De laptop voor onderweg: Chromebook 14-db0003na van HP

Om te beginnen

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de HP Chromebook 14-db0003na getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze HP Chromebook 14-db0003na beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

Chromebook 14-db0003na, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Uw behoeften bestaan bijna uitsluitend uit het surfen op het web, en wat tekstverwerkingsdocumenten, maar u wilt geen kwaliteitsgebrek in deze laptop. Het doel is om de goede uitvoering van de door u gevraagde taken te waarborgen.
 Om aan dit soort behoeften tegemoet te komen heeft HP deze Chromebook 14-db0003na ontwikkeld. De computer staat op hetzelfde niveau als concurrerende modellen in deze prijsklasse. Gemakkelijk te hanteren, en slim doordacht tijdens de ontwikkeling.
 Een middelgroot scherm van 14 inch dat u in een computertas kunt steken en onderweg mee kunt nemen. Deze Chromebook 14-db0003na wordt standaard geleverd met een aanraakscherm; een extra bonus als je niet gewend bent aan het gebruik van een muis of geen ruimte beschikbaar hebt. Het totale ontwerp is van kwaliteit en is gemaakt om lang mee te gaan, een product dat gemaakt is om lang mee te gaan. Het lijkt erop dat HP een solide model heeft ontworpen met state-of-the-art componenten.
 
Met een AMD A4-9120-processor biedt HP een reeds verouderde technologie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 4 GB geheugen heeft. De kans is groot dat als je besluit om met de Chromebook 14-db0003na te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 32 GB is deze Chromebook 14-db0003na een van de kleinste in zijn klasse. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Tot slot, voor webgebruik, moet u weten dat dit model een autonomie heeft van 10 uur. Dit is een van de belangrijkste laptops op de markt op dit moment in vergelijking met andere laptops op de markt. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

Chromebook 14-db0003na voor video’s? 

U overweegt laptops voor standaard multimediagebruik (films kijken, foto’s opslaan, muziek luisteren)! HP stelt de Chromebook 14-db0003na voor die daarvoor gemaakt is. Het model heeft voldoende basisuitrusting voor dit doel.
 Om te zien of het aan uw wensen voldoet, hebben we het getest voor audio- en videogebruik.
 De computer die HP aanbiedt is een middelgrote computer. Een model met een standaard sjabloon, 14 inch, en een goede resolutie 1366×768. De beeldkwaliteit is helder en kleurrijk en zorgt voor een meeslepende ervaring. Uiteindelijk een homogeen product dat het mogelijk maakt om films te bekijken en met zijn 1.5 kg gemakkelijk mee te nemen.
 Het scherm van dit model is helaas niet voorzien van glans. Het effect is minder kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld of zelfs laag lichtniveau – wat vaak overeenkomt met de omstandigheden waarin een film wordt bekeken. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Kortom, u geeft de voorkeur aan deze afwerking voor het bekijken van films overdag.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Chromebook 14-db0003na geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Op deze laptop, uitgerust met een AMD A4-9120-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Met de hoogwaardige AMD Radeon R3 grafische kaart en 4 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Wat het connectiviteitsgedeelte betreft, heeft HP inspanningen geleverd met 5 beschikbare poorten. Dat maakt hem een van de meest vergeleken met wat er op dit moment op de markt is. U zult in staat zijn om al uw randapparatuur aan te sluiten.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze Chromebook 14-db0003na. Op deze Chromebook 14-db0003na rapporteert HP 10 uur levensduur van de batterij, wat beter is dan de concurrentie. Wat een genot is het om het batterijniveau niet regelmatig te hoeven controleren!
 

De Chromebook 14-db0003na – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Een van de belangrijkste functies van een laptop is dat deze gemakkelijk te transporteren is. Met dit in gedachten hebben we de Chromebook 14-db0003na getest. Onder welke voorwaarden kunt u het meenemen op reis, in het weekend of met het openbaar vervoer? Of zal het uiteindelijk een functie zijn om thuis te blijven?
 A priori, voor vakanties en woon-werkverkeer, behoort het tot de beste van het moment.
 De Chromebook 14-db0003na weegt 1.5 kg en is daarmee een van de gemiddelde computers in zijn klasse. Het is gemakkelijk te dragen, zelfs als u de voorkeur geeft aan de ultra-slanke modellen van de concurrentie. Aan de andere kant is het prettig om te surfen op het internet of om e-mails te schrijven. De belangrijkste reden hiervoor is de grootte van het scherm: 14 inch.
 Deze Chromebook 14-db0003na is praktisch met zijn aanraakscherm dat je bevrijdt van de muis. Een paar vingerknijpers om in te zoomen, zijwaartse glijbanen om het gebruikscomfort te testen. De precisie van de navigatieselecties is aan u.
 De ontwerpers van deze Chromebook 14-db0003na vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet echt nodig.
 Ondanks de afwezigheid van een glanzende plaat heb je een goede beelddefinitie. We waarderen het bekijken van dit scherm.
 Deze laptop is zeer comfortabel in gebruik. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 Het stroomverbruik van de AMD A4-9120 processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Houd er rekening mee dat HP, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Chromebook 14-db0003na. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 In het geval van deze laptop, met een autonomie van 10 uur, heb je in feite een van de beste modellen van het moment.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 32 GB SSD-harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Zelfs als een reislaptop 40% van de tijd in het hotel verblijft, is het relevant om een scherm te hebben dat niet te groot is om niet gestoord te worden, maar genoeg om van het beeld te genieten. De Chromebook 14-db0003na zit precies in het midden ten opzichte van de concurrentie met 14 en een acceptabel gewicht.
 Aan de connectorzijde heeft de Chromebook 14-db0003na 5 connectoren. Handig voor de reis die je nodig hebt, het behoort tot degenen met de meeste.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Rekening houdend met dit alles kunnen we zeggen dat deze Chromebook 14-db0003na nuttig zal zijn op vakantie.
 

De Chromebook 14-db0003na voor audio- of videobewerking 

Voor dit soort gebruik lijkt het noodzakelijk om over te gaan tot een hoogwaardig product. Het lijkt erop dat de Chromebook 14-db0003na perfect aan deze behoefte voldoet. Met deze componenten voorziet HP u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Jobverwerking in parallel met Chrome OS zijn perfect ontworpen voor audio- of videobewerking.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de AMD A4-9120-processor het beste kan. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Chromebook 14-db0003na heeft er slechts één, met een totaal van 32GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 Het belang van de laptop is om hem te kunnen gebruiken in de niet-aangesloten modus. Door alleen op batterijen te zitten, heeft u 10 uur autonomie tot uw beschikking. Ter herinnering, met zo’n krachtige laptop is het voor HP moeilijk om het veel beter te doen.
 Jammer dat dit model niet profiteert van de USb 3.0 technologie. Het impliceert een meer gelogde tijd wanneer u besluit om uw bestanden naar een externe schijf over te brengen.
 Door te kiezen voor deze Chromebook 14-db0003na, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En tegen een prijs die goed geplaatst is.
 Een kwaliteitsproduct, ontworpen door HP, met faciliteiten voor het gebruik in de audiovisuele bewerkingsmodus. 

De Chromebook 14-db0003na – het juiste model om op te spelen? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Onze tests hebben aangetoond dat deze Chromebook 14-db0003na niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van HP werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1366×768, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Onze tests hebben aangetoond dat HP niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 32 GB ligt deze Chromebook 14-db0003na onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft HP besloten om het gebruik van de 5GHz draadloze band mogelijk te maken. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 Je zult dol zijn op deze handige en vrij lichte (1.5 kg en 14 inch) laptop, vergelijkbaar met de meeste vergelijkbare producten.
 Het heeft een autonomie van 10 uur, meer dan vele andere.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Chromebook 14-db0003na een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

Chromebook 14-db0003na, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Net als de meeste van zijn concurrenten heeft HP Chromebook 14-db0003na ontworpen voor kantoorautomatisering. Met dit product brengt de fabrikant een kwaliteitscomputer op de markt.
 Voor degenen onder u die bekend zijn met Microsoft Windows, kan deze Chromebook 14-db0003na u van uw stuk brengen. Het besturingssysteem is inderdaad Chrome OS.
 In tegenstelling tot andere grotere modellen staat dit model in het midden voor het niveau van de benodigde ruimte. Het gewicht van 1.5 kg is niet te hoog voor een mobiele telefoon.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 HP koos voor de matte tegeloptie voor deze Chromebook 14-db0003na, die het licht niet reflecteert. Het kleurenpalet is van goede kwaliteit; zwarten en blanken zien er niet uit als geel en grijs.
 Als u ’s avonds op uw computer werkt, kunt u er spijt van krijgen dat de optie voor achtergrondverlichting niet is voorzien op deze laptop.
 De opslag van dit model, 32 GB, is een van de kleinste. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Tot slot is deze Chromebook 14-db0003na een tussenoplossing. Het maakt het mogelijk om kantoorautomatisering te maken voor een beperkte prijs.
 

Chromebook 14-db0003na, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Er bestaat niet zoiets als een perfecte laptop voor elk doel, tenzij u er een prijskaartje aan hangt, en wetende dat hij te krachtig zal zijn voor de meeste van uw behoeften. Met de Chromebook 14-db0003na kunt u er zeker van zijn dat u een efficiënte laptop heeft, in vergelijking met de concurrentie.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – videospelletjes spelen
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – kantoortaken
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken