Analyse van Lenovo- IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR)

En om te beginnen…

Is de IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) voor jou? De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. We hebben deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR), genoeg voor internetgebruik? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Met deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. De materialen die Lenovo gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 14″ scherm maakt dit model overal draagbaar. 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de 3020e. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met minder dan 4 GB RAM, is deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) een eerlijke. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 256 GB is deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) een van de kleinste in zijn klasse. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Met een autonomie van 6 uur heb je uiteindelijk niet al te veel tijd om op het web te surfen. Dit is standaard voor deze serie laptops, en met het type batterij waarmee hij is uitgerust. Het zou interessanter zijn om voor dezelfde prijs een vaste computer of een tablet te kopen, krachtiger van de kant van de autonomie en het surfen op het web.
 

Is IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) goed voor het bekijken van video’s? 

Lenovo presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Met een klein 14-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1366×768. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.6 kg weegt.
 Het scherm van dit model is helaas niet voorzien van glans. Aan de andere kant zal het vervelend zijn voor regelmatig gebruik in een donkere kamer. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Bij gebruik in daglicht zult u dit gebrek aan functionaliteit dus op prijs stellen, omdat het licht reflecties veroorzaakt, wat het kijken bemoeilijkt.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een 3020e-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Aan de toepassingskant heeft Lenovo ervoor gekozen om het u te laten doen. Er is alleen het besturingssysteem. Dit is een Windows 10 die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Uitgerust met een AMD Radeon Vega 3 grafische kaart, en met 4GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 In het connectiviteitsgedeelte heeft u 5 poorten tot uw beschikking. Dit is standaard in vergelijking met computers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Tussen de luidsprekers, de muis en de externe harde schijf heeft u weinig mogelijkheden om nog veel meer randapparatuur toe te voegen.
 Wat betreft de levensduur van de batterij, kan deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) u in staat stellen om een multimediale toepassing te hebben in de nomadische modus. U hebt 6 uur autonomie in de uitgeschakelde modus, wat in het gemiddelde ligt. 

De IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) voor gebruik in de rijmodus 

Een tussenmodel dat deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR), die het mogelijk is om af en toe mee te nemen. We hebben verschillende scenario’s geanalyseerd: afhankelijk van het feit of het gebruikt zal worden voor het werk, met bus-metro-treinreizen, of alleen voor vakanties en weekenden. Het resultaat is dit: Wat dit een van de beste laptops maakt om mee te nemen is de balans tussen gewicht, grootte en de door Lenovo gekozen set van componenten.
 Met een gewicht van 1.6 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Een 14-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Geen verlicht toetsenbord op deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR). Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 We genieten van het kijken op dit scherm dat diepe en levendige kleuren weergeeft. Deze laptop geeft diepe en levendige kleuren weer.
 Het is een gemakkelijk en aangenaam product om te gebruiken. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 De 3020e-processor is inferieur aan andere concurrerende producten. Het resultaat is minder autonomie. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Wat het autonomiegedeelte betreft, kunnen de batterijen ongeveer 6 uur meegaan.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 256 GB SSD harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Als gevolg daarvan was Lenovo in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Met een 14 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) maakt het mogelijk om externe elementen te koppelen via 5 connectoren. Hij is een van de gemiddelde laptops.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 ondanks alles is deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) interessant voor degenen die reizen.
 

IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR), de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Voor zover uw belangrijkste professionele activiteit niet het bewerken van audio of video is, maar u op zoek bent naar een laptop die aan deze behoefte voor uw hobby’s kan voldoen, dan is de IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) de juiste keuze. Zelfs voor een amateurniveau vereist het bewerken en creëren van muziek processorsnelheid en voldoende RAM. Het is niet op het niveau van wat er voor professionals wordt gedaan, maar het reageert toch goed.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de 3020e-processor het beste kan. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 De ontwerpers van Lenovo hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) heeft er slechts één, met een totaal van 256GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 In termen van autonomie heeft Lenovo het eenvoudig gehouden. De beschikbare levensduur van de batterij is 6 uur in standaard gebruiksconditie, wat betekent dat de lader dicht bij de hand is, omdat de audio-visuele assemblage veel stroom verbruikt. Een duur die daarentegen gelijk is aan de andere machines van het moment.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) het USB3-formaat. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 U zult het ook elke dag kunnen gebruiken om op het internet te surfen. Kortom, een interessante keuze in deze prijsklasse.
 

IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR), de juiste keuze om online te spelen? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Onze tests hebben aangetoond dat deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) niet is ontworpen voor videogames. Het is duidelijk dat Lenovo hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Met slechts 1366×768 qua resolutie is dit model onder de norm. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Onze tests hebben aangetoond dat Lenovo niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 256 GB ligt deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Lenovo besloten om het gebruik van de 5GHz draadloze band mogelijk te maken. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.6 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Deze computer biedt 6 uur autonomie en bevindt zich in het gemiddelde bereik van de markt.
 Uiteindelijk raden we deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR), de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. In dit geval is het Windows 10.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model, met zijn 1.6 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Met deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) zijn de problemen van lichtreflectie op het scherm voorbij, omdat het profiteert van de matte afwerking. Het kleurenpalet is van goede kwaliteit; zwarten en blanken zien er niet uit als geel en grijs.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 Met slechts 256 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) snel kan worden gevuld.
 Samenvattend blijkt dus dat deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) minder interessant is dan zijn concurrenten. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

De IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) – in een notendop 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze IdeaPad 3 14ADA05 (81W0001VFR) teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken