De Ideapad S145-15IWL is perfect voor het surfen op het internet.

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Lenovo Ideapad S145-15IWL beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Ideapad S145-15IWL, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

De kans is groot dat uw dagelijks gebruik niet beperkt blijft tot het surfen op het internet, en dat u ook de andere functies nodig heeft. Een minimum aan kwaliteit is belangrijk om de betrouwbaarheid in de loop van de tijd te garanderen. Het is een balans tussen een 1e prijs en de nieuwste multi-processor ontworpen voor professionals. In feite gaat het om het vinden van een product met de juiste prijs-kwaliteitverhouding.  Dit product zal dus perfect voldoen aan uw behoeften. Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de Ideapad S145-15IWL van Lenovo lijkt te zijn.
 Het scherm is vrij groot, op 15.6 inch. Niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk te vervoeren. Zelfs als het model niet is uitgerust met een aanraakscherm, is het toch gemakkelijk te gebruiken. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze Ideapad S145-15IWL minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 Toch is het trackpad intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Het is te hopen dat de andere interne onderdelen van deze laptop toekomstbestendig zijn; Lenovo besteedt doorgaans veel aandacht aan het ontwerp van zijn producten en de geteste moet hier voordeel uit halen.
 
De gekozen processor voor dit model is een Intel Core i5-8265U. Inderdaad, de kracht die het levert is interessant, ook al is het niet de nieuwste generatie componenten. In tegenstelling tot het gebruik van een videobewerkingsstijl die rekenkracht vereist, is dit model correct voor het surfen op het internet; een gebruik dat niet te veel rekenkracht vereist. Met slechts 4 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
Door een harde schijf van deze omvang aan te bieden, maakt het bedrijf dit model tot een van de laptops met de meeste schijfruimte op de markt. In feite heb je genoeg ruimte om bestanden en video’s lokaal op te slaan op de 1128 GB die beschikbaar is. Hier biedt Lenovo u met deze Ideapad S145-15IWL een laptop aan waarmee u al uw films ter plaatse voor een lange tijd kunt bekijken.
 Extra punt met betrekking tot de autonomie: 6 uur rust en stilte. Deze laptop bevindt zich in het midden van het assortiment voor zijn autonomie. Het zou interessanter zijn om voor dezelfde prijs een vaste computer of een tablet te kopen, krachtiger van de kant van de autonomie en het surfen op het web.
 

Is Ideapad S145-15IWL goed voor het bekijken van video’s? 

De ingenieurs van Lenovo hebben ervoor gekozen om van deze Ideapad S145-15IWL de top-of-the-line voor vrijetijdsbesteding te maken: films, muziek, foto’s. U profiteert van een ongeëvenaard gebruiksgemak. We kwamen er via de tests achter dat hij een van de beste op de markt is. In deze sectie kijken we naar functies zoals schermgrootte, resolutie, ingebouwde luidsprekers.
 Lenovo’s laptop is indrukwekkend groot. Een 15.6″ scherm en een resolutie van 1920×1080 maken het een van de grote producten die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Dit model heeft een groot scherm dat essentieel zal zijn voor het bekijken van uw films en video-streaming. Het kleurcontrast is scherp en het beeld is helder, ongeacht vanuit welke hoek je het bekijkt.
 Het enige nadeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een 1.85 kg wegende laptop.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze Ideapad S145-15IWL krijgt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Voor het geluidsgedeelte is de Ideapad S145-15IWL uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 De processor die op dit model is geïnstalleerd is een Intel Core i5-8265U die voldoende is voor audio en video. Hiermee bent u zeker van een schaalbaar product (indien nodig), dat perfect past bij uw randapparatuur (luidsprekers, videoprojectoren, etc…). Dit zal resulteren in vloeiende video- en audiosessies.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Lenovo heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Standaard heeft u Windows 10 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel HD Graphics, die met 4 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Over connectiviteit gesproken, deze laptop heeft 5 poorten. Dat maakt hem een van de meest vergeleken met wat er op dit moment op de markt is. U zult in staat zijn om al uw randapparatuur aan te sluiten.
 Tot slot, wat betreft de levensduur van de batterij, heeft u nog tijd voordat u moet nadenken over het opnieuw aansluiten van de voedingskabel. U hebt 6 uur autonomie in de uitgeschakelde modus, wat in het gemiddelde ligt. 

Ideapad S145-15IWL, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Ideapad S145-15IWL gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar Lenovo niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Ideapad S145-15IWL. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 De Ideapad S145-15IWL weegt 1.85 kg en is daarmee een van de gemiddelde computers in zijn klasse. Het is gemakkelijk te dragen, zelfs als u de voorkeur geeft aan de ultra-slanke modellen van de concurrentie. Aan de andere kant is het prettig om te surfen op het internet of om e-mails te schrijven. Een nadeel met het gewicht, maar dat maakt het met een 15.6 inch scherm een voordeel bij het schrijven van e-mails of het doen van tekstverwerking.
 Deze Ideapad S145-15IWL is helaas niet standaard voorzien van een aanraakscherm. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Een andere mogelijkheid is het gebruik van het trackpad op het toetsenbord.
 Het toetsenbord van de Ideapad S145-15IWL is voorzien van achtergrondverlichting. En onze test – op de secretaresse-achtige manier (dus intensief) – toonde aan dat het van goede kwaliteit was.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Een Intel Core i5-8265U-processor waarmee deze computer qua vermogen en stroomverbruik gelijkwaardig is aan andere laptops.
 De fabrikant schat een mogelijk bereik in dat u kunt verkleinen. Reken bij standaardgebruik eerder op 70% van deze waarde; hoe meer je de processor laadt, hoe lager het getal zal zijn.
 Een autonomie van 6 uur laat dit model toe om in het gemiddelde te staan van wat de concurrenten doen.
 
Dit model verkleint het risico op breuk bij het reizen met een besturingssysteem dat op een SSD is geïnstalleerd, en opslag op een standaard HD, en biedt in totaal 1128 GB aan ruimte. Deze dubbele schijftechnologie maakt het mogelijk om het besturingssysteem op te nemen volgens het principe van de usb-sleutel, en om persoonlijke gegevens op te slaan op een standaard schijf, maar dan wel met meer weerstand in de tijd. Door het ontbreken van mechanische bewegende delen op het OS en het opstartgedeelte, is er minder kans op brosheid en hitte die de laptop kan doen falen. Als je nog steeds geen ruimte hebt, hoef je alleen maar een externe schijf te kopen.
 Als het gaat om het meenemen van uw laptop, lijkt het verstandiger om dit slechts af en toe te doen. Zijn grootte nodigt niet uit om hem overal mee naartoe te nemen. De reden hiervoor is de grootte; met 15.6 inch is het een van de grootste laptops van dit moment.
 Aan de connectorzijde heeft de Ideapad S145-15IWL 5 connectoren. Handig voor de reis die je nodig hebt, het behoort tot degenen met de meeste.
 Geen Bluetooth-technologie op dit model. Jammer, want het is erg praktisch als je in de nomadenstand staat en je verbinding wilt maken met een telefoon of luidsprekers. Na onze analyse denken we dat het beter is om deze Ideapad S145-15IWL niet op vakantie mee te nemen.
 

Ideapad S145-15IWL voor audio- of videobewerking? 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Het lijkt erop dat de Ideapad S145-15IWL perfect aan deze behoefte voldoet. Sinds de laatste generatie die door Lenovo is ontworpen, zijn er veel onderdelen verbeterd. Deze laptop zal multitasking vergemakkelijken en u zult in staat zijn om tegelijkertijd applicaties zoals Photoshop, Magix Video of Vegas pro met een Windows 10-besturingssysteem uit te voeren.
 Mogelijk voor incidenteel gebruik, zal de Intel Core i5-8265U-processor u in staat stellen bepaalde taken uit te voeren, indien deze individueel worden geïnitieerd. Met 4 GB RAM is de rendersnelheid voldoende voor de beeldverwerking. Alle applicaties die u nodig heeft om aan de slag te gaan zijn beschikbaar. En als je verder wilt gaan, kun je dat doen, mits je een beetje geheugen toevoegt.
 Voor audio- en videobewerking is het interessant om een laptop te hebben die de harde schijf en SSD combineert; de harde schijf voor grote opslagcapaciteit, de SSD voor snel flashgeheugen. De opslaggrootte van 1128 GB behoort tot de beste in de markt in dit productassortiment. Het is een van de beste op de markt op dit moment. De korte filmscènes die u maakt worden zonder problemen lokaal opgeslagen. In extreme gevallen kunt u altijd een externe harde schijf toevoegen aan een van de USB-poorten.
 In termen van autonomie heeft Lenovo het eenvoudig gehouden. Voor 6 uur autonomie heb je een beetje tijd om aan je assemblages te werken. Dat is zo’n beetje wat de andere laptops doen.
 Aan de aansluitzijde is de Ideapad S145-15IWL voorzien van USB 3 technologie. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Met de Ideapad S145-15IWL gaat u op weg naar een zeer goed product. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. Kortom een uitstekende keuze in deze prijsklasse.
 

Ideapad S145-15IWL voor videospelletjes? 

Er zijn vandaag de dag maar weinig laptops die het niet mogelijk maken om videospelletjes te spelen. Het blijkt dat deze Ideapad S145-15IWL qua prestaties of op het gebied van algemene koeling tot de modellen in het gemiddelde behoort. Maar als je gewend bent om de nieuwste spellen te spelen, zul je al snel de grenzen bereiken.
 Wat betreft de beeldresolutie is het belangrijk dat deze hoog is om een goede weergave te verkrijgen. Met een resolutie van 1920×1080 is deze laptop een van de beste in zijn klasse.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Onze tests hebben aangetoond dat Lenovo niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 
Deze laptop heeft een van de grootste interne opslagruimtes. Met 1128 GB beschikbare ruimte kunt u uw back-ups, muziek en films opslaan.
 Wat de benodigde ruimte betreft, weegt deze computer 1.85 en is hij 15.6 inch groot, wat overeenkomt met het gemiddelde van andere laptops.
 Merk tegelijkertijd op dat met een autonomie van 6, je genoeg tijd hebt voor je videogames die weinig middelen nodig hebben.
 Deze Ideapad S145-15IWL is eindelijk een interessant compromis voor degenen die willen presteren, zonder al te veel uit te geven bij de aankoop. Goed voor spelletjes, maar ook voor vele andere toepassingen.
 

Ideapad S145-15IWL, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Ongeacht het type besturingssysteem is het nu mogelijk om op alle laptops gebruik te maken van een kantoor. Voor degenen onder u die gebruikers zijn van specifieke besturingssystemen, zal uw keuze waarschijnlijk alleen in deze richting gaan. Deze Ideapad S145-15IWL is perfect kantoorgericht en efficiënt.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Het is uitgerust met Windows 10.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Niet te zwaar en niet te licht. Een gemiddeld gewicht, met 1.85 kg.
 De sleutelafstand zal belangrijk zijn voor het gebruik op kantoor. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze Ideapad S145-15IWL op prijs stellen.
 Het heeft een opslagruimte van 1128 GB. Vandaag de dag is het een van de grootste opslagcapaciteiten die beschikbaar zijn.
 Tot slot is de Ideapad S145-15IWL een uitstekende keuze voor kantoorgebruik. Het combineert ergonomie met kracht, met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.
 

Tot slot, de Ideapad S145-15IWL… 

Moeilijk om het voor alle doeleinden goed te doen; in ieder geval doet deze computer het goed. Deze Ideapad S145-15IWL is gemiddeld, maar zal het werk heel goed doen.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – reisgebruik
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – videospelletjes spelen
 Samenvattend bevelen wij dit model aan voor :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken
 – kantoortaken