Analyse van Lenovo-Legion Y740-17IRHg

Om te beginnen

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de Lenovo Legion Y740-17IRHg getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Lenovo Legion Y740-17IRHg beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

Legion Y740-17IRHg, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Met deze Legion Y740-17IRHg wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Lenovo; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 17″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Dit model is op de ouderwetse manier ontworpen, zonder aanraakscherm. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze Legion Y740-17IRHg minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 De gebruikte materialen voor het scherm, toetsenbord en touchpad lijken nog steeds van goede kwaliteit te zijn. Het is te hopen dat de andere interne onderdelen van deze laptop toekomstbestendig zijn; Lenovo besteedt doorgaans veel aandacht aan het ontwerp van zijn producten en de geteste moet hier voordeel uit halen.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core i7 2.6 GHz 6 coeurs. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Met slechts 16 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 1256 GB is deze Legion Y740-17IRHg een van de kleinste in zijn klasse. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Een lager bereik is schadelijk, omdat de Legion Y740-17IRHg gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

De Legion Y740-17IRHg voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Lenovo heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Deze Legion Y740-17IRHg is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 17 inch, met een resolutie van 1920×1080. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts kg weegt.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze Legion Y740-17IRHg krijgt. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Aan de geluidskant heeft de Legion Y740-17IRHg goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core i7 2.6 GHz 6 coeurs-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Lenovo heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Windows 10 Professionnel waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Nvidia Geforce RTX2070, die met 16 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. De Legion Y740-17IRHg biedt u slechts 5 poorten. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Dat is slechts uur levensduur van de batterij die je hebt. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

De Legion Y740-17IRHg voor gebruik in de rijmodus 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze Legion Y740-17IRHg niet bedoeld is voor reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Lenovo niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Legion Y740-17IRHg. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Een 17-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Als u de voorkeur geeft aan touchscreenbediening, zult u teleurgesteld zijn in deze Legion Y740-17IRHg. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Tegelijkertijd heeft de Intel Core i7 2.6 GHz 6 coeurs laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 
Omdat het gebruik waarschijnlijk bestaat uit reizen en reizen, was deze laptop dun en relatief licht met 2 harde schijven, de ene SSD, de andere normaal, voor een totale grootte van 1256 GB. Het belangrijkste voordeel van deze diskmix is dat de SSD minder bewegende delen bevat, en sneller is, en dat de standaard disk meer opnamefasen mogelijk maakt. Door het ontbreken van mechanische bewegende delen op het OS en het opstartgedeelte, is er minder kans op brosheid en hitte die de laptop kan doen falen. Voor wie meer ruimte wil, heeft dan de optie van een cloud-account.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 17-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Ten slotte levert Lenovo met de Legion Y740-17IRHg een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

Legion Y740-17IRHg voor audio- of videobewerking? 

Deze Legion Y740-17IRHg is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i7 2.6 GHz 6 coeurs, die bijna verouderd is. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 1256 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Dit model heeft zowel een SSD-schijf voor snel opstarten, als een conventionele schijf voor back-up. De opslaggrootte van 1256 GB behoort tot de beste in de markt in dit productassortiment. Het is een van de top van het bereik voor deze parameter. Zelfs als een paar minuten persoonlijke video veel ruimte in beslag neemt, hoeft u zich op deze computer geen zorgen te maken. In extreme gevallen heeft u nog steeds de oplossing van externe opslag via usb-poorten.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij ( uur). Het is niet veel, en het is het beste om het aan te laten terwijl je audio of video aan het bewerken bent. Op dit punt had Lenovo het veel beter kunnen doen.
 Uiteindelijk is het een product om audio- en videobewerking te vermijden. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

De Legion Y740-17IRHg – het juiste model om op te spelen? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze Legion Y740-17IRHg, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. Het is duidelijk dat Lenovo hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Lenovo weet, net als de meeste fabrikanten, dat intensief en uitgebreid gebruik van de computer in de spelmodus prestaties vereist. Een goed compromis dat de keuze van dit model rechtvaardigt.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Met 1256 GB ligt deze Legion Y740-17IRHg onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 In termen van praktisch transport is dit model met kg een van de lichtste op de markt.
 Voor de autonomie, uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Legion Y740-17IRHg een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

Legion Y740-17IRHg voor kantoorautomatisering? 

Deze Legion Y740-17IRHg is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Het is de laatste versie van Windows 10 Professionnel die er op draait.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model weegt kg, wat het beste is op dit moment.
 De sleutelafstand zal belangrijk zijn voor het gebruik op kantoor. Vandaar het goede idee om een standaard numeriek toetsenbord te hebben als aanvulling.
 Met slechts 1256 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Legion Y740-17IRHg snel kan worden gevuld.
 Simpel gezegd is deze Legion Y740-17IRHg niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

De Legion Y740-17IRHg – in een notendop 

De conclusie van de test op deze Legion Y740-17IRHg is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken