Analyse van HUAWEI-MateBook 53010FYT

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze HUAWEI MateBook 53010FYT beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Dit artikel is daarom uitgesplitst in gebruik; Wat is het doel van dit model?
 

MateBook 53010FYT voor het surfen op het internet ? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Met deze MateBook 53010FYT wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. HUAWEI is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 13″ scherm maakt dit model overal draagbaar. 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core i7 1,8 Ghz. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 8 GB geheugen heeft. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Uw computer zal beter en langer werken.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 512 giga. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Tot slot is de 10 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Een lager bereik is schadelijk, omdat de MateBook 53010FYT gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Is MateBook 53010FYT goed voor het bekijken van video’s? 

HUAWEI presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze MateBook 53010FYT worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Dit kleine model is uitgerust met een 13″ scherm, in de 2160×1440 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.3 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Voor het geluidsgedeelte is de MateBook 53010FYT uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Core i7 1,8 Ghz processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want HUAWEI heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Het is een Windows 10 Famille waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Uitgerust met een Intel HD 620 Graphics grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Inderdaad, deze MateBook 53010FYT heeft slechts 5 poorten. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze MateBook 53010FYT mogelijk niet geschikt. Dat is slechts 10 uur levensduur van de batterij die je hebt. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

De MateBook 53010FYT – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze MateBook 53010FYT gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar HUAWEI niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze MateBook 53010FYT. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 1.3 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Met een 13-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Dit model biedt een aangenaam gebruikscomfort. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 Met de installatie van de Intel Core i7 1,8 Ghz-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Het resultaat is minder autonomie. Bovendien geven deze cijfers een schatting van HUAWEI weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Met 10 uur is dit model helaas een van de zwakste die momenteel op laptops wordt aangeboden.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 512 GB SSD harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Het 13-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 Helaas heeft dit model geen bluetooth; een schande als het gaat om het uitwisselen van foto’s met uw dierbaren op vakantie, of het delen van een internetverbinding.
 Na onze testen bleek dat deze MateBook 53010FYT niet echt gemaakt is voor het reizen.
 

MateBook 53010FYT voor audio- of videobewerking? 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat HUAWEI-technici voor deze MateBook 53010FYT hebben bedacht. Inderdaad, om aan deze behoefte te voldoen is een laptop met een hoge processorsnelheid en RAM nodig, maar dat is hier niet het geval. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. HUAWEI heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. U kunt altijd videobewerking proberen met de Intel Core i7 1,8 Ghz-processor. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 512 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. Hier heb je 512 GB ruimte om alles op te slaan. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (10 uur). Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Als het gaat om usb-poortoplossingen, heeft HUAWEI ervoor gekozen om geld te besparen door geen usb 3 te installeren. Hier vindt de bestandsoverdracht plaats met een lagere snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Het is duidelijk dat deze MateBook 53010FYT niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

De MateBook 53010FYT voor online of lokale games 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Onze tests hebben aangetoond dat deze MateBook 53010FYT niet is ontworpen voor videogames. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Geleverd met een resolutie van 2160×1440, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Met 512 GB ligt deze MateBook 53010FYT onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.3 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Een van de laagste batterijduur van 10 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Uiteindelijk raden we deze MateBook 53010FYT niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

De MateBook 53010FYT voor kantoorautomatisering 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan HUAWEI een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. In dit geval is het Windows 10 Famille.
 Deze MateBook 53010FYT is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een gewicht van 1.3 kg, waardoor deze computer een van de beste is in de lichtste categorie.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 We gaven het de lamp test, gepositioneerd naast het scherm, en we vonden dat het mat genoeg is om het reflectie fenomeen te vermijden. Het kleurenpalet is van goede kwaliteit; zwarten en blanken zien er niet uit als geel en grijs.
 Met slechts 512 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Samenvattend blijkt dus dat deze MateBook 53010FYT minder interessant is dan zijn concurrenten. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

De MateBook 53010FYT ter afsluiting 

De conclusie van de test op deze MateBook 53010FYT is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken