Analyse van Lenovo-Legion Y530-15ICH

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Lenovo-assortiment hebben we de Legion Y530-15ICH getest. Uw computer zal niet beperkt zijn tot technische specificaties, dus we hebben een testplan gebouwd volgens het gebruik dat u ervan zult maken. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

Legion Y530-15ICH voor het surfen op het internet ? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Met deze Legion Y530-15ICH wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. De materialen die Lenovo gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 Met een grootte van 15.6 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Het is niet verplicht, maar het is wel een interessante technologie; helaas is deze Legion Y530-15ICH er niet mee uitgerust.
 Toch is het trackpad intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; Lenovo heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
Met een Intel core i5 1,80 Ghz-processor biedt Lenovo een reeds verouderde technologie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 8 GB geheugen heeft. De kans is groot dat als je besluit om met de Legion Y530-15ICH te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Uw computer zal beter en langer werken.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 1256 GB is deze Legion Y530-15ICH een van de kleinste in zijn klasse. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 De Legion Y530-15ICH kan 9.5 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Een lager bereik is schadelijk, omdat de Legion Y530-15ICH gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Legion Y530-15ICH, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Lenovo presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Legion Y530-15ICH worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Dit kleine model is uitgerust met een 15.6″ scherm, in de 1920×1080 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 2.3 kg weegt.
 De optie voor een glanzend scherm is op dit model niet mogelijk; dit zou de weergave beter leesbaar hebben gemaakt. Dit resulteert in een lagere kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld tot laag lichtniveau. De leesbaarheid van de display is daardoor iets minder goed.
 Kortom, u geeft de voorkeur aan deze afwerking voor het bekijken van films overdag.
 Voor het geluidsgedeelte is de Legion Y530-15ICH uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel core i5 1,80 Ghz-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Lenovo heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Standaard heeft u Windows 10 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Uitgerust met een NVIDIA GEFORCE GTX 1060 grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Wat het connectiviteitsgedeelte betreft, heeft Lenovo inspanningen geleverd met 5 beschikbare poorten. Het is beter dan de concurrentie. Voldoende ruimte om uw muis, luidsprekers en andere USB-sleutels aan te sluiten.
 De Legion Y530-15ICH is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Met slechts 9.5 van de autonomie, heb je weinig tijd. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

Legion Y530-15ICH compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Legion Y530-15ICH gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar Lenovo niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Legion Y530-15ICH. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Het 15.6-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Als u de voorkeur geeft aan touchscreenbediening, zult u teleurgesteld zijn in deze Legion Y530-15ICH. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Het toetsenbord met achtergrondverlichting dat Lenovo voor deze Legion Y530-15ICH heeft gekozen was niet echt nodig, maar het is wel handig als u in een slecht verlicht vliegtuig, taxi of metro werkt. Bovendien is het goed ontworpen met hoogwaardige materialen.
 Goede beelddefinitie, hoewel de plaat niet glimmend is. We waarderen het bekijken van dit scherm.
 Dit model biedt een aangenaam gebruikscomfort. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 Het stroomverbruik van de Intel core i5 1,80 Ghz processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 9.5 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 
Dit model verkleint het risico op breuk bij het reizen met een besturingssysteem dat op een SSD is geïnstalleerd, en opslag op een standaard HD, en biedt in totaal 1256 GB aan ruimte. Het belangrijkste voordeel van deze diskmix is dat de SSD minder bewegende delen bevat, en sneller is, en dat de standaard disk meer opnamefasen mogelijk maakt. Dit vermindert het geluid dat wordt veroorzaakt door de beweging van de lees/schrijfkoppen van de standaardschijf en behoudt de opslagcapaciteit. Als je nog steeds geen ruimte hebt, hoef je alleen maar een externe schijf te kopen.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Met een 15.6 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Het connectorgedeelte is zeer interessant, met 5 beschikbare ingangen. Handig voor de reis die je nodig hebt, het behoort tot degenen met de meeste.
 De fabrikant heeft zeker besloten tot dit model om de productiekosten te beperken, en zo de Bluetooth-functionaliteit te verwijderen; jammer als we weten dat het delen tussen apparaten (telefoons of luidsprekers) handig is met deze technologie.
 Vanwege al deze elementen wordt deze Legion Y530-15ICH niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

De Legion Y530-15ICH – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Deze Legion Y530-15ICH is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. U kunt altijd videobewerking proberen met de Intel core i5 1,80 Ghz-processor. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Met dubbele technologie, met een standaard harde schijf en een SSD, bent u verzekerd van een goede opslagcapaciteit. Het biedt een totale beschikbare opslagruimte van 1256 GB, wat de beste is die beschikbaar is. Lenovo biedt een computer aan die tot de beste in zijn klasse behoort. Indien u een extra externe opslagschijf nodig heeft, geen probleem met een verbinding met externe media. En indien nodig kunt u via de USB-poort bestanden met hoge snelheid overbrengen naar externe schijven.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (9.5 uur). Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Misschien is het volgende model beter af.
 Aan de aansluitzijde is de Legion Y530-15ICH voorzien van USB 3 technologie. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 Uiteindelijk is het een product om audio- en videobewerking te vermijden. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

Legion Y530-15ICH voor videospelletjes? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Met deze Legion Y530-15ICH zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De technische keuzes van Lenovo werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Geleverd met een resolutie van 1920×1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
De 1256 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 Voor online gaming heeft deze Legion Y530-15ICH een hoge kwaliteit Wi-Fi en een Ethernet-poort. Een kwaliteitsgarantie die het mogelijk maakt om, als uw woonruimte ermee is uitgerust, een snellere en over het algemeen betrouwbaardere webtoegang te hebben.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 2.3 kg.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 9.5 beschikbare uren.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Legion Y530-15ICH een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

Legion Y530-15ICH, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Lenovo een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Lenovo heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. In dit geval is het Windows 10.
 Deze Legion Y530-15ICH is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model weegt 2.3 kg, wat het beste is op dit moment.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Vandaar het goede idee om een standaard numeriek toetsenbord te hebben als aanvulling.
 Lenovo koos voor de matte tegeloptie voor deze Legion Y530-15ICH, die het licht niet reflecteert. Met minder of geen schittering blijft dit scherm ook langer schoon – een voordeel als het gaat om het werken aan het scherm voor meerdere uren.
 Een andere interessante functie op deze Legion Y530-15ICH is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 1256 GB. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Kortom, de Legion Y530-15ICH is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Legion Y530-15ICH, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Deze Legion Y530-15ICH zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken