De hoogwaardige laptop voor audiovisuele bewerking: Aspire 5 A515-55-52NP Argent van Acer.

Als preambule van deze test

Is de Aspire 5 A515-55-52NP Argent voor jou? Uw computer zal niet beperkt zijn tot technische specificaties, dus we hebben een testplan gebouwd volgens het gebruik dat u ervan zult maken. Dus we hebben de Acer Aspire 5 A515-55-52NP Argent getest om uit te vinden wat het waard was.
 Dit artikel is daarom uitgesplitst in gebruik; Wat is het doel van dit model?
 

Aspire 5 A515-55-52NP Argent compatibel met internetgebruik? 

De kans is groot dat uw dagelijks gebruik niet beperkt blijft tot het surfen op het internet, en dat u ook de andere functies nodig heeft. Een minimum aan kwaliteit is belangrijk om de betrouwbaarheid in de loop van de tijd te garanderen. Het is een balans tussen een 1e prijs en de nieuwste multi-processor ontworpen voor professionals. De sleutel is het bereiken van evenwicht met een goedkope maar degelijke laptop. Hier heb je een bijna perfect product. Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de Aspire 5 A515-55-52NP Argent van Acer lijkt te zijn.
 Het scherm is vrij groot, op 15 inch. Niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk te vervoeren. 
De processor in het hart van deze laptop, een Core i5-1035G1, is een rationele keuze. Aangezien de onderdelen zeer snel evolueren, biedt Acer een laptop van goede kwaliteit die nog vele jaren een goede keuze zal blijven. Een logische beslissing met betrekking tot het gebruik van deze computer: surfen op het internet en voldoende rekenkracht. Met 8 GB RAM is Aspire 5 A515-55-52NP Argent een gemiddelde laptop. Het is aan u om meer toe te voegen aan de extra plaatsen als u daar behoefte aan heeft.
 
Voor het dimensioneren van de harde schijf heeft Acer besloten om 500 GB te gebruiken. Dit is de standaard. Bijna hetzelfde als de concurrenten en wat er nu op de markt is, heb je ruimte om op te slaan. Met deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent levert Acer een laptop af die u een paar jaar hebt voordat hij verouderd is.
 Tot slot, voor webgebruik, moet u weten dat dit model een autonomie heeft van 7 uur. Acer is een van de beste in termen van tijd in de batterijmodus. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

De Aspire 5 A515-55-52NP Argent voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Met het gebruik van de Aspire 5 A515-55-52NP Argent kunt u vandaag de dag verder gaan dan het exclusieve gebruik van het werk en zult u ook dienen als een digitaal entertainmentmiddel.  In het tijdperk van de multimedia is deze laptop geëvolueerd en is het een kruising tussen een TV, radio en een desktopcomputer. En om het eenvoudig te zeggen, dit model is duidelijk een van de beste in zijn klasse voor het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek. In deze sectie kijken we naar functies zoals schermgrootte, resolutie, ingebouwde luidsprekers.
 Acer’s laptop is indrukwekkend groot. Groot in omvang, met zijn 15 inch en een hoge resolutie van 1920×1080. Dit model heeft een groot scherm dat essentieel zal zijn voor het bekijken van uw films en video-streaming. De weergave is helder en levendig, en als u een moment neemt om het scherm vanuit verschillende hoeken te bekijken zult u zien dat er geen vervorming van het beeld of omgekeerde kleuren zijn.
 Let op een eliminatiecriterium voor sommige nomadische gebruikers, gewicht; hier weegt dit model 1.9 kg, mede door deze schermafmeting.
 Helaas is er op dit model geen glanzend scherm beschikbaar. Aan de andere kant zal het vervelend zijn voor regelmatig gebruik in een donkere kamer. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Kortom, u geeft de voorkeur aan deze afwerking voor het bekijken van films overdag.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent, uitgerust met een Core i5-1035G1 processor, komt overeen met een prijs/kracht verhouding in het gemiddelde, voldoende voor een toegewijd multimedia gebruik. Hiermee bent u zeker van een schaalbaar product (indien nodig), dat perfect past bij uw randapparatuur (luidsprekers, videoprojectoren, etc…). Dit zal resulteren in vloeiende video- en audiosessies.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Acer heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Het is een Windows 10 waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel UHD G1, die met 8 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Over connectiviteit gesproken, deze laptop heeft 5 poorten. Veel beter dan het grootste deel van de concurrentie. Luidsprekers, een muis (bedraad), een externe harde schijf en een uitgang naar een zakprojector, als u op reis bent of onderweg.
 Of je gaat het gebruiken in de reismodus of onderweg, of je zit tussen je kantoor en de woonkamer. Op deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent rapporteert Acer 7 uur levensduur van de batterij, wat beter is dan de concurrentie. Geniet van streaming, lokaal of op uw Netflix-sessie, elk ander streamingplatform.
 

De Aspire 5 A515-55-52NP Argent voor gebruik in de rijmodus 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent gemakkelijk mee te nemen is. Daar komen we tenminste a priori achter. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent is in het gemiddelde, niet te licht en niet te zwaar: 1.9 kg. Het is gemakkelijk te dragen, zelfs als u de voorkeur geeft aan de ultra-slanke modellen van de concurrentie. Op de knieën houdt deze laptop goed stand, en de grootte van het scherm en de basis blijven acceptabel. Voor 15 inch, aan de andere kant, het stelt u in staat om een duidelijke weergave wanneer u wilt surfen op het internet of e-mails te schrijven.
 Het toetsenbord met achtergrondverlichting dat Acer voor deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent heeft gekozen was niet echt nodig, maar het is wel handig als u in een slecht verlicht vliegtuig, taxi of metro werkt. Bovendien is het goed ontworpen met hoogwaardige materialen.
 Ondanks de afwezigheid van een glanzende plaat heb je een goede beelddefinitie. Het scherm toont een interessant resultaat.
 Deze laptop is zeer comfortabel in gebruik. Dankzij de matte anti-reflecterende tegel kan deze laptop zelfs in de felle zon buiten worden gebruikt.
 Door dit model uit te rusten met een Core i5-1035G1-processor, staat de fabrikant op gelijke voet met de meeste van zijn concurrenten; hij bevindt zich in het middenbereik en maakt een beheerst stroomverbruik mogelijk.
 U zult echter de gegevens van de fabrikant met betrekking tot de autonomiecijfers die voor deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent worden gegeven, moeten verminderen. Het is onwaarschijnlijk dat u de fabrikant zult bereiken; overweeg 70-40% in het beste geval.
 In het geval van deze laptop, met een autonomie van 7 uur, heb je in feite een van de beste modellen van het moment.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 500 GB SSD harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Als het gaat om het meenemen van uw laptop, lijkt het verstandiger om dit slechts af en toe te doen. En de enige keer dat je het moet dragen is tussen de bus of de trein en je hotelkamer. De reden hiervoor is de grootte; met 15 inch is het een van de grootste laptops van dit moment.
 Het connectorgedeelte is zeer interessant, met 5 beschikbare ingangen. Dat maakt het een van de best begiftigde modellen op de markt.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Na onze testen bleek dat deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent niet echt gemaakt is voor het reizen.
 

De Aspire 5 A515-55-52NP Argent voor audio- of videobewerking 

Voor dit soort gebruik lijkt het noodzakelijk om over te gaan tot een hoogwaardig product. Het lijkt erop dat de Aspire 5 A515-55-52NP Argent perfect aan deze behoefte voldoet. Met deze componenten voorziet Acer u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Bij incidenteel audiovisueel gebruik ligt de Core i5-1035G1-processor van deze laptop binnen het marktgemiddelde. Met 8 GB RAM is de rendersnelheid voldoende voor de beeldverwerking. Dit model is standaard uitgerust met een suite van voorgeïnstalleerde software. En als je verder wilt gaan, kun je dat doen, mits je een beetje geheugen toevoegt.
 De ontwerpers van Acer hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De Aspire 5 A515-55-52NP Argent heeft er slechts één, met een totaal van 500GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Zoals bij veel laptops is autonomie een delicaat onderwerp. Door alleen op batterijen te zitten, heeft u 7 uur autonomie tot uw beschikking. Ter herinnering, met zo’n krachtige laptop is het voor Acer moeilijk om het veel beter te doen.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent heeft een USB3 aansluiting. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Door te kiezen voor deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. En nog veel meer als u uiteindelijk besluit om het alleen te gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web, in plaats van audio-video bewerking. Kortom een uitstekende keuze in deze prijsklasse.
 

Aspire 5 A515-55-52NP Argent voor videospelletjes? 

Er zijn vandaag de dag maar weinig laptops die het niet mogelijk maken om videospelletjes te spelen. De tests die we op deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de keuzes van Acer op het gebied van componenten – de chip, de processorgeneratie of de kwaliteit van de koeling – ervoor zorgen dat dit een gemiddelde laptop voor gaming is. Aan de andere kant, als je er meerdere keren doorheen moet, zullen deze zelfde onderdelen je zwak lijken.
 Wat betreft de beeldresolutie is het belangrijk dat deze hoog is om een goede weergave te verkrijgen. Dit model wordt aangeboden met een resolutie van 1920×1080, d.w.z. een van de beste op de markt.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Aangezien Acer dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 
Een gemiddelde capaciteit/prijsverhouding die deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent tot een interessante keuze maakt met een 500 GB schijf. Een functie die geïnteresseerd is in degenen, en dat zijn er nog steeds veel, die zich lokaal willen vestigen en spelen.
 Voor online gaming heeft deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent een hoge kwaliteit Wi-Fi en een Ethernet-poort. Een kwaliteitsgarantie die het mogelijk maakt om, als uw woonruimte ermee is uitgerust, een snellere en over het algemeen betrouwbaardere webtoegang te hebben.
 Je zult dol zijn op deze handige en vrij lichte (1.9 kg en 15 inch) laptop, vergelijkbaar met de meeste vergelijkbare producten.
 Met 7 uur autonomie is het beter dan de concurrentie.
 Deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent is eindelijk een interessant compromis voor degenen die willen presteren, zonder al te veel uit te geven bij de aankoop. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

De Aspire 5 A515-55-52NP Argent voor kantoorautomatisering 

Acer heeft ervoor gekozen om tegemoet te komen aan alle gebruikers die een basisgebruik van hun Aspire 5 A515-55-52NP Argent willen hebben. Het is een volwassen product.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is de laatste versie van Windows 10 die er op draait.
 Deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Men zou meer verwachten van Acer in deze productlijn.
 Het is een van de beschikbare laptops in het assortiment. Een gemiddeld gewicht, met 1.9 kg.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Acer koos voor de matte tegeloptie voor deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent, die het licht niet reflecteert. Maar tegelijkertijd is de lichtintensiteit laag genoeg om de ogen in het donker niet te vermoeien.
 Een andere interessante functie op deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 De opslag bij dit model bevindt zich in het midden van wat elders beschikbaar is. Ongeveer 500 GB, meer dan genoeg voor kantoorgebruik.
 Tot slot is deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent een tussenoplossing. Goed geplaatst in termen van prijs, zal het voldoen aan uw behoeften voor kantoorgebruik.
 

Tot slot, de Aspire 5 A515-55-52NP Argent… 

Er bestaat niet zoiets als een perfecte laptop voor elk doel, tenzij u er een prijskaartje aan hangt, en wetende dat hij te krachtig zal zijn voor de meeste van uw behoeften. Deze Aspire 5 A515-55-52NP Argent is gemiddeld, maar zal het werk heel goed doen.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – reisgebruik
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken