de Matebook D van HUAWEI: perfect voor multimediagebruik

Om te beginnen

Is de Matebook D voor jou? Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. We hebben deze Matebook D getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

Matebook D, genoeg voor internetgebruik? 

Zelfs als uw gebruik beperkt is tot het surfen op het web, het schrijven van e-mails en soms het gebruik van een Excel-spreadsheet, is de minimale kwaliteit van de computer essentieel. Deze laptop zal ervoor zorgen dat de taken die u uitvoert betrouwbaar en probleemloos zijn voor de komende jaren. In feite gaat het om het vinden van een product met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.  Je hoeft het alleen maar in de hand te nemen om te zien dat het materiaal van kwaliteit is.
 Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de Matebook D van HUAWEI lijkt te zijn.
 Met een grootte van 14 inch is het ongeveer gemiddeld, en je zult het relatief gemakkelijk kunnen dragen. Deze Matebook D wordt standaard geleverd met een aanraakscherm; een extra bonus als je niet gewend bent aan het gebruik van een muis of geen ruimte beschikbaar hebt. De materialen lijken te zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan. Het lijkt erop dat HUAWEI een solide model heeft ontworpen met state-of-the-art componenten.
 
De processor in het hart van deze laptop, een Intel Core i5-8250U, is een rationele keuze. Aangezien de onderdelen zeer snel evolueren, biedt HUAWEI een laptop van goede kwaliteit die nog vele jaren een goede keuze zal blijven. Bovendien bent u door deze processor verzekerd van een tool voor correcte internetnavigatie. De verstrekte hoeveelheid RAM is 8 GB. Het is de zekerheid dat de computer beter en langer zal werken.
 
De 256 GB maken van deze laptop een mid-range notebook wat betreft de beschikbare ruimte. Echter, als je foto’s, video of muziek opslaat, zal het snel vollopen. Gezien de aanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn op het gebied van public cloud, en uw internetgebruik, is het zeer waarschijnlijk dat u de schijfruimte van deze laptop nooit volledig zult vullen.
 Tot slot, zelfs als u, zoals veel gebruikers, deze computer aangesloten houdt, maakt de 10 uur durende levensduur van de batterij het een van de meest duurzame modellen op de markt. Dat is een goede zaak voor het geval je hem op vakantie wilt nemen. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

De Matebook D – het juiste model voor streaming en video’s? 

Om van deze Matebook D een multimediale tool te maken, lijkt dit het doel van HUAWEI te zijn geweest. In het tijdperk van de multimedia is deze laptop geëvolueerd en is het een kruising tussen een TV, radio en een desktopcomputer. En om het eenvoudig te zeggen, dit model is duidelijk een van de beste in zijn klasse voor het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek. Een kwaliteit van beeld en geluid die het mogelijk maakt om een uitstekende score te behalen in deze categorie.
 De computer die HUAWEI aanbiedt is een middelgrote computer. Met een diagonaal van 14 inch en een resolutie van 2160×1440 biedt het een goed compromis. Het weergegeven beeld is goed gedetailleerd, met een heldere en levendige weergave. Duidelijk, groot genoeg om je ogen te vermoeien bij het kijken naar films, maar ook nogal licht (1.3 kg) als je het moet dragen.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze Matebook D vooral het multimediale gebruik. HUAWEI’s Matebook D is voornamelijk ontworpen voor filmliefhebbers. Door optimaal gebruik te maken van de achtergrondverlichting profiteert deze tegel van de glanzende coating die meer contrast biedt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Matebook D geïntegreerd. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Deze Matebook D, uitgerust met een Intel Core i5-8250U processor, komt overeen met een prijs/kracht verhouding in het gemiddelde, voldoende voor een toegewijd multimedia gebruik. Hiermee bent u zeker van een schaalbaar product (indien nodig), dat perfect past bij uw randapparatuur (luidsprekers, videoprojectoren, etc…). Dit zal resulteren in vloeiende video- en audiosessies.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een NVIDIA GeForce MX250, die met 8 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van HUAWEI’s prioriteiten. De Matebook D biedt u slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze Matebook D. U krijgt 10 uur batterijlevensduur, wat beter is dan veel andere modellen. Het is niet nodig om het batterijniveau constant te controleren; u zult films kunnen bekijken en lange tijd naar muziek kunnen luisteren.
 

Matebook D, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het belangrijkste voordeel van de laptop is dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Dus we hebben die test naar de Matebook D gebracht. Onder welke voorwaarden kunt u het meenemen op reis, in het weekend of met het openbaar vervoer? Of zal het uiteindelijk een functie zijn om thuis te blijven?
 We hebben echter door zijn totaalscore kunnen ontdekken dat hij tot de beste behoort voor het reisaspect.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Een van de redenen hiervoor is het 14-inch scherm.
 Het aanraakscherm is aanwezig op de Matebook D, waardoor u de mogelijkheid heeft om de muis uit te schakelen. Een paar vingerknijpers om in te zoomen, zijwaartse glijbanen om het gebruikscomfort te testen. De nauwkeurigheid van de touchdown voor de navigatie is zonder probleem.
 De ontwerpers van deze Matebook D vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Aan de andere kant zal deze laatste eigenschap minder interessant zijn in het gebruik buitenshuis, vanwege de zonreflecties die zullen optreden.
 Op dit model zijn geen anti-reflecterende tegels voorzien. Het zou een beter gebruik van dit model in de buitenlucht mogelijk hebben gemaakt.
 Met zijn Intel Core i5-8250U processor heeft deze laptop een stroomverbruik in het gemiddelde van de andere. Houd er echter rekening mee dat de door HUAWEI aangegeven autonomie moet worden verminderd. Het is onwaarschijnlijk dat u de fabrikant zult bereiken; overweeg 70-20% in het beste geval.
 Wat betreft de autonomie van deze laptop heeft u 10 uur de tijd om opnieuw verbinding te maken, dat wil zeggen een score onder de sterkste op de markt.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 256 GB SSD-harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Als gevolg daarvan was HUAWEI in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Met dit model heeft HUAWEI geprobeerd een computer te ontwerpen die gemakkelijk te transporteren is, maar niet te klein is. De Matebook D zit precies in het midden ten opzichte van de concurrentie met 14 en een acceptabel gewicht.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Al met al is deze Matebook D een interessant product voor op reis.
 

Matebook D voor audio- of videobewerking? 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Heel duidelijk komt deze Matebook D perfect overeen met de behoeften die aan dit gebruik verbonden zijn. Of het nu gaat om de computersnelheid of de geheugencapaciteit, HUAWEI heeft een interessant product ontworpen. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Bij incidenteel audiovisueel gebruik ligt de Intel Core i5-8250U-processor van deze laptop binnen het marktgemiddelde. Met zijn 8 GB RAM heeft hij voldoende geheugen voor beeldverwerking. Standaard beschikt u over de applicaties voor het maken van uw videobewerking of voor het aanpassen van uw foto of muziek. En als je verder wilt gaan, kun je dat doen, mits je een beetje geheugen toevoegt.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft HUAWEI de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De Matebook D maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 256 GB. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Het plezier van het werken op een computer zonder een slaaf te zijn van de elektrische aansluiting. Hier is 10 uur autonomie beschikbaar. Dit model is een van de krachtigste van het moment.
 Helaas niet standaard voorzien van een USB 3.0-poort. Dit betekent dat u geduld moet hebben als u besluit om uw audiovisueel materiaal naar een externe sleutel of schijf over te brengen.
 Deze Matebook D is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. Audio- en videobewerking wordt nog eenvoudiger. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

De Matebook D – het juiste model om op te spelen? 

Met dit model kunt u zich in elk spel snel verplaatsen, zonder dat er parasitaire elementen, een scherm bevriezen of het beeld scheurt. Voorbij zijn de dagen dat je moest spelen waar de computer stilstaat; nu kun je overal spelen. Met deze Matebook D hebben de technici van HUAWEI de juiste balans gevonden tussen de juiste grafische chip, het juiste processorvermogen, het juiste schermformaat en de juiste koeling.
 Hoe hoger de resolutie van het beeld, hoe gedetailleerder de visuele weergave. Op deze computer is het een resolutie van 2160×1440, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 De NVIDIA GeForce MX250 grafische kaart en de Intel Core i5-8250U processor zullen genoeg zijn om uw scherm te vullen. Dankzij de technische elementen die op deze laptop zijn geïnstalleerd, zijn de NVIDIA GeForce MX250-kaart en de Intel Core i5-8250U-processor op een zeer goed niveau gebracht.
 De meest veeleisende gamers zullen de voorkeur geven aan een processor en grafische chip van de nieuwste generatie, maar voor de meerderheid heeft HUAWEI gekozen voor de functies die resulteren in een goede speelbaarheid op de meeste spellen die momenteel beschikbaar zijn.
 Om een gaminglaptop effectief te laten zijn, is het noodzakelijk om uitzonderlijk in termen van kracht te zijn. Deze laptop krijgt een van de beste GPU-ranglijsten, waardoor hij complexe berekeningen kan uitvoeren.
 
Met zijn 256 GB aan ruimte staat deze Matebook D op gelijke voet met zijn concurrenten. Een functie die geïnteresseerd is in degenen, en dat zijn er nog steeds veel, die zich lokaal willen vestigen en spelen.
 Een betere wifi toegang op deze Matebook D die standaard is uitgerust met de 5GHz band. Een kwaliteitsgarantie die het mogelijk maakt om, als uw woonruimte ermee is uitgerust, een snellere en over het algemeen betrouwbaardere webtoegang te hebben.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.3 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Het heeft een autonomie van 10 uur, meer dan vele andere.
 Het is duidelijk dat een goede kwaliteit rendering op de graphics, een grootte van 14 inch, dun en vrij licht (1.3 kg), maken deze Matebook D een uitstekende op voor een gebruik video games. Goedkoper dan veel andere, minder krachtige laptops. En als het nodig is, kunt u het zelfs gebruiken voor kantoorfuncties tussen twee partijen.
 

Matebook D voor kantoorautomatisering? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos HUAWEI zoals gebruikelijk. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een gewicht van 1.3 kg, waardoor deze computer een van de beste is in de lichtste categorie.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 Geen anti-reflectie behandeling op deze Matebook D. Als u veel tijd aan uw computer besteedt, zult u meer last van uw ogen krijgen. Voor heldere gebieden zijn ze scherp gesneden, de kleuren zijn intens, met een hoge mate van helderheid en beeldscherpte.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Over opslag gesproken, dit model heeft ruimte in het gemiddelde. Het is 256 GB beschikbaar, perfect voor kantoorgebruik, maar misschien alleen voor het opnemen van films.
 Samenvattend blijkt dus dat deze Matebook D minder interessant is dan zijn concurrenten. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

Tot slot, de Matebook D… 

Al met al behoort deze laptop tot de beste, waar je hem ook voor gebruikt. Compact, stijlvol en efficiënt, de Matebook D is de perfecte tool voor iedereen die een mobiele computer wil.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – kantoortaken
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen