De hoogwaardige laptop voor audiovisuele bewerking: Surface 4 Pro van Microsoft.

Om te beginnen

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de Microsoft Surface 4 Pro getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Microsoft Surface 4 Pro beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Surface 4 Pro, genoeg voor internetgebruik? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Met deze Surface 4 Pro wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. Microsoft is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Met een grootte van 12.3 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. 
De processor die dit model uitrust, een Intel Core i5-6300U, zal meer dan genoeg zijn; het kan zelfs te krachtig zijn in vergelijking met de behoefte. De kracht ervan geeft je de zekerheid dat je een laptop hebt die 10 jaar lang heel goed zal werken. Bovendien beschikt u met dit model over een tool die uw internetnavigatie vloeiend laat verlopen. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 4 GB geheugen heeft. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Uw computer zal beter en langer werken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 128 GB is deze Surface 4 Pro een van de kleinste in zijn klasse. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Extra punt met betrekking tot de autonomie: 8 uur rust en stilte. Dit is standaard voor deze serie laptops, en met het type batterij waarmee hij is uitgerust. Vanwege dit laatste punt kunt u ofwel overschakelen naar de laptop van een concurrent ofwel het product altijd laten aansluiten; het is aan u.
 

De Surface 4 Pro – het juiste model voor streaming en video’s? 

Microsoft heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de Surface 4 Pro te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Dit kleine model is uitgerust met een 12.3″ scherm, in de 2736×1824 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.1 kg weegt.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze Surface 4 Pro krijgt. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Voor het geluidsgedeelte is de Surface 4 Pro uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Met een Intel Core i5-6300U-processor biedt Microsoft een hoogwaardige oplossing. Het resultaat is uiterst efficiënt voor het managen van meerdere taken tegelijkertijd, zoals het bekijken van een film en het downloaden van een andere. Met dit model beschikt u over een tool waarmee u enkele miljarden berekeningen per seconde kunt maken.
 Met de hoogwaardige Intel Iris Plus G4 grafische kaart en 4 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Microsoft’s prioriteiten. Inderdaad, deze Surface 4 Pro heeft slechts 5 poorten. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Wat betreft de levensduur van de batterij, kan deze Surface 4 Pro u in staat stellen om een multimediale toepassing te hebben in de nomadische modus. 8 uur levensduur van de batterij is genoeg voor de overgrote meerderheid van de video’s die je hebt gezien. 

Surface 4 Pro, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het veranderen van deze laptop in een gemakkelijk te transporteren computer lijkt Microsoft’s prioriteit in het ontwerp van deze Surface 4 Pro niet te zijn. We hebben het in verschillende configuraties getest: Voor reizen, opgeslagen in een geldige, in home-to-work modus, als onderdeel van een familieweekend, of gewoon om van de woonkamer naar de keuken te gaan. Hier is wat het leek: Als u op vakantie en in het woon-werkverkeer moet gaan, en vanwege de configuratiegrootte/gewicht / kwaliteit van de materialen, is het een zeer goede keuze.
 Het gewicht van 1.1 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Met een 12.3-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 De ontwerpers van deze Surface 4 Pro vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 Met zijn Intel Core i5-6300U heeft deze computer een beperkt stroomverbruik, een van de beste op dit moment. De processor van deze computer is dus een van de krachtigste van het moment.
 Dat betekent niet dat je dat aantal gaat halen, want het is een gemiddelde schatting van de fabrikant.
 Wat het autonomiegedeelte betreft, kunnen de batterijen ongeveer 8 uur meegaan.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 128 GB SSD harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Als gevolg daarvan was Microsoft in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Met een 12.3 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Als het een uitzonderlijke reis is, denken we dat het een reis kan zijn.
 

Surface 4 Pro, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Voor dit soort gebruik lijkt het noodzakelijk om over te gaan tot een hoogwaardig product. Heel duidelijk komt deze Surface 4 Pro perfect overeen met de behoeften die aan dit gebruik verbonden zijn. Of het nu gaat om de computersnelheid of de geheugencapaciteit, Microsoft heeft een interessant product ontworpen. Jobverwerking in parallel met Windows 10 zijn perfect ontworpen voor audio- of videobewerking.
 Met deze laptop heeft Microsoft een effectief hulpmiddel ontwikkeld voor diegenen die een betaalbare en betaalbare montagelaptop willen hebben. De softwaresuite van dit model bevat alles wat je nodig hebt om foto’s, video’s en muziek te kunnen bewerken. In het geval dat u wilt upgraden naar professionele toepassingen, zal de Intel Core i5-6300U-processor en de 128 GB schijfgrootte meer dan voldoende zijn.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft Microsoft de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De Surface 4 Pro heeft er slechts één, met een totaal van 128GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 Voor het onderdeel autonomie biedt Microsoft de nieuwste generatie batterijen; maar laat u niet misleiden. De beschikbare levensduur van de batterij is 8 uur in standaard gebruiksconditie, wat betekent dat de lader dicht bij de hand is, omdat de audio-visuele assemblage veel stroom verbruikt. Dat is zo’n beetje wat de andere laptops doen.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Surface 4 Pro het USB3-formaat. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Deze Surface 4 Pro is daarom goed ontworpen voor dit soort gebruik. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. Kortom een uitstekende keuze in deze prijsklasse.
 

De Surface 4 Pro – het juiste model om op te spelen? 

De meeste fabrikanten zijn zich ervan bewust dat het gebruik van laptops niet beperkt is tot tekstverwerking en spreadsheets. De tests die we op deze Surface 4 Pro hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de keuzes van Microsoft op het gebied van componenten – de chip, de processorgeneratie of de kwaliteit van de koeling – ervoor zorgen dat dit een gemiddelde laptop voor gaming is. Tijdens onze tests merkten we een correcte verhoging van de computer op, zodra de scènes in sommige spellen snelle bewegingen en kleurveranderingen vereisten.
 Hoe hoger de resolutie van het beeld, hoe gedetailleerder de visuele weergave. Met een resolutie van 2736×1824 is deze laptop een van de beste in zijn klasse.
 Microsoft koos bovendien voor een processor Intel Core i5-6300U die de verdienste heeft om veel berekeningen parallel te maken, en voor het grafische gedeelte, de Intel Iris Plus G4, voor een goed resultaat. Zelfs als de componenten niet op het beste niveau zijn, zorgen de Intel Core i5-6300U-processor en de Intel Iris Plus G4-kaart voor een zeer goed resultaat qua beeld en kleuren.
 Tijdens de tests die we op deze laptop hebben uitgevoerd, bleek dat de onderdelen die door de ingenieurs van het merk werden gebruikt, de lading konden vasthouden.
 Voor de meeste spellen zal dit model geschikt zijn voor de spelmodus. Het is een middenkeuze, noch extreem krachtig, noch te duur.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
De 128 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 De Wi-Fi-technologie van dit model heeft wifi met een 5GHz-band, wat het online gamen gemakkelijker maakt. Een kwaliteitsgarantie die het mogelijk maakt om, als uw woonruimte ermee is uitgerust, een snellere en over het algemeen betrouwbaardere webtoegang te hebben.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.1 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Deze computer biedt 8 uur autonomie en bevindt zich in het gemiddelde bereik van de markt.
 Dus het is een vrolijk medium voor gaming; genoeg prestaties voor de juiste prijs. En als het nodig is, kunt u het gebruiken voor surfen op het internet en e-mail.
 

Surface 4 Pro, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Microsoft een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Microsoft zoals gebruikelijk. Het is uitgerust met Windows 10.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model weegt 1.1 kg, wat het beste is op dit moment.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 De Surface 4 Pro heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Het nadeel hiervan is dat hetzelfde licht je na verloop van tijd kan vermoeien. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 Met slechts 128 GB is dit model een van de kleinere modellen. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Simpel gezegd is deze Surface 4 Pro niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Kortom, de Surface 4 Pro, de juiste keuze? 

De conclusie van de test op deze Surface 4 Pro is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – kantoortaken
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – reisgebruik
 – videospelletjes spelen
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – audio- en videomontages maken