Analyse van Microsoft-Surface Pro FNT-00001

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Microsoft-assortiment hebben we de Surface Pro FNT-00001 getest. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Microsoft Surface Pro FNT-00001 beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

Surface Pro FNT-00001, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze Surface Pro FNT-00001. Met deze Surface Pro FNT-00001 wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Microsoft; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 12.3 inch formaat. Merk ook op dat dit model is uitgerust met een aanraakscherm; altijd interessant voor die momenten dat je moe wordt van de gladde muismat of dat er geen vlakke ondergrond beschikbaar is als je deze Surface Pro FNT-00001 op je schoot hebt. Het totale ontwerp is van kwaliteit en is gemaakt om lang mee te gaan, een product dat gemaakt is om lang mee te gaan. De ingenieurs van Microsoft hebben een interessant model ontworpen met sterke interne en externe componenten.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core M 3.1 Ghz. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 4 GB geheugen heeft. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 128 giga. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 12 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Een lager bereik is schadelijk, omdat de Surface Pro FNT-00001 gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Is Surface Pro FNT-00001 goed voor het bekijken van video’s? 

Microsoft presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Surface Pro FNT-00001 worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 12.3 inch, met een resolutie van 2736×1824. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 0.767 kg weegt.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Surface Pro FNT-00001 geïntegreerd. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core M 3.1 Ghz-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Microsoft er geen geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Windows 10 Professionnel waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Uitgerust met een Intel HD Graphics 615 grafische kaart, en met 4GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Omdat de Surface Pro FNT-00001 slechts 5 poorten heeft. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze Surface Pro FNT-00001 mogelijk niet geschikt. Inderdaad, met 12 uur autonomie is het een van de slechtst presterende. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

De Surface Pro FNT-00001 – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Surface Pro FNT-00001 gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar Microsoft niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Surface Pro FNT-00001. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Het gewicht van 0.767 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de lichtste in deze categorie. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Een 12.3-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Het aanraakscherm is aanwezig op de Surface Pro FNT-00001, waardoor u de mogelijkheid heeft om de muis uit te schakelen. Hier bevindt u zich in een vertrouwde omgeving; een gebruiksgemak dat identiek is aan dat van uw smartphone. De selecties zijn nauwkeurig in de cursorbeweging, waardoor de navigatie naadloos verloopt.
 Het toetsenbord met achtergrondverlichting dat Microsoft voor deze Surface Pro FNT-00001 heeft gekozen was niet echt nodig, maar het is wel handig als u in een slecht verlicht vliegtuig, taxi of metro werkt. Na een tijdje te hebben gestampt, kunnen we zeggen dat het van goede kwaliteit is.
 Met de installatie van de Intel Core M 3.1 Ghz-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Met 12 uur is dit model helaas een van de zwakste die momenteel op laptops wordt aangeboden.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 128 GB SSD harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Als gevolg daarvan was Microsoft in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 12.3-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Na onze testen bleek dat deze Surface Pro FNT-00001 niet echt gemaakt is voor het reizen.
 

Surface Pro FNT-00001, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Deze Surface Pro FNT-00001 is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. U kunt altijd videobewerking proberen met de Intel Core M 3.1 Ghz-processor. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 128 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 De ontwerpers van Microsoft hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De Surface Pro FNT-00001 heeft er slechts één, met een totaal van 128GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 De autonomie van deze Surface Pro FNT-00001 is 12 uur bij normaal gebruik; Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Op dit punt had Microsoft het veel beter kunnen doen.
 Aan de aansluitzijde is de Surface Pro FNT-00001 voorzien van USB 3 technologie. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 U zult het begrepen hebben, deze Surface Pro FNT-00001 stelt een nogal basaal gebruik voor. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

Surface Pro FNT-00001, de juiste keuze om online te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Met deze Surface Pro FNT-00001 zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De technische keuzes van Microsoft werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Deze laptop heeft een resolutie van 2736×1824, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Onze tests hebben aangetoond dat Microsoft niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 128 GB.
 In termen van praktisch transport is dit model met 0.767 kg een van de lichtste op de markt.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 12 beschikbare uren.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze Surface Pro FNT-00001. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

Surface Pro FNT-00001 voor kantoorautomatisering? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Microsoft een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Microsoft zoals gebruikelijk. Het is de laatste versie van Windows 10 Professionnel die er op draait.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model, met zijn 0.767 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 Als u van plan bent om uw computer aan het eind van de dag te gebruiken, in totale duisternis of halfdonker, gebruik dan een verlicht toetsenbord zoals dat op de Surface Pro FNT-00001 wordt aangeboden.
 De opslag van dit model, 128 GB, is een van de kleinste. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Surface Pro FNT-00001 snel kan worden gevuld.
 Kortom, de Surface Pro FNT-00001 is een gemiddelde keuze. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

Tot slot, de Surface Pro FNT-00001… 

De conclusie van de test op deze Surface Pro FNT-00001 is dat deze bijna overal onder de andere ligt. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken