De beste kantoorlaptop: HP -15DA0177NS

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 We hebben deze 15DA0177NS getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

15DA0177NS geschikt voor het surfen op het internet ? 

Gezien het feit dat het gebruik van een computer eenvoudig is (surfen op het internet, e-mails en/of brieven schrijven, berekeningen maken op een Excel-spreadsheet), is het belangrijk om te focussen op een laptop die zowel van hoge kwaliteit is als sterk genoeg is om lang mee te gaan. Om regelmatige taken te kunnen uitvoeren die in de loop van de tijd niet zullen verslechteren.
 Het is in deze geest dat HP deze 15DA0177NS heeft ontwikkeld. Een laptop van goede kwaliteit die zich in het midden van het assortiment bevindt ten opzichte van de concurrentie en vanwege de prijs. Als je eraan gewend bent, kun je zien dat het materiaal van goede kwaliteit is.
 Het is een groot scherm dat je hebt: 15.6 inch die minder gemakkelijk te vervoeren zal zijn in vergelijking met een ultra boek. 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Celeron N4000. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met slechts 4 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
Door een harde schijf van deze omvang aan te bieden, maakt het bedrijf dit model tot een van de laptops met de meeste schijfruimte op de markt. In feite heb je genoeg ruimte om bestanden en video’s lokaal op te slaan op de 1000 GB die beschikbaar is. De 15DA0177NS stelt u dus in staat om lokaal op te slaan en garandeert dat u alle films die u wilt kunnen bekijken zonder internettoegang.
 De 15DA0177NS kan 5 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Een lager bereik is schadelijk, omdat de 15DA0177NS gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

15DA0177NS, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Om van deze 15DA0177NS een multimediale tool te maken, lijkt dit het doel van HP te zijn geweest. U profiteert van een ongeëvenaard gebruiksgemak. Van alle laptops van het moment leek het ons een van de beste voor multimediagebruik. Een kwaliteit van beeld en geluid die het mogelijk maakt om een uitstekende score te behalen in deze categorie.
 HP presenteert dit model in een grote uitvoering. Het is een van de grootste, met een 15.6-inch scherm, en heeft een goede resolutie van 1366×768. Multimedia georiënteerd, zult u genieten van het bekijken van uw films. De weergave is helder en levendig, en als u een moment neemt om het scherm vanuit verschillende hoeken te bekijken zult u zien dat er geen vervorming van het beeld of omgekeerde kleuren zijn.
 Let op een eliminatiecriterium voor sommige nomadische gebruikers, gewicht; hier weegt dit model 2.1 kg, mede door deze schermafmeting.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze 15DA0177NS krijgt. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Aan de geluidskant heeft de 15DA0177NS goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Celeron N4000 processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Uitgerust met een Intel HD Graphics grafische kaart, en met 4GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Wat het connectiviteitsgedeelte betreft, heeft HP inspanningen geleverd met 5 beschikbare poorten. Veel beter dan het grootste deel van de concurrentie. Voldoende ruimte om uw muis, luidsprekers en andere USB-sleutels aan te sluiten.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Met slechts 5 van de autonomie, heb je weinig tijd. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

Is 15DA0177NS ontworpen voor reizen? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze 15DA0177NS niet bedoeld is voor reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar HP niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze 15DA0177NS. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Dit is een van de zwaarste modellen in vergelijking met de concurrentie: 2.1 kg. Het is onaangenaam om te dragen. De grootte ervan zal je spijt geven van het formaat van ultrabooks. Het gewicht is voornamelijk gerelateerd aan de grootte van het scherm. Voor 15.6 inch, aan de andere kant, het stelt u in staat om een duidelijke weergave wanneer u wilt surfen op het internet of e-mails te schrijven.
 Geen verlicht toetsenbord op deze 15DA0177NS. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 Tegelijkertijd heeft de Intel Celeron N4000 laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Houd er rekening mee dat HP, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze 15DA0177NS. Bovendien geven deze cijfers een schatting van HP weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 5 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Vanwege de gebruikte technologie zal het beter zijn om deze computer niet te veel te verplaatsen. De bewegende delen waaruit de harde schijf bestaat, kunnen beschadigd raken en de gegevens die erin zitten, kunnen verloren gaan. Met zijn harde schijf van 1000 GB is hij perfect voor het opslaan van gegevens voor foto’s, muziek en uw filmcollectie. Het nadeel is dat de opstartfasen langzamer verlopen dan op een schijf met SSD-technologie.
 Als het gaat om het meenemen van uw laptop, lijkt het verstandiger om dit slechts af en toe te doen. U beperkt het transport zoveel mogelijk vanwege de congestie. Inderdaad, vanwege zijn grootte, 15.6 inch, heb je daar, een van de grootste laptop van het moment.
 Aan de connectorzijde heeft de 15DA0177NS 5 connectoren. Handig voor de reis die je nodig hebt, het behoort tot degenen met de meeste.
 Na onze analyse denken we dat het beter is om deze 15DA0177NS niet op vakantie mee te nemen.
 

15DA0177NS, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat HP-technici voor deze 15DA0177NS hebben bedacht. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Celeron N4000-processor het beste kan. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 1000 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 De 1000 GB opslagcapaciteit zou voldoende moeten zijn. Dat is zo’n beetje wat ze op andere laptops doen. En dat is wat je nodig hebt om je films en muziek lokaal op te slaan. Wat betreft de snelheid bij het opstarten heeft HP gekozen voor de conventionele harde schijf. De SSD zou veel sneller zijn geweest dan de huidige, zelfs als de levensduur korter was geweest.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (5 uur). Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Misschien is het volgende model beter af.
 Aan de aansluitzijde is de 15DA0177NS voorzien van USB 3 technologie. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 U zult het begrepen hebben, deze 15DA0177NS stelt een nogal basaal gebruik voor. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

15DA0177NS, de juiste keuze om online te spelen? 

Laptops, dankzij de toename van de prestaties van processoren en grafische kaarten, laten sommige mensen toe om te gokken. En deze 15DA0177NS is een van de gemiddelde laptops waar je mee kunt spelen. Maar als je gewend bent om de nieuwste spellen te spelen, zul je al snel de grenzen bereiken.
 Met slechts 1366×768 qua resolutie is dit model onder de norm. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Voor de meeste spellen zal dit model geschikt zijn voor de spelmodus. Het is een middenkeuze, noch extreem krachtig, noch te duur.
 
Hoewel online games vandaag de dag geen schijfruimte nodig hebben, is degene die op dit model is geïnstalleerd een van de grootste. Met 1000 GB kun je een aantal games lokaal opslaan en films toevoegen als dat nodig is.
 Voor degenen die hoge snelheidsinternet in wifi willen zal je snel beperkt zijn met dit model dat geen 5Ghz techno heeft. We hadden graag gezien dat dit een van de opties was geweest.
 Met 2.1 kg blijft hij waarschijnlijk vaker op uw bureau dan in een tas om mee te nemen op een reis.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 5 beschikbare uren.
 Dus het is een vrolijk medium voor gaming; genoeg prestaties voor de juiste prijs. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

15DA0177NS, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Hoewel dit geen invloed heeft op de meerderheid van de gebruikers, is het belangrijk om het OS van deze hardware te kennen. Voor degenen onder u die gebruikers zijn van specifieke besturingssystemen, zal uw keuze waarschijnlijk alleen in deze richting gaan. Deze 15DA0177NS is perfect kantoorgericht en efficiënt.
 HP heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Het is uitgerust met Windows 10.
 Gezien de omvang is het niet raadzaam om te vaak te worden genomen. Met een gewicht van 2.1 kg beperkt u de verschillende bewegingen van deze laptop zoveel mogelijk.
 De sleutelafstand zal belangrijk zijn voor het gebruik op kantoor. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 De 15DA0177NS heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Het nadeel hiervan is dat hetzelfde licht je na verloop van tijd kan vermoeien. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Met meer dan 1000 GB is het niet langer een van de grootste. U mag het nooit invullen, zeker niet als u alleen webbrowsing, tekstverwerking en spreadsheets doet.
 Tot slot is de 15DA0177NS een uitstekende keuze voor kantoorgebruik. Het combineert ergonomie met kracht, met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.
 

De 15DA0177NS ter afsluiting 

Er bestaat niet zoiets als een perfecte laptop voor elk doel, tenzij u er een prijskaartje aan hangt, en wetende dat hij te krachtig zal zijn voor de meeste van uw behoeften. De 15DA0177NS is een gemiddeld maar effectief product.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 – videospelletjes spelen
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – kantoortaken