties voor het maken van uw videobewerking of voor het aanpassen van uw foto of muziek. Als u besluit om pro-toepassingen te installeren, zult u waarschijnlijk meer geheugen moeten toevoegen, anders zult u een achteruitgang van de prestaties zien.
 Met een 128 harde schijf bent u verzekerd van een goede opslagcapaciteit. Dat is zo’n beetje wat ze op andere laptops doen. En dat is wat je nodig hebt om je films en muziek lokaal op te slaan. HP heeft een minder dure technologische keuze gemaakt door slechts één standaard harde schijf te plaatsen. Een keuze van degelijkheid die zeker relevant is, tegen een keuze van snelheid die in 5 jaar had kunnen breken.
 Wat betreft de autonomie is het niet buitengewoon. Aangegeven door de fabrikant voor 7 uur autonomie, is het beter om uw lader in de buurt te houden als u onderweg wijzigingen moet aanbrengen of als u veel middelen gebruikt voor uw audio- of videobewerking. Het is nog steeds een fatsoenlijk gemiddeld bereik.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze Elitebook 810 G3 heeft een USB3 aansluiting. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 De HP Elitebook 810 G3 is een geweldig startproduct voor geavanceerd gebruik van audio- en videobewerking. Indien nodig kan het gebruikt worden voor tekstverwerking en e-mail. Duidelijk, een relevante keuze voor een ingehouden prijs.
 

Elitebook 810 G3, de juiste keuze om online te spelen? 

Er zijn vandaag de dag maar weinig laptops die het niet mogelijk maken om videospelletjes te spelen. Het blijkt dat deze Elitebook 810 G3 qua prestaties of op het gebied van algemene koeling tot de modellen in het gemiddelde behoort. Aan de andere kant, als je er meerdere keren doorheen moet, zullen deze zelfde onderdelen je zwak lijken.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1366×768, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Onze tests hebben aangetoond dat HP niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 128 GB.
 Voor degenen die hoge snelheidsinternet in wifi willen zal je snel beperkt zijn met dit model dat geen 5Ghz techno heeft. We hadden graag gezien dat dit een van de opties was geweest.
 Een van de zwaarste laptops van het moment, mede door zijn grootte van 12.5 inch, is het helaas een van de zwaarste met 2.6 kg.
 Merk tegelijkertijd op dat met een autonomie van 7, je genoeg tijd hebt voor je videogames die weinig middelen nodig hebben.
 Dus het is een vrolijk medium voor gaming; genoeg prestaties voor de juiste prijs. Goed voor spelletjes, maar ook voor vele andere toepassingen.
 

De Elitebook 810 G3 aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Hoewel dit geen invloed heeft op de meerderheid van de gebruikers, is het belangrijk om het OS van deze hardware te kennen. De op de markt beschikbare OS’en zijn allemaal verschillende technische ecosystemen met eigen toepassingen. In ieder geval is deze Elitebook 810 G3 ideaal voor kantoorgebruik.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos HP zoals gebruikelijk. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Deze Elitebook 810 G3 is niet ontworpen om getransporteerd te worden, maar zal het werk doen in het geval van een uitsluitend vast gebruik, en weinig verplaatsing. Dit model weegt 2.6 kg, waardoor het een zwaargewicht is.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Uitgerust met een plaat zonder specifieke behandeling, zien we helaas veel reflecties op deze Elitebook 810 G3. Als u veel tijd aan uw computer besteedt, zult u meer last van uw ogen krijgen. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Als u ’s avonds op uw computer werkt, kunt u er spijt van krijgen dat de optie voor achtergrondverlichting niet is voorzien op deze laptop.
 Met slechts 128 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Elitebook 810 G3 snel kan worden gevuld.
 Kortom, deze Elitebook 810 G3 is uitermate geschikt voor tekstverwerking en spreadsheetgebruik. De juiste keuze voor iedereen die een efficiënte computer wil.
 

Elitebook 810 G3, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Er bestaat niet zoiets als een perfecte laptop voor elk doel, tenzij u er een prijskaartje aan hangt, en wetende dat hij te krachtig zal zijn voor de meeste van uw behoeften. Met de Elitebook 810 G3 kunt u er zeker van zijn dat u een efficiënte laptop heeft, in vergelijking met de concurrentie.
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – reisgebruik
 – kantoortaken