Analyse van MSI-GF75 Thin 8RD-050XFR

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

GF75 Thin 8RD-050XFR geschikt voor het surfen op het internet ? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Deze GF75 Thin 8RD-050XFR is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. De materialen die MSI gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 17.3″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Zelfs als het model niet is uitgerust met een aanraakscherm, is het toch gemakkelijk te gebruiken. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze GF75 Thin 8RD-050XFR minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 De gebruikte materialen voor het scherm, toetsenbord en touchpad lijken nog steeds van goede kwaliteit te zijn. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; MSI heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core i5-8300H. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met minder dan 16 GB RAM, is deze GF75 Thin 8RD-050XFR een eerlijke. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 1000 giga. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 4 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Met andere woorden, u zult deze GF75 Thin 8RD-050XFR het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

De GF75 Thin 8RD-050XFR – het juiste model voor streaming en video’s? 

MSI heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze GF75 Thin 8RD-050XFR worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 17.3 inch, met een resolutie van x1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 3 kg weegt.
 Voor het geluidsgedeelte is de GF75 Thin 8RD-050XFR uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core i5-8300H-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Aan de toepassingskant heeft MSI ervoor gekozen om het u te laten doen. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit is een DOS die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige Geforce GTX1050 grafische kaart en 16 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van MSI’s prioriteiten. Inderdaad, deze GF75 Thin 8RD-050XFR heeft slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze GF75 Thin 8RD-050XFR mogelijk niet geschikt. Met zijn 4 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

De GF75 Thin 8RD-050XFR – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Deze GF75 Thin 8RD-050XFR is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Dat lijkt niet MSI’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Het gewicht van 3 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de beste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Met een 17.3-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Als u de voorkeur geeft aan touchscreenbediening, zult u teleurgesteld zijn in deze GF75 Thin 8RD-050XFR. Als je het alleen met de muis doet, vergeet het dan niet in de tas. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Met de installatie van de Intel Core i5-8300H-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 4 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Deze laptop zal dus eerder bedoeld zijn om op het bureau te blijven liggen of af en toe in het weekend. De redenen hiervoor zijn de omvang en de harde schijf die het merk MSI erin heeft gestopt. Met zijn harde schijf van 1000 GB is hij perfect voor het opslaan van gegevens voor foto’s, muziek en uw filmcollectie. Het nadeel is dat de opstartfasen langzamer verlopen dan op een schijf met SSD-technologie.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Met een 17.3 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 De GF75 Thin 8RD-050XFR heeft slechts 5 aansluitingen. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De fabrikant heeft zeker besloten tot dit model om de productiekosten te beperken, en zo de Bluetooth-functionaliteit te verwijderen; jammer als we weten dat het delen tussen apparaten (telefoons of luidsprekers) handig is met deze technologie.
 Vanwege al deze elementen wordt deze GF75 Thin 8RD-050XFR niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

GF75 Thin 8RD-050XFR voor audio- of videobewerking? 

Deze GF75 Thin 8RD-050XFR is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Inderdaad, om aan deze behoefte te voldoen is een laptop met een hoge processorsnelheid en RAM nodig, maar dat is hier niet het geval. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i5-8300H, die bijna verouderd is. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 De 1000 GB opslagcapaciteit zou voldoende moeten zijn. Een schijfgrootte die gelijkwaardig is aan die van concurrerende producten. Dit is een belangrijke overweging omdat een paar minuten home video uw speler sneller zal vullen dan u dacht. Wat betreft de snelheid bij het opstarten heeft MSI gekozen voor de conventionele harde schijf. Een keuze van degelijkheid die zeker relevant is, tegen een keuze van snelheid die in 5 jaar had kunnen breken.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (4 uur). Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Misschien is het volgende model beter af.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze GF75 Thin 8RD-050XFR heeft een USB3 aansluiting. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Het is duidelijk dat deze GF75 Thin 8RD-050XFR niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

De GF75 Thin 8RD-050XFR voor online of lokale games 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Onze tests hebben aangetoond dat deze GF75 Thin 8RD-050XFR niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van MSI werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Geleverd met een resolutie van x1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Aangezien MSI dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 1000 GB.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 3 kg.
 Een van de laagste batterijduur van 4 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze GF75 Thin 8RD-050XFR een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

De GF75 Thin 8RD-050XFR aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Deze GF75 Thin 8RD-050XFR is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Voor degenen onder u die bekend zijn met Microsoft Windows, kan deze GF75 Thin 8RD-050XFR u van uw stuk brengen. MSI heeft DOS geïnstalleerd om het te laten werken.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model, met zijn 3 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 De sleutelafstand zal belangrijk zijn voor het gebruik op kantoor. Vandaar het goede idee om een standaard numeriek toetsenbord te hebben als aanvulling.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 1000 GB. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Samenvattend blijkt dus dat deze GF75 Thin 8RD-050XFR minder interessant is dan zijn concurrenten. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Hoe zit het met GF75 Thin 8RD-050XFR? 

De conclusie van de test op deze GF75 Thin 8RD-050XFR is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken