Analyse van LG-15Z90N

Om te beginnen

Is de 15Z90N voor jou? Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

15Z90N voor het surfen op het internet ? 

Zelfs als uw gebruik beperkt is tot het surfen op het web, het schrijven van e-mails en soms het gebruik van een Excel-spreadsheet, is de minimale kwaliteit van de computer essentieel. Deze laptop zal ervoor zorgen dat de taken die u uitvoert betrouwbaar en probleemloos zijn voor de komende jaren. De sleutel is het bereiken van evenwicht met een goedkope maar degelijke laptop. Je hoeft het alleen maar in de hand te nemen om te zien dat het materiaal van kwaliteit is.
 Een laptop die aan alle eisen voldoet! Dit is wat de 15Z90N van LG lijkt te zijn.
 Het is een groot scherm dat je hebt: 17 inch die minder gemakkelijk te vervoeren zal zijn in vergelijking met een ultra boek. 
De computer is uitgerust met een van de nieuwste Intel Core i7-1065G7-processoren. De kracht ervan geeft je de zekerheid dat je een laptop hebt die 10 jaar lang heel goed zal werken. Bovendien beschikt u met dit model over een tool die uw internetnavigatie vloeiend laat verlopen. Het wordt standaard geleverd met 8 GB RAM. Zelfs als er vrije slots zijn waarin u geheugenstrips kunt toevoegen, is het meer dan genoeg om u op weg te helpen.
 
Van alle computers van het moment is deze momenteel een van de beschikbare modellen, waarbij de laptop de grootste harde schijf heeft. In feite heb je genoeg ruimte om bestanden en video’s lokaal op te slaan op de 512 GB die beschikbaar is. Hier biedt LG u met deze 15Z90N een laptop aan waarmee u al uw films ter plaatse voor een lange tijd kunt bekijken.
 Tot slot, zelfs als u, zoals veel gebruikers, deze computer aangesloten houdt, maakt de 18 uur durende levensduur van de batterij het een van de meest duurzame modellen op de markt. LG is een van de beste in termen van tijd in de batterijmodus. Een functie die je lang zal blijven surfen.
 

De 15Z90N voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Om van deze 15Z90N een multimediale tool te maken, lijkt dit het doel van LG te zijn geweest. U profiteert van een ongeëvenaard gebruiksgemak. Van alle laptops van het moment leek het ons een van de beste voor multimediagebruik. Het geluidsreproductieniveau en de weergavekwaliteit van dit topmodel staan bij dit topmodel op het programma.
 Voor dit model heeft LG grote plannen. Groot in omvang, met zijn 17 inch en een hoge resolutie van 1600×900. Dit model heeft een groot scherm dat essentieel zal zijn voor het bekijken van uw films en video-streaming. Het kleurcontrast is scherp en het beeld is helder, ongeacht vanuit welke hoek je het bekijkt.
 Een nadeel van deze omvang is echter het totale gewicht: 1.2 kg dat getransporteerd moet worden.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze 15Z90N vooral het multimediale gebruik. LG’s 15Z90N is voornamelijk ontworpen voor filmliefhebbers. Door optimaal gebruik te maken van de achtergrondverlichting profiteert deze tegel van de glanzende coating die meer contrast biedt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Aan de geluidskant heeft de 15Z90N goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Dit model heeft een van de beste processoren van het moment; de Intel Core i7-1065G7. In tegenstelling tot de oudere processoren van het merk is de energie-efficiëntie optimaal en het verbruik goed gecontroleerd. Prestaties die overeenkomen met miljarden berekeningen per seconde.
 Met de hoogwaardige Intel HD Graphics grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Wat het connectiviteitsgedeelte betreft, heeft LG inspanningen geleverd met 5 beschikbare poorten. Het is beter dan de concurrentie. Luidsprekers, een muis (bedraad), een externe harde schijf en een uitgang naar een zakprojector, als u op reis bent of onderweg.
 Door het toewijzen van batterijen kunt u uw TV bijna vervangen door deze 15Z90N. Met 18 uur autonomie is het een van de beste modellen in zijn gamma. Uw bezichtiging wordt niet abrupt gestopt in het midden van uw film, Netflix-sessie of een ander streaming-platform.
 

De 15Z90N voor gebruik in de rijmodus 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze 15Z90N gemakkelijk mee te nemen is. Dat lijkt niet LG’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 1.2 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Een nadeel met het gewicht, maar dat maakt het met een 17 inch scherm een voordeel bij het schrijven van e-mails of het doen van tekstverwerking.
 Tenzij u misschien gewend bent om in slecht verlichte ruimtes te werken, zult u geen last hebben van de afwezigheid van een verlicht toetsenbord. Niet echt nodig.
 De glanzende plaat biedt een beter kijkcomfort dan het vorige model. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 Met zijn Intel Core i7-1065G7 heeft deze computer een beperkt stroomverbruik, een van de beste op dit moment. Deze processor heeft voornamelijk betrekking op laagspanning en biedt een bovengemiddelde (on-paper) levensduur van de batterij. Houd er rekening mee dat de autonomie door LG als richtlijn wordt verstrekt, en dat u eerder rekening moet houden met 70% van deze waarde.
 Wat betreft de autonomie van deze laptop heeft u 18 uur de tijd om opnieuw verbinding te maken, dat wil zeggen een score onder de sterkste op de markt.
 Vanwege de gebruikte technologie zal het beter zijn om deze computer niet te veel te verplaatsen. Want door zijn gewicht en omvang loopt u bij elke beweging het risico dat u hem beschadigt. Met zijn harde schijf van 512 GB is hij perfect voor het opslaan van gegevens voor foto’s, muziek en uw filmcollectie. Alleen een SSD zou dit kunnen verbeteren, maar dan is het een extra kostenpost.
 Als het gaat om reizen, denk je waarschijnlijk twee keer na voordat je die computer meeneemt. U beperkt het transport zoveel mogelijk vanwege de congestie. Inderdaad, vanwege zijn grootte, 17 inch, heb je daar, een van de grootste laptop van het moment.
 Het connectorgedeelte is zeer interessant, met 5 beschikbare ingangen. Handig voor de reis die je nodig hebt, het behoort tot degenen met de meeste.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Na onze analyse denken we dat het beter is om deze 15Z90N niet op vakantie mee te nemen.
 

15Z90N, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Als je serieus bent over het bewerken en maken van muziek, dan besteed je veel aandacht aan de snelheid en het geheugen van de processor. Het lijkt erop dat de 15Z90N perfect aan deze behoefte voldoet. Sinds de laatste generatie die door LG is ontworpen, zijn er veel onderdelen verbeterd. Deze laptop zal multitasking vergemakkelijken en u zult in staat zijn om tegelijkertijd applicaties zoals Photoshop, Magix Video of Vegas pro met een Windows 10-besturingssysteem uit te voeren.
 Met dit model biedt LG een effectief product zonder dat het te duur is. De softwaresuite van dit model bevat alles wat je nodig hebt om foto’s, video’s en muziek te kunnen bewerken. In het geval dat u wilt upgraden naar professionele toepassingen, zal de Intel Core i7-1065G7-processor en de 512 GB schijfgrootte meer dan voldoende zijn.
 Met een 512 harde schijf bent u verzekerd van een goede opslagcapaciteit. Dit formaat is een van de beste in de markt in dit productassortiment. Dit is een belangrijke overweging omdat een paar minuten home video uw speler sneller zal vullen dan u dacht. Omwille van de snelheid van de uitvoering hadden we graag gezien dat LG een SSD-schijf had geïnstalleerd in plaats van de standaard. Een keuze van degelijkheid die zeker relevant is, tegen een keuze van snelheid die in 5 jaar had kunnen breken.
 Het belang van de laptop is om hem te kunnen gebruiken in de niet-aangesloten modus. Hier is 18 uur autonomie beschikbaar. Dit is de beste op de markt van vandaag.
 Aan de aansluitzijde is de 15Z90N voorzien van USB 3 technologie. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Met de 15Z90N gaat u op weg naar een zeer goed product. Audio- en videobewerking wordt nog eenvoudiger. En voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.
 

De 15Z90N voor online of lokale games 

De meeste fabrikanten zijn zich ervan bewust dat het gebruik van laptops niet beperkt is tot tekstverwerking en spreadsheets. Het blijkt dat deze 15Z90N qua prestaties of op het gebied van algemene koeling tot de modellen in het gemiddelde behoort. Maar als je gewend bent om de nieuwste spellen te spelen, zul je al snel de grenzen bereiken.
 Met slechts 1600×900 qua resolutie is dit model onder de norm. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 De Intel HD Graphics grafische kaart en de Intel Core i7-1065G7 processor zullen genoeg zijn om uw scherm te vullen. Dankzij de technische elementen die op deze laptop zijn geïnstalleerd, zijn de Intel HD Graphics-kaart en de Intel Core i7-1065G7-processor op een zeer goed niveau gebracht.
 Voor de overgrote meerderheid van de gebruikers brengt dit een resultaat dat perfect is aangepast aan de meeste spellen van het moment.
 LG weet, net als de meeste fabrikanten, dat intensief en uitgebreid gebruik van de computer in de spelmodus prestaties vereist. Met een displaysysteem zorgt deze machine voor een snelheid in het gemiddelde van wat er op dat moment wordt gedaan.
 
Deze laptop heeft een van de grootste interne opslagruimtes. Met 512 GB kun je een aantal games lokaal opslaan en films toevoegen als dat nodig is.
 Geen 5GHZ netwerk mogelijk in wifi op 15Z90N. We hadden graag gezien dat dit een van de opties was geweest.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.2 kg.
 Met 18 uur autonomie is het beter dan de concurrentie.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze 15Z90N goed in gebruik is voor lokale of online games, ook al hebben andere concurrerende modellen in dezelfde prijsklasse misschien de voorkeur. Goed voor spelletjes, maar ook voor vele andere toepassingen.
 

De 15Z90N voor kantoorautomatisering 

Ongeacht het type besturingssysteem is het nu mogelijk om op alle laptops gebruik te maken van een kantoor. Voor degenen die de voorkeur geven aan Apple, zijn er MacBooks, gratis distributies voor Linux, en Windows-computers voor de overgrote meerderheid. Deze 15Z90N is perfect kantoorgericht en efficiënt.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Het is de laatste versie van Windows 10 die er op draait.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model, met zijn 1.2 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 De 15Z90N heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Als u echter de hele dag op tekst of spreadsheets werkt, heeft een mat scherm de voorkeur. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 Met meer dan 512 GB is het niet langer een van de grootste. Vandaag de dag is het een van de grootste opslagcapaciteiten die beschikbaar zijn.
 Kortom, deze 15Z90N is uitermate geschikt voor tekstverwerking en spreadsheetgebruik. Goed doordacht in termen van ergonomie.
 

Tot slot, de 15Z90N… 

Al met al behoort deze laptop tot de beste, waar je hem ook voor gebruikt. Compact, stijlvol en efficiënt, de 15Z90N is de perfecte tool voor iedereen die een mobiele computer wil.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – reisgebruik
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – videospelletjes spelen
 Ook raden wij deze laptop aan op :
 – surfen op het internet
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – audio- en videomontages maken
 – kantoortaken