Analyse van Lenovo- IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir

In presentatie

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir geschikt voor het surfen op het internet ? 

Omdat een computer vooral een hulpmiddel is voor speels en educatief gebruik (surfen op e-commerce of informatiesites, e-mails schrijven, etc.), moet u er zeker van zijn dat hij de tand des tijds doorstaat en van hoge kwaliteit is. Om een goede werking te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de fabrikant over kwaliteitscomponenten en bewezen technologische competentie beschikt.
 Dat is de richting die Lenovo is ingeslagen op deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir. De computer staat op hetzelfde niveau als concurrerende modellen in deze prijsklasse. Gemakkelijk te hanteren, en slim doordacht tijdens de ontwikkeling.
 Met een grootte van 17 inch heb je wat moeite om het te dragen. 
De processor in het hart van deze laptop, een Ryzen 5 3500U, is een rationele keuze. Lenovo gaat uit van het idee dat je niet te veel gaat vragen van deze laptop. In tegenstelling tot het gebruik van een videobewerkingsstijl die rekenkracht vereist, is dit model correct voor het surfen op het internet; een gebruik dat niet te veel rekenkracht vereist. De 8 GB RAM die op deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir beschikbaar is, is correct, gelijkwaardig aan andere producten in dezelfde prijsklasse. Het is aan u om meer toe te voegen aan de extra plaatsen als u daar behoefte aan heeft.
 
Door de grootte van de harde schijf is dit een van de grootste laptops. Hoewel het 1100 GB heeft, kun je er zeker van zijn dat je een groot aantal video- en audiobestanden continu kunt opslaan. In gevallen waar je het zonder internetverbinding zou moeten doen, kan deze grootte van de ruimte interessant zijn.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 4 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Met andere woorden, u zult deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir voor video’s? 

U overweegt laptops voor standaard multimediagebruik (films kijken, foto’s opslaan, muziek luisteren)! Lenovo stelt de IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir voor die daarvoor gemaakt is. Het model heeft voldoende basisuitrusting voor dit doel.
 Het is soms ingewikkeld om een keuze te maken uit alle laptops die specifiek voor dit soort gebruik bedoeld zijn; dit deel is gemaakt om vast te stellen of dit model voor u gemaakt is.
 Lenovo’s laptop is indrukwekkend groot. Groot in omvang, met zijn 17 inch en een hoge resolutie van 1600×900. Dit model heeft een groot scherm dat essentieel zal zijn voor het bekijken van uw films en video-streaming. Het kleurcontrast is scherp en het beeld is helder, ongeacht vanuit welke hoek je het bekijkt.
 Let op een eliminatiecriterium voor sommige nomadische gebruikers, gewicht; hier weegt dit model 2.8 kg, mede door deze schermafmeting.
 De optie voor een glanzend scherm is op dit model niet mogelijk; dit zou de weergave beter leesbaar hebben gemaakt. Dit resulteert in een lagere kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld tot laag lichtniveau. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Bij gebruik in daglicht zult u dit gebrek aan functionaliteit dus op prijs stellen, omdat het licht reflecties veroorzaakt, wat het kijken bemoeilijkt.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir geïntegreerd. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 De processor die op dit model is geïnstalleerd is een Ryzen 5 3500U die voldoende is voor audio en video. Hoewel hij zich in het midden van het gamma bevindt, zal deze processor kunnen evolueren volgens uw toekomstige behoeften en in de tussentijd een goede compatibiliteit met al uw randapparatuur mogelijk maken. Dus uw multimediale sessies zullen vloeiend verlopen.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Lenovo er geen geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Dit is een Windows 10 die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige AMD Radeon Vega 8 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Aan de connectiviteitskant heeft u 5 poorten. In de norm in vergelijking met de meeste andere computers van de concurrentie. Tussen de luidsprekers, de muis en de externe harde schijf heeft u weinig mogelijkheden om nog veel meer randapparatuur toe te voegen.
 De IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Dat is slechts 4 uur levensduur van de batterij die je hebt. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

Is IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir ontworpen voor reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar Lenovo niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Met 2.8 kg weegt deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir een van de zwaarste in zijn klasse. Het is ingewikkeld als je het moet dragen. De grootte ervan zal je spijt geven van het formaat van ultrabooks. De hoofdoorzaak is de grootte van het scherm. Een nadeel met het gewicht, maar dat maakt het met een 17 inch scherm een voordeel bij het schrijven van e-mails of het doen van tekstverwerking.
 De ontwerpers van deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Goede beelddefinitie, hoewel de plaat niet glimmend is. We waarderen het bekijken van dit scherm.
 Dit model biedt een aangenaam gebruikscomfort. Het beeld is mooi, en met zijn antireflecterende matte tegel, geen problemen meer, zelfs niet buiten.
 De energie die de Ryzen 5 3500U processor verbruikt is in het gemiddelde van het moment. De fabrikant schat een mogelijk bereik in dat u kunt verkleinen. Het is onwaarschijnlijk dat u de fabrikant zult bereiken; overweeg 70-30% in het beste geval.
 Met 4 uur is dit model helaas een van de zwakste die momenteel op laptops wordt aangeboden.
 
Omdat het gebruik waarschijnlijk bestaat uit reizen en reizen, was deze laptop dun en relatief licht met 2 harde schijven, de ene SSD, de andere normaal, voor een totale grootte van 1100 GB. Deze dubbele schijftechnologie maakt het mogelijk om het besturingssysteem op te nemen volgens het principe van de usb-sleutel, en om persoonlijke gegevens op te slaan op een standaard schijf, maar dan wel met meer weerstand in de tijd. Door het ontbreken van mechanische bewegende delen op het OS en het opstartgedeelte, is er minder kans op brosheid en hitte die de laptop kan doen falen. Als je nog steeds geen ruimte hebt, hoef je alleen maar een externe schijf te kopen.
 Als het gaat om het meenemen van uw laptop, lijkt het verstandiger om dit slechts af en toe te doen. En de enige keer dat je het moet dragen is tussen de bus of de trein en je hotelkamer. De belangrijkste reden is de 17 inch, waardoor het een van de grootste in zijn klasse is; elke reis, met zijn gewicht, kan pijnlijk zijn.
 Met 5 connectoren maakt deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir meerdere aansluitingen mogelijk. Dit is ongeveer gelijk aan wat de concurrentie te bieden heeft.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Na onze testen bleek dat deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir niet echt gemaakt is voor het reizen.
 

De IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Het gebruik van een laptop voor audio- of videobewerking vereist een hoogwaardig product. Heel duidelijk komt deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir perfect overeen met de behoeften die aan dit gebruik verbonden zijn. Met deze componenten voorziet Lenovo u van een laptop waarvan de computersnelheid sinds de laatste generatie is verbeterd. Het is een laptop die is ontworpen voor multitasking en wordt gepresenteerd met Windows 10, waarmee tegelijkertijd de audio-videotoepassingen kunnen worden beheerd die berekeningen verbruiken.
 Mogelijk voor incidenteel gebruik, zal de Ryzen 5 3500U-processor u in staat stellen bepaalde taken uit te voeren, indien deze individueel worden geïnitieerd. Met 8 GB aan ram is hij goed en voldoende krachtig. Alle applicaties die u nodig heeft om aan de slag te gaan zijn beschikbaar. En als je verder wilt gaan, kun je dat doen, mits je een beetje geheugen toevoegt.
 Dit model heeft zowel een SSD-schijf voor snel opstarten, als een conventionele schijf voor back-up. Het biedt een totale beschikbare opslagruimte van 1100 GB, wat de beste is die beschikbaar is. Lenovo biedt een computer aan die tot de beste in zijn klasse behoort. Indien u een extra externe opslagschijf nodig heeft, geen probleem met een verbinding met externe media. In extreme gevallen kunt u altijd een externe harde schijf toevoegen aan een van de USB-poorten.
 Met 4 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Het is niet veel, en het is het beste om het aan te laten terwijl je audio of video aan het bewerken bent. Misschien is het volgende model beter af.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir het USB3-formaat. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Met de IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir gaat u op weg naar een zeer goed product. Perfect ontworpen voor audio-video gebruik. Kortom een uitstekende keuze in deze prijsklasse.
 Dit is een goed product om te beginnen met audiovisuele bewerking. 

De IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir – het juiste model om op te spelen? 

De meeste fabrikanten zijn zich ervan bewust dat het gebruik van laptops niet beperkt is tot tekstverwerking en spreadsheets. Het blijkt dat deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir qua prestaties of op het gebied van algemene koeling tot de modellen in het gemiddelde behoort. Maar als je gewend bent om de nieuwste spellen te spelen, zul je al snel de grenzen bereiken.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1600×900, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Met zijn AMD Radeon Vega 8 grafische kaart en Ryzen 5 3500U-processor heeft Lenovo inderdaad voor een interessante optie gekozen. Zelfs als de componenten niet op het beste niveau zijn, zorgen de Ryzen 5 3500U-processor en de AMD Radeon Vega 8-kaart voor een zeer goed resultaat qua beeld en kleuren.
 De meest veeleisende gamers zullen de voorkeur geven aan een processor en grafische chip van de nieuwste generatie, maar voor de meerderheid heeft Lenovo gekozen voor de functies die resulteren in een goede speelbaarheid op de meeste spellen die momenteel beschikbaar zijn.
 Lenovo weet, net als de meeste fabrikanten, dat intensief en uitgebreid gebruik van de computer in de spelmodus prestaties vereist. Een goed compromis dat de keuze van dit model rechtvaardigt.
 
Deze laptop heeft een van de grootste interne opslagruimtes. De 1100 GB van de IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir kan nog steeds door een groot aantal spelers worden gebruikt in het geval van lokaal geïnstalleerde spellen.
 Een betere wifi toegang op deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir die standaard is uitgerust met de 5GHz band. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 Je beperkt je reizen met deze laptop; de oorzaak? Het gewicht van 2.8 kg maakt hem een van de grootste op de markt.
 Voor de autonomie, 4 uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Dus het is een vrolijk medium voor gaming; genoeg prestaties voor de juiste prijs. U kunt het ook gebruiken voor tekstverwerking als u het nodig heeft.
 

IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Welk besturingssysteem moet u kiezen? In werkelijkheid zijn er vandaag de dag geen slechte keuzes meer. De op de markt beschikbare OS’en zijn allemaal verschillende technische ecosystemen met eigen toepassingen. Deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir is perfect kantoorgericht en efficiënt.
 Lenovo heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir is niet ontworpen om getransporteerd te worden, maar zal het werk doen in het geval van een uitsluitend vast gebruik, en weinig verplaatsing. Dit model weegt 2.8 kg, waardoor het een zwaargewicht is.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 Lenovo koos voor de matte tegeloptie voor deze IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir, die het licht niet reflecteert. Bij gebruik wordt een mat scherm minder snel vuil dan een glanzend scherm.
 Als u ’s avonds op uw computer werkt, kunt u er spijt van krijgen dat de optie voor achtergrondverlichting niet is voorzien op deze laptop.
 Het heeft een opslagruimte van 1100 GB. U mag het nooit invullen, zeker niet als u alleen webbrowsing, tekstverwerking en spreadsheets doet.
 Tot slot is de IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir een uitstekende keuze voor kantoorgebruik. Het combineert ergonomie met kracht, met een interessante prijs-kwaliteitverhouding.
 

Hoe zit het met IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir? 

Het is bijna onmogelijk voor een laptop om overal goed te zijn, maar aan de andere kant is het mogelijk om een gemiddeld resultaat te behalen. De IdeaPad L340-17API (81LY0003FR) Noir is een gemiddeld maar effectief product.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – reisgebruik
 Toch kan deze laptop als acceptabel worden beschouwd voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – videospelletjes spelen
 En we raden deze laptop ten zeerste aan voor :
 – audio- en videomontages maken
 – kantoortaken