De ideale tool voor multimedia: F15 – Teclast

Om te beginnen

Is de F15 voor jou? Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. We hebben deze F15 getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

F15, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Om een goede werking te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de fabrikant over kwaliteitscomponenten en bewezen technologische competentie beschikt.
 Dat is de richting die Teclast is ingeslagen op deze F15. Een product dat gepositioneerd is als middenklasse, maar van goede kwaliteit is. Gemakkelijk te hanteren, en slim doordacht tijdens de ontwikkeling.
 Het is een groot scherm dat je hebt: 15.6 inch die minder gemakkelijk te vervoeren zal zijn in vergelijking met een ultra boek. 
Met een Intel Celeron N4100-processor biedt Teclast een reeds verouderde technologie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. De verstrekte hoeveelheid RAM is 8 GB. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
Voor het dimensioneren van de harde schijf heeft Teclast besloten om 256 GB te gebruiken. Dit is de standaard. Echter, als je foto’s, video of muziek opslaat, zal het snel vollopen. Met deze F15 levert Teclast een laptop af die u een paar jaar hebt voordat hij verouderd is.
 De F15 kan 5 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Een lager bereik is schadelijk, omdat de F15 gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

De F15 – het juiste model voor streaming en video’s? 

Om van deze F15 een multimediale tool te maken, lijkt dit het doel van Teclast te zijn geweest. U profiteert van een ongeëvenaard gebruiksgemak. En om het eenvoudig te zeggen, dit model is duidelijk een van de beste in zijn klasse voor het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek. Een kwaliteit van beeld en geluid die het mogelijk maakt om een uitstekende score te behalen in deze categorie.
 Teclast’s laptop is indrukwekkend groot. Het is een van de grootste, met een 15.6-inch scherm, en heeft een goede resolutie van 1366×768. Dit model heeft een groot scherm dat essentieel zal zijn voor het bekijken van uw films en video-streaming. De weergave is helder en levendig, en als u een moment neemt om het scherm vanuit verschillende hoeken te bekijken zult u zien dat er geen vervorming van het beeld of omgekeerde kleuren zijn.
 Het enige nadeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een 1.8 kg wegende laptop.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze F15 vooral het multimediale gebruik. Deze F15 is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Aan de geluidskant heeft de F15 goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Celeron N4100-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Uitgerust met een Intel UHD Graphics 600 grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Wat de aansluitingen betreft, heeft dit model 5 beschikbare poorten. Het is beter dan de concurrentie. Luidsprekers, een muis (bedraad), een externe harde schijf en een uitgang naar een zakprojector, als u op reis bent of onderweg.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Met zijn 5 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

Is F15 ontworpen voor reizen? 

Deze F15 is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Teclast niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze F15. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Deze F15 is in het gemiddelde, niet te licht en niet te zwaar: 1.8 kg. Het is gemakkelijk te dragen, zelfs als u de voorkeur geeft aan de ultra-slanke modellen van de concurrentie. Op de knieën houdt deze laptop goed stand, en de grootte van het scherm en de basis blijven acceptabel. Voor 15.6 inch, aan de andere kant, het stelt u in staat om een duidelijke weergave wanneer u wilt surfen op het internet of e-mails te schrijven.
 Tenzij u misschien gewend bent om in slecht verlichte ruimtes te werken, zult u geen last hebben van de afwezigheid van een verlicht toetsenbord. Niet echt nodig.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Op dit model zijn geen anti-reflecterende tegels voorzien. Het zou een beter gebruik van dit model in de buitenlucht mogelijk hebben gemaakt.
 Het stroomverbruik van de Intel Celeron N4100 processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Houd er rekening mee dat Teclast, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze F15. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 5 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Vanwege de gebruikte technologie zal het beter zijn om deze computer niet te veel te verplaatsen. De bewegende delen waaruit de harde schijf bestaat, kunnen beschadigd raken en de gegevens die erin zitten, kunnen verloren gaan. Met zijn harde schijf van 256 GB is hij perfect voor het opslaan van gegevens voor foto’s, muziek en uw filmcollectie. Alleen een SSD zou dit kunnen verbeteren, maar dan is het een extra kostenpost.
 Voor de reis zal uw laptop het grootste deel van de tijd in het hotel blijven. Zijn grootte nodigt niet uit om hem overal mee naartoe te nemen. Inderdaad, vanwege zijn grootte, 15.6 inch, heb je daar, een van de grootste laptop van het moment.
 Dit model heeft 5 ingangen op de connectoren. Hij staat dus aan de top van de ranglijst, vergeleken met andere laptops op de markt.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Vanwege al deze elementen wordt deze F15 niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

F15, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat Teclast-technici voor deze F15 hebben bedacht. Inderdaad, om aan deze behoefte te voldoen is een laptop met een hoge processorsnelheid en RAM nodig, maar dat is hier niet het geval. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Celeron N4100-processor het beste kan. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 256 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Met een 256 harde schijf bent u verzekerd van een goede opslagcapaciteit. Dit formaat is een van de beste in de markt in dit productassortiment. Dit is een belangrijke overweging omdat een paar minuten home video uw speler sneller zal vullen dan u dacht. Wat betreft de snelheid bij het opstarten heeft Teclast gekozen voor de conventionele harde schijf. Een keuze van degelijkheid die zeker relevant is, tegen een keuze van snelheid die in 5 jaar had kunnen breken.
 De autonomie van deze F15 is 5 uur bij normaal gebruik; Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Misschien is het volgende model beter af.
 U zult het begrepen hebben, deze F15 stelt een nogal basaal gebruik voor. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

F15 voor videospelletjes? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze F15, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1366×768, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 
Een gemiddelde capaciteit/prijsverhouding die deze F15 tot een interessante keuze maakt met een 256 GB schijf. Nuttig voor lokale games; want er zijn er nog steeds veel, ook al zijn de online games in volle gang.
 Met een gewicht van 1.8 en een schermformaat van 15.6 inch is het een hulpmiddel in het gemiddelde van andere laptops.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 5 beschikbare uren.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze F15 een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

F15 voor kantoorautomatisering? 

Ongeacht het type besturingssysteem is het nu mogelijk om op alle laptops gebruik te maken van een kantoor. Voor degenen onder u die gebruikers zijn van specifieke besturingssystemen, zal uw keuze waarschijnlijk alleen in deze richting gaan. In ieder geval is deze F15 ideaal voor kantoorgebruik.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is uitgerust met Windows 10.
 Het is een van de beschikbare laptops in het assortiment. Het gewicht van 1.8 kg is niet te hoog voor een mobiele telefoon.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Vandaar het goede idee om een standaard numeriek toetsenbord te hebben als aanvulling.
 Uitgerust met een plaat zonder specifieke behandeling, zien we helaas veel reflecties op deze F15. Het testen van de lamp naast het scherm kan de kwaliteit van het werk in het kantoorgebruik beïnvloeden. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Voor zover het opslag betreft, staat deze computer in het honkbalveld. Ongeveer 256 GB, meer dan genoeg voor kantoorgebruik.
 Tot slot is de F15 een uitstekende keuze voor kantoorgebruik. Het combineert ergonomie met kracht, met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.
 

De F15 ter afsluiting 

Deze F15 zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – kantoortaken