Analyse van Lenovo-ThinkPad T410

Om te beginnen

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de Lenovo ThinkPad T410 getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Dus we hebben de Lenovo ThinkPad T410 getest om uit te vinden wat het waard was.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

ThinkPad T410 voor het surfen op het internet ? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Met deze ThinkPad T410 wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. Lenovo is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 14.1″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Dit model is op de ouderwetse manier ontworpen, zonder aanraakscherm. Een punt dat sommige gebruikers deze ThinkPad T410 kunnen blokkeren als je op de weg moet werken.
 Toch blijft het een kwaliteitsproduct met een eenvoudig te gebruiken trackpad. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; Lenovo heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
De fabrikant biedt een Core i5 2.40 GHz processor aan; een mid-range oriëntatie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met slechts 8 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Uw computer zal beter en langer werken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 1000 GB is Lenovo van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Tot slot is de 6 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Een lager bereik is schadelijk, omdat de ThinkPad T410 gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

De ThinkPad T410 – het juiste model voor streaming en video’s? 

Lenovo heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de ThinkPad T410 te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Met een klein 14.1-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 2.9 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze ThinkPad T410 vooral het multimediale gebruik. Lenovo’s ThinkPad T410 is voornamelijk ontworpen voor filmliefhebbers. Door optimaal gebruik te maken van de achtergrondverlichting profiteert deze tegel van de glanzende coating die meer contrast biedt. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Aan de geluidskant heeft de ThinkPad T410 goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Core i5 2.40 GHz processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Lenovo er geen geïnstalleerd. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit is een Windows 7 Professionel die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Uitgerust met een Intel® UHD 600 grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Lenovo’s prioriteiten. Omdat de ThinkPad T410 slechts 5 poorten heeft. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze ThinkPad T410 mogelijk niet geschikt. Met slechts 6 van de autonomie, heb je weinig tijd. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

Is ThinkPad T410 ontworpen voor reizen? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze ThinkPad T410 niet bedoeld is voor reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Lenovo niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze ThinkPad T410. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 2.9 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Een 14.1-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze ThinkPad T410 geen aanraakscherm. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Dit model heeft geen matte of antireflecterende tegel. Het zou een beter gebruik van dit model in de buitenlucht mogelijk hebben gemaakt.
 Met de installatie van de Core i5 2.40 GHz-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Het resultaat is minder autonomie. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 6 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Vanwege de gebruikte technologie zal het beter zijn om deze computer niet te veel te verplaatsen. De bewegende delen waaruit de harde schijf bestaat, kunnen beschadigd raken en de gegevens die erin zitten, kunnen verloren gaan. Uitgerust met een standaard 1000 GB harde schijf, zal het een bijna onbeperkt aantal schrijfcycli (record/verwijdering) mogelijk maken. Aan de andere kant zal het, in tegenstelling tot een harde schijf van het SSD-type, langzamer zijn in termen van de tijd die nodig is om op te starten of om uit de stand-by-modus te komen.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Het 14.1-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De ThinkPad T410 heeft slechts 5 aansluitingen. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 Geen Bluetooth-technologie op dit model. Jammer, want het is erg praktisch als je in de nomadenstand staat en je verbinding wilt maken met een telefoon of luidsprekers. Ten slotte levert Lenovo met de ThinkPad T410 een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

De ThinkPad T410 voor audio- of videobewerking 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat Lenovo-technici voor deze ThinkPad T410 hebben bedacht. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. U kunt altijd videobewerking proberen met de Core i5 2.40 GHz-processor. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 1000 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Met een harde schijf van 1000 GB heeft u veel ruimte. Dat is zo’n beetje wat ze op andere laptops doen. Dit is een belangrijke overweging omdat een paar minuten home video uw speler sneller zal vullen dan u dacht. Lenovo heeft een minder dure technologische keuze gemaakt door slechts één standaard harde schijf te plaatsen. Flash-geheugen, wat handig is wanneer u een programma snel moet uitvoeren of meerdere taken parallel moet uitvoeren.
 De autonomie van deze ThinkPad T410 is 6 uur bij normaal gebruik; Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Helaas niet standaard voorzien van een USB 3.0-poort. Het impliceert een meer gelogde tijd wanneer u besluit om uw bestanden naar een externe schijf over te brengen.
 Uiteindelijk is het een product om audio- en videobewerking te vermijden. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

ThinkPad T410, de juiste keuze om online te spelen? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Onze tests hebben aangetoond dat deze ThinkPad T410 niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van Lenovo werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1920×1080, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Onze tests hebben aangetoond dat Lenovo niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 1000 GB ligt deze ThinkPad T410 onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 2.9 kg.
 Een van de laagste batterijduur van 6 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze ThinkPad T410. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

ThinkPad T410 voor kantoorautomatisering? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Lenovo heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Het is de laatste versie van Windows 7 Professionel die er op draait.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model, met zijn 2.9 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 De ThinkPad T410 heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Het nadeel hiervan is dat hetzelfde licht je na verloop van tijd kan vermoeien. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 1000 GB. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Simpel gezegd is deze ThinkPad T410 niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

Hoe zit het met ThinkPad T410? 

De conclusie van de test op deze ThinkPad T410 is dat deze bijna overal onder de andere ligt. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken