De hoogwaardige laptop voor audiovisuele bewerking: IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 van Lenovo.

Als inleiding op deze analyse

Zelfs als er niet meer echt een slechte keuze is in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Dit artikel is daarom uitgesplitst in gebruik; Wat is het doel van dit model?
 

IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650, genoeg voor internetgebruik? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Om een goede werking te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de fabrikant over kwaliteitscomponenten en bewezen technologische competentie beschikt.
 Dat is de richting die Lenovo is ingeslagen op deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650. De computer staat op hetzelfde niveau als concurrerende modellen in deze prijsklasse. Als je eraan gewend bent, kun je zien dat het materiaal van goede kwaliteit is.
 Het scherm is vrij groot, op 15 inch. Niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk te vervoeren. 
De fabrikant biedt een Ryzen 5 4600H processor aan; een mid-range oriëntatie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met 8 GB RAM is IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 een gemiddelde laptop. Het is aan u om meer toe te voegen aan de extra plaatsen als u daar behoefte aan heeft.
 
Met zijn 500 GB harde schijf zit je midden in het peloton. Echter, als je foto’s, video of muziek opslaat, zal het snel vollopen. En als u tot het uiterste gaat, als u het haalt, kunt u altijd een externe harde schijf of een lokale bestandsserver zoals Synlogy NAS kopen.
 Extra punt met betrekking tot de autonomie: 6 uur rust en stilte. Dit is standaard voor deze serie laptops, en met het type batterij waarmee hij is uitgerust. Het zou interessanter zijn om voor dezelfde prijs een vaste computer of een tablet te kopen, krachtiger van de kant van de autonomie en het surfen op het web.
 

De IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Lenovo heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Voor dit model heeft Lenovo grote plannen. Een 15″ scherm en een resolutie van 1920×1080 maken het een van de grote producten die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Multimedia georiënteerd, zult u genieten van het bekijken van uw films. Een zeer goede kwaliteit rendering, zowel in helderheid als in beelddetails.
 Let op een eliminatiecriterium voor sommige nomadische gebruikers, gewicht; hier weegt dit model 2.2 kg, mede door deze schermafmeting.
 Helaas is er op dit model geen glanzend scherm beschikbaar. Het effect is minder kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld of zelfs laag lichtniveau – wat vaak overeenkomt met de omstandigheden waarin een film wordt bekeken. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Om geen last te hebben van weerkaatsingen op het scherm, moet u immers beschikken over volledige lichtcondities.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 geïntegreerd. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Ryzen 5 4600H nu verouderd is. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Lenovo er geen geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Standaard heeft u Windows 10 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Uitgerust met een NVIDIA GeForce GTX 1650 grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 In het connectiviteitsgedeelte heeft u 5 poorten tot uw beschikking. Dit is standaard in vergelijking met computers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. U zult moeten prioriteren welke apparaten u moet aansluiten, omdat ze niet allemaal tegelijk passen.
 Wat de batterijen betreft, wees u ervan bewust dat u enige tijd hebt voordat u de stroom weer moet aansluiten. Lenovo belooft 6 uur batterijduur; dat is ongeveer gemiddeld. 

De IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 voor gebruik in de rijmodus 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 niet bedoeld is voor reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Lenovo niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Een tussenliggende acceptabel voor de verplaatsing van deze 2.2 kg zware IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650. Het is gemakkelijk te dragen, zelfs als u de voorkeur geeft aan de ultra-slanke modellen van de concurrentie. Aan de andere kant is het prettig om te surfen op het internet of om e-mails te schrijven. Voor 15 inch, aan de andere kant, het stelt u in staat om een duidelijke weergave wanneer u wilt surfen op het internet of e-mails te schrijven.
 Tenzij u misschien gewend bent om in slecht verlichte ruimtes te werken, zult u geen last hebben van de afwezigheid van een verlicht toetsenbord. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Tot slot doet de afwezigheid van een glanzende plaat geen afbreuk aan de beeldkwaliteit. We waarderen het bekijken van dit scherm.
 Het is een gemakkelijk en aangenaam product om te gebruiken. Dankzij de matte anti-reflecterende tegel kan deze laptop zelfs in de felle zon buiten worden gebruikt.
 Met de installatie van de Ryzen 5 4600H-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Houd er rekening mee dat Lenovo, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Wat het autonomiegedeelte betreft, kunnen de batterijen ongeveer 6 uur meegaan.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 500 GB SSD harde schijf. Het belangrijkste voordeel van dit type harde schijf is dat het minder bewegende delen bevat, en het is sneller dan standaard schijven. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Voor de reis zal uw laptop het grootste deel van de tijd in het hotel blijven. En de enige keer dat je het moet dragen is tussen de bus of de trein en je hotelkamer. Inderdaad, vanwege zijn grootte, 15 inch, heb je daar, een van de grootste laptop van het moment.
 Met 5 connectoren maakt deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 meerdere aansluitingen mogelijk. Dit is in het gemiddelde van wat er op concurrerende modellen wordt gedaan.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Vanwege al deze elementen wordt deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Het lijkt erop dat de IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 perfect aan deze behoefte voldoet. Met deze componenten voorziet Lenovo u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Jobverwerking in parallel met Windows 10 zijn perfect ontworpen voor audio- of videobewerking.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. U kunt altijd videobewerking proberen met de Ryzen 5 4600H-processor. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 De ontwerpers van Lenovo hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 500 GB. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 In termen van autonomie heeft Lenovo het eenvoudig gehouden. Aangegeven door de fabrikant voor 6 uur autonomie, is het beter om uw lader in de buurt te houden als u onderweg wijzigingen moet aanbrengen of als u veel middelen gebruikt voor uw audio- of videobewerking. Het is nog steeds een fatsoenlijk gemiddeld bereik.
 Aan de aansluitzijde is de IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 voorzien van USB 3 technologie. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Door te kiezen voor deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

De IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 voor online of lokale games 

De meeste fabrikanten zijn zich ervan bewust dat het gebruik van laptops niet beperkt is tot tekstverwerking en spreadsheets. Het blijkt dat deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 qua prestaties of op het gebied van algemene koeling tot de modellen in het gemiddelde behoort. Aan de andere kant, als je er meerdere keren doorheen moet, zullen deze zelfde onderdelen je zwak lijken.
 Hoe hoger de resolutie van het beeld, hoe gedetailleerder de visuele weergave. Op deze computer is het een resolutie van 1920×1080, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Het grote voordeel van het kiezen van een gamerlaptop is dat ze alles heel snel kunnen doen. Dit model is een van de meest krachtige van het moment, het zal in staat zijn om zeer complexe berekeningen te maken en uw games weer te geven op een vloeiende en realistische manier.
 
Een ruimte van 500 GB om een back-up te maken van uw gegevens; dit is in het gemiddelde van wat andere merken aanbieden. Niet noodzakelijk voor iedereen die online speelt, maar handig voor degenen die liever lokaal spelen.
 De Wi-Fi-technologie van dit model heeft wifi met een 5GHz-band, wat het online gamen gemakkelijker maakt. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 Je zult dol zijn op deze handige en vrij lichte (2.2 kg en 15 inch) laptop, vergelijkbaar met de meeste vergelijkbare producten.
 Voor de autonomie zit het in het gemiddelde van de andere laptops, dat wil zeggen ongeveer 6 uur.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 goed in gebruik is voor lokale of online games, ook al hebben andere concurrerende modellen in dezelfde prijsklasse misschien de voorkeur. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Toegang op efficiëntie, deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 is een van de laptops ontworpen voor kantoorautomatisering. Met dit product brengt de fabrikant een kwaliteitscomputer op de markt.
 Lenovo heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Het is de laatste versie van Windows 10 die er op draait.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Niet te zwaar en niet te licht. Het gewicht van 2.2 kg is niet te hoog voor een mobiele telefoon.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Met deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 zijn de problemen van lichtreflectie op het scherm voorbij, omdat het profiteert van de matte afwerking. U profiteert van een meer diffuus natuurlijk beeld, wat het voordeel heeft dat u minder last van uw ogen heeft.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 Voor zover het opslag betreft, staat deze computer in het honkbalveld. Ongeveer 500 GB, meer dan genoeg voor kantoorgebruik.
 Tot slot is deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 een tussenoplossing. De gulden middenweg voor terugkerend gebruik in de kantoorautomatiseringsmodus.
 

Tot slot, de IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650… 

Deze IdeaPad Gaming 3 15ARH05 82EY-471 (82EY000AFR) Bleu – GTX 1650 zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Samenvattend bevelen wij dit model aan voor :
 – audio- en videomontages maken