Analyse van Lenovo- IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR)

In presentatie

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) geschikt voor het surfen op het internet ? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. De materialen die Lenovo gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 Het is een groot scherm dat je hebt: 17 inch die minder gemakkelijk te vervoeren zal zijn in vergelijking met een ultra boek. 
Met een AMD Athlon Silver 3050U-processor biedt Lenovo een reeds verouderde technologie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met minder dan 4 GB RAM, is deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) een eerlijke. De kans is groot dat als je besluit om met de IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
Door een harde schijf van deze omvang aan te bieden, maakt het bedrijf dit model tot een van de laptops met de meeste schijfruimte op de markt. Hoewel het 1000 GB heeft, kun je er zeker van zijn dat je een groot aantal video- en audiobestanden continu kunt opslaan. Hier biedt Lenovo u met deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) een laptop aan waarmee u al uw films ter plaatse voor een lange tijd kunt bekijken.
 Tot slot is de 4 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) voor video’s? 

Met deze laptop biedt Lenovo een product gericht op algemeen gebruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Lenovo’s laptop is indrukwekkend groot. Een 17″ scherm en een resolutie van 1600×900 maken het een van de grote producten die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn. Door het grote scherm is het perfect ontworpen voor het bekijken van films. Het kleurcontrast is scherp en het beeld is helder, ongeacht vanuit welke hoek je het bekijkt.
 Een nadeel van deze omvang is echter het totale gewicht: 2.2 kg dat getransporteerd moet worden.
 Helaas is er op dit model geen glanzend scherm beschikbaar. Aan de andere kant zal het vervelend zijn voor regelmatig gebruik in een donkere kamer. De leesbaarheid van de display is daardoor iets minder goed.
 Kortom, u geeft de voorkeur aan deze afwerking voor het bekijken van films overdag.
 Aan de geluidskant heeft de IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Op deze laptop, uitgerust met een AMD Athlon Silver 3050U-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Lenovo heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Dit is een Windows 10 die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Uitgerust met een AMD Radeon Vega 2 grafische kaart, en met 4GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Aan de connectiviteitskant heeft u 5 poorten. Gemiddeld genomen in vergelijking met de concurrentie. Precies wat u nodig heeft om uw muis, luidsprekers en andere USB-sticks aan te sluiten.
 Samenvattend, voor degenen die hun TV-toestel willen vervangen door deze laptop, lijkt de IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) niet erg geschikt. Met zijn 4 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

De IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) gemakkelijk mee te nemen is. Daar komen we tenminste a priori achter. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) is in het gemiddelde, niet te licht en niet te zwaar: 2.2 kg. Het is gemakkelijk te dragen, zelfs als u de voorkeur geeft aan de ultra-slanke modellen van de concurrentie. Op de knieën houdt deze laptop goed stand, en de grootte van het scherm en de basis blijven acceptabel. Voor 17 inch, aan de andere kant, het stelt u in staat om een duidelijke weergave wanneer u wilt surfen op het internet of e-mails te schrijven.
 De ontwerpers van deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet echt nodig.
 Tot slot doet de afwezigheid van een glanzende plaat geen afbreuk aan de beeldkwaliteit. De bezichtiging is tot het uiterste gegaan.
 Deze laptop is zeer comfortabel in gebruik. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 Tegelijkertijd heeft de AMD Athlon Silver 3050U laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Het resultaat is minder autonomie. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Met 4 uur is dit model helaas een van de zwakste die momenteel op laptops wordt aangeboden.
 Deze laptop zal dus eerder bedoeld zijn om op het bureau te blijven liggen of af en toe in het weekend. De redenen hiervoor zijn de omvang en de harde schijf die het merk Lenovo erin heeft gestopt. Uitgerust met een standaard 1000 GB harde schijf, zal het een bijna onbeperkt aantal schrijfcycli (record/verwijdering) mogelijk maken. Aan de andere kant zal het, in tegenstelling tot een harde schijf van het SSD-type, langzamer zijn in termen van de tijd die nodig is om op te starten of om uit de stand-by-modus te komen.
 Als het gaat om het meenemen van uw laptop, lijkt het verstandiger om dit slechts af en toe te doen. En de enige keer dat je het moet dragen is tussen de bus of de trein en je hotelkamer. De reden hiervoor is de grootte; met 17 inch is het een van de grootste laptops van dit moment.
 Deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) maakt het mogelijk om externe elementen te koppelen via 5 connectoren. Hij is een van de gemiddelde laptops.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Na onze analyse denken we dat het beter is om deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) niet op vakantie mee te nemen.
 

De IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) voor audio- of videobewerking 

Deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. U kunt altijd videobewerking proberen met de AMD Athlon Silver 3050U-processor. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Met een 1000 harde schijf bent u verzekerd van een goede opslagcapaciteit. Dat is zo’n beetje wat ze op andere laptops doen. En dat is wat je nodig hebt om je films en muziek lokaal op te slaan. Wat betreft de snelheid bij het opstarten heeft Lenovo gekozen voor de conventionele harde schijf. De SSD zou veel sneller zijn geweest dan de huidige, zelfs als de levensduur korter was geweest.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (4 uur). Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Op dit punt had Lenovo het veel beter kunnen doen.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) heeft een USB3 aansluiting. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 U zult het begrepen hebben, deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) stelt een nogal basaal gebruik voor. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) voor videospelletjes? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Onze tests hebben aangetoond dat deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) niet is ontworpen voor videogames. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Met slechts 1600×900 qua resolutie is dit model onder de norm. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 
Hoewel online games vandaag de dag geen schijfruimte nodig hebben, is degene die op dit model is geïnstalleerd een van de grootste. Met 1000 GB beschikbare ruimte kunt u uw back-ups, muziek en films opslaan.
 Een betere wifi toegang op deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) die standaard is uitgerust met de 5GHz band. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 Met een gewicht van 2.2 en een schermformaat van 17 inch is het een hulpmiddel in het gemiddelde van andere laptops.
 Een van de laagste batterijduur van 4 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Uiteindelijk raden we deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) voor kantoorautomatisering? 

Toegang op efficiëntie, deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) is een van de laptops ontworpen voor kantoorautomatisering. Het komt overeen met een goede kwaliteit computer.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Lenovo zoals gebruikelijk. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. In tegenstelling tot andere grotere modellen staat dit model in het midden voor het niveau van de benodigde ruimte. Een gemiddeld gewicht, met 2.2 kg.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Uit onze tests is gebleken dat het matte scherm de effecten van het licht beperkt. U profiteert van een meer diffuus natuurlijk beeld, wat het voordeel heeft dat u minder last van uw ogen heeft.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf, deze heeft 1000 GB. Vandaag de dag is het een van de grootste opslagcapaciteiten die beschikbaar zijn.
 Tot slot is deze laptop interessant. Goed geplaatst in termen van prijs, zal het voldoen aan uw behoeften voor kantoorgebruik.
 

De IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) – in een notendop 

De conclusie van de test op deze IdeaPad 3 17ADA05-931 (81W2000SFR) is dat deze bijna overal onder de andere ligt. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – kantoortaken