Dell Latitude E5440 : de laptop voor onderweg

Om te beginnen

Zelfs als er niet meer echt een slechte keuze is in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Dell Latitude E5440 beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

Latitude E5440, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Om een goede werking te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de fabrikant over kwaliteitscomponenten en bewezen technologische competentie beschikt.
 Het is in deze geest dat Dell deze Latitude E5440 heeft ontwikkeld. Een product dat gepositioneerd is als middenklasse, maar van goede kwaliteit is. Gemakkelijk te hanteren, en slim doordacht tijdens de ontwikkeling.
 Een middelgroot scherm van 14 inch dat u in een computertas kunt steken en onderweg mee kunt nemen. 
De fabrikant biedt een Intel Core i5-4300U processor aan; een mid-range oriëntatie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met 8 GB RAM is de Latitude E5440 een goed product. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
De 320 GB maken van deze laptop een mid-range notebook wat betreft de beschikbare ruimte. In ieder geval zou het genoeg moeten zijn voor een gebruik als surfen op het web. En als u tot het uiterste gaat, als u het haalt, kunt u altijd een externe harde schijf of een lokale bestandsserver zoals Synlogy NAS kopen.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 5 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Met andere woorden, u zult deze Latitude E5440 het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

De Latitude E5440 – het juiste model voor streaming en video’s? 

Deze Latitude E5440 is een verstandige optie voor iedereen die er films mee wil kijken en naar muziek wil luisteren. Het is gemakkelijk om veel betere te vinden, maar toch zul je er geen vinden in deze prijsklasse.
 Om te zien of het aan uw wensen voldoet, hebben we het getest voor audio- en videogebruik.
 Dell heeft besloten om van deze laptop een zeer veelzijdig product te maken. Een model met een standaard sjabloon, 14 inch, en een goede resolutie 1366×768. En in de filmweergave krijgt u een uitstekende visuele kwaliteit met heldere, levensechte beelden. Uiteindelijk een homogeen product dat het mogelijk maakt om films te bekijken en met zijn 1.5 kg gemakkelijk mee te nemen.
 Helaas is er op dit model geen glanzend scherm beschikbaar. Aan de andere kant zal het vervelend zijn voor regelmatig gebruik in een donkere kamer. Een leesbaarheid van de display die dus een beetje achterblijft.
 Om geen last te hebben van weerkaatsingen op het scherm, moet u immers beschikken over volledige lichtcondities.
 Aan de geluidskant heeft de Latitude E5440 goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Intel Core i5-4300U nu verouderd is. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Uitgerust met een Intel HD Graphics 520 grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Wat het connectiviteitsgedeelte betreft, heeft Dell inspanningen geleverd met 5 beschikbare poorten. Dat maakt hem een van de meest vergeleken met wat er op dit moment op de markt is. Voldoende ruimte om uw muis, luidsprekers en andere USB-sleutels aan te sluiten.
 Samenvattend, voor degenen die hun TV-toestel willen vervangen door deze laptop, lijkt de Latitude E5440 niet erg geschikt. Met zijn 5 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

Is Latitude E5440 ontworpen voor reizen? 

Het belangrijkste voordeel van de laptop is dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Met dit in gedachten hebben we de Latitude E5440 getest. Onder welke voorwaarden kunt u het meenemen op reis, in het weekend of met het openbaar vervoer? Of moet dit gebruik beperkt blijven tot het gaan van de woonkamer naar de keuken.
 We hebben echter door zijn totaalscore kunnen ontdekken dat hij tot de beste behoort voor het reisaspect.
 Een tussenliggende acceptabel voor de verplaatsing van deze 1.5 kg zware Latitude E5440. Het is gemakkelijk te dragen, zelfs als u de voorkeur geeft aan de ultra-slanke modellen van de concurrentie. Aan de andere kant, de interesse is dit formaat zal een voordeel zijn om foto’s te zien tijdens de vakantie. Een van de oorzaken van zijn gewicht is gerelateerd aan de grootte van zijn 14-inch scherm.
 De ontwerpers van deze Latitude E5440 vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet echt nodig.
 Goede beelddefinitie, hoewel de plaat niet glimmend is. Deze laptop geeft diepe en levendige kleuren weer.
 Het is een gemakkelijk en aangenaam product om te gebruiken. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 Hier is deze laptop niet erg krachtig vanwege zijn Intel Core i5-4300U processor; hij is inferieur aan de concurrentie, en hij is niet erg goed in termen van energieverbruik.
 Houd er rekening mee dat Dell, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Latitude E5440. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 5 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Vanwege de gebruikte technologie zal het beter zijn om deze computer niet te veel te verplaatsen. De redenen hiervoor zijn de omvang en de harde schijf die het merk Dell erin heeft gestopt. Met zijn harde schijf van 320 GB is hij perfect voor het opslaan van gegevens voor foto’s, muziek en uw filmcollectie. Het nadeel is dat de opstartfasen langzamer verlopen dan op een schijf met SSD-technologie.
 Met dit model heeft Dell geprobeerd een computer te ontwerpen die gemakkelijk te transporteren is, maar niet te klein is. De Latitude E5440 zit precies in het midden ten opzichte van de concurrentie met 14 en een acceptabel gewicht.
 Dit model heeft 5 ingangen op de connectoren. Hij staat dus aan de top van de ranglijst, vergeleken met andere laptops op de markt.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Dell’s Latitude E5440 is een geweldige keuze voor reizen.
 

De Latitude E5440 – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Deze Latitude E5440 is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. U kunt altijd videobewerking proberen met de Intel Core i5-4300U-processor. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Met een 320 harde schijf bent u verzekerd van een goede opslagcapaciteit. Dat is zo’n beetje wat ze op andere laptops doen. Het is echter mogelijk dat u deze ruimte snel vult omdat de films ruimte innemen. Omwille van de snelheid van de uitvoering hadden we graag gezien dat Dell een SSD-schijf had geïnstalleerd in plaats van de standaard. De SSD zou veel sneller zijn geweest dan de huidige, zelfs als de levensduur korter was geweest.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (5 uur). Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Op dit punt had Dell het veel beter kunnen doen.
 Als het gaat om usb-poortoplossingen, heeft Dell ervoor gekozen om geld te besparen door geen usb 3 te installeren. Hier vindt de bestandsoverdracht plaats met een lagere snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 De Dell Latitude E5440 is een geweldig startproduct voor geavanceerd gebruik van audio- en videobewerking. Het is duidelijk dat deze Latitude E5440 niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

Latitude E5440 voor videospelletjes? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze Latitude E5440, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. De technische keuzes van Dell werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Met slechts 1366×768 qua resolutie is dit model onder de norm. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Met een gemiddelde score op de GPU (Graphics Processing Unit) ranking, maakt deze laptop het mogelijk om bepaalde spellen te proberen. Met een displaysysteem zorgt deze machine voor een snelheid in het gemiddelde van wat er op dat moment wordt gedaan.
 
Met zijn 320 GB aan ruimte staat deze Latitude E5440 op gelijke voet met zijn concurrenten. Niet noodzakelijk voor iedereen die online speelt, maar handig voor degenen die liever lokaal spelen.
 Voor online gaming heeft deze Latitude E5440 een hoge kwaliteit Wi-Fi en een Ethernet-poort. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 Met een gewicht van 1.5 en een schermformaat van 14 inch is het een hulpmiddel in het gemiddelde van andere laptops.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 5 beschikbare uren.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze Latitude E5440. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

Latitude E5440 voor kantoorautomatisering? 

Welk besturingssysteem moet u kiezen? In werkelijkheid zijn er vandaag de dag geen slechte keuzes meer. Voor degenen die de voorkeur geven aan Apple, zijn er MacBooks, gratis distributies voor Linux, en Windows-computers voor de overgrote meerderheid. De Latitude E5440 is duidelijk bedoeld voor degenen die het zullen gebruiken voor kantoorgebruik.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is uitgerust met Windows 10 Pro.
 In tegenstelling tot andere grotere modellen staat dit model in het midden voor het niveau van de benodigde ruimte. Kortom, een gemiddelde laptop met 1.5 die zowel op vakantie als op kantoor kan worden meegenomen.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 Met deze Latitude E5440 zijn de problemen van lichtreflectie op het scherm voorbij, omdat het profiteert van de matte afwerking. Met minder of geen schittering blijft dit scherm ook langer schoon – een voordeel als het gaat om het werken aan het scherm voor meerdere uren.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 De opslag bij dit model bevindt zich in het midden van wat elders beschikbaar is. Het is 320 GB beschikbaar, perfect voor kantoorgebruik, maar misschien alleen voor het opnemen van films.
 Het is duidelijk dat dit een uitstekend product is in deze prijsklasse. Goed doordacht in termen van ergonomie.
 

Latitude E5440, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Er bestaat niet zoiets als een perfecte laptop voor elk doel, tenzij u er een prijskaartje aan hangt, en wetende dat hij te krachtig zal zijn voor de meeste van uw behoeften. De Latitude E5440 is een gemiddeld maar effectief product.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 Samenvattend bevelen wij dit model aan voor :
 – reisgebruik
 – kantoortaken