De hoogwaardige laptop voor audiovisuele bewerking: Chromebook R13 CB5-312T van Acer.

Om te beginnen

Zelfs als er niet meer echt een slechte keuze is in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Acer Chromebook R13 CB5-312T beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

Chromebook R13 CB5-312T, genoeg voor internetgebruik? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Het doel is om de goede uitvoering van de door u gevraagde taken te waarborgen.
 Dat is de richting die Acer is ingeslagen op deze Chromebook R13 CB5-312T. Een product dat gepositioneerd is als middenklasse, maar van goede kwaliteit is. Als je eraan gewend bent, kun je zien dat het materiaal van goede kwaliteit is.
 Met een grootte van 13 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. Voor alle gebruikers die het gebruik van de muis (met of zonder draden) niet op prijs stellen, wordt de Chromebook R13 CB5-312T standaard geleverd met een aanraakscherm. Het totale ontwerp is van kwaliteit en is gemaakt om lang mee te gaan, een product dat gemaakt is om lang mee te gaan. Het lijkt erop dat Acer een solide model heeft ontworpen met state-of-the-art componenten.
 
De fabrikant biedt een MediaTek MT8173 processor aan; een mid-range oriëntatie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 4 GB geheugen heeft. De kans is groot dat als je besluit om met de Chromebook R13 CB5-312T te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Uw computer zal beter en langer werken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 32 giga. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot, voor webgebruik, moet u weten dat dit model een autonomie heeft van 10 uur. Acer is een van de beste in termen van tijd in de batterijmodus. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

De Chromebook R13 CB5-312T – het juiste model voor streaming en video’s? 

Acer presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Chromebook R13 CB5-312T worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Dit kleine model is uitgerust met een 13″ scherm, in de 1920×1080 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.5 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze Chromebook R13 CB5-312T vooral het multimediale gebruik. Deze Chromebook R13 CB5-312T is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Aan de geluidskant heeft de Chromebook R13 CB5-312T goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze MediaTek MT8173 nu verouderd is. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Uitgerust met een MediaTek Graphic grafische kaart, en met 4GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Acer’s prioriteiten. Omdat de Chromebook R13 CB5-312T slechts 5 poorten heeft. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze Chromebook R13 CB5-312T. Op deze Chromebook R13 CB5-312T rapporteert Acer 10 uur levensduur van de batterij, wat beter is dan de concurrentie. Wat een genot is het om het batterijniveau niet regelmatig te hoeven controleren!
 

Chromebook R13 CB5-312T compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Deze Chromebook R13 CB5-312T is een van de gemiddelde laptops; niet echt nomadisch georiënteerd, maar toch mogelijk om in uitzonderlijke gevallen mee te nemen. We hebben verschillende scenario’s geanalyseerd: afhankelijk van het feit of het gebruikt zal worden voor het werk, met bus-metro-treinreizen, of alleen voor vakanties en weekenden. En dit is wat er staat: Aangezien de som van de kenmerken (gewicht, grootte, componenten) beter is dan de concurrentie, heeft u alle belang bij de keuze van dit model.
 Een tussenliggende acceptabel voor de verplaatsing van deze 1.5 kg zware Chromebook R13 CB5-312T. Het is gemakkelijk te dragen, zelfs als u de voorkeur geeft aan de ultra-slanke modellen van de concurrentie. Op de knieën houdt deze laptop goed stand, en de grootte van het scherm en de basis blijven acceptabel. Een 13-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Houd er rekening mee dat het scherm van deze Chromebook R13 CB5-312T aanraakgevoelig is, zodat u de muis niet hoeft te gebruiken. Altijd handig, de bedieningsmodus is net zo eenvoudig als op uw smartphone. De selecties zijn nauwkeurig in de cursorbeweging, waardoor de navigatie naadloos verloopt.
 Tenzij u misschien gewend bent om in slecht verlichte ruimtes te werken, zult u geen last hebben van de afwezigheid van een verlicht toetsenbord. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 Tegelijkertijd heeft de MediaTek MT8173 laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 In het geval van deze laptop, met een autonomie van 10 uur, heb je in feite een van de beste modellen van het moment.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 32 GB SSD harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Met een 13 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 De Chromebook R13 CB5-312T heeft slechts 5 aansluitingen. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 ondanks alles is deze Chromebook R13 CB5-312T interessant voor degenen die reizen.
 

De Chromebook R13 CB5-312T – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Heel duidelijk komt deze Chromebook R13 CB5-312T perfect overeen met de behoeften die aan dit gebruik verbonden zijn. Met deze componenten voorziet Acer u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Jobverwerking in parallel met Chrome OS zijn perfect ontworpen voor audio- of videobewerking.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. U kunt altijd videobewerking proberen met de MediaTek MT8173-processor. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. De Chromebook R13 CB5-312T heeft er slechts één, met een totaal van 32GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 Zoals bij veel laptops is autonomie een delicaat onderwerp. Door alleen op batterijen te zitten, heeft u 10 uur autonomie tot uw beschikking. Dit model is een van de krachtigste van het moment.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze Chromebook R13 CB5-312T heeft een USB3 aansluiting. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Door te kiezen voor deze Chromebook R13 CB5-312T, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. Audio- en videobewerking wordt nog eenvoudiger. En tegen een prijs die goed geplaatst is.
 

De Chromebook R13 CB5-312T – het juiste model om op te spelen? 

Er zijn vandaag de dag maar weinig laptops die het niet mogelijk maken om videospelletjes te spelen. De tests die we op deze Chromebook R13 CB5-312T hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de keuzes van Acer op het gebied van componenten – de chip, de processorgeneratie of de kwaliteit van de koeling – ervoor zorgen dat dit een gemiddelde laptop voor gaming is. Tijdens onze tests merkten we een correcte verhoging van de computer op, zodra de scènes in sommige spellen snelle bewegingen en kleurveranderingen vereisten.
 Simpel gezegd, hoe hoger de schermresolutie, hoe nauwkeuriger de details in een spel. Met een resolutie van 1920×1080 is deze laptop een van de beste in zijn klasse.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Met 32 GB ligt deze Chromebook R13 CB5-312T onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 De Wi-Fi-technologie van dit model heeft wifi met een 5GHz-band, wat het online gamen gemakkelijker maakt. Een kwaliteitsgarantie die het mogelijk maakt om, als uw woonruimte ermee is uitgerust, een snellere en over het algemeen betrouwbaardere webtoegang te hebben.
 Wat de benodigde ruimte betreft, weegt deze computer 1.5 en is hij 13 inch groot, wat overeenkomt met het gemiddelde van andere laptops.
 Een uitstekende autonomie van 10 zal u toelaten om bijna overal te spelen.
 Dus het is een vrolijk medium voor gaming; genoeg prestaties voor de juiste prijs. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

Chromebook R13 CB5-312T, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Deze computer voldoet aan een eis die afwijkt van de Windows-normen. Het heeft een Chrome OS-besturingssysteem.
 Niet te zwaar en niet te licht. Het gewicht van 1.5 kg is niet te hoog voor een mobiele telefoon.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Geen anti-reflectie behandeling op deze Chromebook R13 CB5-312T. Als u echter de hele dag op tekst of spreadsheets werkt, heeft een mat scherm de voorkeur. De lichtintensiteit is sterk: niet zo goed voor het oogcomfort en het werk, maar wel krachtig in het donker voor het bekijken van video’s.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 32 GB. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Kortom, de Chromebook R13 CB5-312T is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

De Chromebook R13 CB5-312T – in een notendop 

Deze Chromebook R13 CB5-312T zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – kantoortaken
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 – reisgebruik
 – videospelletjes spelen
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – audio- en videomontages maken