Analyse van Razer-RZ09-01663E53-R3U1

Om te beginnen

Zelfs als er niet meer echt een slechte keuze is in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. We hebben deze RZ09-01663E53-R3U1 getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

RZ09-01663E53-R3U1, genoeg voor internetgebruik? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de RZ09-01663E53-R3U1 lijkt de oplossing te zijn. Razer is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 17.3″ scherm maakt dit model overal draagbaar. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Jammer, want als je deze RZ09-01663E53-R3U1 op schoot hebt, zul je zien dat het minder gemakkelijk is om de cursor met het touchpad te verplaatsen.
 Toch is het trackpad intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; Razer heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
Met een Intel core i7 2,90 Ghz-processor biedt Razer een reeds verouderde technologie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met minder dan 16 GB RAM, is deze RZ09-01663E53-R3U1 een eerlijke. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Uw computer zal beter en langer werken.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 1000 GB is Razer van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Tot slot is de 10 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Een lager bereik is schadelijk, omdat de RZ09-01663E53-R3U1 gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

RZ09-01663E53-R3U1, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Met deze laptop biedt Razer een product gericht op algemeen gebruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de RZ09-01663E53-R3U1 te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 17.3 inch, met een resolutie van 3840×2160. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 3.54 kg weegt.
 Voor het geluidsgedeelte is de RZ09-01663E53-R3U1 uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Intel core i7 2,90 Ghz nu verouderd is. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Razer er geen geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Dit is een Windows die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een NVIDIA GeForce GTX 1080, die met 16 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Razer’s prioriteiten. Inderdaad, deze RZ09-01663E53-R3U1 heeft slechts 5 poorten. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Dat is slechts 10 uur levensduur van de batterij die je hebt. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

Is RZ09-01663E53-R3U1 ontworpen voor reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze RZ09-01663E53-R3U1 gemakkelijk mee te nemen is. Dat lijkt niet Razer’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 3.54 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Een 17.3-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze RZ09-01663E53-R3U1 geen aanraakscherm. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Een andere mogelijkheid is het gebruik van het trackpad op het toetsenbord.
 Goed doordacht, het verlichte toetsenbord van de RZ09-01663E53-R3U1 zal handig zijn voor gebruik in het donker. Bovendien zijn de gebruikte materialen van goede kwaliteit.
 Met de installatie van de Intel core i7 2,90 Ghz-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 10 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 1000 GB SSD-harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 17.3-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Na onze analyse denken we dat het beter is om deze RZ09-01663E53-R3U1 niet op vakantie mee te nemen.
 

RZ09-01663E53-R3U1, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Deze RZ09-01663E53-R3U1 is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. Razer heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel core i7 2,90 Ghz, die bijna verouderd is. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. De RZ09-01663E53-R3U1 maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 1000 GB. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 De autonomie van deze RZ09-01663E53-R3U1 is 10 uur bij normaal gebruik; Het is niet veel, en het is het beste om het aan te laten terwijl je audio of video aan het bewerken bent. Op dit punt had Razer het veel beter kunnen doen.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze RZ09-01663E53-R3U1 heeft een USB3 aansluiting. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 U zult het begrepen hebben, deze RZ09-01663E53-R3U1 stelt een nogal basaal gebruik voor. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

RZ09-01663E53-R3U1, de juiste keuze om online te spelen? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Met deze RZ09-01663E53-R3U1 zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De technische keuzes van Razer werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Wat betreft de beeldresolutie is het belangrijk dat deze hoog is om een goede weergave te verkrijgen. Op deze computer is het een resolutie van 3840×2160, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Aangezien Razer dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 1000 GB.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Razer besloten om het gebruik van de 5GHz draadloze band mogelijk te maken. Een kwaliteitsgarantie die het mogelijk maakt om, als uw woonruimte ermee is uitgerust, een snellere en over het algemeen betrouwbaardere webtoegang te hebben.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 3.54 kg.
 Voor de autonomie, 10 uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze RZ09-01663E53-R3U1. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

RZ09-01663E53-R3U1 voor kantoorautomatisering? 

Deze RZ09-01663E53-R3U1 is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Razer zoals gebruikelijk. Het is de laatste versie van Windows die er op draait.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Men zou meer verwachten van Razer in deze productlijn.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model weegt 3.54 kg, wat het beste is op dit moment.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Een andere interessante functie op deze RZ09-01663E53-R3U1 is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 De opslag van dit model, 1000 GB, is een van de kleinste. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Samenvattend blijkt dus dat deze RZ09-01663E53-R3U1 minder interessant is dan zijn concurrenten. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Hoe zit het met RZ09-01663E53-R3U1? 

Deze RZ09-01663E53-R3U1 zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken