De laptop om te onthouden voor videospelletjes :Lenovo -Ideapad – AMD

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Uw computer zal niet beperkt zijn tot technische specificaties, dus we hebben een testplan gebouwd volgens het gebruik dat u ervan zult maken. Dus we hebben de Lenovo Ideapad – AMD getest om uit te vinden wat het waard was.
 Dit artikel is daarom uitgesplitst in gebruik; Wat is het doel van dit model?
 

Ideapad – AMD voor het surfen op het internet ? 

De kans is groot dat uw dagelijks gebruik niet beperkt blijft tot het surfen op het internet, en dat u ook de andere functies nodig heeft. Een minimum aan kwaliteit is belangrijk om de betrouwbaarheid in de loop van de tijd te garanderen. Het is een balans tussen een 1e prijs en de nieuwste multi-processor ontworpen voor professionals. Een vrij krachtige multi-processor, maar een die geen krediet nodig heeft om te betalen. Dit product zal dus perfect voldoen aan uw behoeften. Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de Ideapad – AMD van Lenovo lijkt te zijn.
 Het scherm is vrij groot, op 15.6 inch. Niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk te vervoeren. 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de AMD A4-9125. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Het wordt standaard geleverd met 8 GB RAM. Het is de zekerheid dat de computer beter en langer zal werken.
 
De 256 GB maken van deze laptop een mid-range notebook wat betreft de beschikbare ruimte. Bijna hetzelfde als de concurrenten en wat er nu op de markt is, heb je ruimte om op te slaan. Gezien de aanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn op het gebied van public cloud, en uw internetgebruik, is het zeer waarschijnlijk dat u de schijfruimte van deze laptop nooit volledig zult vullen.
 Tot slot, zelfs als u, zoals veel gebruikers, deze computer aangesloten houdt, maakt de 9 uur durende levensduur van de batterij het een van de meest duurzame modellen op de markt. Dat is een goede zaak voor het geval je hem op vakantie wilt nemen. Bovendien zult u er des te meer plezier aan beleven om hem lang te gebruiken, omdat hij met zijn scherm zeer aangenaam is.
 

Ideapad – AMD, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Om van deze Ideapad – AMD een multimediale tool te maken, lijkt dit het doel van Lenovo te zijn geweest. U profiteert van een ongeëvenaard gebruiksgemak. We kwamen er via de tests achter dat hij een van de beste op de markt is. In deze sectie kijken we naar functies zoals schermgrootte, resolutie, ingebouwde luidsprekers.
 Lenovo presenteert dit model in een grote uitvoering. Groot in omvang, met zijn 15.6 inch en een hoge resolutie van 1920×1080. Dit model heeft een groot scherm dat essentieel zal zijn voor het bekijken van uw films en video-streaming. Het kleurcontrast is scherp en het beeld is helder, ongeacht vanuit welke hoek je het bekijkt.
 Het enige nadeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een 1.5 kg wegende laptop.
 Het scherm van dit model is helaas niet voorzien van glans. Het effect is minder kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld of zelfs laag lichtniveau – wat vaak overeenkomt met de omstandigheden waarin een film wordt bekeken. Een leesbaarheid van de display die dus een beetje achterblijft.
 Bij gebruik in daglicht zult u dit gebrek aan functionaliteit dus op prijs stellen, omdat het licht reflecties veroorzaakt, wat het kijken bemoeilijkt.
 Aan de geluidskant heeft de Ideapad – AMD goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Helaas heeft deze laptop alleen de AMD A4-9125 processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Uitgerust met een AMD Radeon R3 grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Wat het connectiviteitsgedeelte betreft, heeft Lenovo inspanningen geleverd met 5 beschikbare poorten. Veel beter dan het grootste deel van de concurrentie. Voldoende ruimte om uw muis, luidsprekers en andere USB-sleutels aan te sluiten.
 Een laptop heeft meestal een batterijlevensduur van enkele uren. Op deze Ideapad – AMD rapporteert Lenovo 9 uur levensduur van de batterij, wat beter is dan de concurrentie. Wat een genot is het om het batterijniveau niet regelmatig te hoeven controleren!
 

Is Ideapad – AMD ontworpen voor reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Ideapad – AMD gemakkelijk mee te nemen is. Dat lijkt niet Lenovo’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Voor 15.6 inch, aan de andere kant, het stelt u in staat om een duidelijke weergave wanneer u wilt surfen op het internet of e-mails te schrijven.
 Geen verlicht toetsenbord op deze Ideapad – AMD. Niet echt nodig.
 Tot slot doet de afwezigheid van een glanzende plaat geen afbreuk aan de beeldkwaliteit. We waarderen het bekijken van dit scherm.
 Dit model biedt een aangenaam gebruikscomfort. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 De AMD A4-9125-processor is inferieur aan andere concurrerende producten. Houd er rekening mee dat Lenovo, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Ideapad – AMD. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Lenovo weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 In het geval van deze laptop, met een autonomie van 9 uur, heb je in feite een van de beste modellen van het moment.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 256 GB SSD-harde schijf. Het belangrijkste voordeel van dit type harde schijf is dat het minder bewegende delen bevat, en het is sneller dan standaard schijven. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Ideapad – AMD de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Als het gaat om reizen, denk je waarschijnlijk twee keer na voordat je die computer meeneemt. U beperkt het transport zoveel mogelijk vanwege de congestie. De reden hiervoor is de grootte; met 15.6 inch is het een van de grootste laptops van dit moment.
 Aan de connectorzijde heeft de Ideapad – AMD 5 connectoren. Hij staat dus aan de top van de ranglijst, vergeleken met andere laptops op de markt.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Ten slotte levert Lenovo met de Ideapad – AMD een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

Ideapad – AMD, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Heel duidelijk komt deze Ideapad – AMD perfect overeen met de behoeften die aan dit gebruik verbonden zijn. Of het nu gaat om de computersnelheid of de geheugencapaciteit, Lenovo heeft een interessant product ontworpen. Jobverwerking in parallel met Windows 10 Pro zijn perfect ontworpen voor audio- of videobewerking.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de AMD A4-9125-processor het beste kan. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 256 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 De ontwerpers van Lenovo hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De Ideapad – AMD heeft er slechts één, met een totaal van 256GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 Het plezier van het werken op een computer zonder een slaaf te zijn van de elektrische aansluiting. Hier is 9 uur autonomie beschikbaar. Dit is de beste op de markt van vandaag.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze Ideapad – AMD heeft een USB3 aansluiting. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Deze Ideapad – AMD is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

Ideapad – AMD voor videospelletjes? 

De meest populaire gaming titels van vandaag de dag vereisen prestaties en kunnen enorme hoeveelheden opslagruimte in beslag nemen: deze laptop voldoet aan deze beide eisen. Lange tijd waren laptops niet krachtig genoeg om te worden gebruikt voor het spelen van games. Met deze Ideapad – AMD heeft Lenovo een laptop ontworpen die krachtig genoeg is om aan deze behoefte te voldoen.
 Simpel gezegd, hoe hoger de schermresolutie, hoe nauwkeuriger de details in een spel. Dit model wordt aangeboden met een resolutie van 1920×1080, d.w.z. een van de beste op de markt.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Onze tests hebben aangetoond dat Lenovo niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 
Met zijn 256 GB aan ruimte staat deze Ideapad – AMD op gelijke voet met zijn concurrenten. Nuttig voor lokale games; want er zijn er nog steeds veel, ook al zijn de online games in volle gang.
 Zelfs als dit model een Wi-Fi heeft, is het geen 5Ghz, dus van lagere kwaliteit. U zult de ethernetpoort moeten gebruiken om toegang te krijgen tot breedband.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.5 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Met 9 uur autonomie is het beter dan de concurrentie.
 Het is duidelijk dat een goede kwaliteit rendering op de graphics, een grootte van 15.6 inch, dun en vrij licht (1.5 kg), maken deze Ideapad – AMD een uitstekende op voor een gebruik video games. Wetende dat je bovendien een autonomie hebt van 9 uur. En als het nodig is, kunt u het zelfs gebruiken voor kantoorfuncties tussen twee partijen.
 

De Ideapad – AMD voor kantoorautomatisering 

Welk besturingssysteem moet u kiezen? In werkelijkheid zijn er vandaag de dag geen slechte keuzes meer. De op de markt beschikbare OS’en zijn allemaal verschillende technische ecosystemen met eigen toepassingen. De Ideapad – AMD is duidelijk bedoeld voor degenen die het zullen gebruiken voor kantoorgebruik.
 Lenovo heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Het is de laatste versie van Windows 10 Pro die er op draait.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model weegt 1.5 kg, wat het beste is op dit moment.
 Uit onze tests is gebleken dat het matte scherm de effecten van het licht beperkt. Bij gebruik wordt een mat scherm minder snel vuil dan een glanzend scherm.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Voor zover het opslag betreft, staat deze computer in het honkbalveld. Het is 256 GB beschikbaar, perfect voor kantoorgebruik, maar misschien alleen voor het opnemen van films.
 Kortom, deze Ideapad – AMD is uitermate geschikt voor tekstverwerking en spreadsheetgebruik. Goed doordacht in termen van ergonomie.
 

Kortom, de Ideapad – AMD, de juiste keuze? 

Al met al behoort deze laptop tot de beste, waar je hem ook voor gebruikt. Compact, stijlvol en efficiënt, de Ideapad – AMD is de perfecte tool voor iedereen die een mobiele computer wil.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – reisgebruik
 Samenvattend bevelen wij dit model aan voor :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken