De laptop voor toegang tot het internet: UX533FD-A9030T van ASUS

Om te beginnen

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de ASUS UX533FD-A9030T getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

UX533FD-A9030T, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Zelfs als uw gebruik beperkt is tot het surfen op het web, het schrijven van e-mails en soms het gebruik van een Excel-spreadsheet, is de minimale kwaliteit van de computer essentieel. Deze laptop zal ervoor zorgen dat de taken die u uitvoert betrouwbaar en probleemloos zijn voor de komende jaren. In feite gaat het om het vinden van een product met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.  Hier heb je een bijna perfect product. Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de UX533FD-A9030T van ASUS lijkt te zijn.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 15.6 inch formaat. Voor alle gebruikers die het gebruik van de muis (met of zonder draden) niet op prijs stellen, wordt de UX533FD-A9030T standaard geleverd met een aanraakscherm. De materialen lijken te zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan. Zichtbare onderdelen die solide zijn (de schelp, het toetsenbord,…) en interne componenten van bijna de laatste generatie zijn door ASUS met veel aandacht gekozen.
 
De fabrikant biedt een Intel Core i7-8565U processor aan; een mid-range oriëntatie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met slechts 16 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 512 GB is ASUS van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot, dankzij een autonomie van 17 uur, heeft u genoeg tijd om te surfen op het web in de internetbrowserstand met actieve Wifi. Dat is een goede zaak voor het geval je hem op vakantie wilt nemen. Een functie die waarschijnlijk het belangrijkste is dat je van een laptop zou verwachten.
 

Is UX533FD-A9030T goed voor het bekijken van video’s? 

ASUS heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze UX533FD-A9030T worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Met een klein 15.6-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.59 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze UX533FD-A9030T krijgt. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Voor het geluidsgedeelte is de UX533FD-A9030T uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Intel Core i7-8565U nu verouderd is. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Wat de toepassingen betreft, heeft ASUS er geen geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Standaard heeft u Windows 10 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Uitgerust met een Nvidia GTX 1050 avec MAX-Q design grafische kaart, en met 16GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. De UX533FD-A9030T biedt u slechts 5 poorten. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Of je gaat het gebruiken in de reismodus of onderweg, of je zit tussen je kantoor en de woonkamer. Met 17 uur autonomie is het een van de beste modellen in zijn gamma. Geniet van streaming, lokaal of op uw Netflix-sessie, elk ander streamingplatform.
 

De UX533FD-A9030T – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze UX533FD-A9030T niet bedoeld is voor reizen. Dat lijkt niet ASUS’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Met andere woorden, laat het thuis en neem het slechts af en toe mee voor korte ritten.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Met een 15.6-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Houd er rekening mee dat het scherm van deze UX533FD-A9030T aanraakgevoelig is, zodat u de muis niet hoeft te gebruiken. Hier bevindt u zich in een vertrouwde omgeving; een gebruiksgemak dat identiek is aan dat van uw smartphone. De selecties zijn nauwkeurig in de cursorbeweging, waardoor de navigatie naadloos verloopt.
 Het verlichte toetsenbord van deze UX533FD-A9030T is eenvoudig en handig voor als u in een taxi of een slecht verlichte metro zit. En onze test – op de secretaresse-achtige manier (dus intensief) – toonde aan dat het van goede kwaliteit was.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Met de installatie van de Intel Core i7-8565U-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Houd er rekening mee dat ASUS, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze UX533FD-A9030T. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 In het geval van deze laptop, met een autonomie van 17 uur, heb je in feite een van de beste modellen van het moment.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 512 GB SSD harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Het 15.6-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De UX533FD-A9030T heeft slechts 5 aansluitingen. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Vanwege al deze elementen wordt deze UX533FD-A9030T niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

UX533FD-A9030T voor audio- of videobewerking? 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat ASUS-technici voor deze UX533FD-A9030T hebben bedacht. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i7-8565U, die bijna verouderd is. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft ASUS de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. Hier heb je 512 GB ruimte om alles op te slaan. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Het belang van de laptop is om hem te kunnen gebruiken in de niet-aangesloten modus. Hier is 17 uur autonomie beschikbaar. Dit is de beste op de markt van vandaag.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de UX533FD-A9030T het USB3-formaat. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Het is duidelijk dat deze UX533FD-A9030T niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

De UX533FD-A9030T – het juiste model om op te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Onze tests hebben aangetoond dat deze UX533FD-A9030T niet is ontworpen voor videogames. Het is duidelijk dat ASUS hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
De 512 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.59 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Het heeft een autonomie van 17 uur, meer dan vele andere.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze UX533FD-A9030T. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

De UX533FD-A9030T voor kantoorautomatisering 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 ASUS heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Het is de laatste versie van Windows 10 die er op draait.
 Deze UX533FD-A9030T is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Men zou meer verwachten van ASUS in deze productlijn.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model weegt 1.59 kg, wat het beste is op dit moment.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Vandaar het goede idee om een standaard numeriek toetsenbord te hebben als aanvulling.
 Een andere interessante functie op deze UX533FD-A9030T is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 Met slechts 512 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de UX533FD-A9030T snel kan worden gevuld.
 Samenvattend blijkt dus dat deze UX533FD-A9030T minder interessant is dan zijn concurrenten. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

UX533FD-A9030T, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze UX533FD-A9030T teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Samenvattend bevelen wij dit model aan voor :
 – surfen op het internet