Analyse van Razer-RZ09-02385F92-R3F1

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Razer-assortiment hebben we de RZ09-02385F92-R3F1 getest. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Dus we hebben de Razer RZ09-02385F92-R3F1 getest om uit te vinden wat het waard was.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

RZ09-02385F92-R3F1 compatibel met internetgebruik? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Een goedkope computer zoals de RZ09-02385F92-R3F1 lijkt de oplossing te zijn. De materialen die Razer gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 15.6 inch formaat. Merk ook op dat dit model is uitgerust met een aanraakscherm; altijd interessant voor die momenten dat je moe wordt van de gladde muismat of dat er geen vlakke ondergrond beschikbaar is als je deze RZ09-02385F92-R3F1 op je schoot hebt. De materialen zijn hier van zo’n hoog niveau dat ze vele jaren meegaan. Zichtbare onderdelen die solide zijn (de schelp, het toetsenbord,…) en interne componenten van bijna de laatste generatie zijn door Razer met veel aandacht gekozen.
 
Met een Intel Core i7-8750H-processor biedt Razer een reeds verouderde technologie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met minder dan 168 GB RAM, is deze RZ09-02385F92-R3F1 een eerlijke. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 512 GB is deze RZ09-02385F92-R3F1 een van de kleinste in zijn klasse. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 De RZ09-02385F92-R3F1 kan 6 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

Is RZ09-02385F92-R3F1 goed voor het bekijken van video’s? 

Razer presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze RZ09-02385F92-R3F1 worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 15.6 inch, met een resolutie van 1920×1080. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 2.1 kg weegt.
 Voor het geluidsgedeelte is de RZ09-02385F92-R3F1 uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core i7-8750H-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Razer heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Standaard heeft u Windows 10 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige GeForce GTX 1060 grafische kaart en 168 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Razer’s prioriteiten. De RZ09-02385F92-R3F1 biedt u slechts 5 poorten. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze RZ09-02385F92-R3F1 mogelijk niet geschikt. Met slechts 6 van de autonomie, heb je weinig tijd. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

Is RZ09-02385F92-R3F1 ontworpen voor reizen? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze RZ09-02385F92-R3F1 niet bedoeld is voor reizen. Daar komen we tenminste a priori achter. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Met een 15.6-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Deze RZ09-02385F92-R3F1 is praktisch met zijn aanraakscherm dat je bevrijdt van de muis. Hier bevindt u zich in een vertrouwde omgeving; een gebruiksgemak dat identiek is aan dat van uw smartphone. De selecties zijn nauwkeurig in de cursorbeweging, waardoor de navigatie naadloos verloopt.
 Het toetsenbord van de RZ09-02385F92-R3F1 is voorzien van achtergrondverlichting. Bovendien is het goed ontworpen met hoogwaardige materialen.
 Het is een gemakkelijk en aangenaam product om te gebruiken. Dankzij de matte anti-reflecterende tegel kan deze laptop zelfs in de felle zon buiten worden gebruikt.
 Het stroomverbruik van de Intel Core i7-8750H processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Het resultaat is minder autonomie. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 6 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 512 GB SSD harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Als gevolg daarvan was Razer in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 15.6-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Vanwege al deze elementen wordt deze RZ09-02385F92-R3F1 niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

RZ09-02385F92-R3F1 voor audio- of videobewerking? 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Razer ontwerpers. Inderdaad, om aan deze behoefte te voldoen is een laptop met een hoge processorsnelheid en RAM nodig, maar dat is hier niet het geval. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i7-8750H, die bijna verouderd is. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 De ontwerpers van Razer hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De RZ09-02385F92-R3F1 maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 512 GB. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Met 6 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Misschien is het volgende model beter af.
 Aan de aansluitzijde is de RZ09-02385F92-R3F1 voorzien van USB 3 technologie. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 Het is duidelijk dat deze RZ09-02385F92-R3F1 niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

De RZ09-02385F92-R3F1 voor online of lokale games 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze RZ09-02385F92-R3F1, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 512 GB.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 2.1 kg.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 6 beschikbare uren.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze RZ09-02385F92-R3F1. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

RZ09-02385F92-R3F1, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Razer heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. In dit geval is het Windows 10.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. Men zou meer verwachten van Razer in deze productlijn.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model, met zijn 2.1 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 Dankzij het matte behandelde schermoppervlak is er bijna geen reflectie van direct zonlicht of lampen in de kantoren. Bij gebruik wordt een mat scherm minder snel vuil dan een glanzend scherm.
 Als u van plan bent om uw computer aan het eind van de dag te gebruiken, in totale duisternis of halfdonker, gebruik dan een verlicht toetsenbord zoals dat op de RZ09-02385F92-R3F1 wordt aangeboden.
 Met slechts 512 GB is dit model een van de kleinere modellen. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Kortom, de RZ09-02385F92-R3F1 is een gemiddelde keuze. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

Hoe zit het met RZ09-02385F92-R3F1? 

De conclusie van de test op deze RZ09-02385F92-R3F1 is dat deze bijna overal onder de andere ligt. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken