Analyse van Lenovo-Legion Y740-15Irhg

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

Legion Y740-15Irhg, genoeg voor internetgebruik? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de Legion Y740-15Irhg lijkt de oplossing te zijn. De materialen die Lenovo gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 15″ scherm maakt dit model overal draagbaar. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Jammer, want als je deze Legion Y740-15Irhg op schoot hebt, zul je zien dat het minder gemakkelijk is om de cursor met het touchpad te verplaatsen.
 De materialen lijken echter van goede kwaliteit te zijn. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; Lenovo heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
De fabrikant biedt een Intel Core i7-9750h processor aan; een mid-range oriëntatie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 16 GB geheugen heeft. De kans is groot dat als je besluit om met de Legion Y740-15Irhg te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 1256 GB is deze Legion Y740-15Irhg een van de kleinste in zijn klasse. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot is de 3 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Met andere woorden, u zult deze Legion Y740-15Irhg het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

De Legion Y740-15Irhg – het juiste model voor streaming en video’s? 

Lenovo presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Deze Legion Y740-15Irhg is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Met een klein 15-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 2.2 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Deze Legion Y740-15Irhg is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Voor het geluidsgedeelte is de Legion Y740-15Irhg uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core i7-9750h-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Lenovo heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Windows 10 waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Met de hoogwaardige NVIDIA GeForce RTX 2060 grafische kaart en 16 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Lenovo heeft geen prioriteit gegeven aan connectiviteit op deze laptop. Omdat de Legion Y740-15Irhg slechts 5 poorten heeft. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Inderdaad, met 3 uur autonomie is het een van de slechtst presterende. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

De Legion Y740-15Irhg – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze Legion Y740-15Irhg niet bedoeld is voor reizen. Daar komen we tenminste a priori achter. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Het 15-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Deze Legion Y740-15Irhg is helaas niet standaard voorzien van een aanraakscherm. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Het verlichte toetsenbord van deze Legion Y740-15Irhg is eenvoudig en handig voor als u in een taxi of een slecht verlichte metro zit. Bovendien is het goed ontworpen met hoogwaardige materialen.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant zal deze laatste eigenschap minder interessant zijn in het gebruik buitenshuis, vanwege de zonreflecties die zullen optreden.
 Tegelijkertijd heeft de Intel Core i7-9750h laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Het resultaat is minder autonomie. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 3 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 
Dit model verkleint het risico op breuk bij het reizen met een besturingssysteem dat op een SSD is geïnstalleerd, en opslag op een standaard HD, en biedt in totaal 1256 GB aan ruimte. De SSD voor snelheid en lichtheid, en de standaard schijf voor het opslaan van persoonlijke gegevens (foto’s, muziek en uw filmcollectie). Door het ontbreken van mechanische bewegende delen op het OS en het opstartgedeelte, is er minder kans op brosheid en hitte die de laptop kan doen falen. Voor wie meer ruimte wil, heeft dan de optie van een cloud-account.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Met een 15 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Na onze testen bleek dat deze Legion Y740-15Irhg niet echt gemaakt is voor het reizen.
 

Legion Y740-15Irhg voor audio- of videobewerking? 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat Lenovo-technici voor deze Legion Y740-15Irhg hebben bedacht. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i7-9750h, die bijna verouderd is. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 1256 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Dit model heeft zowel een SSD-schijf voor snel opstarten, als een conventionele schijf voor back-up. Het biedt een totale beschikbare opslagruimte van 1256 GB, wat de beste is die beschikbaar is. Het is een van de beste modellen op dit punt. U hoeft zich geen zorgen te maken over de opslagruimte voor uw audio- en videocreaties. In extreme gevallen heeft u nog steeds de oplossing van externe opslag via usb-poorten.
 De autonomie van deze Legion Y740-15Irhg is 3 uur bij normaal gebruik; Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Misschien is het volgende model beter af.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Legion Y740-15Irhg het USB3-formaat. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 Het is duidelijk dat deze Legion Y740-15Irhg niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

Legion Y740-15Irhg, de juiste keuze om online te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Met deze Legion Y740-15Irhg zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Voor de meeste spellen zal dit model geschikt zijn voor de spelmodus. Een goed compromis dat de keuze van dit model rechtvaardigt.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Met 1256 GB ligt deze Legion Y740-15Irhg onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 In termen van praktisch transport is dit model met 2.2 kg een van de lichtste op de markt.
 Een van de laagste batterijduur van 3 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Legion Y740-15Irhg een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

Legion Y740-15Irhg, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Deze Legion Y740-15Irhg is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Lenovo zoals gebruikelijk. Het is de laatste versie van Windows 10 die er op draait.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model, met zijn 2.2 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze Legion Y740-15Irhg op prijs stellen.
 Met slechts 1256 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Samenvattend blijkt dus dat deze Legion Y740-15Irhg minder interessant is dan zijn concurrenten. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Legion Y740-15Irhg, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Deze Legion Y740-15Irhg zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken