Asus ZenBook UX391 : de laptop voor onderweg

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

ZenBook UX391 compatibel met internetgebruik? 

Zelfs als uw gebruik beperkt is tot het surfen op het web, het schrijven van e-mails en soms het gebruik van een Excel-spreadsheet, is de minimale kwaliteit van de computer essentieel. Het is noodzakelijk om te kunnen rekenen op een kwaliteitslaptop die je niet in 2 jaar tijd in de steek laat door veroudering. Een vrij krachtige multi-processor, maar een die geen krediet nodig heeft om te betalen. Dit product zal dus perfect voldoen aan uw behoeften. Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de ZenBook UX391 van Asus lijkt te zijn.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 13.3″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Deze laptop is uitgerust met een touchscreen; altijd interessant voor die momenten dat je moe wordt van de gladde muismat of dat er geen vlakke ondergrond beschikbaar is als je deze ZenBook UX391 op schoot hebt. De materialen zijn hier van zo’n hoog niveau dat ze vele jaren meegaan. De ingenieurs van Asus hebben een interessant model ontworpen met sterke interne en externe componenten.
 
Een keuze van de reden waarom dit model is uitgerust; de Core i7-8550U-processor. Asus gaat uit van het idee dat je niet te veel gaat vragen van deze laptop. In tegenstelling tot het gebruik van een videobewerkingsstijl die rekenkracht vereist, is dit model correct voor het surfen op het internet; een gebruik dat niet te veel rekenkracht vereist. Het wordt standaard geleverd met 16 GB RAM. Een grote hoeveelheid, meer dan je nodig hebt voor strikt internetgebruik.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 16 GB is Asus van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Tot slot, zelfs als u, zoals veel gebruikers, deze computer aangesloten houdt, maakt de 12 uur durende levensduur van de batterij het een van de meest duurzame modellen op de markt. Asus is een van de beste in termen van tijd in de batterijmodus. Een functie die waarschijnlijk het belangrijkste is dat je van een laptop zou verwachten.
 

Is ZenBook UX391 goed voor het bekijken van video’s? 

Deze ZenBook UX391 is een interessante optie voor iedereen die een laptop gebruikt om films en foto’s te bekijken of naar muziek te luisteren. Het model heeft voldoende basisuitrusting voor dit doel.
 Om te zien of het aan uw wensen voldoet, hebben we het getest voor audio- en videogebruik.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 13.3 inch, met een resolutie van 1920×1080. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Asus’s ZenBook UX391 is voornamelijk ontworpen voor filmliefhebbers. Door optimaal gebruik te maken van de achtergrondverlichting profiteert deze tegel van de glanzende coating die meer contrast biedt. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Voor het geluidsgedeelte is de ZenBook UX391 uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 De ZenBook UX391 is voorzien van een Core i7-8550U-processor, die iets krachtiger is dan gemiddeld, in vergelijking met die voor kantoorgebruik. Hiermee bent u zeker van een schaalbaar product (indien nodig), dat perfect past bij uw randapparatuur (luidsprekers, videoprojectoren, etc…). Dus uw multimediale sessies zullen vloeiend verlopen.
 Met de hoogwaardige Intel UHD Graphics 620 grafische kaart en 16 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Wat het connectiviteitsgedeelte betreft, heeft Asus inspanningen geleverd met 5 beschikbare poorten. Veel beter dan het grootste deel van de concurrentie. Voldoende ruimte om uw muis, luidsprekers en andere USB-sleutels aan te sluiten.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze ZenBook UX391. U krijgt 12 uur batterijlevensduur, wat beter is dan veel andere modellen. Geniet van streaming, lokaal of op uw Netflix-sessie, elk ander streamingplatform.
 

ZenBook UX391, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het belangrijkste voordeel van de laptop is dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Dus we hebben die test naar de ZenBook UX391 gebracht. Is hij thuiswerkgericht? Of kun je hem meenemen op reis? Dat zijn de vragen die we zullen beantwoorden. Of is deze laptop, zoals in veel huizen, slechts een vervanging voor een vaste computer?
 A priori, voor vakanties en woon-werkverkeer, behoort het tot de beste van het moment.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 13.3-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Deze ZenBook UX391 is praktisch met zijn aanraakscherm dat je bevrijdt van de muis. Altijd handig, de bedieningsmodus is net zo eenvoudig als op uw smartphone. De precisie van de navigatieselecties is aan u.
 De ontwerpers van deze ZenBook UX391 vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet echt nodig.
 De glanzende plaat biedt een beter kijkcomfort dan het vorige model. De weergave op het scherm is goed. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Dit model heeft geen matte of antireflecterende tegel. Het zou een beter gebruik van dit model in de buitenlucht mogelijk hebben gemaakt.
 Door dit model uit te rusten met een Core i7-8550U-processor, staat de fabrikant op gelijke voet met de meeste van zijn concurrenten; hij bevindt zich in het middenbereik en maakt een beheerst stroomverbruik mogelijk.
 Houd er echter rekening mee dat de door Asus aangegeven autonomie moet worden verminderd. Het is onwaarschijnlijk dat u de fabrikant zult bereiken; overweeg 70-30% in het beste geval.
 Wat betreft de autonomie van deze laptop heeft u 12 uur de tijd om opnieuw verbinding te maken, dat wil zeggen een score onder de sterkste op de markt.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 16 GB SSD-harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Uitgerust met een compact 13.3-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 Dit model heeft 5 ingangen op de connectoren. Handig voor de reis die je nodig hebt, het behoort tot degenen met de meeste.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Al met al is deze ZenBook UX391 een interessant product voor op reis.
 

De ZenBook UX391 voor audio- of videobewerking 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Het lijkt erop dat de ZenBook UX391 perfect aan deze behoefte voldoet. Sinds de laatste generatie die door Asus is ontworpen, zijn er veel onderdelen verbeterd. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10 Pro, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Over het algemeen maakt de keuze van de Core i7-8550U-processor voor incidenteel gebruik dit soort gebruik mogelijk. Met 16 GB RAM is de rendersnelheid voldoende voor de beeldverwerking. Standaard beschikt u over de applicaties voor het maken van uw videobewerking of voor het aanpassen van uw foto of muziek. Als u daarentegen begint met pro-toepassingen, zal het nodig zijn om meer geheugen toe te voegen.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De ZenBook UX391 maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 16 GB. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Het belang van de laptop is om hem te kunnen gebruiken in de niet-aangesloten modus. Met 12 uur batterijgevoede computertijd kunt u onderweg aan uw audio- of videobewerking werken. Dit model is een van de krachtigste van het moment.
 Als het gaat om usb-poortoplossingen, heeft Asus ervoor gekozen om geld te besparen door geen usb 3 te installeren. Dit betekent dat u geduld moet hebben als u besluit om uw audiovisueel materiaal naar een externe sleutel of schijf over te brengen.
 Door te kiezen voor deze ZenBook UX391, weet u dat u veel verder gaat dan wat de meeste laptops bieden. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 Dit is een goed product om te beginnen met audiovisuele bewerking. 

ZenBook UX391 voor videospelletjes? 

Er zijn vandaag de dag maar weinig laptops die het niet mogelijk maken om videospelletjes te spelen. De tests die we op deze ZenBook UX391 hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de keuzes van Asus op het gebied van componenten – de chip, de processorgeneratie of de kwaliteit van de koeling – ervoor zorgen dat dit een gemiddelde laptop voor gaming is. Maar als je gewend bent om de nieuwste spellen te spelen, zul je al snel de grenzen bereiken.
 Simpel gezegd, hoe hoger de schermresolutie, hoe nauwkeuriger de details in een spel. Dit model wordt aangeboden met een resolutie van 1920×1080, d.w.z. een van de beste op de markt.
 Met zijn Intel UHD Graphics 620 grafische kaart en Core i7-8550U-processor heeft Asus inderdaad voor een interessante optie gekozen. Zelfs als de componenten niet op het beste niveau zijn, zorgen de Core i7-8550U-processor en de Intel UHD Graphics 620-kaart voor een zeer goed resultaat qua beeld en kleuren.
 Voor de overgrote meerderheid van de gebruikers brengt dit een resultaat dat perfect is aangepast aan de meeste spellen van het moment.
 Asus weet, net als de meeste fabrikanten, dat intensief en uitgebreid gebruik van de computer in de spelmodus prestaties vereist. Met een displaysysteem zorgt deze machine voor een snelheid in het gemiddelde van wat er op dat moment wordt gedaan.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
De 16 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Asus besloten om het gebruik van de 5GHz draadloze band mogelijk te maken. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Met 12 uur autonomie is het beter dan de concurrentie.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze ZenBook UX391 goed in gebruik is voor lokale of online games, ook al hebben andere concurrerende modellen in dezelfde prijsklasse misschien de voorkeur. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

De ZenBook UX391 voor kantoorautomatisering 

Toegang op efficiëntie, deze ZenBook UX391 is een van de laptops ontworpen voor kantoorautomatisering. Het is een volwassen product.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. In dit geval is het Windows 10 Pro.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model, met zijn 1 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Geen anti-reflectie behandeling op deze ZenBook UX391. Als u echter de hele dag op tekst of spreadsheets werkt, heeft een mat scherm de voorkeur. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 De opslag van dit model, 16 GB, is een van de kleinste. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Tot slot is deze ZenBook UX391 een tussenoplossing. De gulden middenweg voor terugkerend gebruik in de kantoorautomatiseringsmodus.
 

De ZenBook UX391 – in een notendop 

Deze laptop is eindelijk degene die u in staat stelt om te genieten van zijn uitstekende prestaties, ongeacht het gebruik dat u ervan zult maken. De ZenBook UX391 presteert op bijna alle gebieden goed, maar is tegelijkertijd niet te duur.
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – surfen op het internet
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken